Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Πρώτη φορά Αριστερά «Βατσιτσέλο βατσιτσό»*

Τέτοιες μέρες πέρυσι βρέθηκε στο Νταβός, για τις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο πρωθυπουργός της χώρας Αλ. Τσίπρας. Στο χλιδάτο κοσμοπολίτικο θέρετρο της Ελβετίας δεν υπάρχει φτώχεια. Δεν μπορούσε τώρα η Ελλάδα να πάει σαν την «Ψωραλέξαινα».
Επρεπε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και έτσι ο πρωθυπουργός μας δήλωσε υπερηφάνως:
  • «Πιστεύω ότι το 2016 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα εκπλήξει την οικονομική κοινότητα... Είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο για την ανάκαμψη».

...μας εξωθούν,με το € στο απόλυτο σάπισμα...

Η κοινωνία τουμπάρει υπέρ του εθνικού νομίσματος κι εμείς κρατάμε "ομπρέλα".

Ήδη η κοινωνία τουμπάρει υπέρ του εθνικού νομίσματος. Δεν χρειάζονται καν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για να το αποδείξουν, αλλά το αντιλαμβανόμαστε όλοι πλέον γύρω μας. Όλα αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς.
Η αγανάκτηση του κόσμου από το
μνημονιακό αδιέξοδο και το σκοτεινό μέλλον που μας επιφυλάσσει η παραμονή μας στο γερμανικό ευρώ, κτυπάει πλέον κόκκινο και λίγο θέλει ακόμα για να αρπάξει φωτιά.

Η γλώσσα του λύκου.

Ο λύκος και το αρνί βρεθήκανε στην ίδια όχθη να πίνουν νερό. Πιο ψηλά στο ποτάμι στεκόταν ο λύκος, πιο κάτω το αρνί. Πεινασμένος ο λύκος έψαχνε αφορμή για να ριχτεί στο αρνί.
«Γιατί», του είπε, «μου θόλωσες το νερό;»

«Με συγχωρείς, λύκε», είπε το αρνί, «αλλά πώς μπορεί να σου θόλωσα το νερό; Εσύ είσαι πιο πάνω και το δικό σου νερό έρχεται σε μένα, όχι το αντίθετο».
Ο λύκος δεν μπορούσε να το αντικρούσει. Αλλά πήγε πιο κοντά.

Bάζοντας σε σειρά τα πράγματα...

Σας προτείνω να δείτε- με τη σειρά που σας προτείνω - τα δυο παρακάτω Video

------------

-----------------
...μετά απ' αυτά πιστεύω ότι είστε  αρκούντως ...προστατευμένοι απέναντι στους οικονομολογούντες δημοσιοκάφρους...
Υ.Γ. ..κάποιος ισπανόφωνος ας μας δώσει τη μετάφραση αυτού εδώ του Video...

Ποιος κατέχει την απόλυτη αλήθεια στα οικονομικά

Του Βασίλη Παζόπουλου*
Ο άνθρωπος θεωρεί αυτονόητη την ικανότητα να θαυμάζει μια υπέροχη σύνθεση από πολύχρωμα λουλούδια, όμως τα περισσότερα ζωικά είδη είναι λιγότερο τυχερά. Έχουν μια ασπρόμαυρη θεώρηση του κόσμου. Τα μάτια τους δεν διακρίνουν χρώματα.
Για τον βάτραχο τα λουλούδια όσο δεν κινούνται είναι ανύπαρκτα. Τα μάτια του είναι κατασκευασμένα να αντιλαμβάνονται μόνο την κίνηση. Αν τον κλείσουμε σε ένα κλουβί με άφθονα νεκρά έντομα, θα πέθαινε από την πείνα.
Οι μέλισσες βλέπουν το αόρατο στην ανθρώπινη όραση υπεριώδες φως. Για αυτό και πολλά λουλούδια για να τις προσελκύουν εκπέμπουν στο υπεριώδες.
Οι νυχτερίδες δεν αντιλαμβάνονται τον κόσμο παρά μόνο από τις ανακλάσεις των υπέρηχων υψηλής συχνότητας που οι ίδιες εκπέμπουν. Προσδιορίζουν τη θέση των αντικειμένων στο χώρο από την ηχώ των ανακλώμενων ήχων. Κάτι ανάλογο με το radar και το sonar.

Η γερμανική λαίλαπα στους ελληνικούς εξοπλισμούς και το “τάνγκο της διαφθοράς”

Του Κων. Φράγκου
Οι ανεύθυνες πολιτικές και οικονομικές ελίτ της Ελλάδος θυσίασαν την οικονομία της χώρας, την ποιότητα ζωής των πολιτών και το μέλλον των νέων για τα δικά τους βραχυπρόθεσμα συμφέροντα Βολφγκανγκ Σόιμπλε ∗

Επιστροφή στο σκοτεινό παρελθόν;

Η άνοδος της Ακροδεξιάς σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες προαγγέλλει άραγε την είσοδο σε μια σκοτεινή για τη δημοκρατία εποχή, που κυοφορεί ανατροπές ανάλογες με εκείνες της δεκαετίας του 1930; Στο αγωνιώδες αυτό ερώτημα απαντάει με το ακόλουθο άρθρο του ο γνωστός Βρετανός ιστορικός Ιαν Κέρσοου.

Η ταχεία αποβιομηχανοποίηση της Ελλάδας στα χρόνια του ευρώ

Στα χρόνια του ευρώ έχει συντελεστεί μεταξύ πολλών άλλων και η απόλυτη αποβιομηχανοποίηση και αποεπένδυση της χώρας μας σε έκταση που δεν έχει προηγούμενο στο παρελθόν. Ο τεράστιος αριθμός των επιχειρήσεων που έκλεισαν από το 2008 δεν αντικατοπτρίζει στο πλήρες εύρος του το πλήγμα στην οικονομική δραστηριότητα. Και αυτό γιατί πολλές επιχειρήσεις που παραμένουν ανοικτές,
περιορίζουν τα μεγέθη τους κλείνοντας παραγωγικές μονάδες ή και συρρικνώνοντας τα δίκτυα πωλήσεών τους.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat,από το 2008 έχουν κλείσει 244.000 επιχειρήσεις και έχουν χαθεί 842.000 θέσεις εργασίας. Χιλιάδες επιχειρήσεις μετακομίζουν στο εξωτερικό, οι μικρομεσαίες κυρίως στη Βουλγαρία και στην Κύπρο και οι μεγαλύτερες σε Ευρωπαϊκές χώρες. Η βαριά βιομηχανία και της χώρας βρίσκετε σε πορεία εξαφάνισης. Μεγάλες μονάδες όπως το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας Ελλάδος στην Ελευσίνα, η χαλυβουργία Hellenic Steel, θυγατρική της ιταλικής Ilva, η Konti Steel της Arcelor Mittal, το εργοστάσιο τσιμέντου στη Χαλκίδα της ΑΓΕΤ και η Χαλυβουργική διέκοψαν εντελώς ή περιόρισαν δραστικά τη λειτουργία τους.