Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

Γ.Ρωμανιάς: Κατάργησαν το κατώτατο όριο Συντάξεων

Αποκάλυψη σοκ στον Ράδιο 9.84 από τον καθηγητή Εργατικού Δικαίου Γιώργο Ρωμανιά, ότι εγκύκλιος παραμονή των Χριστουγέννων και ενώ όλη η συζήτηση ήταν στο βοήθημα των 350 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους, κατάργησε το κατώτατο όριο όλων των συντάξεων που ήταν τα 486 ευρώ που με τις μειώσεις φτάνει και τα 392 ευρώ, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για περικοπές στους χαμηλοσυνταξιούχους, με συντάξεις που μπορεί να κυμαίνονται από 60 έως 150 ευρώ.

Όπως είπε ο Γ.Ρωμανιάς, η εγκύκλιος έχει περάσει για την ώρα αθόρυβα, ενώ ουσιαστικά είναι το τέλος  του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης. Ο ίδιος μίλησε και για τις μεγάλες ανατροπές εισφορών και φορολογίας για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες  και αγρότες, αλλά και για το νέο αλαλούμ που θα προκύψει από τις εγκυκλίους για τα μπλοκάκια.

O Θείος Μπερνάρ διδάσκει.

blogger: Χθες βράδυ στις 12:00 η ΕΡΤ2  πρόβαλε το ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: 

Πρόκειται για τις πιο ξεκάθαρες απαντήσεις στην ... αίρεση του νεοφιλελευθερισμού...


Blogger: Διαβάζω οικονομικά πάνω από 40 χρόνια. Τόση ακρίβεια και τόσο καθαρό - επιστημονικό λόγο δεν έχω ξανακούσει από οικονομολόγο. Η ταινία αξίζει το κάθε δευτερόλεπτο.... Απολαύστε την!
Δεσμεύμαι να την απομαγνητοφωνήσω...
Πηγή
-----------
Αντιγράφω από τον: http://mandatoforos.blogspot.gr/2017/01/blog-post_2.html


Το "αντιδίδαγμα" του Μπερνάρ..

     Το ότι η οικονομία, η οικονομική "επιστήμη", και οι περίτεχνοι-περίπλοκοι όροι που τις έχουν ντύσει, είναι μία απάτη εφάμιλλη εκείνης του ιησουϊτισμού, το blog χωρίς να είναι οικονομολόγος το υποψιαζότανε πάντα.
     Το πιστοποίησε όμως βλέποντας την περίφημη συνέντευξη του ριζοσπάστη οικονομολόγου Bernard Maris στο περιοδικό
"Charlie Ebdo", που σκοτώθηκε κατά την επίθεση στα γραφεία του περιοδικού το 2015.

     Στην συνέντευξη αυτή ο Maris τραβάει την κουρτίνα στα μυστικά των νεοφιλελεύθερων οικονομικών συστημάτων που θεωρεί υπεύθυνα για την φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του παγκόσμιου πληθυσμού και προσφέρει στοιχεία ανεξάρτητης σκέψης σε όλους όσους θέλουν να αμύνονται και να παλεύουν ενάντια στα ψέματα της εξουσίας.
     Μιάς εξουσίας που συντηρείται εξ αιτίας αυτών των ψεμάτων και του φόβου που αυτά προκαλούν,
     ..επιστρατεύοντας μία εν πολλοίς ψευτοεπιστήμη για να στήσει το τάχα επιστημονικό και αδιαμφισβήτητο σκηνικό της αυθεντίας και των μονοδρόμων.
     ( εδώ, και για πρώτη φορά το blog παρακαλεί όσους το εμπιστεύονται να δούν την ταινία με την συνέντευξη αυτή που προβλήθηκε στην εκπομπή documenta14 της ΕΡΤ2, στην διαδικτυακή διεύθυνση webtv.ert.gr, όπου θα είναι διαθέσιμη έως και επτά ημέρες μετά την τηλεοπτική της προβολή )

     Μέσα σ' αυτό λοιπόν το πλαίσιο του ψεύδους, του τεχνητού φόβου, της ακατάσχετης και θαμπής επιχειρηματολογίας,
     ..όσοι προσπαθούν να μας πείσουν για επανεκκίνηση των "διαπραγματεύσεων", οικονομικά "δεδομένα", σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και άλλα τέτοια εμπριμέ, όπου τάχα συζητούν και προβληματίζονται επί των οικονομικών προβλημάτων,
     ..δεν είναι παρά απατεώνες, διότι ενώ γνωρίζουν την αλήθεια την αποκρύπτουν και προωθούν το ψέμα.
     Και η αλήθεια είναι πως δεν συζητούν για τίποτε άλλο παρά πώς να συνεχίσουν να εφαρμόζουν προς όφελος των λίγων και των ήδη πλουσίων την νεοφιλελεύθερη οικονομία,
     ..εκφοβίζοντας και εκβιάζοντας τα πλήθη με μιά ψεύτικη καταστροφολογία,
     ..η οποία αφορά κυρίως τους ίδιους, αν κάποτε οι λαοί ξυπνήσουν και απαιτήσουν την αλλαγή του ανθρωποκτόνου αυτού οικονομικού μοντέλου.

     Μέσα στο παιχνίδι αυτό της διεθνούς τής απατεωνιάς
      ..η δική μας  "πρώτη φορά τόσο δεξιά"  κυβέρνηση, 
     ..με τον οίστρο και την ορμή του νεοφώτιστου παλεύει να αποδείξει στους παλιούς απατεώνες πως αξίζει κι αυτή μιά θέση στο βάθρο της απάτης,
     ..προσδοκώντας την επιμήκυνση της δικής της εξουσίας και της μάσας.

     Το είπαμε και το ξαναείπαμε: η γνώση και η ενημέρωση είνα δύναμη.
     Ας μάθουμε, ας ενημερωθούμε, 
     ..και ας αλλάξουμε, αν όχι τα πάντα,
     ..τουλάχιστον όσα μπορούμε.
     Και μπορούμε πολλά!..
 --------------
Δεν είχα καμία αμφιβολία από πολλά χρόνια ότι τα οικονομικά όπως τα ζούμε και τα  υφιστάμεθα όλοι σε κάθε μας δραστηριότητα δεν ήταν παρά φτιασιδωμένη απάτη, ένα εργαλείο στα χέρια των εξουσιαστών. Ο θείος Μπερνάρ είναι συγκλονιστικός και αοκαλλύπτει την απάτη. 
Σας προτείνω τις παρακάτω εγγραφές που αποκαθηλώνουν τα οικονομικά από το ...βάθρο στο οποίο έχουν αναρριχηθεί.

Προς μια οργουελιανή "πλαστική" κοινωνία;

Υποθέτω ότι όλοι έχετε ήδη κάνει τους πρώτους λογαριασμούς σας για το πώς θα καταφέρετε να χρησιμοποιήσετε σωστά τις πιστωτικές ή τις χρεωστικές σας κάρτες, προκειμένου να μη πληρώσετε πρόστιμο κατά την εκκαθάριση της μεθεπόμενης φορολογικής σας δήλωσης. Κι αφού ακόμη δεν έχουν κοινοποιηθεί λεπτομέρειες για την εφαρμογή τού μέτρου, κάνει ο καθένας μας ό,τι νομίζει σωστό. Αυτό, βεβαίως, δεν είναι πάντοτε εύκολο. Για παράδειγμα: έκανα σωστά που έβαλα βενζίνη παραμονή πρωτοχρονιάς ή μήπως έπρεπε να περιμένω ν' αλλάξει ο χρόνος, έστω κι αν την πλήρωνα κάπως ακριβώτερη; Επίσης: να συνεχίσω να παίρνω τσιγάρα και εισιτήρια από τον περιπτερά της γωνίας ή να ψάξω για περίπτερο που να διαθέτει POS; Αυτά είναι διλήμματα.

[του Ανδρέα Πετρουλάκη - Καθημερινή, 13/10/2015]

Ας σοβαρευτούμε, όμως. Πριν λίγες μέρες μιλήσαμε σε τούτο το ιστολόγιο για τα όσα συμβαίνουν στην Ινδία με την κατάργηση των μεγάλων χαρτονομισμάτων ("Ινδία: Ζωή χωρίς μετρητά"). Εκείνο που δεν είπαμε τότε, είναι ότι στον χορό ετοιμάζεται να μπει και η Αυστραλία, όπου εντείνονται από πολλές πλευρές οι πιέσεις να καταργηθούν τα χαρτονομίσματα των 100 και των 50 δολλαρίων, ώστε σιγά-σιγά να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την δημιουργία τής πρώτης χώρας του πλανήτη όπου δεν θα κυκλοφορεί χρήμα στην φυσική του μορφή.

1850: «Υπόθεση Πατσίφικο»

Ο ναυτικός αποκλεισμός της Ελλάδας από την Αγγλία για μια «οφειλή» 3.750 δραχμών!

  ΔΑΝΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ danispapav@imerodromos.gr

Η συμπεριφορά των «Μεγάλων Δυνάμεων», Αγγλίας, Γαλλίας και τσαρικής Ρωσίας, απέναντι στο νεότευκτο ελληνικό κράτος, μετά την επανάσταση του 1821, είναι χαρακτηριστική των σχέσεων υποτέλειας των ελληνικών κυβερνήσεων με τους «προστάτες». Ωστόσο, δεν έλειπαν οι ανταγωνισμοί μεταξύ των «προστάτιδων δυνάμεων» για το ποιος θα έχει τον έλεγχο σ΄ αυτό το προτεκτοράτο, όπως θεωρούσαν την Ελλάδα.