Αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς και οι εγγυητές κόκκινων δανείων

Αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις βρίσκονται οι εγγυητές που έχουν αναλάβει απέναντι στην τράπεζα την ευθύνη ότι θα καταβάλουν την οφειλή σε περίπτωση που ο δανειολήπτης δεν αποπληρώσει το δάνειο.
Όπως αναφέρουν στα «ΝΕΑ» νομικοί και τραπεζίτες μεγάλος αριθμός ακινήτων που πλειστηριάζονται σήμερα ή πρόκειται να βγουν στο σφυρί τους επόμενους μήνες αφορούν περιουσιακά στοιχεία εγγυητών κόκκινων δανειοληπτών.
Το πρόβλημα των εγγυητών είναι τεράστιο και αφορά κυρίως σε συγγενικά πρόσωπα ή πρόσωπα που προέρχονται από το στενό περιβάλλον του δανειολήπτη. Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και των συμβάσεων που υπογράφονται με τις τράπεζες ευθύνονται για όλο το ποσό που έχουν εγγυηθεί ανεξάρτητα από τον δανειολήπτη.
  • Αυτό συμβαίνει, όπως εξηγεί η εφημερίδα, ότι ακόμη και αν ένας υπερχρεωμένος δανειολήπτης προσφύγει  στο Ειρηνοδικείο μέσω του νόμου Κατσέλη και εξασφαλίσει μια ευνοϊκή δικαστική απόφαση, η τράπεζα θα μπορεί στη συνέχεια να διεκδικήσει από τους εγγυητές τη ζημιά που θα υποστεί.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο εγγυητής δεν προστατεύεται από την απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο για τον πρωτοφειλέτη και πρέπει να κάνει ξεχωριστή αίτηση. Ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση θα εκδοθεί η απόφαση, η οποία μπορεί να είναι διαφορετική, ίσως μη απαλλακτική, σε σχέση με του κυρίως οφειλέτη.
blogger: 
Δυστυχώς από την αρχή κρίσης, λίγοι έχουν καταλάβει το βάθος της "παρέμβασης" που θα υποστεί η ελληνική κοινωνία. 
Το πρόβλημα των κόκκινων δανείων διαχέεται με τον έναν και τον άλλο τρόπο σε όλη την κοινωνία, αφού οι δανειολήπτες είναι σώμα της. 
Διαβάστε την ...ουρά των κόκκινων δανείων στο παρακάτω άρθρο.

("Δηλαδή θα γίνονται  πλειστηριασμοί, αλλά απλωμένοι χωρικά και χρονικά για να ελέγχουμε τις αντιδράσεις - είμαστε καλοί σ' αυτό εμείς οι αριστερούληδες. Να μας έχετε εμπιστοσύνη, θα "εκτελούμε" τους "μπαταχτζήδες" έναν - έναν χωριστά, είμαστε καλοί εκτελεστές εντολών. Είμαστε καλοί ...επένδυση για σας!" Θα μπορούσε να είναι η απάντηση του κ. Υπουργού προς το αφεντικό του ..τραπεζίτη)

Σχόλια