Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου ζήτησε η εισαγγελέας Εφετών

Δεκαοκτώ χρόνια μετά την υπόθεση με τις αποκαλούμενες «μετοχές-φούσκες» στο Χρηματιστήριο και παρά την πρώτη ετυμηγορία της Δικαιοσύνης, που ήταν απαλλακτική για τους 36 κατηγορούμενους, σήμερα Πέμπτη, η εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ζήτησε να κηρυχθούν όλοι ένοχοι. Συνέχεια εδώ
Με την σημερινή αγόρευσή της, η εισαγγελέας Αθηνά Θεοδωροπούλου έκρινε ότι το αποκαλούμενο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου το 1999, «έχει ενόχους» και ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων για την «δημιουργία επίπλαστης αγοράς» και στην συνεχεία «την καταπόντισή της».
Η υπόθεση δικάζεται εκ νέου, μετά την αναίρεση που άσκησε ο Άρειος Πάγος στην αθωωτική απόφαση που είχε εκδοθεί το 2013 για τους 36 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων είναι χρηματιστές, επιχειρηματίες, εφοπλιστές κ.α., θεωρώντας ότι η απαλλακτική απόφαση στερούνταν ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας.
Χαρακτηρίζοντας την αναίρεση από τον Άρειο Πάγο, μία «σπουδαία απόφαση», η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επισήμανε ότι σκοπός των κατηγορουμένων ήταν, μέσω μεθοδεύσεων, η μακροπρόθεσμη «δημιουργία πλασματικής εικόνας της αγοράς και η καλλιέργεια επενδυτικής ευημερίας, αλλά και η μακροπρόθεσμη σταθεροποίησή της». Μάλιστα σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, το σχέδιο δεν πήγε καλά, επειδή η διόγκωση των μετοχών ήταν τεχνητή και «μετά καταποντίστηκε το σύστημα».
Απευθυνόμενη σε παρόντες κατηγορούμενους, η κ. Θεοδωροπούλου είπε, ότι διαμόρφωσαν ψευδώς τις τιμές των μετοχών με «τα πακέτα που έριξαν στην αγορά» και επισήμανε: «Πλήξατε με τις μεθοδεύσεις το νόμο της ελεύθερης αγοράς, με τη διόγκωση της τιμής των μετοχών, που δεν θα διαμορφώνονταν σε αυτά τα επίπεδα».
Οι 36 κατηγορούμενοι δικάζονται κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και σύμφωνα με την κ. Θεοδωροπούλου, πρέπει να κριθούν ένοχοι, καθώς «κακώς το πρώτο δικαστήριο κατέληξε πως δεν προκάλεσαν ζημιά».
----------
Blogger: 
Μόνο ο Σημιτάκος και οι παρατρεχάμενοί του δεν είδαν τίποτα στο έγκλημα του Χρηματιστηρίου. Αυτό που ζούμε δεν είναι παρά συνεχεια και συνέπεια τους εγκλήματος του Χρηματιστηρίου. Αλλά πια γραφίδα να μιλήσει για τον Σημίτη και το έγκλημα του Χρηματιστηρίου, αφού όλες μπουκώθηκαν με μπόλικο χρήμα και έπαιξαν το άθλιο παιχνίδι της χειραγώγησης μετοχών και ανθρώπων. Αφού λοιπόν διάφορα δημοσιογραφικά γίδια βρέθηκαν με βίλλες, τους ήταν εύκολο το 2010 να αναλάβουν ένα μεγαλύτερων διαστάσεων εγχείρημα. Το πέρασμα του μνημονίου  με την χειραγώγηση του λαού. Δεν είναι δύσκολο - για όποιον έχει λίγο μυαλό και ..μνήμη, να δει τις ίδιες ..αξιόπουστες γραφίδες του Χρηματιστηρίου να στρατεύονται (πάντα με το αζημίωτο για τους ίδιους) υπέρ του μνημονίου.  (βλέπε σχετικά)
Αν ο κόσμος δεν τους απομονώσει και μιλάμε για γιαούρτωμα όπου βρεθούν - άντε καμιά πάστα πάντα μαζί με τον κεσέ -  δεν πρόκειται να γλυτώσουμε από δαύτους. Στη συνέχεια απαιτείται και δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων τους, διότι ως ...αλάνια όλα τα παίρναν μαύρα και τίποτα δεν μπορούν να δικαιολογήσουν, για να τελειώνουμε έτσι τις δημοσιογραφικές πατσαβούρες που στηρίζουν πολιτικά σκύβαλα.
Άντε γεια...

Σχόλια