Συνέντευξη με τον Νίκο Λογοθέτη, πρώην μέλος Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ

Αυτή την εβδομάδα, παρουσιάζουμε μια λεπτομερή και άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη με το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, της ΕΛΣΤΑΤ, τον Νίκο Λογοθέτη, ο οποίος θα μας ενημερώσει τόσο για την γνωστή υπόθεση διόγκωσης του Ελληνικού ελλείμματος και χρέους από την ΕΛΣΤΑΤ υπό την προεδρία του Ανδρέα Γεωργίου, όσο και για το που βρίσκονται οι δικαστικές υποθέσεις για αυτό το θέμα σήμερα. ΠΗΓΗ
1-7 Νοεμβρίου 2017:
Το ηχητικό  της εκπομπής: 
============
Blogger: 
Το έγκλημα της ΕΛΣΤΑΤ  είναι η αρχή των δεινών για τη χώρα. 
To μαγείρεμα των  στατιστικών στοιχείων έδωσε τη βάση για την παράδοση της χώρας σε ξένες δυνάμεις. Μετά από 8 σχεδόν χρόνια τα πράγματα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Το πολιτικό σύστημα ασχολήθηκε μόνο με την επιβίωσή του. Γι' αυτό υπηρέτησε πιστά το νέο αφεντικό και συνάμα κάλυψε τα ίχνη της λεηλασίας της χώρας από την ντόπια ολιγαρχία - συνεταίρους  στο πλιάτσικο. Στο σημείο αυτό ο λαός βρέθηκε προδομένος. Η τέταρτη εξουσία- δημοσιογράφοι  μπουκώθηκαν και ανέλαβαν να τυφλώσουν τον λαό. Και τα κατάφεραν.  
Ο κ. Νίκος Λογοθέτης μαζί με την κ. Γεωργαντά, στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, αποτελούν κοσμήματα επιστημονικής στάσης, αλλά κύρια συμπεριφοράς πολιτών που υπερασπίσθηκαν και συνεχίζουν να υπερασπίζονται - σίγουρα με μεγάλο προσωπικό κόστος - το δημόσιο συμφέρον. "Δημόσιο συμφέρον" μια έννοια που όλο και εξορίζεται από το λεξιλόγιό μας και αντικαθίσταται σιγά - σιγά, δίκην ερπετού, με το "υπέρτατο συμφέρον των αγορών" για το οποίο βρέθηκαν τόσοι πρόθυμοι ντόπιοι υπηρέτες - νενέκοι. 
Βλέπετε το "συμφέρον των αγορών" έχει τον τρόπο να ανταμείβει άμεσα - βλέπε φουσκωμένους λογαριασμούς σε διάφορες λίστες, ενώ το "δημόσιο συμφέρον", αν ποτέ θα επιστρέψει,  το πολύ με μια ..εύφημο μνεία...
Αξίζει να τον ακούσετε, είναι καταπέλτης και πολύ κατατοπιστικός.

  1. ΕΛΣΤΑΤ- Υπόθεση Γεωργίου (Up)

  2. Νέα αναίσχυντη παρέμβαση της Eurostat για την «προστασία» της ΕΛΣΤΑΤ

  3. Ο Γεωργίου η ΕΛΣΤΑΤ οι "θεσμοί" και η αποικία τους!...

  4. Ποιός θα δικάσει τον Γεωργίου;

  5. Λύσσα δανειστών για τον... εντιμότατο κ. Γεωργίου

  6. Καταγγέλοντες μεν, νομιμοποιούντες δε! 

  7. Στο νοσοκομείο ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, μία μέρα πριν καταθέσει για τα μνημόνια

  8. Η Ελλάδα ως μπανανία και ο κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

  9. Η κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου της ΕΛΣΤΑΤ.

  10. Υπόθεση «Ελστάτικο»: Όταν η Δικαιοσύνη παραμερίζεται

  11. Α. Γεωργίου: Με καταδιώκουν τα πολιτικά συμφέροντα

  12. Πίσω από όλα ο... Βενιζέλος 

  13. Από τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ στους τρεις του ΤΑΙΠΕΔ

  14. Δικαστική ασυλία για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ ζητά η ευρωπαϊκή Αρχή ESGAB 

  15. Αντί να τον "αποζημιώσει" το κράτος, "αποζημιώνει" ο Αν. Γεωργίου τους μηνυτές του 

  16. Υπόθεση Γεωργίου (Up)

Να γιατί είναι απαραίτητο  να διατηρήσουμε τη μνήμη. Να γιατί όλα αυτά μαζί, με τα συνεχώς καινούργια, είναι στοιχεία που τεκμηριώνουν τη θέση που διατυπώθηκε από τον κ. Κόλμερ. " Αποζημίωση αντί για διαγραφή του χρέους"

Και παρακάτω μια εγγραφή με ένα μπουκέτο Links για τα πάντα που έχουν σχέση με το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ

  • Ποινική δίωξη κατά του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου

    • και μετά απ' αυτά δείτε την πρόταση του Καθηγητή κ.  Μάικλ Χάντσον σχετικά με την δέουσα αντίδραση τη χώρας!

      Υ.Γ1. Ακούγοντας την συνέντευξη με τον δημοσιογράφο κ. Μιχ. Νευραδάκη καταλαβαίνεις πως είναι η πραγματική δημοσιογραφία. Χρόνια "εκτεθειμένοι" στην "δημοσιογραφία" - τύπου Τσίμα, Πρετεντέρη, Τατάνιας, Xaνζηπαπα... κ.ά - τείνουμε να ξεχάσουμε την πραγματική δημοσιογραφία που πραγματικά διδάσκει ο κ. Νευραδάκης.

      ΥΓ2. Όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι θα καταλαβαίνουν τους πραγματικούς στόχους των μνημονίων στη χώρα και θα ρυμουλκούνται στις θέσεις Κ. ΚΟΛΜΕΡ. Μόλις πριν από λίγο βρήκα  αυτό:



      https://www.facebook.com/viliardos/posts/1657882950917831
      Εθνική ανεξαρτησία
      Δεν υπάρχει σημαντικότερος πολιτικός σκοπός από την ανεξαρτησία ενός Έθνους – ενώ μόνο η ύπαρξη ενός ανεξάρτητου κράτους μπορεί να εγγυηθεί πως οι Πολίτες του έχουν και μπορούν να έχουν δικαιώματα και ελευθερίες. Εκτός αυτού δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το διεθνή εξευτελισμό που υφιστάμεθα, λόγω της πολιτικής της υποτέλειας και των υποκλίσεων των κυβερνήσεων μας - ενώ η κομματική σήψη και η διαφθορά συνεχίζονται, καταρρακώνοντας την εθνική μας αξιοπρέπεια.
      Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα πρέπει να πάψει να ασχολείται με τις αξιολογήσεις, να καταθέσει αμέσως αγωγή εναντίον των παράνομων δανειακών συμβάσεων στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και να προβεί σε αναβολή πληρωμών έως ότου αποφασίσει – καταργώντας φυσικά τα μνημόνια, αλλά επιταχύνοντας τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η οικονομία της. Έτσι θα αποδειχθεί εάν έχουν δίκιο όλοι όσοι νομικοί τις θεωρούν παράνομες, τεκμηριώνοντας σωστά την άποψη τους - ενώ ασφαλώς δεν είναι πια βιώσιμο ούτε το δημόσιο χρέος, ούτε το ιδιωτικό, ούτε τα πρωτογενή πλεονάσματα που απαιτούν οι δανειστές, δημεύοντας μέσω της φορολογίας και της πολιτικής λιτότητας τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων.
      • Ταυτόχρονα η Ελλάδα οφείλει να καταθέσει αγωγή αποζημίωσης εναντίον των «θεσμών» ύψους 1 τρις €, όσο δηλαδή η ζημία που προκάλεσαν στην ελληνική οικονομία, μία δεύτερη εναντίον της ΕΚΤ για την παράνομη διακοπή της ρευστότητας το 2015 και το κλείσιμο των τραπεζών, καθώς επίσης μία τρίτη εναντίον της Γερμανίας – για τις πολεμικές επανορθώσεις που ασφαλώς δικαιούται. Παράλληλα πρέπει να κατατεθούν αγωγές εναντίον όλων των βουλευτών και των ελληνικών κομμάτων που ψήφισαν τα μνημόνια και το PSI, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν – καθώς επίσης να ζητηθεί από το ευρωπαϊκό δικαστήριο, ενδεχομένως επίσης από τον Ο.Η.Ε., να αναιρεθούν οι δεσμεύσεις από το PSI, ως παράνομες και καταχρηστικές.
      Εάν χαθεί το ευρωπαϊκό δικαστήριο, όσον αφορά τις δανειακές συμβάσεις κλπ., τότε θα πρέπει να προβεί σε αναβολή πληρωμών εντός του ευρώ, με την επίκληση της εθνικής της κυριαρχίας – ξεκινώντας τις διαπραγματεύσεις για τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του δημοσίου χρέους της, έτσι ώστε να καταστεί εφικτή μία αντίστοιχη του ιδιωτικού. Παράλληλα να καταθέσει αίτηση εξόδου της από την ΕΕ και την Ευρωζώνη, εθνικοποιώντας τις τράπεζες και εκδίδοντας εν πρώτοις ένα παράλληλο νόμισμα – για να αποφευχθούν οι συνήθεις εκβιασμοί της ΕΚΤ στο διετές χρονικό διάστημα που έχει θεσμοθετηθεί, για τις διαπραγματεύσεις εξόδου μίας χώρας από την ΕΕ.
      Φυσικά όλα αυτά θα κόστιζαν στην Ελλάδα «αίμα, ιδρώτα και δάκρυα», αλλά η χώρα μας είναι πάμπλουτη από πολλές διαφορετικές πλευρές και μπορεί να τα καταφέρει, εάν λειτουργήσει συλλογικά - ενώ οι Έλληνες το οφείλουν απέναντι στην πατρίδα τους και στις επόμενες γενιές, από τις οποίες δεν έχουν κανένα δικαίωμα να τους στερήσουν την ελευθερία, ξεπουλώντας ότι έχουν και δεν έχουν σε εξευτελιστικές τιμές, καθώς επίσης καταδικάζοντας τους σε σκλάβους χρέους, σε μία αποικία χρέους στο διηνεκές.

    ΥΓ. Toυ πήρε πολλά χρόνια του κ. Βιλιάρδου (και όχι μόνο) να καταλάβει την αξία του εθνικού νομίσματος. Αν είχαμε χρεοκοπήσει το 2010 και επιστρέφαμε σε εθνικό νόμισμα, καταδεικνύοντας  την παγίδα-απάτη του ευρώ, σήμερα η χώρα θα είχε ορθοποδήσει, αφού:

        δεν θα είχε χάσει κοντά στις 500 χιλιάδες άξιους (τους πιο άξιους) πολίτες της,
        δεν θα είχε απαξιωθεί το δυναμικό χιλιάδων επιχειρήσεων.
        δεν θα χάναμε τόση τεχνογνωσία  επιχειρηματιών - που κινούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με την αξιοσύνη και τις δεξιότητες που είναι πλούτος γενεών.
        Όσο απομακρυνόμαστε από τον τόπο του εγκλήματος, τόσο χάνονται τα στοιχεία των πολιτικών που εγκλημάτησαν σε βάρος της χώρας.

    Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις (στημένες) δούλεψαν με επάρκεια μόνο σε δυο τομείς:

        α. Να αποκρύψουν τα κλοπιμαία τα δικά τους και των ολιγαρχών και
        β. Να καταστήσουν δύσκολη έως ανέφικτη την όποια ανόρθωση αυτής της χώρας. Ως μικροί  πραματευτάδες που είναι, είναι αποδέχθηκαν να κυβερνούν  φτωχούς και να...άρχουν επί ερειπίων. Κάτι σαν αφεντικά - "βασιλιάδες χωματερής"! 

    =====================
  • http://moulari.blogspot.gr/2017/02/09-02-2017.html
  • (και άλλα στοιχεία σχετικά με το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ και την ...αξία του Γεωργίου)

Σχόλια