Πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών με ΜΑΤ, χημικά και ξύλο στο Ειρηνοδικείο

Πρωτοφανείς εικόνες χθες στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας με τα ΜΑΤ και τα μέλη συλλογικοτήτων να συγκρούονται σώμα με σώμα έξω από τις αίθουσες που θα πραγματοποιούνταν πλειστηριασμοί ακινήτων. Μάλιστα, το βράδυ τα ΜΑΤ χρειάστηκε να φυγαδεύσουν τους συμβολαιογράφους.
Πόσα ακίνητα βγήκαν τελικά στο σφυρί
Στο Ειρηνοδικείο Αθηνών διεξήχθησαν τελικά, το απόγευμα της Τετάρτης, 12 από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς ακινήτων. Παράλληλα ολοκληρώθηκαν και οι δύο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των πλειστηριασμών ακινήτων στους 14. Αναλυτικότερα, από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς έγιναν 20 και εξ αυτών ολοκληρώθηκαν για 12 ακίνητα, ενώ για 8, αν και ξεκίνησαν, δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν. Οι υπόλοιποι 9 δεν ξεκίνησαν καν.
Στο σφυρί πρώτες κατοικίες 
Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 15 πλειστηριασμοί διαμερισμάτων, αποθηκών σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής. Οι πλειστηριασμοί αφορούσαν πρώτες κατοικίες στις περιοχές της Αθήνας, της Κηφισιάς, του Αμαρουσίου, της Καλλιθέας, του Χαλανδρίου, της Νίκαιας και του Μοσχάτου.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ακίνητα που βγήκαν στο σφυρί -σε φυσικούς πλειστηριασμούς, όχι ηλεκτρονικά- ήταν πρώτες κατοικίες και μάλιστα για όχι μεγάλα ποσά. Ενδεικτικό είναι πως στο Χαλάνδρι, λόγου χάρη, εκπλειστηριάστηκε πρώτη κατοικία για οφειλή 43.000 ευρώ. Στη Νίκαια, βγήκε σε πλειστηριασμό τετραώροφο, ενώ στο Μοσχάτο χάθηκε σπίτι περίπου 60 τετραγωνικών για οφειλή μόλις 30.000 ευρώ.
Χημικά, ξύλο και τραυματισμοί
Αγριο ξύλο έπεσε στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας όταν κινήματα κατά των πλειστηριασμών και αλληλέγγυοι επιχείρησαν να ματαιώσουν τη διενέργιεά τους. Οι «Δεν πληρώνω» επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών προσπαθώντας να μπουν μέσα στη δικαστική αίθουσα για να ματαιώσουν τους πλειστηριασμούς.
Τα ΜΑΤ επενέβησαν και άρχισαν να χτυπούν με γκλομπ τους συγκεντρωμένους, ενώ έριξαν και χημικά στους εσωτερικούς χώρους του Ειρηνοδικείου. Οι αλληλέγγυοι πετούσαν αντικείμενα, ενώ άδειασαν και δύο πυροσβεστήρες.
Η κατάσταση έγινε ασφυκτική, ενώ υπήρξαν και τραυματίες. Ενας άνδρας τραυματίστηκε στο κεφάλι, ενώ ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό» με αναπνευστικά προβλήματα.

Νωρίτερα τα μέλη των κινημάτων εξαπέλυαν ύβρεις κατά του προέδρου των συμβολαιογράφων φωνάζοντας «είστε δωσίλογοι».
Στα άγρια επεισόδια τραυματίστηκαν πολλά στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, του κόμματος Λαφαζάνη, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του κινήματος «Δεν πληρώνω». Ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο με τραύματα στο κεφάλι και στα χέρια.
Η κυβέρνηση, με σκοπό να προχωρήσουν κανονικά οι πλειστηριασμοί έστειλε 3 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης μέσα στο κτίριο του Ειρηνοδικείου.
Τα ΜΑΤ δεν επέτρεπαν στα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», στις άλλες συλλογικότητες, στα μέλη της Λαϊκής Ενότητας και στα μέλη του ΠΑΜΕ να προσεγγίσουν τους συμβολαιογράφους.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που ήταν παρούσα στο Ειρηνοδικείο, ήταν  προγραμματισμένοι να γίνουν 29 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων δέκα αφορούσαν σε πρώτη κατοικία και μάλιστα αξίας κάτω των 300.000 ευρώ.
Παράλληλα με τους πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο, σήμερα έγινε η πρεμιέρα και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Βίντεο με τα όσα συνέβησαν στο Ειρηνοδικείο
Συνέχεια εδώ
----------

Ο Αλέξης ΜΑΤμεί και δέρνει! 

 ---------------------------

«Αριστερά» ανδρείκελα: Ιάγοι μακιγιαρισμένοι..

 

Του Θύμιου Παπανικολάου
Περιοδικό "Ρεσάλτο"
Πριν ένα χρόνο περίπου, Οκτώβριος 2016, τα «αριστερά» ΜΑΤ κτύπησαν τους συνταξιούχους…
Τότε οι μακιγιαρισμένοι Ιάγοι της «αριστερής» κυβέρνησης (του 4ου Ράιχ), εμφάνισαν τον Τσίπρα «οργισμένο» από τα χημικά εναντίον των συνταξιούχων!!!
  • Η γνωστή διπροσωπία της «αριστερής» υποκριτικής αυθάδειας:
  • Διαπράττουμε το ΕΓΚΛΗΜΑ και μετά εξοργιζόμαστε εναντίον του... ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ που διαπράξαμε…
Βάζουμε την Αθήνα στο γύψο για να παρελάσουν οι αξιωματούχοι των νέων αποικιοκρατών και μετά καταθέτουμε στεφάνια για τους πεσόντες στην Καισαριανή…

Σήμερα, βεβαίως, ο Τσίπρας και η συμμορία του έχουν προσβληθεί με τέτοια έπαρση παχυδερμίας, αχαλίνωτου ψεύδους και υποκριτικής κακοήθειας, που δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα…

Ούτε, φυσικά, έχουν και συνείδηση των εγκληματικών τους πράξεων και της δωσίλογης κακουργίας τους: Έχουν την αναισθησία του πωρωμένου εγκληματία…

Τέτοια αναισθησία που δεν αποκλείεται στο να παίξουν ξανά το μακάβριο θέατρο του εμπαιγμού μας: Να βγούνε και να καταδικάσουνε(!!!) τα ΜΑΤ για τις επιθέσεις τους!!!

Θα θυμίσουμε αυτήν τη διπροσωπία τους με την αναδημοσίευση του παλιού μας κειμένου. Βρίσκεται εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10340

Τα δακρυγόνα και τα καραγκιοζιλίκια του εμπαιγμού μας…

Η αυθάδεια της κουτοπόνηρης υποκρισίας του Τσίπρα ξεπερνά και την αγριότητα των δακρυγόνων εναντίον των συνταξιούχων…

Εδώ μας δουλεύουν όχι απλώς ασύστολα, αλλά και με την έπαρση της βλακείας που χαρακτηρίζει τον αξιοθρήνητο «αριστερό» Πρωθυπουργό…

«Εξοργίστηκε» ο Τσίπρας για τα χημικά εναντίον των συνταξιούχων, μας λένε οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της κυβερνητικής κακουργίας και ηλιθιότητας...

Τέτοιο θράσος υποκριτικής κουτοπονηριάς και τέτοιο δούλεμα δύσκολα συναντάς…

Ο Τσίπρας, που φέρνει την κορυφαία και πρωταρχική ευθύνη για τα χημικά εναντίον των συνταξιούχων, «εξοργίστηκε», μας λένε οι άθλιοι κυβερνητικοί αρουραίοι, λες και τα ΜΑΤ κτυπήσανε από μόνα τους, από εγκληματική διαστροφή και ΟΧΙ κατόπιν εντολής για να μην φτάσουν οι συνταξιούχοι στα πρωθυπουργικά γραφεία και χαλάσουν την …ησυχία του Τσίπρα…

Έτσι από μόνα τους τα ΜΑΤ κτυπήσανε και την προηγούμενη ημέρα, με την ίδια χημική βαρβαρότητα, στην Καισαριανή, για να προφυλάξουν την κακόγουστη και προκλητική φιέστα του Τσίπρα!!!

Με προσωπική ΕΝΤΟΛΗ του Τσίπρα …πλημμύρισε η Καισαριανή με δακρυγόνα!!!

Το ίδιο ακριβώς έγινε και με την άγρια επίθεση εναντίον των συνταξιούχων…

Το μόνο μέσο άμυνας αυτής της άθλιας κυβέρνησης και αυτού του θλιβερού Πρωθυπουργού απέναντι στην ΟΡΓΗ της κοινωνίας είναι τα ΜΑΤ, τα δακρυγόνα και τα χημικά…

Και φυσικά οι κουτοπόνηροι και βλακώδεις θεατρινισμοί περί «οργής» του Τσίπρα…

Ευρηματικό το παρακάτω μικρό σχόλιο της Δέσποινα Σπανού. Το πήραμε από δω:
http://www.press-gr.com/2016/10/blog-post_722.html

ΓΕΛΑΕΙ ο κόσμος! Η "ΟΡΓΗ" Τσίπρα για την επίθεση στους συνταξιούχους...
Δέσποινα Σπανού

Γελάει ο κόσμος...

Ξεκίνησε και το "συμμάζεμα" της είδησης για τα χημικά στους συνταξιούχους.

Διαβάζω τώρα πως ο Πρωθυπουργός πήρε εσπευσμένα τηλέφωνο τον κ. Τόσκα για να του εκφράσει την οργή του για τη μεταχείριση που επιφύλασσε η Αστυνομία στους συνταξιούχους.

Άλλωστε είναι προφανές ότι η Αστυνομία δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει Δευτέρα πρωί και αποφάσισε από μόνη της, να πάει να φράξει τον δρόμο που οδηγεί στο Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο όλως τυχαίως "εργάζεται" και οΠρωθυπουργός.

Με λίγα λόγια, ο κ. Τσίπρας πήρε τηλέφωνο τον κ. Τόσκα, για να του εκφράσει τη δυσφορία του, που το προσωπικό του, δεν άφησε τους συνταξιούχους να φτάσουν μία ανάσα από το Πρωθυπουργικό γραφείο.

Την επόμενη φορά, για να μην αλληλοεξοργίζεστε, μπορείτε απλά να αποσύρετε τις αστυνομικές δυνάμεις, για να μη βρει το μπελά του ούτε ο Υπουργός, ούτε να τρώνε χημικά οι συνταξιούχοι.

Αναμένουμε με ανυπομονησία την ανακοίνωση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταδικάζει την καταστολή.

 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10892
================

Ένα σοκ θα μας σώσει (;)

===========

 

Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη - Media
Μην ανταμώσεις άγγελο, όταν βαστάει ρομφαία

  Σαν τον τελευταίο καραδεξιό ο Τσίπρας χρησιμοποιεί μια παθολογία (τους μπαταχτσήδες) για να βάλει στο ματωμένο χέρι των κορακιών τα σπίτια πολλών απ’ όσους αλάλιασε η κρίση.
  1. Θα μπορούσαν τράπεζες και κυβέρνηση να κάνουν τις λίστες των κακοπληρωτών και να τους φερθούν αναλόγως; Θα μπορούσαν! Γιατί δεν το κάνουν; Διότι είναι πολλά τα λεφτά στο real estate, φίλε μου. Διότι η αναγκαστική απαλλοτρίωση της λαϊκής περιουσίας είναι πολιτική απόφαση. Στην οποία προσχώρησε η πρώτη φορά αντιλαϊκή Αριστερά.
  2. Θα μπορούσε η Βουλή να συζητήσει και κοινή συναινέσει να ορίσει τα κριτήρια για τους μπαταχτσήδες και τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές»; Θα μπορούσε! Γιατί δεν το κάνει; Γιατί η πλειοψηφία της στηρίζει μια κυβέρνηση που είναι υποχείριο (και υποπόδιο) των αρπακτικών.
  3. Θα μπορούσε ο Τσίπρας να περάσει νόμο αυθωρεί και παραχρήμα που θα απαγόρευε τον εκπλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας και θα προσδιόριζε τις αξίες ακινήτων που θα έχουν ασυλία; Θα μπορούσε! Γιατί δεν το κάνει; Διότι ούτε Γράκχος είναι, ούτε Άγις, ούτε Κλεομένης, ένας ψευταράκος είναι.
  Παλιότερα, όταν ακόμα η Αριστερά που αυτοδιασύρεται ήταν κρυφό ποταμάκι, ήταν ταυτοχρόνως και της άποψης ότι «είναι καλύτερο να είναι ένας ένοχος έξω, παρά ένας αθώος στη φυλακή». Τώρα η Αριστερά που ο νεοφιλελευθερισμός έχει αποβλακώσει και ηθικώς δηώσει, ψάχνει να βρει σοφιστείες για να καλύψει τις ζημιές της, όπως κάνουν οι γάτες.
Τα σπίτια που θα πάνε στα χέρια των τραπεζών, θα πάνε μέσω μαφιόζων πολιτικών.
Ο Τσίπρας έχει κάνει ώς τώρα πολλές κωλοτούμπες, και στο τέλος έχει σταθεί όρθιος. Αυτήν τη φορά δεν αποκλείεται να πέσει απ’ τη Μουλβία γέφυρα με το κεφάλι προς τα κάτω. Ένα κεφάλι γεμάτο οίηση και αλαζονεία, που δεν καταλαβαίνει ότι τα σπίτια είναι τα ιερά αποκούμπια των ανθρώπων του μόχθου. Μπορεί στον πονηρό σχεδιασμό του
ο Τσίπρας να έχει υπολογίσει ότι οι πλειστηριασμοί θα φθάσουν στο ψαχνό όταν ο ίδιος θα απέρχεται, αφήνοντας στον επόμενο να συνεχίσει τη βρώμικη δουλειά. Με αποξηραμένο το μυαλό σε ένα περιβάλλον κυνισμού, τέτοιοι σχεδιασμοί, επιπέδου non paper και τρίλιζας, στέλνουν τη στάμνα για νερό, τη στέλνουν και δεν γυρίζει.
Για την κυβέρνηση Σαμαρά ο ΕΝΦΙΑ υπήρξε ένας μοιραίος νόμος. Για την κυβέρνηση Τσίπρα η ανομία των πλειστηριασμών πιθανόν να αποβεί το ίδιο μοιραία.
  Προχθές τα ΜΑΤ του Τσίπρα τσάκισαν τον κόσμο στο ξύλο μέσα σε δικαστικές αίθουσες. Οι κυβερνώντες έχουν εκφυλισθεί τόσον πολύ που δεν καταλαβαίνουν ότι τον κόσμο τον ξυλοκοπούσε με τα χέρια του ο ίδιος ο κ. Κοντονής! Ότι τους ανθρώπους που αγωνίζονταν για τα ίδια που αγωνιζόταν και ο Τσίπρας (όταν μας δούλευε) τους ψέκαζε χημικά με τα χέρια του ο ίδιος ο κ. Τόσκας. Νομίζουν
  οι κουφιοκέφαλοι ότι δεν βάφουν τα χέρια τους με το αίμα που χύνει η πολιτική τους. Τα κλομπ των ΜΑΤ τα βαστάει ο Τσίπρας με τα χέρια του. Νομίζει ότι όπως κάνει ο ίδιος τη βρώμικη δουλειά για τους Επικυρίαρχους, έτσι και τα ΜΑΤ κάνουν τη βρώμικη δουλειά για τον ίδιο. Πλανάται πλάνην οικτράν
  και στο δικό του σπίτι τρέμουν πλέον φοβισμένοι οι Λάρυτες για τα αίσχη που διαπράττει ο Τσίπρας και την Ύβριν. Για κάθε λαϊκό σπίτι που θα χαθεί (ήδη κάποια χάθηκαν) μια Ερινύα θα φωλιάζει και θα στοιχειώνει το σπίτι του Τσίπρα. Έτσι είναι η ζωή: μάχαιραν δίνεις, μάχαιραν θα λάβεις…
==============

...αυτός που μαζί με το υπόλοιπο μουσολινικό συναπάντημα έχτισε καριέρα πάνω στο "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη"


Βασιλης Πολυχρονης
Νάτον και ο γυμνοσάλιαγκας του Μαξίμου, ο... γλύφτης των παπουτσιών της Μενεγάκη, αυτός που μαζί με το υπόλοιπο μουσολινικό συναπάντημα έχτισε καριέρα πάνω στο "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη", αυτός που αν δεν ήταν οι "αριστεριστές" να τον υπερασπιστούν θα σάπιζε ακόμα στις...
φυλακές ή (το πιο πιθανό για τέτοιους πολιτικούς χαμαιλέοντες)... θα είχε φορέσει το χακί και θα ήταν και χαρούμενος, βγήκε να κατηγορήσει το κίνημα που αγωνίζεται να σώσει τη λαϊκή περιουσία!
Νικολάκη, θα το... προλάβεις το ελικόπτερο ρε? Μπαααα... θα σε δώσουν βορά για να γλυτώσουν αυτοί που υπηρετείς και τότε...

Σχόλια