Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απο τον Καρλομάγνο στον Τσίπρα

(μέσω Λαγκάρντ, Μέρκελ, Σαρκοζί και Μακρόν)! 

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Πολύ τιμητική για την Ελλάδα είναι ασφαλώς η βράβευση του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα με το βραβείο «Πολιτικού Σθένους».
  • Προφανώς το Βραβείο αυτό του αποδίδεται για το «σθένος» που επέδειξε στην εγκατάλειψη όλων των αρχών και δεσμεύσεων στις οποίες ορκιζόταν προτού γίνει πρωθυπουργός, όπως και στην απόλυτη περιφρόνηση που επέδειξε προς την συντριπτική ετυμηγορία του ελληνικού λαού, κατά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
‘Όπως διαβάζουμε με το βραβείο έχει τιμηθεί επίσης η Κυρία Λαγκάρντ. Η Διευθύντρια του ΔΝΤ έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι θα συμπονέσει τους Έλληνες, αλλά μόνο όταν φτάσουν να υποφέρουν τα ελληνόπουλα όσο και τα παιδιά στον Νίγηρα. Ο Νίγηρας είναι η φτωχότερη χώρα του κόσμου και υποθέτουμε, αλλά δεν το ψάξαμε, ότι το ΔΝΤ έχει βάλει κάπου το χεράκι του κι εκεί. Και επειδή η Κυρία είναι της σχολής «αμ’ έπος, αμ’ έργον», κάνει ότι μπορεί για να φτάσουμε τον Νίγηρα.
‘Άλλη προσωπικότητα που τιμήθηκε με το ίδιο βραβείο είναι ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν (της οικογένειας Ρότσιλντ) και ο Γάλλος Πρόεδρος Σαρκοζί. Ο τελευταίος, που πρωταγωνίστησε στην επιστροφή της χώρας του στο ΝΑΤΟ και στην απόλυτη ευθυγράμμιση  της Γαλλίας με το Ισραήλ, ήταν και ο βασικός πρωταγωνιστής της καταστροφής της Λιβύης. Ως αποτέλεσμα της ανθρωπιστικής επέμβασης που προκάλεσε σε αυτή τη χώρα, τώρα γίνονται εκεί δημοπρασίες σκλάβων. Πράγματι χρειάζεται πολύ σθένος για να ισοπεδώσεις μια χώρα και να επαναφέρεις τη δουλεία στον Εικοστό Πρώτο Αιώνα.
Μεταξύ των άλλων βραβευθεισών προσωπικοτήτων συγκαταλέγεται και η συμπαθέστατη Κυρία Μέρκελ. Ένας Γάλλος συνάδελφος και φίλος του κ. Ολάντ, μου ανέφερε προ καιρού ότι ο Φρανσουά είχε μείνει κατάπληκτος από την «μητρική σχέση» του Έλληνα Πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα Καγκελάριο. Να δούμε τώρα τι θα κάνει αν συμβεί και τη χάσει.
Η κυρία Μέρκελ είναι η πλέον γνωστή και επιτυχής διασταύρωση του ουδέποτε πλήρως θεραπευθέντος στη χώρα της «λανθάνοντος εθνικοσοσιαλιστικού γονιδίου» και του «σταλινικού γονιδίου» του Χόνεκερ και της Στάζι. Οι επιδόσεις της είναι πασίγνωστες και στον τελευταίο Έλληνα – το μόνο που κάπως μειώνει την ακτινοβολία του άστρου της είναι η ακόμα πιο έντονη ακτινοβολία του πρώην Υπουργού της των Οικονομικών Σόιμπλε, που μερικοί κακοήθεις ισχυρίζονται ότι είναι ο καλύτερος κληρονόμος του Μαρκήσιου ντε Σαντ (χωρίς το γούστο του τελευταίου).
Τι να πω τώρα εγώ. Δείξε μου τους φίλους σου, λένε, να σου πω ποιος είσαι.
Βεβαίως, για να σοβαρευτούμε και λίγο, το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας τιμάται από τους καταστροφείς της χώρας του έχει την αυτονόητη σημασία του. Συνιστά έμμεση πλην σαφή εκδήλωση ευαρέσκειας της χώρας-θύμα προς τους δημίους της και ουσιαστικά πιστοποιητικό αθώωσής τους! Διότι όταν προσέρχεται το θύμα του βιασμού και δέχεται τις ευχαριστίες και τις τιμές των βιαστών, ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει για βιασμό;
Τις προάλλες ήταν ο κ. Ντάισελμπλουμ που ήρθε και έδωσε εύσημα στον Έλληνα Πρωθυπουργό, την κυβέρνηση του οποίου στραγγάλισε το πρώτο εξάμηνο του 2015.
Με όσα συμβαίνουν, οι Έλληνες χάνουμε πια, εκτός από τη χώρα μας, και το μυαλό μας!
Είχε προηγηθεί ο κ. Γεώργιος Α. Παπανδρέου που, αφού υπέγραψε τις Δανειακές και τα Μνημόνια, τιμήθηκε με το Βραβείο Καρλομάγνος αυτός. Βεβαίως ο Καρλομάγνος ένωσε την Ευρώπη, σε αντίθεση με τις πράξεις Μέρκελ, Σόιμπλε και Παπανδρέου που συνεργάστηκαν για να τη διαλύσουν.
  • Οι σύμβουλοι πάντως του κ. Τσίπρα που του εισηγήθηκαν να αποδεχθεί το βραβείο «Πολιτικού Σθένους» αξίζουν το «Βραβείο Πολιτικής Βλακείας». Εκτός αν έχουν και άλλους εργοδότες, πλην του κ. Πρωθυπουργού.
ΠΗΓΗ

http://www.enikos.gr/politics/546495/sto-parisi-tin-pempti-o-prothypourgos-tha-timithei-me-to-vraveio-
===================
=================================
 -=====================================

Ο… Οδυσσέας – Αλέξης, απέφυγε τις σειρήνες, υποκύπτει στον Καμμένο!


Του Γιάννη Σιδέρη
  • Ο πολύπλαγκτος Οδυσσέας - Αλέξης, εκμυστηρεύτηκε στους Γάλλους που τον βράβευσαν για την πειθήνιά του, πως βρισκόταν πολλές φορές μέσα στον μύθο του Οδυσσέα, ο οποίος είπε στους συντρόφους του να τον δέσουν στο κατάρτι, προκειμένου να μην αντιδράσει ακούγοντας το τραγούδι των σειρήνων.
  • Όντως ο Οδυσσέας - Αλέξης δέθηκε στο κατάρτι, αλλά στο κατάρτι της εξουσίας, παρέα με όλο το τσούρμο - που θα έλεγε και ο Γιάνης με το ένα «ν». Η σειρήνα εξουσία τους πλάνευσε, αφαιρώντας όλο εκείνο το αξιακό υπόβαθρο, που ανέμενε κανείς από το μυθολογημένο ηθικό υπόβαθρό τους.
Τι άλλο σηματοδοτεί η χθεσινή ξεδιάντροπη παραδοχή Τσακαλώτου, με τα αδέξια ελληνικά του, ότι ο προϋπολογισμός «με απόλυτο τρόπο δεν είναι δίκαιος». Παρόλα αυτά συνέχισε απτόητος «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι επειδή είναι άδικος τον καταψηφίζουμε και εμείς και πάμε σε εκλογές για να έρθει άλλος συνασπισμός. Δεν το επιλέξαμε».
  • Φυσικά δεν το επέλεξαν. Τους κρατάει δεμένους στο κατάρτι της η εξουσία, και απολαμβάνουν τη μαγευτική θωπεία της, απεκδυόμενοι κάθε πολιτική αναστολή. Άλλωστε… δεδικαίωται και ο ίδιος, αφού η χώρα υπό την οικονομική του εποπτεία καταγράφει… νικηφόρες πρωτιές. 
Κατά τον ΟΟΣΑ, η Ελλάδα σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση του φορολογικού βάρους ως ποσοστό των φορολογικών εσόδων και των ασφαλιστικών εισφορών επί του ΑΕΠ.
Δικαίως προφανώς, αφού το πολύ χρήμα αλλοιώνει την ηθική συγκρότηση του λαού. Εξ ου και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κα Θεανώ Φωτίου, όρισε ως μεσαία τάξη όσους βγάζουν 7.500 ευρώ το χρόνο (και να θυμάται κανείς ότι είχαν υπάρξει έντονες αντιδράσεις όταν ο - κατά τα άλλα σεβαστός - Μανόλης Γλέζος, είχε ορίσει τα όρια της ευμάρειας στις 20.000 ευρώ το χρόνο!). Τώρα αποδεχόμαστε τα 7.500!
Όμως η πρόσδεσή τους στο κατάρτι της εξουσίας δεν συνεπιφέρει μόνο έκπτωση αξιών και αλλοίωση εννοιών. Αρχίζει να αναδύεται και ένας αύξων αυταρχισμός:
Ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, απειλεί με πολύχρονες φυλακίσεις όσους δημοσιοποιήσουν έγγραφα που αφορούν την πώληση στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία, γιατί είναι διαβαθμισμένα. Με ποια λογική μια διακρατική συμφωνία πώλησης υλικού, που έχει πλέον γίνει βούκινο, εγκυμονεί κινδύνους εθνικής ασφαλείας και εσωτερικής σταθερότητας ώστε να επιφέρει εξοντωτικές ποινές και ηθική ατίμωση του προδότη, λες και είναι ισοβαρής η πώληση υλικού με τα αμυντικά σχέδια της χώρας; Μήπως η διαβάθμιση αποσκοπεί απλώς σε συγκάλυψη παρατυπιών, αν όχι ανομιών; ( και οι ανομίες δεν έχουν πάντα χρηματικό υπόβαθρο).

Μπρουτάλ, η ανάρτηση του Πάνου Καμμένου στο twitter, ενημερώνοντας ότι: «Διετάχθη ΕΔΕ από τον ΑΓΕΕΑ για τη διαρροή των απορρήτων εγγράφων. Με τις ένοπλες δυνάμεις δεν θα παίξει κανείς, ούτε θα τις εμπλέξει στο πολιτικό παιχνίδι. Ο ελληνικός λαός τις εμπιστεύεται».
Να μας συγχωρεί ο υπουργός αλλά μεταθέτει τεχνηέντως το πρόβλημα. Σαφώς δικαιούται να διατάξει ΕΔΕ για τη διαρροή, αλλά ουδείς έθεσε θέμα εμπιστοσύνης στις Ενοπλες Δυνάμεις. Για το πρόσωπό του, ως αρμόδιου υπουργού, και για τις ενέργειές του σχετικά με την πώληση του υλικού, έθεσε θέμα η αντιπολίτευση, και με βάση τα χαρτιά που είδαν το φως της δημοσιότητας. Αρα αυτός θα κληθεί να εξηγήσει (δεν λέμε απολογηθεί) όσα φαντάζουν ως ανεξήγητα και αδικαιολόγητα.
Ο ίδιος, ατρόμητος και υπερήφανος κάποτε - σε καιρούς που η Δημοκρατία ήταν ανεκτική - είχε καταθέσει στη Βουλή απόρρητα έγγραφα της τράπεζας της Ελλάδας.
Τι άλλαξε τώρα και ενστερνίζεται άλλα μέτρα και σταθμά; Παράλληλα γιατί τα έγγραφα μιας πώλησης πυρομαχικών, συνιστούν απειλή για την εθνική ασφάλεια ή την εθνική σταθερότητα – όπως ορίζουν οι κανονισμοί για τη διαβάθμιση των εγγράφων; Πόσο καθησυχάζει η διαβεβαίωσή του ότι θα αποχαρακτηρίσει έγγραφα που αφορούν στην υπόθεση; Τα έγγραφα τα αποχαρακτηρίζει ο εκδότης τους. Πόσα από αυτά φέρουν την δική του υπογραφή; Και αν υπάρχει κάποιο έγγραφο της προκαταρκτικής συνεννόησης υπογεγραμμένο από τον ίδιο, κατά πόσο αυτό μπορεί να αποτελέσει τον μίτο της Αριάδνης για να εισχωρήσει η έρευνα του Κοινοβουλίου, σε ενδεχόμενες παραβάσεις;
Δίκην Ποντίου Πιλάτου ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, καλύφτηκε πίσω από το νομότυπον των κανονισμών. Δεν έδειξε την οφειλόμενη καλή διάθεση διαλεύκανσης, αν όχι να δουν οι Ελληνες βουλευτές τα έγγραφα, τουλάχιστον να ζητήσει από τα κόμματα να ορίσουν έναν βουλευτή τους, προκειμένου να λάβει γνώση του περιεχομένου τους. Δεν εμπιστεύεται ο Πρόεδρος της Βουλής τα κόμματα - που εκ του Συντάγματος, αποτελούν θεσμό της Δημοκρατίας - να λάβουν γνώση επί μιας απλής αγοραπωλησίας;
Η συζήτηση της Δευτέρας θα είναι αποκαλυπτική. Όχι για αυτά που θα αποκαλυφθούν - γιατί δεν θα αποκαλυφθούν - αλλά για το κατά πόσο ο πρωθυπουργός είναι προσδεδεμένος με τον κ. Καμμένο – άρα με την διατήρηση της εξουσίας. Η συζήτηση θα δείξει περισσότερα από το ίδιο το θέμα της συζήτησης!
  • ΥΓ: Η στήλη δεν θα ασχοληθεί με τις δηλώσεις των κ. Φίλη και Κυρίτση, σχετικά με τις πωλήσεις πυρομαχικών. Οι άνθρωποι γνωρίζουν από λειτουργίες ΜΚΟ και όχι Κράτους. Το δράμα είναι ότι η αφέλεια δεν είναι προσόν για αυτούς που τους ανατίθεται να το διαχειριστούν!
============


Μαζί το κερδίσαμε..

     Στο Παρίσι θα πάει ο πρωθυπουργός για να παραλάβει το βραβείο Πολιτικού Σθένους. 
     Με το ίδιο βραβείο μάλιστα στο παρελθόν έχουν τιμηθεί προσωπικότητες, όπως ο Εμανουέλ Μακρόν, η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Νικολά Σαρκοζί, η Άνγκελα Μέρκελ.
     Μαζί με τις εξέχουσες αυτές "προσωπικότητες" θα
είναι πλέον και ο δικός μας.


     Και πολύ σωστά.
     Να και ένα βραβείο που δίνεται αξιοκρατικά.
     Διότι θέλει πολιτικό σθένος, κουράγιο και κάκαλα για να προδώσεις έναν ήδη χιλιοπροδομένο λαό.
     Θέλει θάρρος, θράσος και ξετσιπωσιά για να υπογράψεις στους τοκογλύφους πως για πολλά-πολλά χρόνια θα ληστεύεις από τους πολίτες κάθε χρόνο 2,5 με 5 δις παραπάνω απ' την προηγούμενη χρονιά για να τους τα δώσεις.
     Θέλει αντοχή, μεράκι κι απατεωνιά για να ονομάσεις τα ψίχουλα που επιστρέφεις από τα κλεμμένα ως "κοινωνικό μέρισμα".
     Θέλει φαντασία, όραμα και αγυρτεία για να ονομάζεις "αριστερά" τον εαυτό σου και την συμμορία σου, εφαρμόζοντας την πιό ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική.

     Όλα αυτά και πολλά ακόμη παραπάνω διαθέτει ο δικός μας πρωθυπουργός.
     Γιατί λοιπόν να μη φιγουράρει κι αυτός μαζί στην λίστα του συγκεκριμένου βραβείου παρέα μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια και κατακάθια της σημερινής ανθρωπότητας;
     Λιγότερα δηλαδή έκανε αυτός εναντίον του λαού που τον ψήφισε, απ' όσα κάνανε για τους δικούς τους λαούς, αλλά και για την Ευρώπη γενικότερα οι άλλοι
     Άξιος.
     Χίλιες φορές άξιος.


     Με μιά μικρή ένσταση: ο αφανής δικαιούχος και αποδέκτης αυτού του βραβείου, ή έστω συνδικαιούχος, αποσιωπάται.
     Και δεν είναι άλλος απ' τον ελληνικό λαό, απ' όλους εμάς,
     ..που με φοβερή αυταπάρνηση, δουλοπρέπεια, ωχαδελφισμό κι ατομικισμό,
     ..καταφέραμε να στείλουμε νικητή στο Παρίσι έναν απ' τους μεγαλύτερους πολιτικούς απατεώνες κι εγκληματίες του τόπου.


     Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους μας.
     Μαζί το κερδίσαμε!..
==========

Γελάει ο κόσμος... Βραβεύουν το σφουγκαρόπανο της αστικής τάξης..

Με το βραβείο πολιτικού σθένους βραβεύει την Πέμπτη τον Τσίπρα, ο δικηγορικός σύλλογος Παρισιού.
Γελάει ο κόσμος... 
Βραβεύουν το σφουγκαρόπανο της αστικής τάξης.. γιά την εξόντωση των υποτελών τάξεων
  • Πως τόπε να δεις ο Λάσκος μωρε? 
  • 'Ιδρυματοποιημενοι της Εξουσιας' απλά ,ειναι τα παιδγιά.
Και στον ΓΑΠ παντως είχαν δώσει ανάλογο βραβείο και τωρα τον έχει η Φώφη για να παίζει τρίλιζα μαζί του και τον υποχρεώνει κιόλας να χάνει 
''Με το ίδιο βραβείο στο παρελθόν έχουν τιμηθεί προσωπικότητες όπως ο Εμανουέλ Μακρόν, η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ
===================

Το βραβείο «οικονομικών δολοφόνων» απονέμεται στον Τσίπρα

ο βραβείο «οικονομικών δολοφόνων» απονέμεται στον Τσίπρα



Σε ορισμένους από τους πλέον ορκισμένους εχθρούς των εργασιακών δικαιωμάτων και κάθε λαϊκής κατάκτησης των τελευταίων αιώνων, έχει απονεμηθεί το βραβείο Prix du courage politique, το οποίο θα λάβει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την επιθεώρηση Politique Internationale και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισιού.
Μεταξύ των βραβευθέντων συναντάμε τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος επέβαλε τους πιο ακραίους όρους της φιλελεύθερης οικονομικής ατζέντας των ΗΠΑ στη Γαλλία. Ο «Μίστερ Αμέρικα», όπως τον αποκαλούσαν τα μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ, κατάφερε να συνδυάσει τη νεοαντιδραστική πολιτική του «νόμου και της τάξης» του Τζουλιάνι με μια από τις πιο επιθετικές αντιλαϊκές πολιτικές που είχε γνωρίσει η Ευρώπη μετά την Μάργκαρετ Θάτσερ.
Στη λίστα των βραβευθέντων συναντάμε όμως και τον πρώην τραπεζίτη και νυν πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έχει θέσει σαν βασικό στόχο της θητείας του να διαλύσει την εργατική νομοθεσία της Γαλλίας – ή ό,τι απέμεινε από αυτήν.
Τρίτη κατά σειρά πολιτικός από τη Γαλλία, που έλαβε το βραβείο Prix du courage politique, η σημερινή επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία κατάφερε να φέρει την νεοαποικιακή πολιτική που ασκούνταν σε χώρες του Τρίτου Κόσμου και στην ευρωπαϊκή περιφέρεια.
Και τέλος από τη μαύρη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει και η Άγκελα Μέρκελ, η γυναίκα που ολοκλήρωσε την μετατροπή της ευρωζώνης στο απόλυτο όπλο για την κυριαρχία της γερμανικής οικονομικής αυτοκρατορίας στην Ευρώπη.
Χρειάζεται πραγματικά πολύ πολιτικό κουράγιο, όπως λέει και ο τίτλος του βραβείου, για να μπεις στη λίστα των μεγαλύτερων οικονομικών δολοφόνων της Ευρώπης. Και ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε με το σπαθί του αυτό τον τίτλο.
Α.Χ ΠΗΓΗ

  ====================


Όταν σε τιμούν οι άτιμοι...

Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη - Media
ΣΤΑΘΗΣ
  Εν τέλει οι Επικυρίαρχοι έχουν χιούμορ! Επιβραβεύουν τον Τσίπρα για το σθένος του. Το σθένος του να ευτελίσει την ελληνική Αριστερά σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. (Η Αριστερά που αντιστέκεται υφίσταται κι αυτή – άκουσα μεν – τα επίχειρα για τον διασυρμό από την εγχώρια προσκυνημένη Αριστερά τόσον της ίδιας της τής μήτρας, όσον και κάθε μελλοντικής προοπτικής). Έχουν όντως χιούμορ οι Επικυρίαρχοι. Σατανικό.
Βραβεύουν τον Κωλοτούμπα, όπως θα βράβευε και ο Μεφιστοφελής τον Φάουστ. Η πώληση της ψυχής δεν είναι αστείο πράγμα, αλλά η επιβράβευση αυτής της πράξης υπερβαίνει τα... αστεία σε κάθε τους εκδοχή. Αγγίζει τον βυθό του καγχασμού
  των Δυνατών για «τη στρίγγλα που έγινε αρνάκι», για τον Σπάρτακο που αποδείχθηκε γατάκι. Υποκλιθείτε, πολίτες, στον κυνισμό, το μαύρο χιούμορ και την παραδοξολογία – ο Τσίπρας βραβεύεται για το σθένος του να διατηρήσει τον λαό σε κατάσταση σκλαβιάς και τη χώρα σε κατάσταση αιχμαλωσίας και λεηλασίας.
  Έχει πλάκα για τους ξένους Αποικιοκράτες και τους ιθαγενείς Σέμπρους (και σμπίρους) να βλέπουν έναν τύπο  που πάει και προσκυνάει στη Μακρόνησο να τους παραδίδει κι αυτός, όπως οι επίγονοι των συνεργατών της κατοχής, την Ελλάδα στο πιάτο. Ένα πιάτο γεμάτο αίματα από μισθούς, οικίες, όνειρα, συντάξεις, υποδομές, προοπτικές. Αυτός που τους έδωσε τα λιμάνια, θα τους δώσει τώρα και τα νερά. Τη ΔΕΗ, τον ΔΕΣΦΑ κι ό,τι δεν έχουν αρπάξει ακόμα οι γύπες. Οι γύπες που τον επιβραβεύουν.
  Επιβραβεύουν το σθένος του Τσίπρα να περικόψει λόγου χάριν από τον Προϋπολογισμό του 2018 ακόμα 1,6 δισ. από τις δαπάνες για την ασφάλιση και την περίθαλψη. Αφήνεις αβράβευτο τέτοιο κελεπούρι; Όχι! το τοποθετείς κι αυτό
  στο Πάνθεον των ομοίως βραβευθέντων όπως η κυρία Λαγκάρντ (εδώ η λίστα, εκεί η λίστα, πού είναι η τσίπα), ο μεσιέ Σαρκοζί, η φράου μανδάμ Μέρκελ (καλά, αυτή έχει πάρει και βραβείο Λένιν) και ο Μακρόν, λε πετίτ Πιπίν. Εύγε!
  Prix du Courage Politique! Βάστα Ρόμελ! Κουράζ, σκίστη των Μνημονίων και γκράν μαιτρ της Εποπτείας! Χέσε τα «δύσκολα εύγε των σοφιστών και του Δήμου» κι ανέβα στο βάθρο των δορυφόρων του Διοκλητιανού. Χαίρε εκεί, στεφανωμένος εσύ με δάφνες για τους στέφανους εξ ακανθών που μοιράζεις απλόχερα στον κοσμάκη. Χαίρε για το σθένος σου – να μη χαμπαριάζεις από αιδώ και ντροπή. Χαίρε
  για το σθένος σου να παραδεχθείς την ήττα τόσο βαθιά, ώστε να χαριεντίζεσαι και να χασκογελάς με τους ωμοφάγους, τα τέρατα και τους τοκογλύφους. Αλλά, αν ο Τσίπρας έφθασε ως τα Σούσα και κάνει εκεί τον οινοχόο (απ’ το αθάνατο κρασί του ’21) στους σατράπες, τους βεζύρηδες και τους ϋμπεργκρουπενφύρερ, εκείνοι εκ των αριστερών που τον υποστηρίζουν ακόμα, τι ακριβώς υποστηρίζουν; Το ότι «δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς»; ή το ότι «βγαίνουμε στις αγορές, έρχονται οι επενδυτές», διαθέτουμε κάργα είλωτες να τους εξυπηρετούν μεροδούλι - μεροφάι διά βίου; Τι ακριβώς; Υποστηρίζουν μήπως το «ηθικό πλεονέκτημα» του ραγιά - εθελοντή ή εξαναγκασμένου; Άς ομιλήσουν, για να γνωρίζουμε
  τι βραβεία και παράσημα κι αυτοί διεκδικούν; Τον Μεγαλόσταυρο των Σταυρωτήδων; το παράσημο της Λεγεώνος της Τιμής (των επιδομάτων και της επαιτείας για εκατομμύρια Έλληνες); ή μήπως τον Φοίνικα του Τάγματος των Καρεκλοκένταυρων δι’ υμάς και υμάς…
  Μιλήστε να σας ακούσουν οι ίσκιοι του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, μιλήστε για να ακούσουν όσα λέγατε πριν και να φρίξουν. Μιλήστε
  για να σας ακούσουν οι λέξεις που σας έφεραν στην  εξουσία και αντιμετωπίστε την περιφρόνηση και την αηδία τουςδείξτε ένα κάποιο σθένος, βρε αδερφέ…
 ΠΗΓΗ: topontiki

  =================

«Είμαι ευρωπαϊστής επειδή ακριβώς είμαι αριστερός» *ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ*


Του Θύμιου Παπανικολάου
Περιοδικό "Ρεσάλτο"
Στη σημερινή εποχή της καπιταλιστικής αποσύνθεσης και παρακμής αποκτούν «ανταλλακτική αξία» το γελοίο, η βλακεία και ο δωσιλογισμός, ιδιαίτερα στην ακραία έκφρασή του με το πρόσωπο του ανδρείκελου και τη μοχθηρία του λακεδισμού…
Δεν είναι τυχαίο το γιατί κυριαρχούν στην πολιτική, την πνευματική και δημοσιογραφική μας ζωή οι... «επιπλέοντες φελλοί»…
Και δεν είναι, βεβαίως, καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι τελευταίοι Πρωθυπουργοί της χώρας (τα ανδρείκελα της ευρώ-χούντας και του 4ου Ράιχ), ιδιαίτερα οι πρωθυπουργοί της μεταλλαγμένης «αριστεράς», της σοσιαλδημοκρατικής και της κομμουνιστικής (από το Σημίτη και τον ΓΑΠ μέχρι τον Τσίπρα), χαρακτηρίζονται από καταθλιπτική πνευματική κενότητα, πολιτική ανεπάρκεια και βροντώδη ανοησία…
Ο Τσίπρας, ως υποπροϊόν της «αριστερής» αποσύνθεσης, αναδεικνύεται σημαιοφόρος του ψεύδους, της ανοησίας, του γελοίου και του ραγιαδισμού…
Ένας Πρωθυπουργός δραματικά ανεπαρκέστατος, από τους πλέον αξιοθρήνητους πολιτικά, ένας Πρωθυπουργός από τους πλέον ακατάρτιστους θεωρητικά…
Ένας επαρμένος ανόητος, σε τέτοιο βαθμό που δεν αντιλαμβάνεται το βαθμό της γελοιότητάς του…
Έτσι ο Τσίπρας διαθέτει και συνθέτει ΟΛΑ εκείνα τα χαρακτηριστικά που σήμερα επιβραβεύονται από τους διεθνείς μαφιόζους του χρήματος και αποκτούν «ανταλλακτική αξία» στην αγορά του 4ου Ράιχ…
Διαθέτει ιδιαίτερα τα χαρακτηριστικά της αυθάδους ΕΠΑΡΣΗΣ του δωσιλογισμού, της έπαρσης του θυμιατού των αξιωματούχων της Παγκοσμιοποίησης και του 4ου Ράιχ…
Καμία έκπληξη, λοιπόν, για τη βράβευσή του από τα αφεντικά του για τη «γενναιότητα», ΟΧΙ μόνο της ηλιθιότητάς του (βασικό στοιχείο βράβευσης σήμερα), αλλά και για τη «γενναιότητα» να ΕΠΑΙΝΕΙ, με έπαρση, τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ του και να διαλαλεί, βροντωδώς, τη δουλεία του απέναντι στους μηχανισμούς του 4ου Ράιχ…
Ο Τσίπρας, βεβαίως, βραβεύτηκε και για έναν άλλο, σημαντικότατο, λόγο: Γελοιοποιεί, εξευτελίζει και δυσφημίζει, όσο κανένας άλλος, την έννοια της Αριστεράς.
Είναι ο «αριστερός» που συνθέτει και συμπυκνώνει τόσους όγκους επαρμένης ημιμάθειας, γελοιότητας, ανοησίας και αχαλίνωτου ψεύδους, που ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ τα πάντα, εμφανίζοντας την Αριστερά, κατ’ εικόνα και ομοίωσή του…
Έτσι στο πρόσωπο αυτού του αλαζονικού και μεθυσμένου βλάκα, ΟΧΙ μόνο σβήνουν από την Ιστορία οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ παραδόσεις της Αριστεράς, αλλά κατασυκοφαντείται και κάθε έννοια που παραπέμπει στην Αριστερά…
Μια τέτοια ηλίθια και ΔΟΛΙΑ «ατάκα» αλλοίωσης, κατασυκοφάντησης και των ΙΔΕΩΝ και των αγωνιστικών παραδόσεων της Αριστεράς ήταν η ακόλουθη:
«Είμαι ευρωπαϊστής επειδή ακριβώς είμαι αριστερός»!!!
Δόλιο αναποδογύρισμα και κακουργηματική πλαστογράφηση των Ιδεών και της Πρακτικής της Αριστεράς.
Η Αριστερή παράδοση λέει το εντελώς αντίθετο: «Δεν είμαι ευρωπαϊστής, ακριβώς επειδή είμαι αριστερός»!!!
Να ξεκινήσουμε από τον Λένιν;
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες, είτε είναι αντιδραστικές».
Ας έρθουμε, όμως, σε πιο σύγχρονους καιρούς.
1959: Από την έναρξη κιόλας των διαπραγματεύσεων για τη σύνδεση της Ελλάδας με την ΕΟΚ, ήδη η ΕΔΑ τόνιζε:
«Με τη σύνδεση της Ελλάδος στην Κοινή Αγορά έγινε ένα νέο μεγάλο άλμα προς την πλήρη πολιτική και οικονομική υποδούλωση της χώρας στα ξένα μονοπώλια. Η υποανάπτυκτη Ελλάδα ρίπτεται από την κυβέρνησή της βορά στα πανίσχυρα δυτικοευρωπαϊκά τραστ και πρώτα απ΄όλα στα δυτικογερμανικά (…). Η τύχη που αναμένει τη γεωργία μας δεν είναι καλύτερη. Θα αντιμετωπίσει τον λυσσαλέο συναγωνισμό της Ιταλίας, της Γαλλίας και των αποικιών της (…). Ενα ζοφερό μέλλον ανοίγεται για τη χώρα μας (…). Αν σήμερα οι άνεργοι ξεπερνούν τις 250.000 αύριο θα διπλασιασθούν».
9 Ιουλίου του 1961 το ΚΚΕ έλεγε:
(Η) « …σύνδεσή μας με την Κοινή Αγορά, που σημαίνει ξεπούλημα της χώρας στα ευρωπαϊκά τραστ, πίσω από τα οποία κρύβονται το αμερικάνικο και δυτικογερμανικό μονοπωλιακό κεφάλαιο, που παίζουν ηγετικό ρόλο στο συνασπισμό του ΝΑΤΟ. Και όμως η κυβέρνηση Καραμανλή, αψηφώντας τη θέληση της ολότητας του έθνους, υπέγραψε την ολέθρια αυτή συμφωνία (…).
Για την εργατική τάξη της χώρας μας, η σύνδεση της Ελλάδας με την Κοινή Αγορά θα σημαίνει πιο άγρια εκμετάλλευση, μεγαλύτερη ανεργία, αύξηση της μετανάστευσης, ένταση της καταπάτησης των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών, των κοινωνικών κατακτήσεων.
Για την αγροτιά μας, η σύνδεση θα σημαίνει καινούργιες δυσκολίες (…). Το ξεκλήρισμα των φτωχών και μεσαίων αγροτών θα ενταθεί…
12 Ιουνίου 1975: Ο Καραμανλής καταθέτει αίτηση πλήρους ένταξης στην ΕΟΚ και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα αντιδρά με σφοδρότητα:
«Η ΕΟΚ δημιουργήθηκε από τις αναπτυγμένες χώρες της Δυτικής Ευρώπης μα σκοπό να στερεωθεί το καπιταλιστικό σύστημα… Η ένταξη στην ΕΟΚ θα επιτείνει τη σχέση υποτέλειας. Το σύνολο της ζωής στον τόπο μας θα καθορίζεται από τις ανάγκες και τις επιθυμίες των δυτικοευρωπαίων.»
Διαβάστε αναλυτικά για όλα αυτά το άρθρο:
«Στο λάκκο των λεόντων»: Το ιστορικό μας δράμα…
ΕΔΩ:
Βλέπουμε, λοιπόν, ότι η ΙΣΤΟΡΙΑ της Αριστεράς (όλων των αποχρώσεων) ήταν κατηγορηματικά αντίθετη με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα συνθήματα που κυριαρχούσαν στην Αριστερά ήταν:
«ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και «Έξω από την ΕΟΚ των μονοπωλίων.»
Η ιστορία της ΕΕ ήταν η ιστορία της Δεξιάς και των μεταλλαγμένων σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων: Του «εκσυγχρονισμού» και του «ευρωκομμουνισμού»…
Ο Τσίπρας δολίως και βλακωδώς μετέτρεψε το:
«Είμαι ευρωπαϊστής επειδή ακριβώς είμαι δεξιός»!
ΣΕ:
«Είμαι ευρωπαϊστής επειδή ακριβώς είμαι αριστερός»!!!
Όταν, συνεπώς, κηρύσσει την ταύτιση της Δεξιάς με την Αριστερά προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες στο 4ο Ράιχ.
ΑΦΑΝΙΖΕΙ τις Ιδέες και τις αγωνιστικές παραδόσεις της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και κηρύσσει την ομοιομορφία και το αξίωμα του σύγχρονου ΦΑΣΙΣΜΟΥ: Ότι δεν υπάρχει Αριστερά και Δεξιά…
ΟΧΙ ένα, αλλά δέκα βραβεία θα δώσουν σε τέτοια άθλια ανδρείκελα…

 Διαβάστε και εδώ:

  ============

 

Η ήρα και το στάρι...


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Χαράς ευαγγέλια την βδομάδα αυτή για την βραβευμένη μέσω του έλληνα γκαουλάϊτερ-πρωθυπουργού κατοχική κυβέρνηση: θα αρχίσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.
Ή μάλλον ελπίζουν πως θα αρχίσουν (όπως δήλωσε και στην Βουλή το Τσαλακωτό με την τσαλακωμένη συνείδηση).
Κι αυτό γιατί έτσι δίνουν μία ακόμη τεράστια απόδειξη στους τοκογλύφους της Ευρωπαϊκής "Ένωσης" για το πόσο συνεπείς δωσίλογοι είναι, ελπίζοντας σε κάποια ευνοϊκή μεταχείρησή απ' αυτούς ώστε να εξαντλήσουν την τετραετία.

Αυτά όσο αφορά την κυβέρνηση κατοχής.
Χαράς ευαγγέλια όμως και σε μάς.
Όχι γιατί χαιρόμαστε με το πλιάτσικο εναντίον του λαού, αλλά γιατί πάντα πιστεύαμε πως το άγος κατά τον τρόπο της αρχαίας τραγωδίας λύνεται πάντα με αίμα, ή με θανατικό, ή με οποιοδήποτε βαρύ τίμημα και καταστροφή.
Και τα μνημόνια της (τεχνητής) κρίσης μέσω του (ψεύτικου) χρέους αποτελούν ένα άγος βαρύ και ανεπίλυτο με πολιτικές λύσεις εκ των άνω, παρά μόνον με τον τρόπο της αρχαίας τραγωδίας από τους πολίτες, από τον λαό, εκ των κάτω.
Εδώ και πολλά μνημονιακά χρόνια το blog υποστήριζε σε κατ' ιδίαν συζητήσεις, πως το τελευταίο σκαλί άμυνας, το έσχατο μετερίζι κατά την ιδιοσυγκρασία του έλληνα πολίτη είναι το σπίτι του, αυτό το παραδοσιακό "κεραμίδι πάνω απ' το κεφάλι" του και πως αν δούμε σκηνές βίας και ξεσπιτωμάτων όπως αυτές της Ισπανίας, τα πράγματα θα αγριέψουν μέχρι εξέγερσης.

Κάποιοι νεοφιλελεύθεροι "αριστεροί" θα βιαστούν να επιχειρηματολογήσουν πως τα σπίτια δεν ανήκουν στον λαό αλλά στις τράπεζες, αφού αγοράστηκαν ή φτιάχτηκαν με δάνεια εξ ολοκλήρου ή μερικώς ανεξόφλητα.
Το blog πιστεύει πως τα στεγαστικά αυτά δάνεια θα πρέπει να αποπληρωθούν με τρόπο όμως ήπιο και ηθικό...
ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΧΡΕΩΘΗΚΕ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΩΣ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 140 ΔΙΣ, ΠΟΛΥ ΠΑΝΩ ΑΠ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ...
Και όχι να αρπαχτούν τα σπίτια δια μέσου ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και μάλιστα στο 1/3 τρίτο και 1/4 της πραγματικής τους αξίας (αφού με την "κρίση" των μνημονίων περάσαμε από το ένα άκρο της "φούσκας" στο άλλο άκρο της πλασματικής υποτίμησης).

Είναι ορατή-ορατότατη η κομπίνα των τραπεζών και των τοκογλύφων αφού αρπαχτούν τα σπίτια και οι περιουσίες κοψοχρονιά σε τιμές κατοχικές και γεμίσουν τα συρτάρια τους με συμβόλαια ιδιοκτησίας ακινήτων, οι τιμές να επανέλθουν εκεί που ήταν πριν ή λίγο πιό κάτω, αφήνοντας τριπλάσιους τρόπους κέρδους και υπερπολλαπλάσια κέρδη για τα αφεντικά των δωσιλόγων, αφού οι δανειολήπτες, ο λαός, και μετά την αρπαγή της περιουσίας του θα εξακολουθεί να "χρωστάει" στις τράπεζες, διότι θα βαρύνεται για το υπόλοιπο τού χρέους τού δανείου, που η εγκληματική διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα αφήσει πίσω της.

Αν και το πλιατσικολόγημα αυτό της περιουσίας των ελλήνων δεν φτάσει να οδηγήσει τον λαό σε εξέγερση και λύση του άγους, όλα θά 'χουν τελειώσει και δεν θα μπορούμε να μιλάμε πιά ούτε για Ελλάδα ούτε για έλληνες.

Άρα, χαράς ευαγγέλια.
Θα καθαρίσει η ήρα απ' το στάρι.
Οι λαοί που αξίζει να υπάρχουν, απ' αυτούς που τους αξίζει να είναι σκλάβοι!..

"Ουδέν Σχόλιον"

Σχόλια