Αρθρο 21 παράγραφος 4 του Συντάγματος

 Ioanna Ypsilanti
"H απόκτηση κατοικίας, από αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς, αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Kράτους"


Πώς οι δικαστές παρατηρούν εκ του μακρόθεν τα τεκταινόμενα; Πού εξαφανίστηκαν οι Συνταγματολόγοι;

Και ενώ το κράτος υποχρεούται να εξασφαλίσει στέγη, σε όσους αδυνατούν να καλύψουν αυτήν την ανάγκη και ενώ το κράτος έχει θεσπίσει νόμους ότι... μπορεί να αφαιρέσει μια ιδιόκτητη κατοικία, μόνο σε περίπτωση απαλλοτρίωσης ή επίταξης, ή θανατηφόρων επιδημιών, συνεργεί με τους Τραπεζίτες και γίνεται το ίδιο το κράτος Τραπεζίτης, ψηφίζοντας νόμους, για να αφαιρέσει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας, από τους πολίτες του.

Νόμοι μιας κυβέρνησης του κράτους, για χρέη στο Δημόσιο, ή στις Τράπεζες, που προσβάλουν την ιδιοκτησία, δεν μπορούν να υπερτερούν του Εθνικού Συντάγματος.  

Αλλιώς, μιλάμε για κατάλυση του κράτους.



Ποιά είναι τα σχέδια της κυβέρνησης, για τη στέγαση των άστεγων προσώπων και οικογενειών, σύμφωνα με το Σύνταγμα;

Πού εξαφανίστηκαν οι Συνταγματολόγοι;

Πώς "υπηρέτες του νόμου", όπως οι συμβολαιογράφοι συμμετέχουν στο τσιμπούσι των Τραπεζών, που μάλιστα δεν ανήκουν και τυπικά, στους Ελληνες;

Πώς οι δικαστές παρατηρούν εκ του μακρόθεν τα τεκταινόμενα;

Κάθε Μνημόνιο, κάθε "αξιολόγηση", κάθε νόμος, που επιβάλει την εξυπηρέτηση αυτών των "συμφωνιών" είναι πέρα για πέρα αντισυνταγματικές εκτροπές.

Δωσίλογοι, "βοηθοί" των ξένων βαμπίρ και προδότες της χώρας, κυβερνήσεις, συμβολαιογράφοι, ΜΑΤατζήδες, και οι σιωπηλοί κάθε κατηγορίας, βρήκατε το σημείο, που ενώνει όλους τους Ελληνες! Το κεραμίδι τους! ΠΗΓΗ

Blogger: 
Για το τι συμβαίνει περιγράφεται στις πρώτες αράδες του παρακάτω  άρθρου που δημοσιεύτηκε, 19/2/2017 στην Κυριακάτικη ΚΟΝΤRANews. 
Δεν είμαστε πια εθνικό κράτος, αλλά κράτος  των αγορών, με ότι συνεπάγεται. "Με άξονα περιστροφής όχι τον πολίτη, αλλά τις αγορές που τυφλά υπηρετεί". Όσο για το Σύνταγμα, αυτό έχει καταντήσει κουρελόχαρτο και μόνο ο γεροΚασιμάτης μας απέμεινε να καταγγέλλει  από την πρώτη στιγμή για παραβίαση του Συντάγματος. Όλοι οι άλλοι "συνταγματολόγοι" δεν βρήκαν να πουν ούτε μια κουβέντα, αν δεν βοήθησαν στο "θάψιμό" του, βλέπετε η καρέκλα ασκεί τεράστια γοητεία. 
και ακόμα χειρότερα, δεν είναι πρόσκαιρη ήττα, αλλά και 
 ----------------


  • Το «ελληνικό πείραμα»: Η περάτωση ενός σχεδίου ή η προειδοποίηση για το μέλλον;

  • Όλη η χώρα μια ΕΟΖ!

     

    Γαῖα πυρί μιχθήτω

     Του Άγη Βερούτη 

    Δεν ξέρω τί είναι χειρότερο. Να σε αφήσει ακάλυπτο να βλαφθείς κάποιος που λογαριάζεις ότι είναι στο πλευρό σου, ή να σου κάνει ζημιά κάποιος που ξέρεις εκ των προτέρων ότι θέλει να σε βλάψει; Μάλλον ξέρω. Το πρώτο είναι χειρότερο.
    Και με την ολομέτωπη επίθεση που κλιμακώνεται στα τελευταία 3 χρόνια -αλλά και πριν- εναντίον των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των ελεύθερων επαγγελματιών στην Ελλάδα στα τελευταία χρόνια, Θεσμοί του κράτους που υποτίθεται θα έπρεπε να βάλουν εμπόδια στον ανασκολοπισμό τους, αλλά και υποτιθέμενοι συλλογικοί μηχανισμοί προστασίας των δικαιωμάτων τους, στέκουν άπραγοι και συχνά υποστηρίζοντας την καλπάζουσα εκτελεστική εξουσία που τους πηγαίνει στο εκτελεστικό απόσπασμα.
    Η νομοθετική εξουσία δυστυχώς δεν ασχολήθηκε για να διαφυλάξει την ισονομία ανάμεσα στους αυτοαπασχολούμενους και τους μισθωτούς, δημοσίους υπαλλήλους, και συνταξιούχους. Οι ψήφοι της Νομοθετικής Εξουσίας μετέτρεψαν τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους, σε είλωτες. Η Δικαστική εξουσία αδιαφόρησε για τις καραμπινάτες παραβιάσεις του Συντάγματος που κατέστησαν τους εργοδότες της παραγωγικής οικονομίας σε σκλάβους και εξ αρχής ενόχους για ό,τι τους καταλογίζει ο εκάστοτε δημόσιος υπάλληλος "δήμιος” που σπρώχνει η εκτελεστική εξουσία να πάρει λύτρα, αδιαφορώντας αν αυτή η διαδικασία θα τους επιφέρει τον οικονομικό (και όχι μόνον) θάνατο.
    Ακόμα και η τελευταία νομοθετική πράξη της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν η επαναφορά της υποχρεωτικότητας των επιμελητηριακών εισφορών, από την πίσω πόρτα, μέσω του ΓΕΜΗ. Και όλα αυτά την εποχή του Ίντερνετ.
    Το χειρότερο όμως ήρθε από τη στήριξη του ανασκολοπισμού, δια πράξεων και παραλείψεων, από τα μεγάλα επιμελητήρια. 
    Θεωρώ ότι τα μεγάλα επιμελητήρια που θα έπρεπε να υπερασπίζουν την επιχειρηματικότητα και τους μικρομεσαίους εργοδότες στα τελευταία χρόνια του διωγμού που υπόκεινται αυτοί από το οργανωμένο κράτος, κράτησαν απαράδεκτη στάση, παίρνοντας την πλευρά των δημίων πρόδωσαν την εμπιστοσύνη των μελών τους.
    Άφησαν τους μικρομεσαίους έρμαιο στις αιμοσταγείς ορέξεις του κάθε Κατρούγκαλου, του κάθε Τσακαλώτου, του κάθε Γιάνη, του κάθε Σταθάκη, βγαίνοντας μάλιστα όπως έκανε και η διοίκηση του ΕΒΕΑ και του ΣΕΒ και δηλώνοντας ότι οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές ήταν αποδεκτές και λογικές. Δήθεν εκπροσωπώντας τα συμφέροντα των μελών τους!
    Κανείς τους δεν πίεσε για να στηθεί σωστά η Δεύτερη Ευκαιρία για τις επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να βγει ένα ερμαφρόδιτο νομοσχέδιο που διαφυλάττει μόνο τα συμφέροντα των τραπεζών και των δικηγόρων. Κανείς δεν πίεσε για το σωστό στήσιμο του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Κανείς δεν ξεσηκώθηκε για την υπερφορολόγηση ως 80% και παραπάνω ακόμα στους αυτοαπασχολούμενους! Κανείς δεν βγήκε να κάνει αντάρτικο πόλεων για την εκ των προτέρων θεώρηση όλων των αυτοαπασχολούμενων ως ενόχων φοροδιαφυγής.
    Όλοι σιγοντάρισαν τον Δήμιο.
    Αυτά δεν ξεχνιούνται τώρα που είναι οι εκλογές των επιμελητηρίων, και όλοι μοιράζουν χαμόγελα και βρυχηθμούς! Όταν έπρεπε να σηκώσουν ανάστημα εκείνοι μείναν καθιστοί στην αναπαυτική καρέκλα τους.
    Βέβαια το ΕΒΕΑ κατεβάζει μια μόνο υποψηφιότητα. Οπότε δεν έχει έννοια κάποιος να ψηφίσει εκεί. Εγώ δεν θα πάω.
    Όμως στα υπόλοιπα μεγάλα επιμελητήρια που έχουν εκλογές, καλά θα κάνουν όσοι θα πάνε να ψηφίσουν, να αξιολογήσουν πολύ προσεκτικά αν οι πράξεις ή οι παραλήψεις όσων ζητούν ξανά την ψήφο των μελλοθάνατων μικρομεσαίων, συνέβαλλαν ή απέτρεψαν τις εξελίξεις που μετέτρεψαν την επιχειρηματικότητα σήμερα σε κόλαση, και από την 1η Ιανουαρίου σε εκτελεστικό απόσπασμα.
    Αν προάσπισαν, αν υποστήριξαν, αν προστάτευσαν, ή αν συνέβαλλαν στην σκλαβοποίηση.
    Και αν τελικά αναγκαστούν κάποιοι να ψηφίσουν έναν από τους σημερινούς συνδυασμούς, ίσως γιατί δεν υπάρχει άλλος, καλά θα κάνουν να επιλέξουν συμβούλους που αποδεδειγμένα έχουν τρέξει τουλάχιστον ένα περίπτερο. Όχι ότι είναι και εύκολο να τρέξεις περίπτερο πλέον στις σημερινές συνθήκες.
    Οι δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας εκπρόσωποι, έδειξαν τι κάνουν όταν τους εμπιστευόμαστε θέσεις κλειδιά.
    Ώρα για κανονικούς εκπροσώπους.
    Ή καθόλου!​
    Καί γαῖα πυρί μιχθήτω
    Ακολουθήστε τον Άγη Βερούτη στο Twitter: @Agissilaos
    agissilaos@gmail.com

Σχόλια