Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, από το διεθνές οικονομικό φόρουμ του Κόμο, ο Γάλλος επίτροπος δήλωσε:
«Είναι ένα σκάνδαλο σε ότι αφορά τις δημοκρατικές διαδικασίες, όχι διότι οι αποφάσεις ήταν σκανδαλώδεις, αλλά διότι το να αποφασίζεις με αυτό τον τρόπο την μοίρα ενός λαού, το να επιβάλεις λεπτομερειακά αποφάσεις για τις συντάξεις, την αγορά εργασίας… Μιλώ για τις βασικές λεπτομέρειες της ζωής μιας χώρας που αποφασίστηκαν σε έναν οργανισμό, κεκλεισμένων των θυρών, οι εργασίες του οποίου ετοιμάζονται από τεχνοκράτες, χωρίς τον ελάχιστο έλεγχο ενός κοινοβουλίου. Χωρίς τα μέσα ενημέρωσης να γνωρίζουν πραγματικά τι λέγεται, χωρίς σταθερά κριτήρια ή μια κοινή κατευθυντήρια γραμμή»
ΠΗΓΗ
-------------
Blogger:
1. Καλά ο άθλιος δεν ρώτησε τους: κ.κ. Βενιζέλο, Λοβέρδο, Παυλόπουλο για να αναφερθώ μόνο στους κατ' όνομα συνταγματολόγους, που δεν είδαν τόσα χρόνια καμία παραβίαση του Συντάγματος. Γιατί τους εκθέτει. Να δείτε ότι σε λίγο θα μας πουν ότι όλες οι συμβάσεις είναι άκυρες!, Ε ρε γλέντια...
2. Συνάμα με την τοποθέτησή του ο κ. Μοσκοβισί εκθέτει το σύνολο των ενσωματωμένων "δημοσιοκάφρων" που ούτε είδαν ούτε έγραψν για την απάτη σε βάρος του λαού. Πολιτική και mediακή ελίτ στήσαν το παιχνίδι κατά πως βόλευε του ίδιους και είναι συνυπεύθυνοι για την καταστροφή που βιώνει η χώρα.
Υπήρχαν λοιπόν και άλλες λύσεις και ας σταματήσουν το παραμύθι του μιας και μοναδικής λύσης πίσω από το οποίο βολεύονται όλοι οι πολιτικοί απατεώνες. Απλά ανέλαβαν εργολαβικά την ποδηγέτηση του λαού, για ίδιος όφελος πολιτικοοικονομικό.
Προσυπογράφω:
Ο Μοσκοβισί δείχνει το δρόμο για μια ελληνική κυβέρνηση, που θα αποφασίσει να καταφύγει στο Διεθνές Δίκαιο και να καταγγείλει την επιθετική παρέμβαση των "δανειστών" στην Ελλάδα, και την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών.
Και, φυσικά, κανένας έλληνας πολίτης δεν περιμένει από τους τέως και τους νυν κυβερνώντες, να χρησιμοποιήσουν το "όπλο" που έδωσε ο Μοσκοβισί στην Ελλάδα, αφού και οι ίδιοι είναι εμπλεκόμενοι στην εφαρμογή του σχεδίου καταστροφής της χώρας... ΠΗΓΗ
--------------
Προσθέστε στα παραπάνω την διαπίστωση του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Μάσιμο Ντ’ Αλέμα:
ΙΤΑΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ – Στήσαμε Παγίδα Στην Ελλάδα Και Την Κλέψαμε Δώσαμε 250 Δις Από Τα Οποία 220 Πήγαν Απ Ευθείας Στην Γερμανία (
και δεν έχουμε να κάνετε με σκάνδαλο, αλλά με καραμπινάτη απάτη σε βάρος μιας χώρας!
----------------------------
Tί είναι η Ε.Ε.;
Αποζημίωση αντί Περικοπής Χρέους
Το κέλυφος και η προδοσία της κοινωνίας
-----------------
Ο Πιερ Μοσκοβισί «είδε το φως του"
«Σκάνδαλο για τις δημοκρατικές διαδικασίες» χαρακτήρισε το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί. Μετά από επτά χρόνια επιβολής σκληρής λιτότητας ο Γάλλος πολιτικός «βρίσκει το φως του».
Ειδικότερα, ο Πιέρ Μοσκοβισί, από το διεθνές οικονομικό φόρουμ του Κόμο, στην απάντησή του στην εφημερίδα του Μιλάνου αναφέρει: «Είναι ένα σκάνδαλο σε ό,τι αφορά τις δημοκρατικές διαδικασίες, όχι διότι οι αποφάσεις ήταν σκανδαλώδεις, αλλά διότι το να αποφασίζεις με αυτό τον τρόπο την μοίρα ενός λαού, το να επιβάλεις λεπτομερειακά αποφάσεις για τις συντάξεις, την αγορά εργασίας…».
«Μιλώ για τις βασικές λεπτομέρειες της ζωής μιας χώρας που αποφασίστηκαν σε έναν οργανισμό, κεκλεισμένων των θυρών, οι εργασίες του οποίου ετοιμάζονται από τεχνοκράτες, χωρίς τον ελάχιστο έλεγχο ενός κοινοβουλίου. Χωρίς τα μέσα ενημέρωσης να γνωρίζουν πραγματικά τι λέγεται, χωρίς σταθερά κριτήρια ή μια κοινή κατευθυντήρια γραμμή» έσπευσε να προσθέσει χαρακτηριστικά επιβεβαιώνοντας, ουσιαστικά, και τα όσα έχει αναφέρει εδώ και πολύ καιρό ο Γιάνης Βαρουφάκης===============
...βέβαια η Κομισιόν δεν θα περίμενε κανείς να κάνει διαφορετικά...
Κομισιόν: Αποστάσεις από Μοσκοβισί για το ελληνικό πρόγραμμα
Διαβεβαιώσεις για την ισότιμη και δίκαιη κατανομή του βάρους του ελληνικού προγράμματος έδωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, σχολιάζοντας τη δήλωση του Πιερ Μοσκοβισί ότι το ελληνικό μνημόνιο είναι ένα «σκάνδαλο» για τις δημοκρατικές διαδικασίες της Ε.Ε.
«Επειδή ο πρόεδρος Γιούνκερ ήθελε να κατανεμηθεί ισότιμα το βάρος του προγράμματος, προχωρήσαμε στην αξιολόγηση του κοινωνικού αντικτύπου του τρίτου πακέτου βοήθειας, πριν την οριστικοποίησή του, τον Αύγουστο του 2015» ανέφερε, αναλυτικά, ο κ. Σχοινάς.
Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι τόσο ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις όσο και ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, έχουν εμφανιστεί επανειλημμένα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να ενημερώσουν τους ευρωβουλευτές σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα.
Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν επανέλαβε ότι η Επιτροπή και ο πρόεδρος Γιούνκερ επένδυσαν «πολλή προσπάθεια σε χρόνο και σε πόρους για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη». «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το πετύχαμε» έσπευσε να προσθέσει.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
===================Mεταγεννέστερη εγγραφή:
FAZ: «Σκάνδαλο» ο τρόπος λήψεων αποφάσεων για την Ελλάδα σύμφωνα με τον Moscovici
Η λέξη «σκάνδαλο» δεν αναφέρεται στο περιεχόμενο των αποφάσεων που ελήφθησαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά στον τρόπο με τον οποίο ελήφθησανΓια τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Πολιτικής Pierre Moscovici, το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας ένα «δημοκρατικό σκάνδαλο» τονίζει η γερμανική εφημερίδα FAZ, αναφερόμενη στις δηλώσεις Moscovici στο συνέδριο στο Cernobbio της Ιταλίας, στο οποίο τόνισε ότι οι σημερινές δομές λήψης αποφάσεων στο Eurogroup έχει σημαντικό δημοκρατικό έλλειμμα.
Η λέξη «σκάνδαλο» δεν αναφέρεται στο περιεχόμενο των αποφάσεων που ελήφθησαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά στον τρόπο με τον οποίο ελήφθησαν.
Οι λεπτομέρειες αυτές αποφασίσθηκαν μέσα σε έναν Οργανισμό στο Eurogroup, κεκλεισμένων των θυρών, από τεχνοκράτες, χωρίς τον παραμικρό έλεγχο εκ μέρους ενός κοινοβουλίου.
Χωρίς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να γνωρίζουν τι πραγματικά λεγόταν, χωρίς αμετάβλητα κριτήρια ή μια ενιαία γραμμή.
Ως παραδείγματα, ο P. Moscovici περιγράφει τις μεταρρυθμίσεις στο θέμα του ασφαλιστικού, των συντάξεων και της αγοράς εργασίας που συμφωνήθηκαν με την Ελλάδα.
Το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας βρίσκεται σε εξέλιξη.
Όπως και τα προηγούμενα βασίζεται στην αρχή ότι η χώρα θα λάβει σταδιακά δάνεια από τα ταμεία ESM αμέσως μόλις η χώρα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές της.
Οι θεσμοί που αποτελούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τον ESM και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ελέγχουν την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και την έγκριση για την εκταμίευση των δόσεων τη δίνει το Eurogroup.
Οι «τεχνοκράτες» του Moscovici προέρχονται επίσης από τη δική του εξουσία.
Συμμετέχουν επίσης στις συνεδριάσεις του Eurogroup, το οποίο ο Moscovici επικρίνει για την τακτική του να λειτουργεί πίσω από κλειστές πόρτες.
Στη συζήτηση για την ενδεχόμενη «εμβάθυνση» της Νομισματικής Ένωσης, ο Moscovici έχει εδώ και καιρό την άποψη ότι το Eurogroup πρέπει να γίνει «πιο διαφανές» και «πιο δημοκρατικό».
Παράλληλα, ο Moscovisi παροτρύνει το κέντρο λήψης πολιτικών αποφάσεων να μεταβεί από το Eurogroup στην Επιτροπή της ΕΕ σε θέματα οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής της ζώνης του ευρώ και ότι ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων θα συνεχίσει να γίνεται Υπουργός Οικονομικών ζώνη του ευρώ.
Σύμφωνα με την ιδέα του Γάλλου, πρόκειται επίσης να ηγηθεί του Eurogroup.
Οι υπουργοί Oικονομικών απορρίπτουν το θέμα αυτό ομόφωνα.
Σύμφωνα με τον Moscovici, ο δημοκρατικός έλεγχος θα ασκείται από τo Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
www.bankingews.gr
=================
Βάγκενκενχτ: «Δεν διασώσαμε την Ελλάδα, διασώσαμε τις τράπεζες»
Έντονη ήταν η αντιπαράθεση των κορυφαίων υποψηφίων των πέντε μικρότερων κομμάτων στο χθεσινό ντιμπέιτ. Η Αθήνα δεν φορολογεί τους πλουσίους αλλά κάνει λόγο για «στενό κορσέ της Κομισιόν», τόνισε η Σ. Βάγκενκνεχτ.
Την μάχη για την τρίτη θέση στις εκλογές δίνουν τα πέντε μικρότερα γερμανικά κόμματα, από τα οποία Φιλελεύθεροι και Πράσινοι συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες συμμετοχής στην επόμενη κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις οι Φιλελεύθεροι κινούνται μεταξύ 8% και 10%, η Εναλλακτική για τη Γερμανία μεταξύ 8% και 11%, η Αριστερά γύρω στο 9% και οι Πράσινοι γύρω στο 8%. Συνεπώς δεν αποκλείεται να δούμε σε λιγότερο από ένα μήνα τους Φιλελεύθερους να συγκυβερνούν με τους συντηρητικούς της Άγκ. Μέρκελ ή τους Πρασίνους να σχηματίζουν κυβέρνηση με τους Σοσιαλδημοκράτες και την Αριστερά.
Πολλοί τηλεθεατές βρήκαν πιο ενδιαφέρουσα τη χθεσινοβραδινή τηλεμαχία μεταξύ των πέντε υποψηφίων των μικρότερων κομμάτων για την καγκελαρία από ό,τι το ντιμπέιτ της Κυριακής με Μέρκελ και Σουλτς. Παρόλα αυτά η τηλεθέαση κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα αφού μόλις 4,5 εκατομμύρια παρακολούθησαν την τηλεοπτική αντιπαράθεση των Σάρα Βάγκενκνεχτ (Η Αριστερά), Τζεμ Έτσντεμιρ (Πράσινοι), Γιόαχιμ Χέρμαν (Χριστιανοκοινωνιστές) και Άλις Βάιντελ (Εναλλακτική για τη Γερμανία). Σημειώνουμε ότι το ντιμπέιτ των δύο «μεγάλων» είδαν την Κυριακή το βράδυ περισσότεροι από 16 εκατομμύρια τηλεθεατές.
Οι θεματικές ενότητες προσφυγική πολιτική, φορολόγηση, συνταξιοδοτικό και παιδεία ήταν παρόμοιες με εκείνες στην τηλεμαχία Μέρκελ-Σουλτς. Οι συμμετέχοντες είχαν ωστόσο τη δυνατότητα να συζητήσουν και μεταξύ τους, οπότε η τηλεμαχία είχε μεγαλύτερη δυναμική και οι αντιπαραθέσεις ήταν πολύ πιο έντονες από εκείνες μεταξύ της καγκελαρίου και του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών. Ειδικοί σε ζητήματα δημοσκοπήσεων εξηγούν τους υψηλούς τόνους μεταξύ των υποψηφίων προβάλλοντας το επιχείρημα ότι δίνεται μάχη για την ανάδειξη του τρίτου σε ισχύ κόμματος στη νέα βουλή.
Βάγκενκενχτ: «Δεν διασώσαμε την Ελλάδα, διασώσαμε τις τράπεζες»
Στην θεματική ενότητα φορολόγηση υπήρξε αναφορά στην ελληνική φορολογική πολιτική, σε έναν διαξιφισμό μεταξύ της αριστερής Σάρα Βάγκενκνεχτ και του «πράσινου» Τζεμ Έτσντεμιρ. Για μια ακόμα φορά η Σάρα Βάγκενκνεχτ επέκρινε τον τρόπο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης στην ευρωζώνη αλλά και τη διαδικασία χορήγησης βοήθειας στην Ελλάδα τονίζοντας:
«Ο πυρήνας της διάσωσης του ευρώ ήταν να εξασφαλιστούν τα κέρδη των τραπεζών με χρήματα φορολογουμένων. Δεν διασώσαμε την Ελλάδα, διασώσαμε τις τράπεζες. Η πολιτική των χαμηλών επιτοκίων είναι απαραίτητη γιατί οι διάφορες κυβερνήσεις δεν έχουν το απαραίτητο θάρρος για να επιβαρύνουν περισσότερο τους πολύ πλούσιους, που υπάρχουν στην Ελλάδα, την Ιταλία ή και αλλού».
Στην παρέμβαση του Τζεμ Έτσντεμιρ ότι στην Ελλάδα κυβερνά το αδερφό κόμμα της γερμανικής Αριστεράς η Σάρα Βάγκενκνεχτ απάντησε προφανώς εκνευρισμένη: «Γνωρίζετε πολύ καλά ποια περιθώρια ελιγμών έχει η ελληνική κυβέρνηση. Τους έχουμε πει να φορολογήσουν περισσότερο τους πλουσίους και εκείνοι απαντούν ότι τους έχει βάλει στενό κορσέ η Κομισιόν. Δεν μπορώ να το αξιολογήσω, αλλά πιστεύω ότι η μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση των ευπόρων αποτελεί εναλλακτική λύση στην πολιτική των μηδενικών επιτοκίων».
Ard.de, dpa / Στέφανος Γεωργακόπουλος
Πηγή: dw.com
Σχόλια