Ανησυχούν για την άνοδο του AfD οι Εβραίοι της Ευρώπης

Την ανησυχία του για την άνοδο του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στις βουλευτικές εκλογές εξέφρασε το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο, καλώντας τα υπόλοιπα κόμματα της Μπούντεσταγκ να μην σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού μαζί του. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το AfD συγκεντρώνει το 13,5% των ψήφων και καταφέρνει να μπει για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο και μάλιστα ως το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα.
«Ελπίζουμε ότι τα κεντρώα κόμματα στη Μπούντεσταγκ θα διασφαλίσουν ώστε το AfD να μην εκπροσωπείται στον επόμενο κυβερνητικό συνασπισμό», ανέφερε το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο.
Σημείωσε επίσης ότι «κάποιες από τις απόψεις που έχει εκφράσει στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας εμπεριέχουν ανησυχητικά ποσοστά μισαλλοδοξίας που δεν έχουν εμφανιστεί στη Γερμανία για πολλές δεκαετίες και που φυσικά προκαλούν μεγάλη ανησυχία στους Γερμανούς και στους Ευρωπαίους Εβραίους». ΠΗΓΗ
BLOGGER: Η ανησυχία των Εβραίων θα ήταν γνήσια αν  ανησυχούσαν  ...λίγο πιο νωρίς. Από τότε που στοχοποιήθηκαν οι νότιοι (Έλληνες, Ιταλοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι ήταν τα PIGS - τα γουρούνια - που ως "τεμπέληδες" και άχρηστοι ζούσαν σε βάρος των καλών και αγαθών Γερμανών..., "πληρώνουμε τους τεμπέληδες του Νότου". Κι' όλα αυτά επειδή  Μέρκελ & Σόϊμπλε δεν τολμούσαν να πουν την αλήθεια στον λαό τους. "Ότι η κρίση είναι κρίση του Ευρώ που όλως τυχαίως βολεύει του γερμανούς βιομήχανους..)
Εκτός κι' αν ξενοφοβική είναι όποια άποψη επιμένει στο εθνικό κράτος και είναι ενάντια σ' αυτό που καταχρηστικά ονομάζεται ΕΕ.

Σχόλια