Spiegel: Ο D. Trump απειλεί την Ευρώπη με δασμούς, ενόψει του G20

Μήνυμα στην ΕΕ ότι θα μπορούσαν να διακόψουν τη συνεργασία τους αναφορικά με τη ρύθμιση των χρηματοοικονομικών αγορών και των φορολογικών παραδείσων στέλνουν οι ΗΠΑ, λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής των G20, που θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία.
Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται δημοσίευμα του Spiegel, ο Donald Trump απειλεί να επιβάλλει δασμούς σε δεκάδες ευρωπαϊκά προϊόντα, εφόσον η Ευρώπη δεν ανοίξει από την πλευρά της τις αγορές της στα κρέατα από τις ΗΠΑ, που περιέχουν ορμόνες.
Η γερμανική κυβέρνηση, από την πλευρά της, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει το δημοσίευμα.
Υπενθυμίζεται ότι οι χώρες των G20 ξεκίνησαν τον συντονισμό τους σε δημοσιονομικά και φορολογικά θέματα, ύστερα από το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008-2009.
Αξιωματούχοι πάντως επιβεβαίωσαν στο Reuters ότι η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, έστειλε τον ανώτατο οικονομικό της σύμβουλο, Lars-Hendrik Roeller, στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες με αμερικανούς αξιωματούχους. Το ταξίδι αυτό αποτελεί μια τελευταία προσπάθεια να ξεπεραστούν οι διαφορές στο εμπόριο και στον τομέα της κλιματικής αλλαγής, ενόψει της συνάντησης της G20 στο Αμβούργο, η οποία θα διεξαχθείς στις 7 και 8 Ιουλίου.
------------------------------
  1. Ο Τραμπ και ο ανέξοδος τσαμπουκάς της Καγκελαρίου της Γερμανίας

  2. Τραμπ: Η ΕΕ είναι το μέσον για την επίτευξη του στόχου της Γερμανίας

  3. Σε Εξέλιξη Διαπλανητικός Πόλεμος 

  4. Η αμερικανική Ζώνη των Offshore και Ντόναλντ Τραμπ 

  5. Γ.Κοντογιώργης : Η πραγματική συζήτηση με την εκλογή Τράμπ 

  6. Αποχαιρετισμός (στα όπλα) από Ομπάμα

  7. Στ. Λυγερός: Γερμανική Αδιαλλαξία και Ευρωπαϊκά Διλήμματα

  8. Ο Τραμπ, οι «Λουθηριανοί πάστορες» και η Ελλάδα

Σχόλια