CNBC: Το 64% των CFOs ανησυχούν για τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας

Το 30,8% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι «δεν θεωρούν καθόλου» ότι οι πολιτικές και οι ρητορείες της κυβέρνησης του Trump προς το Βερολίνο θα οδηγήσουν σε εμπορικό πόλεμο
Πάνω από το 64% των Οικονομικών Διευθυντών παγκοσμίως -σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών- δήλωσαν ότι «ανησυχούν κάπως» ή «ανησυχούν πολύ» για την τεταμένη ατμόσφαιρα που αναπτύχθηκε μεταξύ των ΗΠΑ και της Γερμανίας, σύμφωνα με νέα έρευνα του CNBC.
Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από το ένα τρίτο των CFOs δήλωσαν ότι ήταν είτε "πιο αισιόδοξοι" είτε "πολύ πιο αισιόδοξοι" για την απόφαση περί Brexit.
Σύμφωνα με το CNBC ο πόλεμος λέξεων μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump και της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel τις τελευταίες εβδομάδες προκάλεσε φόβους ότι ένας εμπορικός πόλεμος θα μπορούσε να είναι πολύ κοντά.
Έτσι, οι CFOs από ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου δήλωσαν ότι ήταν σε μεγάλο βαθμό προβληματισμένοι για τη σχέση μεταξύ Ουάσιγκτον και Βερολίνου, καθώς οι έντονες διαφορές όσον αφορά το κλίμα, το εμπόριο και η άμυνα έχουν έρθει στην επιφάνεια.
Ωστόσο, το 30,8% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι «δεν θεωρούν καθόλου» ότι οι πολιτικές και οι ρητορείες της κυβέρνησης του Trump προς το Βερολίνο θα οδηγήσουν σε εμπορικό πόλεμο.
Μόλις πάνω από 5% δήλωσαν ότι δεν ήξεραν αν οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις θα πρέπει να αποτελέσουν αιτία ανησυχίας.

www.bankingnews.gr  ΠΗΓΗ

Σχόλια