ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

Με τον μηχανισμό του ευρώ επιτελέστηκε το εξής κυριολεκτικά έγκλημα. Επήλθε διαχωρισμός της δημοσιονομικής από τη νομισματική πολιτική.

Η μεν δημοσιονομική πολιτική παρέμεινε στις εθνικές κυβερνήσεις, όμως αυτές απώλεσαν το συμπλήρωμα κάθε οικονομικής πολιτικής, δηλαδή τη νομισματική πολιτική, η οποία εκχωρήθηκε στην απρόσωπη ΕΚΤ που ελέγχει απόλυτα η Γερμανία.

Έτσι τα κράτη της Ευρωζώνης, προκειμένου να προβαίνουν σε δημόσιες δαπάνες και μη έχοντα δικό τους νόμισμα, εξαναγκάστηκαν να δανείζονται τοκογλυφικά από τις ιδιωτικές τράπεζες, τις οποίες δανείζει η ΕΚΤ χαμηλότοκα.
Τέτοιο πρωτόγνωρο έγκλημα, σε τόσο ευρεία έκταση δεν έχει ξαναγίνει.
Πέτρος Χασάπης 
ΠΗΓΗ

  • Στο κατώφλι ενός νέου εθνικού διχασμού

  • Το Θεμελιώδες Αμάρτημα του Ευρώ

    Του Ευθύμης Μαραμής:
    • Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε κάτι στους θεσμηκάκηδες μενουμευρωπαίους. Η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα (Ε.Κ.Τ.) δεν είχε κανένα θεσμικό δικαίωμα να αγοράσει, έστω και στην δευτερογενή αγορά, τα κρατικά Ελληνικά ομόλογα σκουπίδια που ξεφόρτωσαν οι τράπεζες της Γερμανίας, Γαλλίας Ολλανδίας το 2011. Αυτή η κίνηση ήταν εμφανέστατα προμελετημένη, εφόσον ήδη είχε υπογράψει ο ΓΑΠ την θανατική μας καταδίκη.

    • Μην υποθέσετε πως είμαι κάποιο θεσμικό freak. Όμως οφείλω να το επισημάνω αυτό το γεγονός διότι επιβεβαιώνει έναν κανόνα που έμαθα από τον Friedrich Hayek: "Οι έκτακτες καταστάσεις, είναι πάντα η αφορμή για τις κυβερνήσεις, ώστε να διαλύσουν κάθε θεσμικά κατοχυρωμένο συμβόλαιο που προάγει την ελευθερία".
    • Όταν λοιπόν μαχαίρωσαν πισώπλατα την Ελλάδα οι "εταίροι" με αυτή την κίνηση το 2011, άμεσα οι αγορές αντέδρασαν ξεπουλώντας επίσης τα (σκουπίδια πλέον και με τη βούλα της ΕΚΤ) Ελληνικά κρατικά ομόλογα. Έτσι μπήκαμε στο δεύτερο μνημόνιο που μας έκλεισε και τα σπίτια οριστικά.
    • Κατόπιν αυτού, ακολούθησαν και άλλα εξωθεσμικά , όπως η επιβολή capital controls στην Κύπρο (καταπάτηση ενός από τους τρεις βασικούς πυλώνες της αυτοαποκαλούμενης ευρωπαϊκής ένωσης). Για μια ακόμη φορά θυμήθηκα τον Hayek τότε και τις "έκτακτες καταστάσεις".
    • Συνοψίζοντας. Οι "θεσμοί" τους οποίους επικαλούνται ως "ιερούς" οι μενουμευρωπάκηδες, όχι απλά δεν ισχύουν, αλλά η καταπάτηση τους είναι που οδήγησε την Ελλάδα στο αδιέξοδο, στο να μην έχει ουσιαστικά "δικαιώματα". Ακριβώς η καταπάτηση των θεσμών, στέρησαν από την Ελλάδα και σταδιακά από την Ευρώπη, κάθε αναμνηστικό ίχνος από την συνθήκη της Ρώμης του 1957. Δεν είναι αυτή η "ευρωπαϊκή ένωση" που θεσπίστηκε με θεσμούς. Είναι πλέον μια ολοκληρωτική συμμορία.
    • Διότι αν η εξουσία ανοίξει τον ασκό του Αιόλου, τσαλαπατώντας συμβάσεις και νόμους, τότε περνάμε σε άλλη διάσταση. Σε μια διάσταση μόνιμης "έκτακτης ανάγκης" όπου οι νόμοι αλλάζουν σαν πουκάμισα με "ΠΤΔ" και κρυφές συμφωνίες κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών, ανάλογα με τις διαθέσεις της συμμορίας που κατέλαβε την εξουσία.
    • Μην τρέφετε καμία αυταπάτη. Οι "έκτακτες καταστάσεις" είναι το βούτυρο στο ψωμί του ολοκληρωτισμού. Η απειλή και ο εκβιασμός (θα μείνετε χωρίς φάρμακα, χωρίς καύσιμα, θα πεθάνετε από την πείνα, θα εισβάλει η Τουρκία) είναι ακριβώς αυτό που επιδιώκει μια "σύμβαση" με ορίζοντα 40 ετών όπως το τέταρτο μνημόνιο. Εκεί αποσκοπεί και το "έδεσε" καλά. Μια "έκτακτη κατάσταση" απειλών και εκβιασμών ούτως ώστε να αποκτά έτσι και "ηθική" βάση η όποια αυθαιρεσία και λεηλασία. State of energency για τα επόμενα 40 έτη.

     

Σχόλια