Βέλγιο: Παράνομο κρίθηκε το χαράτσι για το ρεύμα

Στην κατάργηση φόρου στην κατανάλωση ρεύματος ονόματι «Turteltaks» προχώρησε το βελγικό Συνταγματικό Δικαστήριο, ο οποίος φαίνεται να επιβάρυνε κατά 100 ευρώ επιπλέον κάθε νοικοκυριό ετησίως.

Το «Turteltaks», που ονομάστηκε με αυτόν τον τρόπο από την υπουργό που τον επέβαλε, την Annemie Turtelboom, κυρύχτηκε αντισυνταγματικό από το Δικαστήριο.
Η De Morgen, στο κύριο άρθρο της, τίθεται υπέρ της κατάργησης του «χαρατσιού» ενώ η De Standaard παρατηρεί πως «οι καταναλωτές τελικά είναι τα μεγάλα θύματα, καθώς εξακολουθούν να βάζουν το χέρι στην τσέπη, αφού το κράτος βρίσκει πάντοτε τρόπο να καταστρατηγεί τις δικαστικές αποφάσεις».
Οι Φιλελέυθεροι Φλαμανδοί επιμένουν στην επιβολή ενός νόμου ο οποίος θα πάρει τη θέση του «Turteltaks», όπως περιγράφει και η De Tijd η οποία υπογραμμίζει πως τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στη Φλάνδρα διαφωνούν για την εναλλακτική λύση. Στο ίδιο άρθρο η εφημερίδα αναφέρεται στο ζήτημα της εξεύρεσης πόρων για τη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων που έχουν προκύψει (στον τομέα της ενέργειας) λόγω των υψηλών επιδοτήσεων προς τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, κάτι το οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα, χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.  ΠΗΓΗ
------------

Σχόλια