Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Τα τρία ιδιοτελή ψεύδη του χερ Σόιμπλε

Ψεύδος Νο 1

«Η Ελλάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με την εξυπηρέτηση του χρέους της τα επόμενα δέκα χρόνια» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στο 26ο Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Συνέδριο της Φρανκφούρτης. Ουδέν ψευδέστερονΗ συνέχεια του άρθρου εδώ.


Οι αναφορές Σόιμπλε για το χρέος της Ελλάδας, την ανάπτυξη και το ότι ζούμε με κοινωνικές παροχές δυσανάλογες του ΑΕΠ μας, είναι προφανή αλλά και ιδιοτελή ψεύδη του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, με προφανή στόχο.
Η Γερμανική πολιτική και οικονομική ελίτ, πιστεύει ότι η πολιτική λιτότητας είναι η λύση για όλη την Ε.Ε. και έτσι οδηγεί σε καταστροφή χώρες που δεν μπορούν να ομογενοποιηθούν  σε Γερμανικό στυλ.
Έτσι όμως οδηγεί όλη την Ε.Ε. και τον εαυτό της η Γερμανία στα όρια μεγάλου κρισιακού γεγονότος. Αυτό είπε μεταξύ άλλων ο καθηγητής χρηματοοικονομικών στο Πάντειο, Κώστας Μελάς.
Συνάμα , επανέλαβε ότι η Γερμανία δεν πρόκειται με τίποτα έναντι της Ελλάδας, να απεμπολήσει το «όπλο» του χρέους, θεωρώντας ότι έτσι λειτουργεί παραδειγματικά,  «προτεσταντικά»  με την Ελλάδα για όλη την ευρωζώνη.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: