Το θεσμικό ολίσθημα του Προέδρου


Μιλώντας στη συνάντησή του με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Πρόεδρος Δημοκρατίας υπερέβη την αρμοδιότητα της εντολής του και το εύρος του ρόλου του. Εξέφρασε μια άποψη, ως έκφραση συλλογικής βούλησης σχετικά με την στρατηγική του Έθνους, για την οποία ποτέ δεν ρωτήθηκαν οι Έλληνες. Άρα και ποτέ δεν είχαν την ευκαιρία να συμφωνήσουν, ή να διαφωνήσουν.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Δημοκρατίας οι Έλληνες προσβλέπουν στην συγκρότηση μιας ομοσπονδιακής Ευρώπης, στο πρότυπο των ΗΠΑ, στην οποία μάλιστα θα υπάρξει σύστημα ενιαίας αντιπροσώπευσης. Αυτά τα είπε ως εν ενεργεία Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όχι ως πρώην υπουργός και βουλευτής ή ως καθηγητής της Νομικής.
Στην πραγματικότητα, ο κ. Παυλόπουλος ισχυρίζεται ότι οι Έλληνες έχουν αποφασίσει τελεσίδικα την διάλυση του εθνικού κράτους τους και την συγχώνευση-απορρόφησή του από ένα ευρωπαϊκό υπερκράτος, για την πολιτική και πολιτειακή οντότητα του οποίου ανυπομονούν να ενημερωθούν αναλυτικά!
  • Ως πρόσωπο, ο κ. Παυλόπουλος μπορεί να έχει όποια άποψη θέλει. Δεν έχει το δικαίωμα, όμως, να μιλάει για λογαριασμό των Ελλήνων, να προκαταλαμβάνει με τέτοιον τρόπο τη βούλησή τους, χωρίς αυτή να έχει καταγραφεί μέσω δημοψηφίσματος, αλλά και ούτε εμμέσως με απόφαση της Βουλής.
Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τις επίμονες και διαρκείς προσπάθειες του Προέδρου Δημοκρατίας να προωθήσει τα συμφέροντα της χώρας. Αλλά και ουδείς του εκχώρησε την εξουσιοδότηση να προεξοφλεί και να προκαταβάλει τη βούληση των Ελλήνων που θα καθορίσει το μέλλον του Έθνους.
ΠΗΓΗ 
Blogger: 
Ή αλλιώς Πάκης ο Βοναπάρτης.

Τις προθέσεις του δεν τις κρύβει ο κ. Πρόεδρας. Αφού συμμετείχε στο να "καταπιεί" όλη η πολιτική σκηνή το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος του 2015, υπερβαίνει το ρόλο του έχοντας αυτοανακυριχθεί Εθνάρχης. 
Βλέπετε ότι παρακοιμώμενος χρόνια με τον Καραμανλή πήρε το κουσούρι....και την πετριά. Για ποιο λαό μιλάμε! Λαός είναι ό ίδιος! Κατά τους "Πάκηδες" - και υπάρχουν πολλοί! - ο λαός να κάνει στην άκρη και να τους αφήσει να γράψουν ιστορία από την οποία έχουν κληθεί! 
Η πετριά είναι μεγάλη και η ιδιοτέλεια ακόμα μεγαλύτερη. Ίσως να πρόκειται για "επαγγελματική ασθένεια" των  κατ' όνομα συνταγματολόγων που "πηδάνε" - δεν βλέπουν καμία παραβίασή του - με μεγάλη ευκολία το σύνταγμα  και  γράφουν ιστορία οδηγώντας την ...πλέμπα. Κατά βάθος θα ήθελαν άλλον λαό, αντάξιο των ιδίων, αλλά κι' αυτό το προσπερνούν αφού αυτοί και το ...αλογό τους γεννήθηκαν για να γράψουν ιστορία. 
Πίσσα και πούπουλα στους θλιβερούς σφετεριστές της εξουσίας. 
Y.Γ. Για τον άλλον  δραστήριο ...συνταγματολόγο που απεγνωσμένα προσπαθεί να πλασσαρισθεί ως η λύτης του προβλήματος της Ελλάδας  και να παραμείνει στην επικαιρότητα με τρύπες (e-kyklos) θυμίζω.

Σχόλια