Muga sti Struga

Από Άρης Σκιαδόπουλος -
Ο Ελληνας βουλευτής ορκίζεται να τηρήσει το Συνταγμα.Ο όρκος ομως αυτός δεν τον δεσμεύει απέναντι στην συνείδηση του.Εκεί η αυτοαναφορικότητά του,ανάλογα με την Παρρησία καί το Φιλότιμο που διαθέτει θα μπορουσε να τον οδηγήσει από την παραιτηση ως την ακραία πράξη της αυτοχειρίας.Για τίς δυο αυτες´ ενέργειες και ειδικα για την τελευταια, ούτε λόγος.Ειναι πράξεις υψηλού ηθικού αναστήματος που μπορει να τίς συναντήσεις ας πούμε, στην ακραία εκδοχή της στην Ιαπωνία,η στην πλέον ήπια σ ορισμένες χώρες της Ευρώπης που επαίρονται για τόν πολιτικό τους πολιτισμό.

Ωστοσο σ αυτόν τόν τόπο ξεχωρίζουν δυο σπάνιες λέξεις που ειναι δύσκολο έως αδύνατο να μεταφραστούν.Ειναι οι λέξεις Παρρησία καί Φιλότιμο.Ειδικά´ τη. τελευταια προσπάθησε να την συλλαβίσει ο Ομπάμα. Οσο γιά την Παρρησία,ο Φουκω τής αφιέρωσε ολόκληρη διάλεξη.

Αυτές λοιπόν οι δυο λέξεις δίνουν το μετρο μιας στάσης που Θαπρεπε να χαρακτηρίζει την πολιτική ταξη.Εδω ομως τα πράγματα εμφανίζουν στρεβλώσεις που δυστυχως ο ελληνικός λαός τίς αντιμετωπίζει με μιά ελαφρότητα..

Διότι:
  • 1.Ο πολιτικός εχει υποχρέωση να καταθέτει τίς απόψεις του με ΠΑΡΡΗΣΙΑ καί αυτές αναλαμβάνει να τηρήσει απέναντι στον ΛΑΟ.
  • 2.Οταν ο πολιτικός καί κατ επεκτασιν τό ΚΟΜΜΑ δεν τηρεί αυτες´ τίς δεσμεύσεις τότε
το ΦΙΛΟΤΙΜΟ επιβάλλει την παραίτηση του από τό αξίωμα.

Αυτα ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ από τό Σύνταγμα.Ειναι αξιωματικές αρχές Αρρητες με ηθική φόρτιση ιδιαίτερη.Αποτελουν την βαςικη αορτή που τροφοδοτεί Αξίες,οπως η αξιοπρέπεια καί τό Ηθος.Αξίες που τουλαχιστον οι αγωνιστες της Αριστεράς τίς εγκολποθηκαν σέ στιγμές δυσκολες.

Σημερα ομως…Με την ίδια ευκολία σκίζεις μνημόνια και τα τηρείς.Υποσχεσαι αντιςταση σέ κάθε τί που ευτελίζει την πατρίδα καί τον λαο σου αλλα την ίδια στιγμη ευτελίζεις ο ίδιος αυτη την πατρίδα καί τον λαό της. Κι από πανω τον κοροϊδεύεις ασυστολα.Τόν διαβεβαιώνεις ο,τι διαπραγματευςαι σκληρά οταν αβασανιστα υπογράφεις καί ταπεινωτικά τηρείς ολα οσα σου επιβάλλει η Τρόικα..Καί την ίδια στιγμη ανενδοιαστα δηλώνεις ο,τι ολα αυτα τα κανείς για το..καλο του λαού..

Δυςτυχως εδω η σταση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ υπερβαίνει τό τραγικό καί κινείται στο πεδίο του γελοίου.Ο βουλευτής παύει πια να εκπροσωπει τόν λαο διότι απλουστατα,αφου τόν κορόιδεψε τόν λοιδορεί κι από πανω. Δεν διαθέτει την ανδρεία να το ομολογησει καί να παραιτηθεί. Δεν εχει τό ΣΘΕΝΟΣ να καταψηφίσει μέτρα πού καταβαραθρώνουν την ελληνική κοινωνία καί την εχουν φταςει στην απόλυτη ΑΠΟΓΝΩΣΗ.Δεν διαθέτει την ηθική αντιςταση να πεί ενα γενναίο ΟΧΙ στον αρχηγό του.Στεργει στην οποιαδήποτε εντολή του ηγέτη καί άγεται ανάλογα με τη βουληση του.Θυμιζει τον κακομοίρη επαγγελματία που σκύβει το κεφάλι στ αφεντικό επειδη τρέμει μπας καί τον απολύσει “και δεν ξέρεις τι μας ξημερώνει αύριο”.Αβουλος καί μοιραίος παντα.Και τοτε παύει νά ειναι εκπρόςωπος του Έθνους καί μετατρεπεται σ ενα ταπεινό μίσθαρνο όργανο.Ετσι οι δυο αυτές υπέροχες και σπάνιες ελληνικές λέξεις ΠΑΡΡΗΣΙΑ καί ΦΙΛΟΤΙΜΟ,εκτοπίζονται από την συγχρονη φραγκολεβαντινικη “MUGA STI STRUGA” που προβλέπουν τα κάθε λογής Μημόνια καί η κάθε είδους Υποταγή.

Αυτά τα θλιβερά μισθαρνα ανθρωπάκια που εχουν οριοθετηςει τον βίο τους και την ύπαρξη τους μεσα στη στρούγκα πρεπει κάποια στιγμη αυτός ο λαός να τους δωσει μια ευκαιρία ν αποκαταστηςουν την αξιοπρέπεια τους.Να τους στείλει πισω στα σπιτάκια τους η στα ευρύχωρα διαμερισματα που απεκτηςαν ως ευτελείς ζήτουλες τής ψήφου του.Ειναι ολοι αυτοι που μεθαύριο θα ψηφίσουν,υποτίθεται με πόνο ψυχής,αλλα στην πραγματικότητα με ευφορία,το νέο μνημόνιο.Ειναι οι ίδιοι που ενω μας στέλνουν στην αβυσσο, με κατασχεςεις σπιτιών καί συντάξεων με αφανισμό τής ΥΠΑΡΞΗΣ μας,μας διαβεβαιώνουν κι απο πανω οτι το κάνουν για τό καλό μας.

Καί αν ο ελληνικός λαός δείξει ξανά την ανοχή καί τη. επιείκεια του σ' αυτούς τους ευτελείς ζητουλες του Έθνους,ε τοτε ειναι άξιος της μοίρας του.

ΠΗΓΗ

ΑΛΗΘΕΥΕΙ;; ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τον (βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ) Νάσο Αθανασίου...

Σχόλια