Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Δικαστική ασυλία για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ ζητά η ευρωπαϊκή Αρχή ESGAB


«Είναι παράδοξο ότι πρέπει να λογοδοτήσει δικαστικά, ενώ αυτοί που συγκάλυπταν επί χρόνια το δημόσιο χρέος της Ελλάδας δεν έχουν υποστεί κυρώσεις»
Νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία θα προστατεύεται ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ), Ανδρέας Γεωργίου, από δικαστικές διώξεις, ζητά από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλευτικού Φορέα για τη Στατιστική Διακυβέρνηση (European Statistical Governance Advisory Board, ESGAB), Martti Hetemäki.
«Θα ήμουν πολύ ευγνώμων, εάν θα μπορούσατε να με πληροφορήσετε το ταχύτερο δυνατόν, ποια μέτρα πρόκειται να πάρετε για να αντιμετωπίσετε τις υποθέσεις.
Οι διώξεις κατά του κ. Γεωργίου και δύο ανώτατων πρώην υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ έχουν ένα σαφές πολιτικό πλαίσιο.
Είναι παράδοξο ότι πρέπει να λογοδοτήσει δικαστικά, ενώ αυτοί που συγκάλυπταν επί χρόνια το δημόσιο χρέος της Ελλάδας δεν έχουν υποστεί κυρώσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Hetemäki, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Die Welt».
Ο κ. Hetemäki αναφέρει επίσης ότι «ενώ ασκήθηκαν δικαστικές διώξεις κατά τριών πρώην υπαλλήλων, που σύμφωνα με την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εφάρμοσαν σωστά τους ευρωπαϊκούς στατιστικούς κανόνες, δεν ασκήθηκαν παραδόξως νομικά μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης εναντίον εκείνων, που… ήταν υπεύθυνοι για τα λανθασμένα στοιχεία αναφορικά με το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας».
Η εποπτική Αρχή για τη στατιστική διακυβέρνηση σημειώνει ότι οι στατιστικές πρέπει να είναι αληθινές και όχι μέσα άσκησης πολιτικής και ότι για να υπάρχει η εγγύηση αυτή δεν θα πρέπει τα στελέχη των Στατιστικών Υπηρεσιών να λογοδοτούν δικαστικά.
«Η ανεξαρτησία των Στατιστικών Αρχών αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο καλής στατιστικής διακυβέρνησης», αναφέρει η ESGAB, συμπληρώνοντας:
«Είναι πολύ σημαντικό, να μπορούν οι υπάλληλοι να λάβουν αποφάσεις, χωρίς να πρέπει να φοβούνται δικαστικές διαδικασίες».
Blogger: 
Έτσι για να το ..χωνέψουν καλά οι ιθαγενείς. Δεν μπορεί να έχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη μια αποικία. Ή αλλιώς "καμία απόφαση δικαστηρίου δεν μπορεί να θίξει τους ανθρώπους μας!" θα μπορούσε να κωδικοποιηθεί η διαταγή των ..Βρυξελιωτών. Στ' αr...ίδια τους τα περί ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και άλλα τέτοια ...φαιδρά. Έτσι αντιλαμβάνεται το ιερατείο της ΕΕ τη δημοκρατία. Τέλος!
 1. Ποινική δίωξη κατά του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου  ......με αρκετά Links

  και για το αρχείο σας οι παρακάτω εγγραφές!

   

  ======================================

   

  Υπόθεση Γεωργίου (Up)

 2. ΠΩΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 3. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ και ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, ζητούν την παρέμβαση Παπούλια - Σαμαρά, στο Σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ και την προκλητική ασυλία του Γεωργίου

 4. Ποιός θα δικάσει τον Γεωργίου;

 5. Το πλυντήριο πήρε μπροστά...

 6. Ποινική δίωξη κατά του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου 

 7. ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΛΣΤΑΤ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ . ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

 8. ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΒΓΗΚΕ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;;

 9. Ζωή Γεωργαντά κ.ά. μέλη ΕΛΣΤΑΤ κατά δοτού-του-ΔΝΤ ‘Αρχιμάγειρου’ Ανδρέα Γεωργίου

Οι Γερμανοί φροντίζουν τους συνεργάτες τους: «Η κυβέρνηση να δώσει δικαστική ασυλία στον Ανδρέα Γεωργίου»

Δεν υπάρχουν σχόλια: