Αντεπίθεση D. Trump στη A. Merkel με αιχμές το NATO και το εμπόριο

Νέα επίθεση στη Γερμανία για τις αμυντικές δαπάνες της και τα εμπορικά πλεονάσματα που έχει έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών εξαπέλυσε ο Donald Trump, απαντώντας ουσιαστικά στις δηλώσεις της Angela Merkel πως η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να βασίζεται πλήρως στην Αμερική και πρέπει να πάρει τη μοίρα της στα χέρια της.
  • «Έχουμε μαζικό εμπορικό έλλειμμα με τη Γερμανία, επιπλέον πληρώνουν πολύ λιγότερα από αυτά που θα έπρεπε στο NATO και τις ένοπλες δυνάμεις», έγραψε στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος. «Αυτό θα αλλάξει», είναι «πολύ κακό για τις Ηνωμένες Πολιτείες», προσέθεσε.
SPD: Ο Donald Trump αντιμετωπίζει τη Γερμανία ως πολιτικό του αντίπαλο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump κατέστησε σαφές με το τελευταίο του μήνυμα στο Twitter ότι αντιμετωπίζει τη Γερμανία ως πολιτικό του αντίπαλο, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών, κυβερνητικού εταίρου των Χριστιανοδημοκρατών της Angela Merkel.
«Ο Donald Trump κατέστησε σαφές με το tweet του ότι αντιμετωπίζει τη Γερμανία ως πολιτικό του αντίπαλο» είπε σήμερα σε δημοσιογράφους ο Thomas Oppermann, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD.
Μ. Schulz: Ο Donald Trump είναι «καταστροφέας των δυτικών αξιών»
Ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς για την καγκελαρία της Γερμανίας κατηγόρησε σήμερα τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Donald Trump ότι καταστρέφει τις δυτικές αξίες και υπονομεύει τη διεθνή συνεργασία.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, ο Σουλτς έκρινε πως ο Trump είναι «ο καταστροφέας όλων των δυτικών αξιών» και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπονομεύει την ειρηνική συνεργασία των κρατών η οποία βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και την ανοχή.
«Οφείλει κάποιος να εναντιωθεί σε έναν τέτοιο άνθρωπο και την ιδεολογία του, (αυτή) του επανεξοπλισμού», πρόσθεσε ο Schulz.
Με πληροφορίες από skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια