ARD: Χωρίς 4ο πρόγραμμα διάδωσης το 2018 η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει

Χωρίς νέο πρόγραμμα, η Ελλάδα δεν θα έχει, σε εύλογο χρονικό διάστημα, την απαραίτητη αξιοπιστία για να σταθεί στις αγορές
«Το κούρεμα του χρέους είναι ήδη εδώ» επισημαίνει πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης (ARD) στον απόηχο της χθεσινής (22/5/2017) συνεδρίασης του Eurogroup.
Όπως επισημαίνεται «η άφεση χρέους για την Ελλάδα αποτελεί προ πολλού μία πραγματικότητα, καθώς έχουν συμφωνηθεί μακρά περίοδος χάριτος και γελοιωδώς χαμηλά επιτόκια. Όσο σθεναρά κι αν αντιτάσσεται ο Wolfgang Schaeuble στην επίσημη απομείωση χρέους πριν από τις γερμανικές εκλογές, οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα δουν, στην καλύτερη περίπτωση, να επιστρέφει ένα ελάχιστο ποσοστό των δανείων που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα.
Αυτό το έχουν συνειδητοποιήσει όλοι.
Για την Αθήνα η ΕΕ έχει γίνει προ πολλού μία ένωση μεταφοράς πόρων».
Όπως επισημαίνει το ΑRD το τρέχον, τρίτο πρόγραμμα βοήθειας θα πρέπει να αντικατασταθεί τον επόμενο χρόνο από ένα τέταρτο πρόγραμμα βοήθειας.
Σε διαφορετική περίπτωση η κρατική χρεοκοπία είναι προγραμματισμένη.
«Και αυτό γιατί η Ελλάδα δεν θα έχει, σε εύλογο χρονικό διάστημα, την απαραίτητη αξιοπιστία για να σταθεί στις αγορές.
Όλες οι προβλέψεις της Κομισιόν για τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αποτελούν, εδώ και χρόνια, απλό ευχολόγιο.
Οι προσπάθειες για περικοπές και οι φορολογικές επιβαρύνσεις των τελευταίων ετών, καθώς και η άνθηση του τουρισμού δεν αλλάζουν το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της χωρίς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» αναφέρει το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης σύμφωνα με την Deutsche Welle.

www.bankingnews.gr ΠΗΓΗ

Σχόλια