Reuters: Η Γερμανία θα υπερασπιστεί το πλεόνασμά της

Η Γερμανία έχει ετοιμάσει μια σθεναρή υπεράσπιση του πλεονάσματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών σε ένα paper που καταρτίστηκε εν όψει των διεθνών χρηματοοικονομικών συνομιλιών στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα, όταν και αναμένεται να συναντήσει τις αμερικανικές πιέσεις για τη μείωση του πλεονάσματος.
Στο οκτασέλιδο paper, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Reuters, τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών της Γερμανίας, υποστηρίζουν ότι το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών, στο 8,3% του ΑΕΠ πέρυσι, είναι το αποτέλεσμα εταιρικών αποφάσεων που βασίζονται στην αγορά.
"Η Γερμανία δεν εφαρμόζει προστατευτικά μέτρα", αναφέρουν τα υπουργεία στο paper, στο οποίο προσθέτουν ότι οι αποκλίνουσες νομισματικές πολιτικές των ΗΠΑ και της ευρωζώνης έχουν επιδεινώσει τις εμπορικές ανισορροπίες.
"Η οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη και οι εξελίξεις στον πληθωρισμό θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν την ΕΚΤ να ξεκινήσει την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής", αναφέρουν τα υπουργεία.
"Ένα ισχυρότερο ευρώ, αυτομάτως μειώνει το εμπορικό πλεόνασμα", αναφέρεται.
Αξιωματούχοι από τις οικονομίες της G20 θα συναντηθούν στο περιθώριο του εξαμηνιαίου συνεδρίου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, το οποίο θα λάβει χώρα από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή
ΠΗΓΗ
Αυτή η συμπεριφορά της Γερμανίας είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς το "ποιόν" των Γερμανών. Οι τύποι είναι αμετανόητοι και επιμένουν να βλέπουν όλες τις χώρες της ΕΕ απλά σαν ζωτικό τους χώρο και όλα τα λοιπά είναι απλά  λεπτομέρειες με τις οποίες δεν θα ασχοληθούν. Όταν οι γερμανοί έχουν την Εξουσία δεν διαπραγματεύονται, αλλά απλά επιβάλλουν την άποψή τους. Γι' αυτό και ιστορικά οι Γερμανοί με την εμμονή τους να σωρρεύουν δύναμη και πλούτο χωρίς διάθεση να μοιρασθούν τίποτα οδηγούν τα πράγματα στο μη παρέκει και σε ποταμούς αίματος. Ρωτήστε τη γνώμη έχουν οι γείτονές τους για αυτούς. Οι Πολωνοί, οι Τσέχοι, οι Ούγγροι. Η λέξη πλιατσικολόγοι θα είναι κυρίαρχοι σε κάθε περιγραφή τους. 
ΥΓ. 

Σχόλια