Ο Φάρατζ αποκάλεσε Μαφία και γκάνγκστερς τους επιτελείς της ΕΕ.

Άγριος καβγάς δημιουργήθηκε μεταξύ του Βρετανού ευρωβουλευτή Νάιτζελ Φάρατζ και του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις «κόκκινες γραμμές» που θα πρέπει να τηρηθούν στην υπόθεση του Brexit.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ εμφανίσθηκε προκλητικός στις δηλώσεις του κατηγορώντας την ΕΕ ότι απαιτεί «λύτρα» από τη Βρετανία ενώ παράλληλα χαρακτήρισε μαφιόζους και γκάνγκστερς τους επιτελείς της Ένωσης.
«Στην αρχή μας είπατε ότι πρέπει να πληρώσουμε ένα λογαριασμό -κάπου 52 δισ. στερλίνες- ένα νούμερο που εφηύρατε, ουσιαστικά μια μορφή λύτρων. Μ’ αυτές τις απαιτήσεις αποδείξατε ότι είστε εκδικητικοί, μοχθηροί. Το μόνο που μπορώ να πω είναι “δόξα τω Θεώ που φεύγουμε”. Συμπεριφέρεστε σαν μαφιόζοι. Νομίζετε ότι είμαστε όμηροι. Είμαστε ελεύθεροι να φύγουμε!», είπε σε έντονο ύφος ο Φάρατζ, προκαλώντας την αντίδραση του Ταγιάνι,

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι χαρακτήρισε από την πλευρά του «απαράδεκτες» τις δηλώσεις ου Νάιτζελ Φάρατζ και επισήμανε:

«Σας εγγυώμαι ότι μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε, αλλά όταν μιλάμε για την Μαφία και λέτε ότι ένα κοινοβούλιο συμπεριφέρεται σαν την Μαφία κι αυτό με αφορά, αυτό είναι απαράδεκτο».

«Οκ, εντάξει. Καταλαβαίνω, καταλαβαίνω κύριε πρόεδρε. Καταλαβαίνω τις εθνικές ευαισθησίες σας. Θα χρησιμοποιήσω λοιπόν τον όρο γκάνγκστερς, για να πω ότι έτσι μας συμπεριφέρεστε. Μας απευθύνατε ένα αίτημα για λύτρα», επέμεινε ο Νάιτζελ Φάρατζ.

Πηγή: koutipandoras.gr

Σχόλια