Ο ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ, τα golden boys και η πολιτική αλητεία


Από το "PRESS-GR"
Μιχάλης Χριστοδουλίδης
Πληρώνεις, δύο φορές το κοινωνικό αγαθό, που λέγεται ρεύμα, πληρώνεις φόρο αλληλεγγύης, αλλά και φόρο για το κοινωνικό τιμολόγιο, πληρώνεις μια κυβερνητική τηλεόραση για να διορίζουν τα κομματόσκυλα τους, πληρώνεις τα golden boys του ΑΔΜΗΕ και τα συνδικαλιστικά τσιράκια του συστήματος για να παίρνουν... χρυσά εφάπαξ, πληρώνεις τις ΑΠΕ για να κερδίζουν τα κρατικοδιαιτα λαμόγια με τις πράσινες ''busines'', πληρώνεις, πληρώνεις ..... για να έχεις τον Σκουρλέτη να σου λεει οτι η ΔΕΗ είναι δημόσιο asset και δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί, ενώ τώρα που είναι δημόσιο, σε γδύνουν κανονικά για να κάνουν διορισμούς και να συνεχίζουν το πάρτι των ημετέρων εργατοπατέρων συνδικαλισταράδων που τροφοδοτούν τις δεξαμενές των ψηφοφόρων τους!
Σε καμία χώρα του κόσμου δεν πληρώνεις τέτοια γα@@σιατικα, φυσικά δεν εξαιρώ και τους προηγούμενους, που φόρτωναν εκβιαστικά όλα τα χαράτσια στους καταναλωτές, υπο τον φόβο, εαν δεν πληρώσεις σου κόβουμε το ρεύμα και να έχεις και κατι αστροπελέκια βουλευτές της ΝΔ να σου λένε δεν πειράζει, μπορείς να ζήσεις και με λάμπα! Αν αυτό δεν είναι πολιτική αλητεία, τότε τι είναι?
  • Είδες η ΔΕΗ!!!!! (μια παλιότερη εγγραφή 13- 2 - 2017)

    blogger: κι' έλεγα που βρίσκουν τόσα λεφτά για στελέχια (εδώ τα ...πιάνουμε). Διαβάστε την παρακάτω επιστολή και θα καταλάβετε, ποιός πληρώνει το μάρμαρο!

    Ο παραλογισμός του κοινωνικού τιμολογίου  της ΔΕΗ
    ή πως εξαναγκάζει τους ευάλωτους να αυτοχρηματοδοτούνται!
    Αγαπητό Μουλάρι παίρνω το θάρρος να μοιραστώ μαζί σου έναν παραλογισμό, στο όνομα της πάλαι ποτέ μακρόχρονη συνεργασίας μας και στο ότι δεν είσαι ούτε ά-λογο ούτε γαϊδούρι. Απόμαχος αγρότης δεν μπορώ πλέον να δουλεύω αλλά και δυσκολεύομαι να χειρίζομαι με ασφάλεια τη ξυλόσομπα κι έτσι αναγκάστηκα να ζητήσω τη βοήθεια της ΔΕΗ αφού πρέπει να ζεσταθώ. Ζήτησα να ενταχθώ στις ευάλωτες ομάδες για να έχω έστω μια μικρή έκπτωση. Όχι μόνο μου χρεώνει το ρεύμα με τη μέγιστη τιμή αλλά με αναγκάζει να συμμετέχω για την κοινωνική της πολιτική με σχεδόν 40% στην τιμή του ρεύματος. Δηλαδή να χρηματοδοτώ(*b) τη συνολική της κοινωνική πολιτική. Για του λόγου το αληθές επισυνάπτω τον λογαριασμό. 
    Είδες η ΔΕΗ!!!!!
    Ένας Αγαθός απόμαχος αγρότης
    και για την αντιγραφή
    ο δαΐφρων Βελλερεφόντης
    • Βlogger: Μάλλον οι "ευάλωτοι" στοχοποιούνται για να γίνουν πιο ευάλωτοι μέχρις εξαφανίσεως!  Να μια απάντηση ...κλεμένη από  το τμήμα δημοσίων σχέσεων της ΔΕΗ με ημερομηνία 27-1-2031 όταν δεν θα χρειάζεται να κρατούν ούτε τα προσχήματα (Η εξουσία θα έχει γίνει απόλυτη, διαυγής, καθόλου προσχηματική. Σε αντίθεση με την σημερινή, όπου τα πάντα είναι θολά και ο λόγος δεν φέρει καμία αξιοπιστία, αφού τη στιγμή που κάνει εισήγηση για την αριστερά με το άλλο χέρι κάνει χειραψία - επικροτεί το φασιστοειδές του δεξιού τομέα στην Ουκρανία. Αν αυτό δεν είναι οργουελική γλώσσα τότε τι είναι;)
    "Το ηλ. ρεύμα κύριοι είναι υψηλής ποιότητας ενέργεια για να το χαραμίζουμε στους αγρότες, οι οποίοι έχουν γύρω τους τόσους ενργειακούς πόρους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και να δράσουν έτσι στην ουσία οικολογικά. (Έχετε άχυρα, τσάκνα, σβουνιές, κ.ά.) Και που σας δίνουμε ρεύμα πολύ σας πάει. Άντε να τελειώνουμε με σας. Δεν λέτε να πεθάνετε! Ζείτε και πολλά χρόνια! Ζώα!)
    --------------------
    *b. Είναι μια συλλογιστική του τύπου: "Σε κλέβω, κατ' αρχήν και στη συνέχεια σου ζητάω δανεικά για να αναπτύξω την κλεμένη περιουσία σου, από την οποία εγώ θα παίρνω τα κέρδη και συ θα φορτώνεσαι τις δαπάνες!" Δείτε την και εδώ: Σακοράφα, Μαριάς, Χουντής στα Χανιά για το «σκάνδαλο Fraport»: Η Γερμανική κυβέρνηση ήθελε ο ελληνικός λαός να χρηματοδοτήσει το ξεπούλημα των αεροδρομίων
     
    Υ.Γ1. Να μια ξεχασμένη...δήλωση... Μα θα μου πείτε τότε ήταν η "κακή" δεξιά, ενώ τώρα έχουμε την ευέλικτη αριστερά ...

    Υ.Γ. 2
    Στο blogg: http://archaeopteryxgr.blogspot.gr  θα βρείτε μπόλικο αποδεικτικό υλικό για την απάτη των ΑΠΕ. 
    • Είτε με κρύο, είτε με ζέστη δεν θα έχετε ρεύμα αλλά θα πληρώνετε! Κορόϊδα...

      Εν κατακλείδι η ΔΕΗ έχει μετατραπεί σε ένα μηχανισμό απορρόφησης χρημάτων από τους πολίτες για να τα κατευθύνει ...στους γνωστούς απατεώνες. (Το ψέμα, η απάτη για να πουληθεί χρειάζεται μια ευρύτερη αφήγηση, αυτό κάνουν με τις ΑΠΕ οι άνθρωποι!)  Το Μητρώο για τους ευάλωτους πολίτες είναι  ευφημισμός, άλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε.  Αφού οι μάγκες τις ΔΕΗ κατάφεραν και πέρασαν το χαράτσι των ΑΠΕ - πασπαλισμένο με μπόλικο οικολογικό χρώμα - έχουν την εντύπωση όι μπορούν να επιβάλλουν τα πάντα. (Οι τουλάχιστον 7 τρόποι που μάς κλέβουν οι ΑΠΕτζήδες)

      Υ.Γ.2 Η ΔΕΗ- πρώτο μαγαζί γωνία - ήταν ένας χώρος φιλέτο στο στόμα της κάθε νομεκλατούρας. Στη ΔΕΗ βύζαιναν οι κομματικοί στρατοί, αυτοί που θα κρατούσαν το κόμμα με την κουτάλα στο χέρι. Αρχίζουμε:

      • Οι παλαιότεροι πρέπει να ενθυμούνται τον αλήστου μνήμης Διοικητή της ΔΕΗ καθ. Δημήτρη Μαυράκη, διορισθέντα επί Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος αποπειράθηκε να ενθυλακώσει 500 εκ. δραχμές ως δωράκι στον εαυτό του για να υπογράψει φιλικό διακανονισμό με ξένη εταιρεία.

        Ξέφραγο αμπέλι για να το τρυγάνε οι πολιτικοί και άλλοι απατώνες σε πλήρη συνεργασία,  η ΔΕΗ  "ετοιμασθηκε"  για το επόμενο μεγάλο κόλπο. Με τον μύθο των ΑΠΕ ήταν μια ευκαιρία να αδειάσουν τις αποθήκες από τα απούλητα άχρηστα προϊόντα τους οι γερμανοί, να χρεωθούν οι ιθαγενείς, να χαθεί καλλιεργητικό έδαφος...  Τώρα είμαστε στην τρίτη και τελική φάση. Διάλυση και κανιβαλισμός της ΔΕΗ.

        1. Η ΔΕΗ πουλά την Ελλάδα

        2. Ξεπούλημα της ΔΕΗ, ξεπούλημα της χώρας!

        3. ΔΕΗ: Οι Πινόκιο και οι μπαρμπάδες τους…

        4. Μεταβίβαση εθνικού πλούτου στο υπερταμείο / Επιστολή πανεπιστημιακού προς την βουλή

        5. Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ: Άλμα προς την παραγωγική και οικονομική εξάρτηση

        6. Ξεπούλημα - Ξεσηκωμός!

        7. Το σκάνδαλο με την ΔΕΗ και η σιωπή των ΜΜ”Ε”

        8. 334 δισ. ευρώ ο ορυκτός πλούτος της ΔΕΗ σε λιγνίτη!

        9. ΔΕΗ: Μετά το κομμάτιασμα, έρχεται η εκποίηση

          Μεταγεννέστερες εγγραφές: 

          Θέλει "μαγκιά" να χρεοκοπήσεις τη ΔΕΗ, ενώ είσαι το μονοπώλιο 

          --------------

          Το αλίευσα στο Facebook.

          ------
          Προς αξιολόγηση:

          Ευρωπαίοι Επιθεωρητές της DGCOMP μπούκαραν σε ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ και πήραν τους σκληρούς δίσκους!

          ------------

          Τέλος εποχής για τη ΔΕΗ...



          Με τροπολογία που ψηφίστηκε σήμερα (είχε συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Μητρών Φορτοεκφορτωτών)  σήμερα στη Βουλή, το ελληνικό Δημόσιο “ανοίγεται” πλέον και σε εναλλακτικούς παρόχους ενέργειας εκτός από τη ΔΕΗ από τους οποίους θα μπορεί να αγοράζει ρεύμα. 

          Ειδικότερα, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση τροποποιείται διάταξη του Νόμου 4075/2012 δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο ελληνικό δημόσιο και τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης να επιλέγουν και εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, εκτός από τη ΔΕΗ.
          Επίσης, για πρώτη φορά το Δημόσιο αποκτά το δικαίωμα να προαγοράζει το σύνολο της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει.

          Με την τροπολογία, η οποία συμπεριλήφθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, με θέμα «Εθνικό Μητρώο Φορτοεκφορτωτών, Εθνικό Μητρώο ιδιωτικών φορέων κοινωνικής φροντίδας και άλλες διατάξεις», εισάγονται τρεις αλλαγές:

          ►Αίρεται το μονοπώλιο της ΔΕΗ στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος προς το Δημόσιο, καθώς τη δυνατότητα αυτή αποκτούν πλέον και οι εναλλακτικοί προμηθευτές.

          ►Αποσαφηνίζεται η δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών του Δημοσίου προς τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, είτε πρόκειται για ληξιπρόθεσμες οφειλές, είτε τρέχουσες.

          ►Παρέχεται το δικαίωμα στο Δημόσιο να προαγοράζει για ένα έτος το ηλεκτρικό ρεύμα, εκμεταλλευόμενο, έτσι, και τις εκπτώσεις που προσφέρονται.

          Όσον αφορά τις προκαταβολές που θα χορηγείς το Ελληνικό Δημόσιο προς τους παράχους ηλεκτρικής ενέργειας, με τη σημερινή τροπολογίας θα ισχύουν τα εξής:

          1. Η παρ. 8 του άρθρου 58 του ν. 4075/2012 (Α’ 89) αντικαθίσταται ως εξής:

          «8.α. Το Ελληνικό Δημόσιο, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών δύναται να χορηγεί χρηματικές προκαταβολές σε παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας έναντι των ληξιπρόθεσμων οφειλών ή και λοιπών οφειλών της εκάστοτε τρέχουσας χρήσης των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, όπως ορίζονται με την παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’ 143), προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και μέχρι την εξόφλησή τους. Οι προκαταβολές αυτές επιστρέφονται ή συμψηφίζονται κατά το μέρος και το χρόνο εξόφλησης των οφειλών αυτών.

          β. Το συνολικό ύψος των κατά την προηγούμενη υποπαράγραφο οφειλών, προκειμένου να προσδιοριστεί το ύψος των χρηματικών προκαταβολών, βεβαιώνεται είτε με επίσημα έγγραφα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης είτε με επίσημα έγγραφα των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας προς τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης είτε με επίσημα αντίγραφα τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων.

          γ. Το Ελληνικό Δημόσιο, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, δύναται να χορηγεί χρηματικές προκαταβολές σε παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας έναντι των συνολικών ετήσιων υποχρεώσεων της εκάστοτε τρέχουσας χρήσης για δαπάνη εξόφλησης λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος των φορέων της Κεντρικής Διοίκησης και μέχρι του ύψους της αντίστοιχης συνολικής δαπάνης του προηγούμενου οικονομικού έτους. Οι προκαταβολές αυτές επιστρέφονται μετά την εξόφληση των υποχρεώσεων από τους φορείς και σε κάθε περίπτωση μέχρι το τέλος της οικονομικής χρήσης κατά την οποία καταβλήθηκαν.

          δ. Προκειμένου να προσδιοριστεί το ύψος των χρηματικών προκαταβολών, το συνολικό ύψος των κατά την προηγούμενη παράγραφο υποχρεώσεων βεβαιώνεται είτε από τα επίσημα στοιχεία των φορέων της Κεντρικής Διοίκησης είτε με επίσημα έγγραφα των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.»

          Πηγή:http://www.liberal.gr

            -------------

          Οι κκ Περιστέρης και Κοπελούζος θα κάνουν δισεκατομμύρια επενδύσεις σε αιολικά στην Κρήτη (2)

        10. Τα αιολικά υπάρχουν στην σημερινή τους μορφή από το 1975.
        11. Επιδοτούνται εντατικά από το 1990.
        12. Ακόμα και σε χώρες όπως η Δανία και η Γερμανία δεν έχουν υποκαταστήσει συμβατικές μονάδες.
        13. Μετά τόσα χρόνια και τόση φιλολογία παραμένουν ενεργειακά ασήμαντα παντού, ακόμα και όπου εμφανίζουν μονοψήφιες ονομαστικές ηλεκτροδοτήσεις, όπως στην Γερμανία
        14. Όπου μετρήθηκαν, δεν μείωσαν εκπομπές CO2, δηλαδή χρήση ορυκτών καυσίμων.
        15.  Όπου μπήκαν συνέβαλαν μαζί με τις άλλες ΑΠΕ στον υπερδιπλασιασμό της τιμής του ρεύματος, παράλληλα με
        16. Οικονομικές ζημιές στην συμβατική ηλεκτροπαραγωγή λόγω επιβολής διαλείπουσας λειτουργίας και σε αυτές (αλλά ας τις επιδοτήσουμε και αυτές, λεφτά υπάρχουν)
        17. Υπάρχουν αποδεδειγμένα μόνο με επιδοτήσεις και μόνο για τις επιδοτήσεις.
        18. Όταν είναι σε ένα δίκτυο σε ποσοστό πάνω από ασήμαντο, δημιουργούν αστάθειες και πρόσθετες ανάγκες για στρεφόμενες "αδράνειες-εφεδρείες".
        19. Σε χώρες όπως η Γερμανία και η Δανία, λόγω πολλών αιολικών, το 60-80% του αιολικού ρεύματος "εξάγεται" (ευφημισμός του "απορρίπτεται") σε γειτονικά υδροηλεκτρικά.
        20. Αυτές οι απορρίψεις συμβάλλουν στο να έχουν οι Γερμανοί και οι Δανοί το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη (κι ας έχουν ηλεκτροδότηση από κάρβουνο και πρόσβαση σε πυρηνικά.
        21. Οι περιβόητες πράσινες θέσεις εργασίας είναι εκεί που τις κατασκευάζουν: Η Γερμανία εξάγει το 80% των μηχανημάτων ΑΠΕ που κατασκευάζει και απασχολεί 300.000 άτομα στον κλάδο. Εκεί είναι οι πράσινες θέσεις εργασίας.
        22.  Όλος ο κλάδος βασίζεται σε παραμύθια και σε χυδαία ψέματα (όπως πχ ότι τα αιολικά θα υποκαταστήσουν την ρυπαίνουσα Πτολεμαΐδα ή να προλάβουν ...καρκίνους, ή να σώσουν τον πλανήτη)
        23. Οι εισαγωγές ρεύματος (ήδη είμαστε πάνω από 20%) και το εισαγόμενο αέριο (όποτε το βρίσκουμε) μπορούν να υποκαταστήσουν την Πτολεμαΐδα, αλλά ετοιμαστείτε για τριπλασιασμό του ρεύματος.  Τα αιολικά είναι η δικαιολογία, και τα φωτοβολταϊκά ήταν ο κράχτης.
        24. Σε χώρες όπως εμείς, διώχνουν την βιομηχανία (δεν αντέχει το ακριβό ρεύμα). .
        25. Όχι, δεν συμβάλλουν καθ οιονδήποτε τρόπο σε "ενεργειακό μείγμα", ή στην ασφάλεια ή επάρκεια της ηλεκτροδότησης,
        26. συμβάλλουν μόνο σε (νομότυπο) πλουτισμό επιτηδείων από μη ανταποδοτικές επιδοτήσεις -- περισσότερο σαν ιδιωτικός φόρος -- και, φυσικά από την μεσιτεία αδειών.
        27. Ναι, διώχνουν τον τουρισμό και ρίχνουν αξίες ακινήτων
        28. Κάνουν και κάποια ζημιά στο περιβάλλον, με διαβρώσεις, χωματόδρομους, μπετά και παλιοσίδερα στο πουθενά, καμιά πυρκαγιά, κανένα χτυπημένο γεράκι, αλλά αυτά είναι πταίσματα μπροστά στην ζημιά στην Εθνική Οικονομία και στις τσέπες μας.
        29. Εάν σας καλλιεργούν τύψεις που δεν τα θέλετε, είναι επειδή τους λείπουν λεφτά τάκα-τάκα. Πολλά και εύκολα λεφτά. Καλά κάνετε και δεν τα (και τους) θέλετε (εκτός εάν τους χρωστάτε κάτι,  προσωπικά).
        Το ξαναλέω:  Τα αιολικά υπάρχουν στην σημερινή τους μορφή από το 1975 και επιδοτούνται, εντατικά, από το 1990.  Το γράφημα αριστερά, με τις πηγές ηλεκτροδότησης, διεθνώς, δείχνει ότι, μετά τόσα χρόνια, τα αιολικά είναι ενεργειακά και ηλεκτροδοτικά ασήμαντα. Όπου μπήκαν, δεν υποκατέστησαν συμβατικές μονάδες και δεν εξοικονόμησαν καύσιμα.  Ούτε μείωσαν ρύπους. Αλλά, ακρίβυναν το ρεύμα.

        Και θα έρθουν ο Κοπελούζος με τον Περιστέρη να μας σώσουν με αιολικά...

        Μα πόσο ηλίθιοι είμαστε; 
      • --------------------------
      • Ο Ταμήλος τώρα δικαιώνεται (video)

         

Σχόλια