Το ότι σ’ αυτόν η Επανάσταση γελάστηκε, δεν παει να πει ότι τους εφείσθη...


  «Οι Τούρκοι δεν ήσαν οι χειρότεροι … Ο ελληνικός λαός δε θάκανε την επανάσταση για ν’ αποκαταστήσει και πολιτικά τους κοτσαμπάσηδες. Οι λέγοντες ότι η Επανάσταση ήταν μόνον Εθνική, ή είναι αδιάβαστοι, ή δε μας λένε την αλήθεια. Σκοτώνοντας τους Τούρκους ήξερε ότι... σκοτώνει το σύμμαχο των κοτσαμπάσηδων. Χωρίς τον αφανισμό πρώτα αυτουνού, δεν μπόραε να ξεπάτωνε τους άλλους. Το ότι σ’ αυτόν η Επανάσταση γελάστηκε, δεν παει να πει ότι τους εφείσθη. Θα τους πέρναε εν στόματι μαχαίρας. Το ότι νόμισε ότι για τούτο είχε καιρό, αυτό της έφαγε … Η Επανάσταση απότυχε…».

Γιάννης Σκαρίμπας – «Το ’21 και η αλήθεια»

Πηγή

blogger: 

Κοντεύουν 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 και ενώ αυτή η επανάσταση δεν ολοκληρώθηκε, αλλά έστω κολοβή κάποιες κατακτήσεις μείναν στο Ελληνικό λαό. Αυτές οι κατακτήσεις χάνονται - με την εφαρμογή των μνημονίων από 2010 - και έχουμε πλήρη ανατροπή όλων των κατακτήσεων. (πήγαινε στο 17ο λεπτό του Video  Μιλάει για μια προδομένη επανάσταση του '21, είναι: "κρατογέννεση εν εξαρτήσει" μια αρχική στρέβλωση που συνοδεύει σ' όλη του την ιστορία του αυτό που ονομάζουμε ελληνικό κράτος...)

Ζούμε μια αντεπανάσταση και το χάσιμο όλων των λαϊκών κατακτήσεων. Οι έλληνες από ιδιοκτήτες μετατρέπονται σε - νοικάρηδες στην αρχή για να μην το καταλάβουν - και στη συνέχεια παρείσακτοι ιθαγενείς. Χρεωμένοι δουλοπάροικοι χωρίς δυνατότητα ανάνηψης. Κι' όλα αυτά με την συνέργεια του ντόπιου δοσίλογου προσωπικού που υπηρετεί μια μικρή ολιγαρχία που νέμεται τον πλούτο της χώρας

Y.Γ. 1 Η καταστροφή που επισυμβαίνει είναι τόσο μεγάλη και σε βάθος που δεν είναι καθόλου εύκολο να ντυθεί με λέξεις. Κοιτάξτε πως η Διδώ Σωτηρίου αποδίδει την Μικρασιατική Καταστροφή.
"Διδώ Σωτηρίου: Κοιμήθηκαν αποβραδίς νοικοκυραίοι στον τόπο τους και ξύπνησαν φυγάδες Στο τέλος βρέθηκε ένας αναγκεμένος ξενοδόχος και μας έδωσε ένα σκοτεινό, άθλιο δωμάτιο με έξι κρεβάτια. Για πότε γινήκαμε πραγματικοί πρόσφυγες δεν το..."



Σχόλια