«η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη, μόνο αν αποκτήσει μία ανταγωνιστική οικονομία»




ΠΗΓΗ
Blogger:  
Τι λένε οι "ευρώφιλοι" επ' αυτού;
Μέχρι πότε υπολογίζουν να έχει ωριμάσει η ανταγωνιστικότητα των ερειπίων;
Σε 3 χρόνια
σε 5;
σε 10;
σε 20 χρόνια που λέει και ο Τόμσεν*; 

Θα θυμάστε τις στουρναρέϊκες προβλέψεις: Από το 2010 προβλέπει σταθερά ότι την επόμενη χρονιά η χώρα θα ...απογειωθεί!! (Πόσο ηλίθιος πρέπει να πιστεύεις κανείς κάποιον υπαλληλάκο που έχει συνδέσει το όνομά του μόνο με καταστροφές της ελληνικής οικονομίας; )
Χωρίς περιστροφές:
Η χώρα ξεπουλήθηκε και μάλιστα φτηνά και συνεχίζει να ξεπουλιέται. 
Δεν θα έρθει καμιά ανάπτυξη, μην περιμένουμ άδικα. Οι συζητήσεις για την ανάπτυξη είναι για νας μας βάζουν στον ύπνο.
Τον τουρισμό που είναι ένας τομέας που η χώρα μπορεί να δώσει ένα πραγματικό ανταγωνιστικό προϊόν θα τον ελέγχουν - αν δεν το ελέγχουν ήδη - και θα τον απομυζούν οι ξένοι: Οι Γερμανοί κατά βάση μέσα από τα Γερμανικά πια αεροδρόμια που ..."ιδιωτικοποίησαν". {Για να μην τρελλαθούμε εντελώς: Είναι ιδιωτικοποίηση: όταν το Ελληνικό δημόσιο ...χαρίζει στο Γερμανικό Δημόσιο - αφού συμφερόντων του γερμανικού δημοσίου είναι η εταιρεία που πήρε τα 14 ζουμερά ελληνικά αεροδρόμια}
Και φυσικά μη έχοντας η χώρα τραπεζικό σύστημα, όλες οι σοβαρές ξενοδοχιεακές μονάδες θα περάσουν σε συμφέροντα εξοχώριων εταιρειών - άντε να βρεις μετά κέρδη  να φορολογήσεις, οπότε στη χώρα δεν θα απομένουν κέρδη, αλλά λύματα ή κοινώς η κοπριά (για να το πω όσο γίνεται πιο κομψά ) των τουριστών.  
Η ελπίδα μας τότε θα είναι τότε νέου τύπου: Μπορώ να φανταστώ του τίτλους των εφημερίδων:  Πως αξιοποιώντας την κοπριά θα παράγουμε ..βιολογικά  αγροτικά προϊόντα για να τα μοσχοπουλήσουμε στην Εσπερία. Οπότε προβλέπω βάσιμα ότι θα ξεχρεώσουμε πουλώντας βιολογικά αγγούρια τα οποία φυσικά θα πωλούνται με τον πόντο...
Αυτό είναι το μέλλον της χώρας! (Με την συνέργεια όλων τον πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Έχουν που διαλέξει από την αρχή τον ρόλο του κοτζάμπαση! Σίγουρα κέρδη άμεσα χωρίς ..ρίσκα. Βέβαια σκέψεις στις οποίες απουσιάζει το καλό της χώρας, αλλά αυτό είναι μια άλλη πονεμένη  παλιά ιστορία που έχει απαντηθεί στην ιστορία.

*Και δεν είναι σίγουρος, μπορεί να είναι και 30 ή και 50, μπορεί και ..ποτέ!  Εξ' άλλου μην ξεχνάτε ότι η προβλέψεις των οικονομολόγων δεν πηγάζουν μέσα από ένα αυστηρό επιστημονικό πλαίσιο, έχουν πολλά προαπαιτούμενα. "Το γεγονός ότι χρησιμοποιώ μαθηματικά δεν με κάνει ντε και καλά  επιστήμονα!"

Σχόλια