Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κατσαρόλα είναι κι αυτοί;


Του Γιώργου Κράλογλου
Επιπλάδες, ξυλουργοί, ασανσεριτζήδες, οδοντοτεχνίτες, ράφτες, μπαρμπέρηδες, τεχνίτες βουλκανιζατερ, ηλεκτρονικών, μικροί βιοτέχνες και άλλοι αυτοαπασχολούμενοι κατεβαίνουν στους δρόμους αγανακτισμένοι μπροστά στον ογκόλιθο καταστροφής που τους περιμένει από την "πολιτική συμφωνία" των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην αξιολόγηση. Είναι και αυτοί "κίνημα της κατσαρόλας" ή πρόκειται για υπολείμματα του "οδοστρωτήρα" της αριστεράς που τους πολτοποιεί στον αγώνα να περισώσει το κράτος πατερούλη;
Πήρα στα χέρια μου και διάβασα προσεκτικά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας για το κάλεσμα σε συλλαλητήριο των μελών της σήμερα το απόγευμα.
Ο λόγος βέβαια είναι γνωστός από τις γενικευμένες διαμαρτυρίες. Η κατάργηση του αφορολόγητου, οι νέες φορολογήσεις, οι ασφυκτικές εισφορές και οι αδικίες με τα μπλοκάκια που αναβιώνουν εποχές ΕΝΦΙΑ.
Έψαξα να βρω και τι άλλο λέει η Ομοσπονδία για προβλήματα της και μπήκα στην ιστοσελίδα της obsa.gr αναζητώντας, δημοσιογραφικά, τη δράση της.
Το μάτι μου όμως κόλλησε στα Σωματεία – μέλη της. Και σας συνιστώ να ξεναγηθείτε για να γνωρίσετε από κοντά την Ελλάδα του αύριο. Την Ελλάδα μετά το 2020 που θα μείνει (όσο και όπως μείνει) στα τσακισμένα ποδάρια της.
  • Επαγγελματίες, τεχνίτες, μικροβιοτέχνες με εργαστήρια και τέχνες ξεχασμένες, στις δεκαετίες που πέρασαν, από τον πλουτισμό της Ελλάδας των δανεικών και της κατασπατάλησης φόρων και πόρων του κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Τεχνίτες φωτιστικών, λουστραδόροι, ηλεκτρονικοί, ψυκτικοί ειδικοί στις μικροσυσκευές και τόσοι άλλοι επαγγελματίες που, μέσα σε 5-6 χρόνια, θα αποτελούν τον μοναδικό πνεύμονα της οικονομίας του τόπου καθώς η Ελλάδα επιστρέφει στο 1950.
Το μέγα "Γηροκομείο η Ελλάς" που θα έχει να θρέψει άνεργους 45ρηδες και 50ρηδες μέχρι να φθάσουν στη σύνταξη πείνας του πτωχευμένου και ρημαγμένου ασφαλιστικού συστήματος του 2019.
Το μέγα "Γηροκομείο η Ελλάς" που παρέλαβε από τους παλαιούς "σοσιαλιστές" της κακιάς ώρας η "αριστερά" της συμφοράς προσθέτοντας την μεγάλη φυγή και τη μετανάστευση της μαύρης πέτρας για την Ελλάδα του τίποτε και της φτωχολογιάς που έρχεται με το νέο μνημόνιο του 2018.
Αλλά για να μην φεύγουμε όμως από την ουσία του θέματος, που είναι το πέρασμα του φορολογικού οδοστρωτήρα και από αυτό που για χρόνια αποκαλεί η ψευδή γλώσσα της πολιτικής και των πολιτικών  "φυτώριο της ελληνικής παραγωγής και θεμέλιο της μεταποίησης στην Ελλάδα".
Ξέρω πολύ καλά ποια θα είναι η αντίδραση και το πρώτο σχόλιο για την κινητοποίηση και το κάλεσμα σε συλλαλητήριο από την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας.
"Έλα καημένε δεν τους ξέρεις; Κάποιο ΠΑΜΕ και κάποιο ΚΚΕ βολεύουν με την "κίνηση της κατσαρόλας. Άντε να χώθηκε ανάμεσά τους και η Ζωή και ο Λαφαζάνης... Μπορεί να ψάχνουν άκρες... και στον Κυριάκο. Συλλαλητήριο και κουραφέξαλα τώρα... Σιγά τους κλεφταράδες που δεν ξέρουν τι σημαίνει απόδειξη και ΦΠΑ...".
Αυτά και παρόμοια θα ακουστούν από την αντίθετη προπαγάνδα προς το συγκεκριμένο συλλαλητήριο. Ακούστηκαν και το 2015 σε ανάλογη κινητοποίηση. Ακούστηκαν και το 2008 σε οργανωμένες αντιδράσεις και επαγγελματικών τάξεων.
Θα επικρατήσει δηλαδή και πάλι η γνωστή φανφάρα της προπαγάνδας (για σκοπιμότητες και οι μικροπολιτικές Ομοσπονδιών των βιοτεχνών όπως η ΟΒΣΑ) μέσα από "ερμηνείες" για "κατσαρόλες" και άλλα βλακώδη.
Καπνός που καλύπτει και κάποιες απίστευτα τραγικές αλήθειες που όμως αφορούν όσους και από εμάς αναζητάμε να αντικρύσουμε από σήμερα την Ελλάδα του αύριο.
  • Αλλά ο καπνός της προπαγάνδας καλύπτει, ανάμεσα στα άλλα, την τραγική αλήθεια πως οι πάνω από 500.000 επαγγελματίες μαζί με τα γυναικόπαιδα τους (που απασχολούν στα εργαστήρια και στα μαγαζάκια τους) είναι το μέλλον της χώρας. 
  • Σε αυτή την Ελλάδα κατευθυνόμαστε. 
  • Οπότε μαζί με τους επαγγελματίες και μικροβιοτέχνες σκοτώνουμε και την οικονομία του αύριο. 
  • Γιατί η Ελλάδα που "έκτισαν" οι κρατιστές, οι ψευτοσοσιαλιστές και οι άλλοι μπουρδολόγοι της μεταπολίτευσης έχει χαρακτηριστικό γνώρισμα μόνο την κρατικοδίαιτη οικονομία με 50-100 κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και μεσάζοντες.
Ενώ αυτόν τον κόσμο, των κάπου 500.000 επαγγελματιών και μικροβιοτεχνών (που μένουν ακόμη όρθιοι) ουδέποτε τους κατατάσσαμε στους εργαζόμενους. Ουδέποτε τους σεβαστήκαμε ως μέρος της οικονομίας.
Ουδέποτε τους ακούσαμε ως πολιτεία. Ουδέποτε τους εντάξαμε σε κάποιο σχέδιο παραπέρα ανάπτυξης. Σε κάποιο όραμα του κράτους με στόχο μια άλλη προκοπή. Ήταν για όλους μας μόνο κατάπτυστοι φοροφυγάδες... Μόνο οι απατεώνες χωρίς απόδειξη... Μόνο καταφερτζήδες... Τίποτε άλλο.
Πηγή

Σχόλια