Frankfurter Rundschau: Είναι παραφροσύνη να απαιτείς από μια χώρα σε κρίση να έχει πλεονάσματα

 
Το πως θα το αντέξει η ελληνική οικονομία φαίνεται πως είναι για τους δανειστές δευτερεύον «Εδώ και 7 χρόνια η Ελλάδα σώζεται από τους δανειστές της. Ο χρόνος πιέζει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η Ευρωζώνη -ιδίως η Γερμανία- διαφωνούν για το ποια μέτρα ακόμα μπορούν να απαιτήσουν από την Ελλάδα» αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική Frankfurter Rundschau.
«Τι είδους συμβιβασμός θα γίνει τη Δευτέρα (20/2), δεν είναι ακόμα σαφές. Σίγουρο είναι, όμως, ότι η Ελλάδα πρέπει να συμφωνήσει σε νέα μέτρα για να πάρει άλλα δάνεια, με τα οποία θα αποπληρώσει τα παλιά.
Το πως θα το αντέξει η ελληνική οικονομία φαίνεται πως είναι για τους δανειστές δευτερεύον»,υποστηρίζει το δημοσίευμα.
  • «Αν το δει κανείς από οικονομικής απόψεως, πρόκειται περί παραφροσύνης το να απαιτεί κανείς από μια χώρα σε κρίση -και με διψήφιο ποσοστό ανέργων- να έχει διαρκώς πλεονάσματα στον προϋπολογισμό της, αντί να ρίχνει κάθε ευρώ στη δική της οικονομία. Η λιτότητα καταστρέφει.
  • Το απέδειξαν τα περασμένα χρόνια κατά τα οποία η Ελλάδα έπρεπε να εξοικονομεί έως το 8% του ΑΠΕ της.
  • Αν το μεταφέρει κανείς στα γερμανικά δεδομένα αυτό σημαίνει μέτρα λιτότητας -μείωση δαπανών και αύξηση φόρων- ύψους 130 δισ. ευρώ από το 2010 κάθε χρόνο».
«Η μεγάλη ύφεση του ΄30 - κλασσικό παράδειγμα οικονομικής καταστροφής- οδήγησε σε οικονομική κρίση τις ΗΠΑ γα τέσσερα χρόνια.
Δυνατή κατέστη μείωση της ύφεσης μετά από 7 χρόνια.
Η ελληνική οικονομική κρίση πλησιάζει τα 8 χρόνια, η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει εν τούτοις αισιόδοξη...»
, καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr ΠΗΓΗ
------------------

Ζ.Γκάμπριελ: «Το να ζητάς από την Ελλάδα πλεονάσματα 3,5% δεν είναι οικονομία αλλά βουντού»

Επίθεση Der Spiegel σε Β.Σόϊμπλε: «Εσύ είσαι αυτός που προκαλείς την κρίση στην ευρωζώνη με τα Σοϊμπλονόμικς» 

Τσόμσκι: Κτηνώδης η συμπεριφορά των Βρυξελλών προς τους Έλληνες

Blogger: 
Καλώς τον νε κι' ας άργησε. Τώρα ξύπνησαν ο κ. Γκάμπριελ και λοιποί στη Γερμανία. Που είσαστε  7 τόσα χρόνια που εφαρμόζεται η οικονομία βοντού στην χώρα και σ' όλο τον ευρωπαϊκό νότο. 
Τα μεγαλύτερα ψέμματα λέγονται πριν τις εκλογές και μετά το κυνήγι, έλεγε ένα συμπατριώτης τους και μάλλον τα λεγόμενά τους τώρα πριν τις εκλογές ανήκουν σ' αυτήν την κατηγορία. 
Η συμπεριφορά της Γερμανίας είναι αχαρακτήριστη και κανείς Γκάμπριελ τόσα χρόνια δεν ύψωσε τη φωνή και να φωνάξει. STOP! Σταματήστε το έγκλημα! Αλλά πως να το κάνουν  όταν η Γερμανία κέρδιζε και κερδίζει από την κρίση; Τώρα που διαφαίνεται ότι θα βάλλει τα ευρά στον κώλο της αρχίζουν τα ζόρια...
Και καλά οι Γερμανοί, Γάλλοι και άλλοι ευρωπαίοι κερδίζανε από την κρίση και στο τέλος - τέλος υπερασπίζονταν τα συμφέροντα των χωρών τους. Οι δικοί μας ευρωλιγούρηδες πρέπει να ετοιμάζονται να απολογηθούν γιατί συνήργησαν στο έγκλημα διάλυσης τη χώρας. Και το κάναν για να υπερασπισθούν τα προσωπικά τους ιδιοτελή συμφέροντα και τα συμφέροντα μιας ολιγαρχίας που αντί να πληρώσει για την κρίση, έγινε ακόμα πλουσιώτερη.
Υ.Γ1. 
Γέλασα με την ψυχή μου βλέποντας τον τρισμέγιστο, πασφοφότατατο, τιτανοτεράστιο Βενιζέλο (τον μικρό) να συνυπάρχει στο ίδιο πάνελ με τον Ιάσονα Πιπίνη(!!!!) και να μιλάνε για: με θέμα «εθνικολαϊκιστές vs υπνοβάτες». Κανείς από τους μάγκες συμμετέχοντες δεν τόλμησε να μιλήσει για την προδοσία του λαού, του λαίκού παράγοντα από το σύνολο των κομμάτων, αφού όλα διάλεξαν να υπηρετήσουν την μία και μοναδική λύση. Ένα βήμα πριν την οικοδόμηση της πρότασης: "Οι λαοί είναι ανώριμοι να ψηφίζουν και μέχρι νεωτέρας, ας μπουν στον γύψο". Όσο για τον Βενιζέλο είναι ικανός να παράγει ψευδογεγονότα μόνο και μόνο να είναι στην επικαιρότητα, να προβλέψω ότι μέχρι την Ανίτα θα πάει αρκεί να είναι στο γυαλί...

Υ.Γ2.  Έχοντας "φορτώσει" σε κάθε εθνικό --- στη Χ.Α. , συνενώνουν δυο λέξεις που έχουν φορτίο: εθνικό και λαϊκισμός  έχοντας ορίσει ήδη το αποτέλεσμα τη συζήτησης. Εξακολουθούν να μην θέλου να καταλάβουν ότι οι εξελίξεις τους έχουν προσπεράσει και οι ίδιοι ήδη είναι στα σκουπίδια της ιστορίας. (Ο Πιπίνης του ΜΕGA έκανε μια ..."βαρύγδουπη" ανάλυση για τον "Τσαβισμό" - πιάστε τ' ...ίδια σας - κατηγορώντας τον Τσάβες ότι χρηματοδότησε συγγενή κόμματα στην Ευρώπη και φυσικά κανείς από το θλιβερό ακροατήριο δεν του αντέτεινε την χρηματοδότηση των  ελληνικών κομμάτων και της ...αφεντιάς του: ΜΕGA, ΔΟΛ, κ.λ.π.)

Υ.Γ. 3 Κάποια στιγμή ο Βενιζέλος σε μια κρίση ειλικρίνειας: "το ευρωπαϊκό μέτωπο έχασε παταγωδώς!" -1.57.00 - αποδέχεται την ήττα των "ευρωπαϊκών" - λες και όσοι ψήφισαν ΟΧΙ ήταν αντιευρωπαϊστές, άλλη μεγάλη παραξήγηση! -  αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να επανέλθει προς το τέλος για να καλέσει αυτές τις ηττημένες δυνάμεις  συστράτευση να καταλάβουν την εξουσία - αγνοώντας φυσικά το 62% που τους έφτησε..."Θέλει μια κυβέρνηση όλων τον πραγματικά ευρωπαϊκών - οπως ο ίδιος τις αντιλαμβάνεται- δυνάμεων". Δηλαδή κυβέρνηση όλων εκείνων που ο λαός έφτησε με το μεγαλειώδες 62%.   
Έλεος !!! Το 62% σας έστειλε στην ...κόλαση και αρνείστε να το χωνέψετε...
Προρφυρογέννητοι που επιμένουν να κατέχουν την εξουσία...
Υ.Γ. 4 Τελικά μου λύθηκε η απορία: Έψαχνα τους "υπνοβάτες" στους οποίους αναφέρεται ο τίτλος της συζήτησης. Υπήρχαν στο πάνελ. Επιμένουν να υπνοβατούν ... δεν τολμούν ν' ανοίξουν τα μάτια και να δουν την πραγματικότητα που έχουν οικοδομήσει... γιατί έτσι θα είναι αναγκασμένοι να δεχθούν και τις δικές τους ευθύνες τις οποίες μάλλον δεν έχουν τους ώμους για να σηκώσουν... 
Y.Γ. 5. Παρ' ότι το ακροατήριο ήταν στημένο Βενιζελικό - οι βαστάζοι και σφωγγοκωλάριοι που ψωμίστηκαν και περιμένουν να ψωμισθούν και στο μέλλον - η παρουσία του Βενιζέλου ήταν άχρωμη και ξέπνοη. Έμοιαζε να θέλει να φωνάξει: "Είμαι και γω εδώ", αλλά έχει μάλλον επίγνωση ότι το τοπίο έχει αλλάξει. Μάλλον θα αποδειχθεί λάθος η χωρίς όρια και όρους Γερμανοφιλία του, αφού  σε λίγο θ' αρχίσουν οι ...κατραπακιές από τον θείο Σάμ που διεκδικήσει (επιβάλλει;) τους ανθρώπους του. Υπό την έννοια αυτή το άστρο του Βένι βαίνει προς τη δύση του και τα ...ορφανά πρέπει να ψάχνουν σε άλλο πρόσωπο την προστασία...
(O Beni μανούλα στη δημιουργία ψευδογεγονότων δημιούργησε τον "κύκλο ιδεών", όπου στέγασε τους σφογγοκωλάριους για την αναζήτηση νέου ρόλου. Καμία αυτοκριτική - αφού μόνο άμωμος δεν μπορεί να δηλώσει - ο σοφατζής ενός πολιτικού συστήματος που αφού διέλυσε τη χώρα αρνείται να πάει στον αγύριστο και επανέρχεται νας μας κυβερνήσει...Μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί η χρήση του όρου "ανασυγκρότηση" από ένα τύπο που έβαλε την υπογραφή του σε κάθε τι που έχει σχέση με την διάλυση - παράδοση της χώρας. Για να γελάσετε δείτε το πανελ αυτής της  θλιβερής μάζωξης. Πρόσωπα που μόνο εμετό προκαλούν...)
Υ.Γ. 6. Λέει ο Βενιζέλος: "Αλλά δεν μπορεί ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ να καθορίσει τις εξελίξεις."
Στη συνεχεια, συνεχίζει "εμείς οι "φιλοευρωπαίοι" θα κάνουμε κυβέρνηση".  Οι "ηττημένοι δεν βάζουν όρους" Ώπα μεγάλε! Πάμε ένα βήμα πίσω, πάρτο αλλιώς. Δηλαδή εσύ που είσαι ο χαμένος (μη που πεις ότι νοιώθεις κερδισμένος) έχεις δικαίωμα τώρα να βάζεις τους κανόνες και θέτεις όρους, ως χαμένος! Μαζέψου και μη μιλάς πολύ! εκτίθεσαι! 

Σχόλια