Reuters: Η Le Pen καλεί τους Ευρωπαίους να ξυπνήσουν και να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Βρετανών

Tο 2017 θα γίνει η χρονιά όπου οι πολίτες της ηπειρωτικής Ευρώπης θα ξυπνήσουν κι αυτοί
Να «ξυπνήσουν» καλεί τους Ευρωπαίους το 2017 η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας Marine Le Pen και να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Αμερικανών και Βρετανών.
Σε συνάντηση των ακροδεξιών κομμάτων στη γερμανική πόλη Κόπλενς, η Le Pen τόνισε ότι το Brexit θα πρέπει να οδηγήσει σε ντόμινο αποχώρησης κι άλλων χωρών από την ΕΕ.
  • «Το 2016 ήταν η χρονιά των αγγλοσαξόνων να ξυπνήσουν.
  • Είμαι βεβαία ότι το 2017 θα γίνει η χρονιά όπου οι πολίτες της ηπειρωτικής Ευρώπης θα ξυπνήσουν κι αυτοί».
Η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος κατεβαίνει με μαγάλες αξιώσεις στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου του 2017 στη Γαλλία καθώς θεωρείται το φαβορί και για το δεύτερο γύρο
Η συνάντηση των ακροδεξιών στη Γερμανία έγινε με το σλόγκαν « Ελευθερία για την Ευρώπη» προκειμένου να ισχυροποιήσουν ακόμη περισσότερο τις θέσεις και τις σχέσεις τους καθώς παρατηρείται αύξηση στα ποσοστά τους.
Η γαλλίδα πολιτικός υπογράμμισε ότι «το καθοριστικό σημείο ήταν η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ καθώς ο βρετανικός λαός αποφάσισε να ελέγχει την μοίρα του ενώ δεύτερη είναι η εκλογή του Donald Τrump στις ΗΠΑ ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ποια θα είναι ης στάση του απέναντι στην ΕΕ, την οποία θεωρεί το όχημα της Γερμανίας».

Πηγήwww.bankingnews.gr 
  • Το Brexit, ο Ντόναλντ Τραμπ και η απειλή για την Ευρώπη

    ...Πάνω από μισό αιώνα πριν, η Βρετανία υπέκυψε στις πιέσεις των ΗΠΑ και αποχώρησε από την αγγλογαλλική συμμαχία, για να ανακτήσει τον έλεγχο της διώρυγας του Σουέζ. Η Γαλλία βροντοφώναζε για προδοσία. Ο Κόνραντ Άντεναουερ, ο Γερμανός καγκελάριος, είπε στο Γάλλο ομόλογό του Γκι Μολέ ότι η ενωμένη Ευρώπη θα ήταν η εκδίκηση της Γαλλίας ενάντια στους δόλιους Αγγλοσάξονες.

Σχόλια