Ο Ε. Βενιζέλος παραδέχεται την παραβίαση του Συντάγματος μετά την 5η Ιουλίου 2015.

 Άρχισε η μετάθεση ευθυνών ενόψει δυσμενών εξελίξεων για τη χώρα.

Το συγκεκριμένο άρθρο αναρτήθηκε το Δεκέμβριο του 2016 στο «Δίκτυο Δικαιοσύνης και Διαφάνειας»

ΠΗΓΗhttps://diktiodelta.org

diktiodelta_delta_fws2_agalma_black_ikonidio_site_mikro_copyright
Μετά τις αποκαλύψεις – ομολογίες του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, οι οποίες έλαβαν μεγάλη έκταση μετά την ανάδειξή τους από το Δίκτυό μας στις αρχές Σεπτεμβρίου 2016 και την αναπαραγωγή τους σε πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σειρά είχε ο … πολύς και υπαίτιος για πολλά δεινά της χώρας μας και του λαού μας, Ευάγγελος Βενιζέλος. Συγκεκριμένα, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στις 20-12-2016 στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου (υποστηρικτή του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος) στον ραδιοσταθμό Real Fm, υποστήριξε τα ακόλουθα για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και για τα γεγονότα που ακολούθησαν, επιχειρώντας να αποσείσει τις προσωπικές ευθύνες του από την παραβίαση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος:
«Το δημοψήφισμα το απεδέχθη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εξέδωσε το διάταγμα και οργανώθηκε το δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου. Στις 6 Ιουλίου συγκάλεσε σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρωθυπουργό και ακυρώθηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος νομικά. Αντεστράφη πολιτικά και ακυρώθηκε νομικά. Πού θεμελιώνεται στο Σύνταγμα αυτή η αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας; Τί απέγινε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα με 62% νομικά, ως νομική πράξη; Τί έχει απογίνει; …
«… Η σύσκεψη έγινε μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της κυβερνήσεως και κατέληξε με ανακοινωθέν της Προεδρίας της Δημοκρατίας, το οποίο επιστέφη μία αναγκαστική συμφωνία των πολιτικών κομμάτων. Οι πολιτικοί αρχηγοί, με τη σύμπραξη και τη χωροστασία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ακύρωσαν νομικά, όχι απλώς πολιτικά το δημοψήφισμα, αλλιώς θα είχε παραχθεί κάποιο νομικό αποτέλεσμα. Που οδηγηθήκαμε; Από το «ΟΧΙ» οδηγηθήκαμε στο «ΝΑΙ», στο τρίτο μνημόνιο, στη συμφωνία, η οποία ήταν απολύτως αντίθετη προς την εκφρασμένη βούληση του εξαπατηθέντος πολιτικά ελληνικού λαού.
«… Αντιδρώ σε μία κυβέρνηση, η οποία καταστρατηγεί το Σύνταγμα, παραβιάζει τους θεσμούς, εκβιάζει τις δημοκρατικές διαδικασίες. Δεν είμαστε σε μία ομαλή κατάσταση. …»
benizelos-8
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην κορυφαίος υπουργός των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων και νυν βουλευτής, ο οποίος υπερψήφισε στη Βουλή το σχέδιο συμφωνίας του τρίτου μνημονίου, που εξουσιοδοτήθηκε να υπογράψει ο υπουργός οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, συμπράττοντας, δια αυτού του τρόπου στην παραβίαση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2016, επιχειρεί καταφανώς να αποσείσει κάθε προσωπική του ευθύνη και να επιρρίψει τις ευθύνες αποκλειστικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, που συμμετείχαν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στις 6 Ιουλίου 2015 και συμφώνησαν στο κοινό ανακοινωθέν που εξεδόθη αυθημερόν. Στα πλαίσια αυτά προβαίνει σε νομικά αβάσιμους ισχυρισμούς, προκειμένου να ωραιοποιήσει την παραβίαση του Συντάγματος και την αλλοίωση του πολιτεύματος, που συντελέστηκε  όχι μόνο στις 6 Ιουλίου 2015, αλλά και μετά, τόσο με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, όσο και με την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων.
Συγκεκριμένα, την παραβίαση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, τη «βαπτίζει» σκόπιμα ως νομική ακύρωση του αποτελέσματος, η οποία δήθεν συντελέσθηκε μόνο – άπαξ στις 6 Ιουλίου 2015. Κατ’αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να απενοχοποιήσει την προσωπική ψήφο του υπέρ του τρίτου μνημονίου τον Αύγουστο του 2015, αφού, κατ’αυτόν, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 είχε ήδη ακυρωθεί νομικά από τις 6 Ιουλίου 2015. Πλην όμως δεν προβλέπεται νομική ακύρωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και μάλιστα κατά τον τρόπο που αβάσιμα ισχυρίζεται ο Ε. Βενιζέλος. Ο ίδιος εξάλλου, υποπίπτοντας σε αντιφάσεις, ισχυρίζεται στη συνέχεια τα εξής: «Πού θεμελιώνεται στο Σύνταγμα αυτή η αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας; Τί απέγινε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα με 62% νομικά, ως νομική πράξη; Τί έχει απογίνει;» Υπενθυμίζουμε εξάλλου, ότι, μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος και πριν τη διενέργειά του, είχε κατατεθεί από πολίτη στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης κατά της προκήρυξης του δημοψηφίσματος, η οποία και απερρίφθη πριν την διενέργεια του δημοψηφίσματος.
Ανατριχιαστική είναι και η άποψη, που υποστηρίζει στη συνέχεια της συνέντευξής του ο Ε. Βενιζέλος, σύμφωνα με την οποία είναι αντισυνταγματική η έξοδος της χώρας από τη ζώνη του ευρώ, μετά από τη διενέργεια δημοψηφίσματος που ο λαός πλειοψηφικά και κυριαρχικά θα επιλέξει αυτήν την έξοδο, συναινούντος μάλιστα και του μεγαλοδημοσιογράφου και εκδότη Ν. Χατζηνικολάου! Παντελώς αβάσιμος είναι και ο ισχυρισμός του, ότι το ζήτημα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 ήταν αποκλειστικά δημοσιονομικό και όχι εθνικό, καθότι το σχέδιο συμφωνίας που τέθηκε προς έγκριση ή απόρριψη από τον ελληνικό λαό περιείχε προβλέψεις οικονομικής υποδούλωσης και καταστροφής της χώρας και του λαού, την οποία ήδη βιώνουμε, καθότι τελικά εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται το «ΝΑΙ» και όχι το «ΟΧΙ». Γι’αυτό και οι ευθύνες τους για την επερχόμενη καταστροφή είναι μεγάλες και δεδομένες. Το δε τρίτο μνημόνιο, που υπερψήφισε και ο Ε. Βενιζέλος είναι χειρότερο και από το σχέδιο συμφωνίας που ο λαός μας απέρριψε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, καθότι προβλέπει την πλήρη παράδοση της οικονομικής κυριαρχίας της χώρας, της νομοθετικής εξουσίας, αλλά και της δημόσιας περιουσίας. Εάν αυτό δεν συνιστά κατ’εξοχήν εθνικό θέμα, τότε τί συνιστά. Τί όμως θα έπρεπε να περιμένει κανείς από έναν πολιτικό, που από το βήμα της βουλής είχε αποσυνδέσει την επιβίωση της χώρας από την επιβίωση του λαού της;
Μετά τις αποκαλύψεις – ομολογίες του Σ. Θεοδωράκη και του Ε. Μεϊμαράκη και ενόψει των επερχόμενων δυσμενών – καταστροφικών για τη χώρα εξελίξεων, για τις οποίες θα αναζητηθούν εκ των πραγμάτων ευθύνες, άπαντες οι υπαίτιοι επιχειρούν να οχυρωθούν. Είμαστε βέβαιοι, ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αποκαλύψεις – ομολογίες και απόπειρες μετάθεσης ευθυνών.
Το επίμαχο ηχητικό της συνέντευξης θα το ακούσετε εδώ (ιδίως από το 3′  λεπτό)

ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

1) Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 (ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΛΟΥΡΑ) – ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ «ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ» & ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

2) Αποκάλυψη Θεοδωράκη για συμβούλιο αρχηγών: Πως το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος έγινε ΝΑΙ – Σχόλιο του Δικτύου μας

3) Το αναίμακτο πραξικόπημα του Ιουλίου 2015 με τη συνδρομή όλου του πολιτικού συστήματος. Πως οι Μεϊμαράκης και Θεοδωράκης, περιγράφουν την παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας και της λαϊκής βούλησης


ΠΗΓΗhttps://diktiodelta.org

Σχόλια