Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Μια κοινωνία που παραπαίει

castoriadis-3405
* Η συνέντευξη αυτή του Κ. Καστοριάδη στον Marc Weitzmann δημοσιεύθηκε στο περιοδικό L’ Autre Journal αρ. 2, Μάρτιος του 1993 (Σελ. 10-17).
Πηγή: bibliotheque
Καταγγέλλατε από το 1979, με την ευκαιρία των «Νέων Φιλοσόφων», την άνοδο της χυδαιότητας, την απουσία του κριτικού πνεύματος, της αληθινής πολιτικής σκέψης. Λοιπόν, αυτές οι τάσεις είναι σήμερα πανταχού παρούσες…

ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ: Αυτό που συμβαίνει στη σφαίρα της διανόησης είναι σε μεγάλο βαθμό συνδεδεμένο με το συνολικό μετασχηματισμό των δυτικών κοινωνιών. Αυτό που εκπλήσσει περισσότερο, όταν συγκρίνει κανείς την παρούσα φάση με τις προηγούμενες φάσεις της ιστορίας αυτών των κοινωνιών, είναι η σχεδόν ολοκληρωτική εξαφάνιση της σύγκρουσης, είτε πρόκειται για οικονομικό-κοινωνική, είτε για πολιτική ή «ιδεολογική».

Κοντογιώργης: “Η «μισή» Βουλή θα έπρεπε να συλληφθεί για διαφθορά”

"Το πολιτικό προσωπικό πρέπει να πονέσει για να καθαρθεί το πολιτικό σύστημα. Θα έλεγα ότι πρέπει να πάνε στη φυλακή όλοι οι πρωθυπουργοί της περιόδου του ευρώ"
Ας θυμηθούμε μία παλαιότερη (blogger:  Απρίλιος 2012, γι' αυτό και απουσιάζουν αναφορές σε τωρινά πρόσωπα...) συνέντευξη του καθηγητή Γιώργου Κοντογιώργη που αφορά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας που παραμένει το ίδιο. Μόνον οι πρωταγωνιστές της πολιτικής τάξης αλλάζουν...!!!!

Το ...νόμιμο ξέπλυμα χρημάτων.

blogger: Ιδού  ποιοι καταλαμβάνουν θέσεις στην αγορά, με τις ιδιωτικοποιήσεις.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ. (blogger:  

ΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΓΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΠΩΣ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΜΠΗΚΕ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 15 % Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΤΗΣ Η EBRD ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Το Βερολίνο στήνει σκηνικό παρατεταμένης σύγκρουσης.

Σκηνικό παρατεταμένης σύγκρουσης με την Αθήνα στήνει το Βερολίνο, με τις «διαρροές» από το υπουργείο Οικονομικών στις γερμανικές εφημερίδες να κάνουν λόγο ακόμη και για... remake των γεγονότων του πρώτου εξαμήνου του 2015 με νέα κορύφωση της ελληνικής κρίσης τον Ιούνιο του 2017, όταν η χώρα θα μπορούσε να βρεθεί και πάλι μπροστά στο φάσμα της χρεοκοπίας.

Monte dei Paschi di Siena – ένα άθλιο χάος με μπίζνες και εγκλήματα

για να πάρετε μια γεύση των ..καλόπαιδων που έχουν πάρει στα χέρια τους τις τύχες μας...