Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Η γερμανική ακαμψία δεν είναι απλώς «προτεσταντικός ψυχαναγκασμός»

Γιατί η γερμανική ελίτ ρισκάρει την εκτεταμένη πολιτική απο-σταθεροποίηση στην Ευρώπη και επενδύει στη «δημιουργική καταστροφή» της Ευρωζώνης;
του Γιάννη Κιμπουρόπουλου
Το τε­λευ­ταίο επει­σό­διο στο ελ­λη­νι­κό σί­ριαλ, με τις εξαγ­γε­λί­ες Τσί­πρα και το σχε­δόν αυ­τό­μα­το πά­γω­μα των μέ­τρων για το χρέος από τον ESM, απο­τε­λεί επι­το­μή της γερ­μα­νι­κής ακαμ­ψί­ας στην ευ­ρω­παϊ­κή τάξη πραγ­μά­των. Παρά το Brexit, παρά τη συ­ντρι­βή Ρέν­τσι στο ιτα­λι­κό δη­μο­ψή­φι­σμα, παρά τις αβε­βαιό­τη­τες στις ευ­ρω­α­τλα­ντι­κές σχέ­σεις μετά τη νίκη Τραμπ, παρά τις εκλο­γι­κές προ­κλή­σεις σε Ολ­λαν­δία, Γαλ­λία, Γερ­μα­νία, παρά τη γε­νι­κευ­μέ­νη αμ­φι­σβή­τη­ση του ευ­ρω­παϊ­κού project από τα πλη­βεια­κά -και όχι μόνο- κοι­νω­νι­κά στρώ­μα­τα, παρά τα εμ­φα­νή ρήγ­μα­τα στο ευ­ρω­παϊ­κό «ιε­ρα­τείο», παρ’ όλα αυτά, η γερ­μα­νι­κή ελίτ δεν πα­ραι­τεί­ται ούτε κατά ένα «και» από τη θε­σμι­κή επι­κυ­ριαρ­χία της στην Ευ­ρω­ζώ­νη και την ΕΕ.

Χαλέπι... η επικίνδυνη ηθική & πολιτιστική ήττα της Δύσης!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/
* Μαζικοί τάφοι με πτώματα από στρατιώτες αιχμαλώτους, αθώους πολίτες, γέροντες και... γερόντισσες, μικρά παιδιά με ακρωτηριασμένα σώματα... θύματα των μισθοφόρων δολοφόνων της "πολιτισμένης" δύσης, των "μετριοπαθών ανταρτών" για τον "εκδημοκρατισμό" της Συρίας...
* 110 ΝΑΤΟϊκοί αξιωματικοί συνελήφθησαν στο στρατηγείο των τζιχαντιστών, να προσφέρουν τις γνώσεις τους τους...
* "Αυτοκτονεί" ο Yves Chandelon, ανώτατος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, με αρμοδιότητα τους τζιχαντιστές...

2017: Να επισπευτεί η κατάρρευση της Παγκοσμιοποίησης…

Του Θύμιου Παπανικολάου
"Ρεσάλτο"
Το 2016 «σφραγίζεται» με μια κυνική και μοχθηρή πράξη υποτέλειας και εθνικού εξευτελισμού των «αριστερών» κυβερνητικών ανδρεικέλων: Την επιστολή Τσακαλώτου προς τους νέους αποικιοκράτες του 4ου Ράιχ…
Σε αυτήν την επιστολή τα «αριστερά» ανδρείκελα, μέσα στον πανικό της πτώσης τους, δεν διστάζουν, ΟΧΙ απλώς να δείξουν την άβυσσο του δωσιλογισμού τους (ιστορικά πρωτοφανής), αλλά και να ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ, ξετσίπωτα, ότι η Ελλάδα είναι μια... ΑΠΟΙΚΙΑ των τοκογλύφων, των ληστών και δημίων του 4ου Ράιχ…

Φορολογικά ερείπια οι Έλληνες το 2016 – Έτος ρεκόρ με 108.000 κατασχέσεις ακινήτων και λογαριασμών

Φορολογικά ερείπια οι Έλληνες το 2016 – Έτος ρεκόρ με 108.000 κατασχέσεις ακινήτων και λογαριασμών
Του Προκόπη Χατζηνικολάου
Φτωχότερα εισέρχονται τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις στο 2017 συνεπεία των πολλών φορολογικών μέτρων που ελήφθησαν το 2016 και τα οποία ξεπέρασαν τα 6 δισ. ευρώ. Το μίγμα της φορολογικής πολιτικής που ακολουθήθηκε είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν τα κατασχετήρια τόσο για τα ακίνητα που κατέχουν οι φορολογούμενοι όσο και για τους λογαριασμούς τους.
  • Υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες το 2016 αποδείχθηκε πολύ σκληρό για τα νοικοκυριά και δυστυχώς το επόμενο έτος θα είναι ακόμα σκληρότερο καθώς οι έρχονται νέοι φόροι ενώ οι περικοπές στις συντάξεις θα συνεχισθούν.
  • Δεν είναι λοιπόν παράλογο που τα ληξιπρόθεσμα χρέη συνεχίζουν να διογκώνονται φθάνοντας τα 95 δισ. ευρώ. Και όπως φαίνεται πριν από το πρώτο εξάμηνο του 2017 θα σπάσουν το φράγμα των 100 δισ. ευρώ, εξέλιξη ωστόσο που θα σημαίνει ότι και άλλα νοικοκυριά θα βρεθούν στην κόψη του ξυραφιού.
Και ενώ η κυβέρνηση έχει επιβάλλει πληθώρα νέων μέτρων και παρά το γεγονός ότι από τις δόσεις του προγράμματος έχει «ρίξει» χρήματα στην αγορά εντούτοις δημιουργεί νέα με αποτέλεσμα και οι επιχειρήσεις να έχουν ξεπεράσει τα όρια τους. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία το ελληνικό δημόσιο δεν κατάφερε το 2016 να πληρώσει τους προμηθευτές του με αποτέλεσμα τα «φέσια» στην αγορά να ανέρχονται στα 6,3 δισ. ευρώ, ενώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων φθάνουν  το 3,3 δισ. ευρώ (μαζί με αυτές που δεν έχουν επεξεργασθεί οι εφορίες).
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία:
Πλειστηριασμοί: Λίγο πριν εκπνεύσει το 2016 οι κατασχέσεις ακινήτων έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Από τις 16 Νοεμβρίου, (ημερομηνία κατά την οποία είχε αναρτηθεί στο liberal σχετικό κείμενο) μέχρι και τις 27 Δεκεμβρίου οι πλειστηριασμοί έχουν αυξηθεί κατά 67% και έχουν φθάσει τους 1781. Δηλαδή καθημερινά προστίθενται στη σχετική λίστα 17 νέα ακίνητα.
Ο αριθμός των ακινήτων που έχουν πάρει σειρά για πλειστηριασμό αναμένεται ότι θα διευρυνθεί περαιτέρω το προσεχές διάστημα. Όχι μόνο εξαιτίας της αποχής των συμβολαιογράφων,  αλλά κυρίως ως αποτέλεσμα των σκληρών μέτρων και της επιβαρυντικής φορολογικής πολιτικής που εφαρμόζεται και παράλληλα των μαζικών μέτρων είσπραξης που δρομολογούν πλέον οι τράπεζες και το Δημόσιο για να πάρουν πίσω μέρος των χρημάτων τους.
Ληξιπρόθεσμα: Συνολικά τα ληξιπρόθεσμα έχουν φθάσει στο ποσό των 93 δισ. ευρώ (στοιχεία μέχρι και τον Οκτώβριο) και μέχρι το τέλος του έτους υπολογίζεται ότι θα φθάσουν στα 95 δισ. ευρώ.  Το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος δηλαδή από τον Ιανουάριο έως και τον Οκτώβριο ανέρχεται στα 10 δισ. ευρώ. Ωστόσο, το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο καθώς δεν περιλαμβάνονται οι οφειλές που έχουν συσσωρευτεί  από έμμεσους φόρους υπέρ τρίτων,  μη καταβολή μισθωμάτων, από καταπτώσεις εγγυήσεων, μη καταβολή προστίμων και παραβόλων, καθώς και οι οφειλές που έχουν συσσωρευτεί στα τελωνεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, κατά το τρέχον έτος έχουν γίνει 108.000 κατασχέσεις ακινήτων και τραπεζικών λογαριασμών, ενώ έχουν προγραμματισθεί ακόμα 4,3 εκατ. κατασχέσεις σε ισάριθμους φορολογούμενους.
Οι φόροι του 2016: Συνολικά επιβλήθηκαν φόροι και περικοπές συντάξεων ύψους 6,3 δισ. ευρώ. Στα σκληρότερα μέτρα για τους φορολογούμενους συγκαταλέγονται: η αύξηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και νέα φορολογική κλίμακα (1,7 δισ. ευρώ το κόστος για τους φορολογούμενους) η μετατόπιση δεκάδων προϊόντων και υπηρεσιών από τον χαμηλό συντελεστή 13% στον υψηλό συντελεστή 24% (κόστος 1,85 δισ. ευρώ), η αύξηση εισφορών για την υγειονομική περίθαλψη (854 εκατ. ευρώ) και η κατάργηση του ΕΚΑΣ, την περικοπή επικουρικών συντάξεων και μείωση των κύριων συντάξεων (515 εκατ. ευρώ). Το 2017 οι νέοι φόροι και οι περικοπές στις συντάξεις θα ανέλθουν στα 2,8 δισ. ευρώ.
Τα φέσια στην αγορά: Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία τα «φέσια» του δημοσίου στην αγορά ανέρχονται στο ποσό των 6,3 δισ. ευρώ. Αν προστεθούν και οι εκκρεμείς επιστροφές που δεν έχουν επεξεργασθεί από τις εφορίες το ποσό ξεπερνάει τα 9 δισ. ευρώ.
Blogger: και μετά από το παραπάνω άρθρο διαβάστε εδώ:

Arthur Laffer: Αν ήμουν Έλληνας θα φοροδιέφευγα κάθε μέρα

Πεπεισμένος ότι θα μπορούσε να φέρει την ευημερία στην Ελλάδα, εφόσον αλλάξει το φορολογικό μοντέλο εμφανίζεται ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Arthur Laffer.

Μιλώντας αποκλειστικά στο insider.gr τάσσεται αναφανδόν κατά της υπερφορολόγισης, λέγοντας μάλιστα ότι «αν ήμουν Έλληνας, θα έκλεβα την εφορία κάθε μέρα», καθώς οι φόροι που επιβάλλονται στη χώρα είναι ανήθικοι. Παράλληλα, τάσσεται υπέρ της μη εξυπηρέτησης του χρέους, ακόμα και αν αυτό σημαίνει Grexit, αντιπροτείνοντας τη μετατροπή της Ελλάδα σε έναν φορολογικό παράδεισο, στα πρότυπα του Χονγκ Κονγκ.

Τι συμβαίνει με την Μολδαβία;

Του Κωνσταντίνου Βέργου*
Η Μολδαβία είναι μια μικρή χώρα μεταξύ Ρουμανίας και Ουκρανίας. Η πρόσφατη εξέλιξη επομένως των πολιτών της, να εκλέξουν πρόεδρο με κατεύθυνση φιλική προς τη Ρωσία, δημιουργεί ερωτηματικά. Τι ακριβώς συμβαίνει με την Μολδαβία;
Η Μολδαβία είναι χώρα της οποίας η αγορά έγινε ανοικτή εδώ και 25 χρόνια, στις 2 Ιανουαρίου 1992, ενώ το ΔΝΤ έδωσε δάνειο στη χώρα αυτή το 1993, δάνεια που συνεχίζονται ως τώρα (179 εκ δολάρια το 2016), υπό τον όρο αλλαγών στην οικονομία. Η οικονομία της χωράς, όμως, η οποία ήταν κατά 40% βιομηχανική, και 37% αγροτική, πέρασε σε φάση αποβιομηχάνισης και μαρασμού, με τον μόνο πλέον τομέα να είναι οι υπηρεσίες (63% του ΑΕΠ) και συρρίκνωση της Βιομηχανιας σε 21% και του Αγροτικού τομέα στο 16%! Όλα αυτά, παρότι το 1/3 των εξαγωγών προέρχεται από τον Αγροτικό τομέα, με προεξέχοντα το κρασί (5%) και ηλιόσπορους (5%), ενώ το σημαντικότερο Βιομηχανικό προϊόν είναι καλώδια και Οπτικές ίνες, που αποτελούν το 10% των εξαγωγών.