Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

Η Γερμανία πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ -Πιο λογικό από το Grexit

Να εγκαταλείψει η Γερμανία το ευρώ προκειμένου να σωθεί η Ευρωζώνη, προτείνει ένας εκ των οικονομικών συμβούλων της καγκελαρίου Μέρκελ χαρακτηρίζοντας την Ενωμένη Ευρώπη ως «κατεστραμμένο κράτος».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας ΄χαστουκίζει΄ την ιμπεριαλιστική «αριστερά» και τη δημοσιογραφική αλητεία!

…την εξαγορά της λεγόμενης «ανανεωτικής» και τα τελευταία χρόνια «δικαιωματικής αριστεράς» (κύριο πρόβλημα των λαών τα δικαιώματα των γκέι, λεσβιών, «μειονοτήτων», «προσφύγων» κ.α. κι όχι η απελευθέρωση από τα δεσμά του καπιταλισμού), στα πλαίσια του γνωστού, πλέον, εφευρήματος «κοινωνία των πολιτών» και ΜΚΟ.

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
Το Χαλέπι επέστρεψε στη Συριακή πατρίδα…
Με ανακοίνωση-απόφαση του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας ένα ηχηρό χαστούκι στην ευρωπαϊκή «δικαιωματική αριστερά» του Σόρος και την αργυρώνητη δημοσιογραφική αλητεία!
Έξι χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον του λαού της Συρίας, σήμερα έγινε ο τάφος της «αραβικής άνοιξης«…

Εχθρός προ των πυλών: Τα γεράκια του ΝΑΤΟ προετοιμάζουν επέμβαση στα Βαλκάνια (video)!

«Ο σημερινός αγώνας του λαού μας στο περιεχόμενό του δε μπορεί να είναι τίποτ’ άλλο, παρά απελευθερωτικός. Πρόκειται να καταχτήσουμε τη λευτεριά μας, να διώξουμε τους ξένους επιδρομείς από τη χώρα μας, να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας στη ζωή και στον πολιτισμό. Πρόκειται ν’ ανοίξουμε το δρόμο για μιαν ελεύτερη, πολιτισμένη κι’ ευτυχισμένη Ελλάδα. Αυτός είναι ο πρώτος, ο υπέρτατος, ο μόνος σκοπός, που μας προβάλλεται σήμερα επιταχτικά όσο ποτέ.»
Δ Γληνός
_________________________________________________
 askordoulakos
Πριν από μήνες, γράφαμε ότι είναι σχεδόν βέβαιο, πως μετά την οικονομική κατοχή της χώρας, θα επιβληθεί και η στρατιωτική κατοχή της, με πρόσχημα την εξασφάλιση της «ασφάλειας» και της «σταθερότητας» στην περιοχή. Δυστυχώς, η πρόσφατη σύνοδος των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο ήρθε να ενισχύσει την παραπάνω εκτίμηση.
Σύμφωνα με την κροατική εφημερίδα, «Croatian daily Vecernji», η οποία φέρνει στη δημοσιότητα απόρρητο έγγραφο, που συνετάχθη κατά τη σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ και αφορά στην «ασφάλεια» στα Βαλκάνια, το ΝΑΤΟ «είναι έτοιμο να παρέμβει στα Δυτικά Βαλκάνια»!

Για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και τη δράση τους

Το ζήτημα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και της δράσης τους έρχεται πάλι στη δημοσιότητα, μετά από σχετική εμπιστευτική έκθεση της Ευρωσυνοριοφυλακής, η οποία αναφέρει πως υπάρχουν ενδείξεις ότι στους μετανάστες που επιβιβάζονται στα σαπάκια των δουλεμπόρων στην Κεντρική Μεσόγειο έχουν δοθεί ακριβείς οδηγίες πριν... αναχωρήσουν σχετικά με το πώς θα φτάσουν στα πλοία των ΜΚΟ.

Τα εγγενή προβλήματα που δημιουργεί η μετάλλαξη του ΔΝΤ.

‘Έχω την εντύπωση ότι καμιά χώρα στον κόσμο δεν επιθυμεί να προσφύγει για βοήθεια στο ΔΝΤ υπό τον άτεγκτο «τεχνοκρατικό» τρόπο που αντιμετωπίζει τις οικονομίες των χωρών. Είναι τουλάχιστον αφελές να πιστεύεται  ότι μπορεί να υπάρξει «τεχνοκρατική λύση» δίχως την ύπαρξη θεωρητικού οικονομικού υποδείγματος που την υποβαστάζει, δεδομένου ότι στην οικονομική επιστήμη δεν υπάρχει ένα μόνο θεωρητικό υπόδειγμα[1] , αλλά υπάρχουν περισσότερα του ενός, τα οποία αντιπαλεύουν  για την κυριαρχία τους. Το ΔΝΤ αποτελεί βασικό πυλώνα άσκησης της οικονομικής πολιτικής που προέρχεται από το κυρίαρχο  συγκυριακά ,οικονομικό υπόδειγμα. .  Έχω δείξει [2], πως μετατρέπεται σε πολιτικά κυρίαρχη μια οικονομική θεωρία.

Για να σώσεις το ευρώ, πνίξτε έναν Έλληνα!

Κι' ενώ λοιπόν: ένα τμήμα των Ιταλών, των Γάλλων αλλά και των Γερμανών βλέπει και καταγράφει  τον πνιγμό του Έλληνα, στη χώρα μας η ολιγαρχία με τα τσιράκια της από την αρχή της κρίσης το μόνο που την ενδιαφέρει η απόκρυψη  των δικών τους κλοπιμαίων. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι 8 χρόνια τώρα δεν υπάρχει ένα σχέδιο ανάταξης της χώρας; Βολεύει στο πολιτικό - οικονομικό σύστημα που κατέχει τη χώρα να στέλνει τον λογαριασμό ...έξω. Βολεύουν τα μνημόνια- είναι ευλογία είπε κάποιος απ' αυτούς - αφού έτσι στοχοποιούνται οι άλλοι, οι ξένοι! 

Η Ισλανδία πρέπει να «ξεμεθύσει» από την οικονομική επιτυχία

Διορθωτικές κινήσεις για να αποφύγει την υπερθέρμανση της οικονομίας, η οποία κινείται εδώ και χρόνια με εκρηκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης και μηδενική ανεργία, πραγματοποιεί η κεντρική τράπεζα της Ισλανδίας.
«Είναι όπως όταν βρίσκεσαι σε ένα πάρτι και συνειδητοποιείς ότι πρέπει να χαλαρώσεις για λίγο», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης Μαρ Γκούντμουντσον αναφερόμενος στα επίπεδα ρεκόρ στα οποία κινείται το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της χώρας λόγω της βελτίωσης το εμπορίου και του τουρισμού.

Αρκάς: Ένα σκίτσο 1000 λέξεις…

Πηγή
Επειδή δεν χρειαζόμαστε φιλάνθρωπους και διάφορα φιλανθρωπικά "κόλπα", αλλά λειτουργικό κράτος και ένα σοβαρό  δίχτυ ασφαλείας για όλους τους πολίτες αυτής της χώρας, να μην πεθαίνουν σαν σκυλιά από το κρύο και την πείνα.

O καταλύτης της ανάκαμψης


ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ – Τι προβλέπει για την Ελλάδα και τη Μέρκελ.

Την άποψη ότι επίκεινται μεγάλες πολιτικές αλλαγές στην Ευρώπη εκφράζει ο Νάιλ Φέργκιουσον, Βρετανός ιστορικός και καθηγητής Ιστορίας στο Χάρβαρντ.
Μάλιστα, σε αυτές τις πολιτικές αλλαγές εντάσσει και την Ελλάδα, υποστηρίζοντας όμως ότι δεν έχουν να κάνουν με τυχόν Grexit.

Ο λαός πρέπει να ανακτήσει την πατρίδα του

…να επαναφέρουμε την πολιτική ως πράξη και όπλο του λαού, μέσα από την καθημερινή μας δράση που η ίδια θα εμπεριέχει τα βήματα και θα υποστηρίζει την διαδικασία για να δημιουργηθεί ένα ευρύ λαϊκό, δημοκρατικό και πατριωτικό μέτωπο. Ένα τέτοιο μέτωπο, που θα κερδίζει μέρα με την μέρα ξανά την πολιτική δράση και την συμμετοχή του λαού με κινηματικούς και ξεκάθαρα πολιτικούς όρους διακυβέρνησης με τους στόχους της λαϊκής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, είναι αυτό που μπορεί να «αποκαταστήσει τη γλώσσα, χωρίς να καταφεύγει σε σοφιστείες, ευφημισμούς και ψέματα». 
Αυτό το Μέτωπο μπορεί και οφείλει να ικανοποιήσει την κύρια και βασική αρχή που αποτελεί αυταπόδεικτη ιστορική αναγκαιότητα : «Ο λαός πρέπει να ανακτήσει την πατρίδα του» για τον ίδιο τον λαό.
Ξανά εδώ, μετά από μήνες … που είχα να δημοσιεύσω κείμενο. Συνειδητά δεν έγραψα γιατί αυτό που ένιωσα είναι ότι όλα έχουν γραφτεί και ξαναειπωθεί κι ότι πλέον είναι ώρα για αφομοίωση των γεγονότων, σκέψη, ανάλυση και ανάδραση αλλά κυρίως ώρα για πράξεις και όχι μεγάλα και βαρύγδουπα λόγια από όλους μας. Είναι ακόμα και το γεγονός ότι δεν ζω γράφοντας κείμενα και δημοσιολογώντας επί παντός επιστητού …

Πρόστιμα 40 εκατ. δολ. στην Deutsche Bank στις ΗΠΑ για παραπλάνηση πελατών dark pool

Blogger: Μένω έκπληκτος! Είναι δυνατόν; Οι Γερμανοί δεν κάνουν τέτοια πράγματα!
Οι πλατφόρμες «dark pool» αποτελούν μικρά ιδιωτικά χρηματιστήρια κλειστού τύπου στα οποία επικρατεί σχεδόν απόλυτη έλλειψη διαφάνειας και πληροφόρησης για τις συναλλαγές τους
Πρόστιμα μεγαλύτερα των 40,25 εκατ. δολαρίων (38,3 εκατ. ευρώ) συμφώνησε να καταβάλει στις αμερικανικές εποπτικές αρχές η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, Deutsche Bank, στο πλαίσιο νομικού συμβιβασμού για κατηγορίες που αντιμετωπίζει στις ΗΠΑ, ότι παραπλάνησε πελάτες της για τον τρόπο με τον οποίο μοίραζε εντολές σε ανώνυμες χρηματιστηριακές πλατφόρμες γνωστές ως «dark pools» («σκοτεινές συγκεντρώσεις»).