Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Βασιλική Σιούτη : Πανηγυρίζουν διαμαρτυρόμενοι για μέτρα –πλεόνασμα;

Το  σουρεαλιστικό περιβάλλον, όπου το βράδυ της Δευτέρας η κυβέρνηση πανηγύριζε για την συμφωνία με τους Ευρωπαίους Δανειστές, αλλά τώρα διαμαρτύρεται για επιπλέον μέτρα και πλεονάσματα 3,5 % , ανέλυσε η δημοσιογράφος  Βασιλική Σιούτη  στον 9.84, περιγράφοντας γιατί κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ουσιαστικά σε αυτή τη φάση ξορκίζουν τις εκλογές.

Παράλληλα στο μεγάλο κάδρο, έδωσε το περίγραμμα της ηγεμονίας της Γερμανίας σε όλη την Ε.Ε. , σημειώνοντας ότι οι Γερμανοί έχουν έτοιμα εναλλακτικά σενάρια, έχοντας διαπιστώσει ότι σε όλη την Ευρώπη , όπου στήνεται κάλπη οι λαοί της Ευρώπης  αντιδρούν στη λιτότητα.Πηγή

Εδώ Δυστοπία! Λαέ της Δυστοπίας, σας μιλάει...

     Τα ατελείωτα καραγκιοζιλίκια του υπουργού της Εθνικής Άμυνας προσδίδουν βέβαια μιά ιλαρότητα στην όλη κατάσταση,
     ..δεν φτάνουν όμως να μας κάνουν να ξεχάσουμε τα κακουργήματα που διαπράττει τούτη η κυβέρνηση των λιμασμένων πρώην αριστερών,
     ..σαν συνέχεια των
εγκλημάτων των προηγούμενων μνημονιακών-δωσιλογικών κυβερνήσεων.

La Repubblica: «Μακάβρια κανιβαλική τελετή με θύμα το κουρασμένο σώμα της Ιταλίας»

Ο ιταλικός Τύπος αναφέρεται αναλυτικά στην κρίσιμη πολιτική φάση την οποία διέρχεται η χώρα. «Μια μακάβρια κανιβαλική τελετή βρίσκεται σε εξέλιξη με θύμα το κουρασμένο σώμα της χώρας», γράφει σήμερα ο σχολιαστής της εφημερίδας La Repubblica Μάσιμο Τζανίνι. Και αναφερόμενος στην αβέβαιη εξέλιξη της κυβερνητικής κρίσης προσθέτει:
«Η πολιτική, μετά την δόνηση της σκληρής ιεροτελεστίας του δημοψηφίσματος, καταβροχθίζει την σάρκα της. Και ρίχνει την Ιταλία σε μια κυβερνητική κρίση η οποία γίνεται όλο και πιο δυσερμήνευτη. Ο Ρέντσι παραιτείται, η αριστερά τρώει έναν ακόμη από τους ηγέτες της. Αλλά ο Ρέντσι δεν εγκαταλείπει την σκηνή, όπως είχε υποσχεθεί. Επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση: καλεί όλα τα κόμματα να πάρουν μέρος σε ένα "μεγάλο φαγοπότι" που δεν θα δούμε ποτέ». Και αντεπιτίθεται επαναπροωθώντας τον εαυτό του, ίσως για σήμερα, αλλά σίγουρα για το μέλλον:
  • μόνον εγώ-λέει- μπορώ να διαδεχθώ τον εαυτό μου».
Σύμφωνα με τον Τζανίνι, ο Ιταλός, υπηρεσιακός πλέον, πρωθυπουργός
 «έχει ήδη ξεχάσει την ομιλία που εκφώνησε μετά την ήττα του στο δημοψήφισμα την Κυριακή το βράδυ, σαν η ήττα αυτή να μην υπήρξε ποτέ»(*b).
Ο σχολιαστής της Corriere della Sera Μάσιμο Φράνκο υπογραμμίζει ότι «η προκήρυξη πρόωρων εκλογών πρέπει να γίνει αποφεύγοντας την ακυβερνησία», «χωρίς να συνεχισθούν οι τσακωμοί της εκστρατείας του δημοψηφίσματος, χωρίς να θεωρηθούν δηλαδή οι εκλογές χρονική επέκταση της σύγκρουσης των τελευταίων μηνών».
Ο Φράνκο γράφει ότι η Ιταλία πρέπει να ψηφίσει γρήγορα, αλλά όχι με βιασύνη. Ότι οι κάλπες θα ήταν καλό να στηθούν «αφού η χώρα καταφέρει να επανασυμφιλιωθεί, όταν μειωθούν οι εντάσεις μεταξύ των κομμάτων και εγκριθεί ένας εκλογικός νόμος ο οποίος να λαμβάνει υπόψη του τις οδηγίες που θα δώσει το Συνταγματικό Δικαστήριο και να εναρμονίζει τα εκλογικά συστήματα της βουλής και της Γερουσίας».

Απευθυνόμενος τέλος στον Ματέο Ρέντσι, ο σχολιαστής της Corriere della Sera τον συμβουλεύει να μην εμποδίσει την σύσταση νέας κυβέρνησης και «να κατεβάσει τους τόνους, περιορίζοντας και τις απαιτήσεις του, ώστε να καθαρίσει η όλη πολιτική ατμόσφαιρα από τα δηλητήρια του δημοψηφίσματος».
ΠΗΓΗ: La Repubblica
*blogger: 
Ζούμε προφανώς σε μια μετα-εποχή όπου όλα επιτρέπονται! Καμιά συνέπεια! Πολιτικοί χωρίς αρχές! Γέμισε ο κόσμος ψώνια που επιμένουν να μας σώζουν ενώ ήδη έχουν φάει ...ροχάλα. Είναι επικίνδυνα γελοίο αυτό που συμβαίνει. Καταστρέφει τον ορθό λόγο και υπό την έννοια αυτή προετοιμάζει την εποχή ενός άγριου φασισμού που δεν έχουμε ξαναζήσει...
--------------

Capital Economics: Γιατί η Ελλάδα, αργά ή γρήγορα θα χρεοκοπήσει.

Αυτό εκτιμά η Capital Economics, σε ανάλυσή της σχετικά με την απόφαση του Eurogroup. Η επικεφαλής οικονομολόγος της για την Ευρώπη, Τζένιφερ ΜακΚέον προειδοποιεί ότι το χρέος θα παραμείνει εξαιρετικά μη βιώσιμο, παρά τα μέτρα, χαρακτηρίζει πολύ αισιόδοξη την εκτίμηση του ESM για μείωση του χρέους έως το 2060.

Βρετανία: Η Βουλή των αντιπροσώπων στήριξε τα σχέδια της Μέι για το Brexit.


Οι Βρετανοί βουλευτές με 461 ψήφους έδειξαν τη στήριξή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2017, κάτι που σημαίνει ότι η Βρετανία θα ξεκινήσει και επίσημα τη διαδικασία εξόδου της από την ΕΕ πριν από την ημερομηνία αυτή.

Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Η απόπειρα να μειωθούν εξουσίες του λαού υπέρ της κεντρικής κυβέρνησης, ώστε να ελέγχεται αυτή ευκολότερα από τη διεθνή οικονομική ολιγαρχία, απέτυχε στην Ιταλία.
Όπου ακόμα μπορούν να αποφασίζουν απευθείας οι λαοί
(και όχι όπως στην Ελλάδα), ο ολοκληρωτισμός της παγκοσμιοποίησης ηττάται. Πηγή
blogger: 
Μόνο που χρειάζεται συνεχής επαγρύπνιση, αφού οι "έξυπνοι άνθρωποι" δεν υποχωρούν ποτέ!

Άμα είσαι κράτος και όχι μπανανία...

Reuters: Η Ιταλία ετοιμάζεται να κρατικοποιήσει την Monte dei Paschi

Η Ιταλία ετοιμάζεται να αποκτήσει ένα πλειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής ύψους 2 δισ. ευρώ στην Monte dei Paschi di Siena, καθώς οι ελπίδες της τράπεζας για μια διάσωση από ιδιώτες, υπαναχωρούν ύστερα από την απόφαση του Renzi να παραιτηθεί, αναφέρουν δύο πηγές του Reuters.

Deutsche bank: Είναι αλήθεια η Ελλάδα δεν κέρδισε τίποτε στο χρέος

Deutsche bank: Είναι αλήθεια η Ελλάδα δεν κέρδισε τίποτε στο χρέος – Χρειάζεται ρυθμούς ανάπτυξης 3%-4% για 10 χρόνια– Χρειάζεται ρυθμούς ανάπτυξης 3%-4% για 10 χρόνια 

Η Ελλάδα θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να μπορέσει να επουλώσει τα βαριά τραύματα και τις παρενέργειες της βαρύτατης ασθένειας της....

Το μείγμα μεταρρυθμίσεις, λιτότητα και βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος δεν έχει αποδώσει και πρέπει να εξακριβωθεί γιατί δεν έχει αποδώσει στην Ελλάδα, αναφέρει στέλεχος της Deutsche bank στο www.bankingnews.gr.