Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Προδομένη Δημοκρατία – του Μίκη Θεοδωράκη

Ανοιχτή Επιστολή προς τον κ. Τσίπρα

Σύντροφε Αλέξη, σε παραδέχομαι, γιατί είσαι μάγκας. Ο πιο μεγάλος μάγκας στην Ελλάδα από το 450 π.Χ. έως σήμερα. Γιατί κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς να λογαριάσεις κανένα. Παίρνεις το προσωπικό σου αεροπλάνο, το γεμίζεις με φίλους και φίλες και πας στην Κούβα και αφήνεις τον λογαριασμό, 300.000 δολλάρια να τον πληρώσουν τα κορόιδα με τα 300 ευρώ το μήνα στην καλλίτερη περίπτωση.
  • Κάνεις το κέφι σου. 
  • Μιλάς στην πλατεία της Επανάστασης όπου μιλούσε και ο Φιντέλ σαν ένας γνήσιος και σκληρός επαναστάτης. 
Υψώνεις το πελώριο ανάστημά σου ενάντια στον Καπιταλισμό-Ιμπεριαλισμό.
Τρως τον αγλέορα (600 ευρώ για ένα γεύμα πληρωμένο από το Υπουργείο των Εξωτερικών, δηλαδή τα τσιράκια σου). Το διασκεδάζεις, το γλεντάς, την ώρα που τα κορόιδα οι Έλληνες κάθονται στις ουρές για σύνταξη, ΔΕΗ, τράπεζες, νοσοκομεία και προ παντός λιτότητα στη λιτότητα. Το παίζεις επαναστάτης κι όταν γυρίσεις, ξαναγίνεσαι αυτό που ήσουν, το παιδί που κάνει τα θελήματα της Μέρκελ, του Ομπάμα και του Γιούνγκερ που κατακεραύνωσες στην Αβάνα και πάλι σε βάρος του έξυπνου ελληνικού λαού, γιατί αυτός αποφάσισε να τον κυβερνούν άτομα χωρίς οπαδούς και φιλότιμο, που το παίζουν κυβέρνηση.

Καλή αντάμωση στα Γουναράδικα.

Μίκης
Δεκέμβρης του 2016
Πηγή
και παρακάτω η εισαγωγή της επιστολής:

Το ευρωϊερατίο ανησυχεί;

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ
 "Bλέπω τον κίνδυνο μιας ευρωκρίσης Νο2 και ο πολιτικός κίνδυνος είναι τεράστιος. Στη Γερμανία δεν συνειδητοποιούμε καθόλου το τι ακριβώς συμβαίνει στη νότια Ευρώπη.  (blogger: Τρίχες! Τα ξέρουν όλα εδώ και χρόνια, αλλά ως μοναχοφάηδες βγαίναν απλά κερδισμένοι από την λεηλασία...όλα τα λοιπά είναι εκ του πονηρού...Δες σχετικά)
  • Στην Ισπανία και την Ελλάδα η ανεργία των νέων είναι γύρω στο 40% και εμείς ζούμε στη νήσο των μακάρων, της ευδαιμονίας. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ευρωζώνη αυτήν τη στιγμή προέρχεται από την Ιταλία
  • Το δημοψήφισμα είναι σημαντικότερο από το Βrexit και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. 
Η Ιταλία είναι πολύ μεγάλη για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και τότε θα επανέλθουν και τα σενάρια για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, όπως το 2012", είπε στη γερμανική υπηρεσία του Reuters ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Μαρσέλ Φράτσερ. Πηγή

«Βάζει φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό η λίστα Μπόργιανς: 38 εκατ. ευρώ αναζητούν ως ιδιοκτήτη νυν πολιτικό αρχηγό

Πηγή
blogger: Ξανά τα ίδια! Το γνωστό παραμύθι των ληστών και ...επερχόμενης κάθαρσης. Παραμύθια μόνο για αφελείς. 
Mεταγεννέστερη εγγραφή: Να δούμε όλο το έργο, κατασχέσεις, φυλάκιση, στο ψητό και όχι μόνο ...κουβέντες...
Σας τα είπα και θα ξαναπώ τα ίδια.
Έγραφα την 28η -10-206, πριν λίγες μέρες.
Y.Γ.3. Η χώρα ήδη έχει παραδοθεί - προδοθεί με την συνέργεια των ντόπιων πολιτικών "κοτσαμπάσηδων", που νομίζουν ότι με τη συνεργασία τους εξασφάλισαν την ύπαρξή τους και τη βόλεψή τους...
  • Ένα μόνο στοιχείο φτάνει για να καταλάβετε τίνος τα συμφέροντα υπηρετούν με συνέπεια: Από την αρχή της κρίσης σε τακτά διαστήματα εμφανίζονται λίστες εμβασβατούχων Ελλήνων στην αλλοδαπή και στη συνέχεια ...σιωπή. Αν προσθέσετε την διαχείριση των υποθέσεων με τις πάμπολες εξωχώριες εταιρείες σχηματίζετε την εικόνα ενός πολιτικού συστήματος που μόνο σκοπό έχει να αποκρύψει τα κλοπιμαία μιας ολιγαρχίας.(βλέπε μια παλιά αλλά περιεκτική εγγραφή:"Δημοκρατία χρέους" που μετατράπηκε σε "αποικία χρέους".
-----------
Υπό το βάρος λοιπόν των εξελίξεων το συμπέρασμα είναι προφανές: "Όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 και μέχρι σήμερα είχαν μόνο ένα σκοπό, την συγκάληψη των διαδρομών του χρήματος, την κάλυψη των ληστών (λιστών)! Είναι το σημείο στο οποίο δεν έχουν γίνει "λάθη".  
---------------

....Ο τέταρτος πρόεδρος την Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, αυτός που παραδοσιακά θεωρείται ο πατέρας του Συντάγματος των ΗΠΑ, ο Τζέιμς Μάντισον, είχε κάνει στα 1787 την ακόλουθη δήλωση:
Κύριος σκοπός της κυβέρνησης είναι η προστασία της μειοψηφίας των πλουσίων από την πλειοψηφία”.
Είναι μια μεγάλη αλήθεια. Που ισχύει και στην χώρα μας...
------------------------------- 
ΥΓ. Θα αποτελεί ανέκδοτο του μέλλοντος, που εκτός από τους ιστορικούς θα ενδιαφέρει και τους ανατόμους ιατρούς πώς  ένας υπουργός καταφέρνει να κρατά  κρυμμένη στα απόκρυφα σημεία του ένα στικάκι μνήμης με μια λίστα! 
--------------

Πήγαινε στο 5ο λεπτό....
Mεταγεννέστερη προσθήκη. Άμα ξέρεις από λίστες....

Aν για το Παρίσι κρατήσατε ενός λεπτού σιγή...

Bashar Al Assad: “Η Γαλλία γνώρισε αυτό που εμείς στη Συρία... ζούμε επί 5 χρόνια”!
 Blogger: 
Κάποιοι δικοί μας, όνομα και μη χωριό, κατ' όνομα συνταγματολόγοι, υπερακόντιζαν τ' αφεντικά τους και ζητούσαν ...επέμβαση στην Συρία - σαν αυτή στη Λιβύη, χωρίς να θέτουν καμία προϋπόθεση. 
Μην παραξενευετείτε αν τους ακούσετε να επανακάμψουν ως διαπρύσιοι θεματοφύλακες της Ελληνοσυριακής Φιλίας. Οι άνθρωποι δεν έχουν απόψεις. Έχουν μόνο αφεντικά.
Διακινούν απλά τις απόψεις των αφεντικών τους. 
Βγήκε κανείς από αυτούς τους "δημοκράτες" - πιάστε τα ...ίδια σας - να ζητήσουν συγνώμη για την επίθεση εναντίον της Σερβίας, αφού ο Μιλόσεβιτς τελικά   αθωώθηκε και άρα όλος ο συλλογισμός πάνω στον οποίο στηρίχτηκε η επίθεση κατέρρευσε;
Έτσι ακριβώς μετά από χρόνια - όχι πολλά - θα μιλάνε για λάθος: για το έγκλημα της διάλυσης μιας χώρας - της Ελλάδας - με στημένα στοιχεία και μεγειρεμένες μεθοδεύσεις. (Για να σωθεί - που δεν σώζεται με τίποτα - το σαθρό ευρώ και για να εμπεδωθεί η κυριαρχία του 4ου Ράϊχ) 

Ήταν ο Κολοκοτρώνης φιντελικός;..

     Και δευτερεύουσα απορία: ήταν κομμουνιστής;
     Πάντως δεν ήταν καπιταλιστής. 
     Κι ακόμα: ήταν λαϊκιστής;
     Μ@λάκας πάντως σαν κι αυτούς που κάνουν αυτές τις ερωτήσεις, δεν ήταν!

     Στον απόηχο του θανάτου ενός μεγάλου και
ιστορικού -έτσι κι αλλιώς- ηγέτη μιάς λαϊκής επανάστασης,
     ..η ηλίθια και άχρηστη εν πολλοίς κουβέντα μεταξύ νεοφιλελέδων, "σοσιαλιστών", και αριστερών τύπου ΤΣΥΡΙΖΑ,
     ..για το αν το "Ελευθερία ή Θάνατος" ήταν το ίδιο με το "Patria o Muerte",
     ..και για το αν ο Κάστρο ήταν ισάξιος ή και καλύτερος απ' τον Κολοκοτρώνη,
     ..έχει ανάψει.
     Το blog θέλει να πει την δική του άποψη.

Έχει αρχίσει η κατάρρευση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος του 4ου Ράιχ…

Μετά το βρετανικό Brexit και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, η θύελλα εναντίον της παγκοσμιοποίησης, κτυπά στην καρδιά της Ευρώπης:
Στην Ιταλία…
Ο καταλύτης: Το δημοψήφισμα!
    Οι δυνάμεις του 4ου Ράιχ, το διεθνές νεοταξικό κατεστημένο έχει καταληφθεί από ταραχή και νευρικό παροξυσμό…
    Ο καταλύτης του δημοψηφίσματος μπορεί να...ανοίξει διάπλατα τις πόρτες της εξόδου της Ιταλίας από το ευρώ, συνακόλουθα να συμβάλει και στη γενική κατάρρευση της ευρωζώνης.
Η ήττα του Ματέο Ρέντσι διαγράφεται αναπόφευκτη. Δεν σηματοδοτείται μόνο από τις δημοσκοπήσεις (παρότι «στημένες» δίνουν στο «ΟΧΙ» μεγάλο προβάδισμα), αλλά και από τις θρηνώδεις κραυγές και τις τρομοκρατικές υστερίες των ευρωπαϊκών δυνάμεων του 4ου Ράιχ…

Αυστρία: Auxit μετά τις εκλογές προβλέπει ο Φάρατζ

Τη διενέργεια δημοψηφίσματος για έξοδο της Αυστρίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον νικήσει ο υποψήφιος του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων και υπαρχηγός του, Νόρμπερτ Χόφερ, στον επαναληπτικό γύρο των αυστριακών προεδρικών εκλογών, την Κυριακή, προβλέπει ο εμπνευστής του Brexit και πρώην αρχηγός του κόμματος UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ.
 Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Φάρατζ εμφανίστηκε πεπεισμένος για την εκλογική νίκη του υποψήφιου της αυστριακής ακροδεξιάς, δηλώνοντας πως στοιχηματίζει όλα του τα χρήματα ότι ο Χόφερ θα κερδίσει αυτές τις εκλογές.

"Το ύψος του ελληνικού χρέους είναι το ψέμα του αιώνα"

Πόσο πραγματικό είναι το ύψος του ελληνικού χρέους; Στο Spiegel ο επενδυτής Πολ Καζαριάν προκρίνει ως κριτήριο το χρονικό και όχι ονομαστικό ύψος του ως τρόπο προσδιορισμού. Αποτυχημένος ο Ολάντ κατά τον γερμανικό τύπο.
Το Spiegel, στη διαδικτυακή του έκδοση, φιλοξενεί τις απόψεις του αμερικανού επενδυτή και μεγαλύτερου ιδιώτη δανειστή της Ελλάδας, του αρμενικής καταγωγής Πολ Καζαριάν. Τώρα που η διαχείριση του χρέους έχει φτάσει σε κρίσιμο στάδιο ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας ο Πολ Καζαριάν επαναλαμβάνει ότι το πρόβλημα του ελληνικού χρέους είναι το «μεγαλύτερο ψέμα του αιώνα».

Το ιταλικό δημοψήφισμα από το Α στο Ω


Τι ψηφίζει η Ιταλία, τι φοβάται η Ευρώπη
Γιώργος Δ. Παυλόπουλος
gpavlo@naftemporiki.gr
Το δημοψήφισμα της Κυριακής στην Ιταλία έχει δημιουργήσει έντονη νευρικότητα και πολιτικό ενδιαφέρον, από τις μητροπόλεις της Δύσης και τη Μόσχα μέχρι τους επιτελείς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Γιατί όμως ένα δημοψήφισμα με επίδικο την αναθεώρηση του ιταλικού συντάγματος στο ζήτημα του μεγέθους και του ρόλου της Γερουσίας έχει αναδειχθεί σε ζήτημα διεθνούς σημασίας;
Τι ακριβώς περιλαμβάνει η μεταρρύθμιση Ρέντσι

Η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης δεν βοηθά την ανταγωνιστικότητα των οικονομιών της ευρωζώνης.

Από την αρχή της κρίσης, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας έγινε η κυρίαρχη αντίληψη για τη διαχείριση της Ευρωπαϊκής κρίσης βασισμένη στις λογικές της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης.
Η επίμονη επικέντρωση στην ανταγωνιστικότητα εδράζεται ουσιαστικά στην αντίληψη ότι η κρίση ανταγωνιστικότητας είναι κρίση ανταγωνιστικών κόστη και τιμών, η οποία οφείλεται από τη απόκλιση στην εξέλιξη του μοναδιαίου κόστους εργασίας μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης.
Υπογραμμίζοντας τα παραπάνω υπάρχουν τρεις βασικές υποθέσεις οι οποίες έχουν μετατραπεί σε τρία κεντρικά λάθη της προσέγγισης της εσωτερικής υποτίμησης.
  • 1.      Ότι υπάρχει ευθεία αιτιακή σύνδεση μεταξύ μοναδιαίου εργασιακού κόστους και ανταγωνιστικότητα τιμών κάθε χώρας.
  • 2.      Η ανταγωνιστικότητα τιμών είναι το κλειδί που προσδιορίζει την αποτελεσματικότητα των εξαγωγών κάθε χώρας.
  • 3.      Η μεγέθυνση του ΑΕΠ και η οικονομική αποδοτικότητα καθοδηγούνται κυρίως από την απόδοση των εξαγωγών κάθε χώρας.