Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Ο πρόεδρος της βουλής επιβεβαιώνει ότι η μαφία της εσωτερικής τρόικας κυβερνάει τη χώρα

Στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ1, ο πρόεδρος της βουλής, Νίκος Βούτσης, επιβεβαίωσε ότι η μαφία της εσωτερικής τρόικας χρησιμοποιεί την κρίση και τους δανειστές προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντά της.
Επί έξι χρόνια, η εγχώρια ελίτ επιβάλει τις πιο βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές σε βάρος της πλειοψηφίας, χρησιμοποιώντας τη μιντιακή προπαγάνδα που ελέγχει απόλυτα.Σε ερώτηση του Τάσου Παππά για το αν η τρόικα "μανατζάρει" συμφέροντα στην Ελλάδα, η απάντηση του προέδρου της βουλής ήταν χαρακτηριστική:
  • Μην έχετε όμως καμιά αμφιβολία, ότι για επιμέρους ζητήματα, πηγαίνουν προτάσεις, είτε μεταφρασμένες εδώ από δικηγορικά γραφεία, είτε από μεγάλες συνομοσπονδίες, είτε από εργοδοτικές ... πηγαίνουν έτοιμες, κάνουν τον κύκλο Βρυξέλλες και έρχονται στο Χίλτον και μπαίνουν μπροστά στους υπουργούς μας. 
  • Το ίδιο γινόταν και επί της κυβερνήσεως της ΝΔ και το ίδιο γίνεται και εδώ, σε κρίσιμα θέματα, είτε αφορούν εργασιακά, είτε περιβαλλοντικά θέματα, είτε άλλα δικαιώματα, είτε το δικαστικό σύστημα, κ.λ.π.
Υπενθυμίζεται ότι, ήδη από το 2011, ο Νίκος Κοτζιάς είχε μιλήσει για “παραμάγαζο” συμφερόντων, το οποίο ουσιαστικά συνέβαλε στην σύνταξη του μνημονίου. Όπως είχε πει:

     ... εγώ αυτή την θεωρία, η τρόικα έρχεται εδώ, και μας λέει τι να κάνουμε, δεν την πιστεύω. Καθόλου. Διότι η τρόικα που έρχεται είναι 15 μεσαίοι υπάλληλοι και 4-5 ανώτεροι. Κανείς τους δεν είναι νομπελίστας, κανείς τους δεν είναι πολιτικός, κανείς τους δεν έχει ζήσει 50 και 60 χρόνια στην Ελλάδα. Τι έχουν κάνει όλοι τους; Έχουν έρθει με ένα συνολικό concept, με ένα σχέδιο αντίληψη, μια συνταγογραφία που εφάρμοσαν σε διάφορες χώρες και μέσα σε 3-4 μήνες, με αυτή την συνταγογραφία μας έχουν φτιάξει εκατοντάδες χιλιάδες οδηγίες αποφάσεις κλπ. Δεν γράφονται αυτά από 15 ανθρώπους σε 3 μήνες.

       Αυτά, έχει στηθεί ένα παραμάγαζο. Το παραμάγαζο είναι οι δυνάμεις του ελληνικού νεοφιλελευθερισμού, είναι διοικητές τραπεζών, είναι πρώην στελέχη τραπεζών, είναι μεγάλα δικηγορικά γραφεία που διαμεσολαβούν για λογαριασμό της διαπλοκής και όλο αυτό το σύστημα, πληροφορεί, προτείνει, ιεραρχεί τις προτάσεις και μπουκώνει την τρόικα. Και η τρόικα τα παίρνει αυτά, τα εντάσσει στο γενικό της σχέδιο και μας τα φέρνει ως αποφάσεις. Το πιο ανησυχητικό ποιο είναι; Ότι οι άνθρωποι που έχουν συμβάλλει στο να διαμορφωθεί η πρόταση της τρόικας, γιατί η τρόικα δεν ήξερε περί Ελλάδος, δεν ήξερε πόσα βαριά επαγγέλματα έχουμε, πόσα πρέπει να κοπούν.

       Δεν ήξερε ένας μεσαίος υπάλληλος με ένα πτυχίο, πως δουλεύει το ελληνικό εφοριακό σύστημα. Όλοι αυτοί που τους τροφοδότησαν, που περάσανε μέσα από αυτή την τροφοδοσία τους και αυτό που θέλανε, το μνημόνιο δεν είναι μόνο αυτό που θέλανε είναι και οι οδηγίες των δανειστών μας του εξωτερικού, δηλαδή υπήρξε ένα αμάλγαμα. Των δανειστών του εξωτερικού και των τραπεζικών συμφερόντων στο εσωτερικό και το συμφέρον ορισμένων επιχειρηματικών κύκλων. Όλο αυτό πλάστηκε, φτιάχτηκε μνημόνιο και μετά μας λένε «τι να κάνουμε; Το μνημόνιο το απαιτεί». Λες και είμαστε ηλίθιοι και δεν κατανοούμε ότι τα μισά από αυτά τα περάσανε χάριν των δικών τους συμφερόντων μέσα στο μνημόνιο. Να είμαστε σαφείς. Αλλά δεν μπορούνε να πούνε ποτέ, να τολμήσουν να πούνε ότι θα ληφθούν μέτρα σε βάρος των αναγκών, της κοινωνίας, της χώρας και της πλειοψηφίας του πληθυσμού, γιατί θέλουν να πάρουν την ρεβάνς τους για αυτά που δεν μπόρεσαν να περάσουν το 1990 – 1993 ή στην δεύτερη φάση του λεγόμενου ακραίου εκσυγχρονισμού.

Τρία χρόνια αργότερα, ο τότε υφυπουργός υποδομών, μεταφορών και δικτύων, Μιχάλης Παπαδόπουλος και στέλεχος της ΝΔ, επιβεβαιώνει την εκτίμηση Κοτζιά, ο οποίος απ'ότι φαίνεται είχε από την αρχή σωστή πληροφόρηση από διάφορα κέντρα:

      Η τρόικα έχει εμμονές που δεν είναι βάσιμες και προέρχονται από τη λογική που έχουν δημιουργήσει τα τεχνικά κλιμάκιά της. Είναι ένα γωνιακό μαγαζάκι που όποιος περνάει αφήνει κάτι και έρχεται μετά η τρόικα και λέει: Α, κάντε και αυτό! Σου στέλνω ένα mail και έχουμε και αυτή την εκκρεμότητα. Δεν είναι εκκρεμότητα αυτή βεβαίως.

       Ναι υπάρχουν κάποιοι θεσμικοί φορείς είτε Έλληνες είτε ξένοι, περνάνε από την τρόικα και τους λένε κάντε και αυτό. Μπήκε σε μια λογική η τρόικα για να εξυπηρετήσουν κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα.
  • Η νέα επιβεβαίωση Βούτση, περί εγχώριων συμφερόντων που χρησιμοποιούν τα μνημόνια και την τρόικα για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους σε βάρος της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, αποτελεί ουσιαστικά ομολογία γι'αυτό που υποστηρίζουμε από την αρχή της θητείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ότι δηλαδή, ο Τσίπρας δεν κατάφερε να πάρει πραγματικά την εξουσία*, αλλά συνεχίζει να κυβερνάει το ίδιο κατεστημένο που είχε την εξουσία τις προηγούμενες δεκαετίες και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
* Bλέποντας τον "ηγέτη" στην πρόσφατη επίσκεψη του Οbama  μόνο σε ηγεσία δεν παραπέμπει...Aν ακόμα τρέφετε αυταπάτες διαβάστε εδώ
Πηγή 
Βlogger: 
Επαναφέρω ένα σχόλιο της 5ης Νοεμβρίου 2016:
Y.Γ.3. Η χώρα ήδη έχει παραδοθεί - προδοθεί με την συνέργεια των ντόπιων πολιτικών "κοτσαμπάσηδων", που νομίζουν ότι με τη συνεργασία τους εξασφάλισαν την ύπαρξή τους και τη βόλεψή τους...Ένα μόνο στοιχείο φτάνει για να καταλάβετε τίνος τα συμφέροντα υπηρετούν με συνέπεια: Από την αρχή της κρίσης σε τακτά διαστήματα εμφανίζονται λίστες εμβασβατούχων Ελλήνων στην αλλοδαπή και στη συνέχεια ...σιωπή. 
  • Εκεί δε που φάνηκε η πλήρης "ταύτιση συμφερόντων και προέλευσης", είναι το βράδυ του δημοψηφίσματος: Όλες οι πολιτικές δυνάμεις συμφώνησαν να παραβιάσουν το Σύνταγμα και τη βούληση του λαού, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την  ..."ιδία προέλευση κατασκευής" τους: Την ολιγαρχία που νέμεται το κράτος σε βάρος κάθε έννοιας δημόσιου συμφέροντος.  
Η κρίση πια χρησιμοποιείται για να εμπεδωθεί η κυριαρχία κοτσαμπάσηδων που μεδοδικά σπρώχνουν έξω από τη χώρα άξιους πολίτες και εδραιώνουν με τον τρόπο αυτό την εξουσία τους. (Μην περιπένετε την αντίσταση από ...γερόντια που σέρνονται από γιατρό σε φαρμακείο...)
  • Αν προσθέσετε την διαχείριση των υποθέσεων με τις πάμπολες εξωχώριες εταιρείες - συμφερόντων της ολιγαρχίας (οικονομικής & πολιτικής) - σχηματίζετε την εικόνα ενός πολιτικού συστήματος που μόνο σκοπό έχει να αποκρύψει τα κλοπιμαία μιας ολιγαρχίας.
βλέπε μια παλιά αλλά περιεκτική εγγραφή:"Δημοκρατία χρέους" που μετατράπηκε σε "αποικία χρέους".
-----------
Υπό το βάρος λοιπόν των εξελίξεων και των στοιχείων το συμπέρασμα είναι προφανές: "Όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 και μέχρι σήμερα είχαν μόνο ένα σκοπό, την συγκάλυψη των διαδρομών του χρήματος, την κάλυψη των ληστών (λιστών)! Είναι το μόνο σημείο στο οποίο δεν έχουν γίνει "λάθη".  
----------------------
Ενισχυτικά των παραπάνω:

'Η αριστερή προδοσία'

Αυτό που έχει ουσιαστικά σημασία, όσον αφορά ένα πολίτευμα, είναι ο ηγέτης ή/και η κυβέρνηση που το εφαρμόζει – οπότε είναι ασφαλώς καλύτερα να κρίνει κανείς από τις πράξεις, παρά από τις «ταμπέλες» που τοποθετούν τα κόμματα στον εαυτό τους.
.«Νομικά, η προδοσία ορίζεται ως το έγκλημα της απιστίας ενός ατόμου απέναντι στο Έθνος ή στο κράτος του – ενώ προδότης θεωρείται αυτός που υπαναχωρεί όσον αφορά έναν όρκο του, μία υπόσχεση και μία δέσμευση του που αφορά την πατρίδα του, συνεργαζόμενος εκούσια και εσκεμμένα με έναν εχθρό της. Στις Η.Π.Α. η προδοσία ορίζεται στο άρθρο 3 του Συντάγματος – ενώ συνηθίζεται η έκφραση, σύμφωνα με την οποία: πολλοί αγάπησαν την προδοσία, αλλά τον προδότη κανένας».
Άποψη

Καταστρέφουν τη ζωή μας και μας προκαλούν… Οι δανειστές απαιτούν κι άλλο αίμα, η κυβέρνηση συμμορφώνεται. Ένοχοι οι φοροφυγάδες... συνταξιούχοι!

«Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά, άγρια κράζουν, για αίμα διψούν…», μας λέει ένα παλιό επαναστατικό τραγούδι. Αναφέρεται σε άλλες εποχές, τότε που τα «μαύρα κοράκια» του καπιταλισμού έστηναν κρεμάλες για τους ηγέτες των προλεταρίων κι έσφαζαν τους προλετάριους που τολμούσαν να διεκδικήσουν μια καλύτερη θέση στη ζωή.
Σήμερα, τα «μαύρα κοράκια» απλώνουν και πάλι τη βαριά σκιά τους πάνω από τη γηραιά ήπειρο, πάνω από τον πλανήτη ολάκερο. Προς το παρόν τουλάχιστον δεν απαιτούν το αίμα των προλεταρίων, έχουν άλλωστε μπόλικο αίμα διαθέσιμο στην πολύπαθη Μέση Ανατολή, στο Μαγκρέμπ, στην υποσαχάρια Αφρική…

Γ. Ρωμανιάς : Στο τέλος θα ξεμείνουμε από «κόκκινες γραμμές»

Ο καθηγητής εργατικού δικαίου Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας σήμερα στον 9.84 , υποστήριξε πως με το «σταγονόμετρο» μεν αλλά οι δανειστές στο τέλος θα πάρουν όλα όσα θέλουν από την κυβέρνηση και στα εργασιακά και εμείς απλά θα «ξεμείνουμε από κόκκινες γραμμές». Παράλληλα έκανε και νέες αποκαλύψεις αναφορικά με τις ερμηνευτικές εγκυκλίους που αφορούν τους συνταξιούχους στο δημόσιο τομέα.


Πηγή

Eναλλάσσονται το παλιό με το παλιότερο.

Του Χρήστου Γιανναρά
Οι δημοσκοπήσεις, αν μπορεί να τις εμπιστευθεί κανείς, δίνουν προβάδισμα εκπληκτικό στη N.Δ. έναντι του κυβερνώντος ΣYPIZA – συντριπτική διαφορά. Tο γεγονός βεβαιώνει αμείωτη την παθογένεια της ελλαδικής κοινωνίας.

Γιατί η προτίμηση της N.Δ., ύστερα από την παταγώδη (της ντροπής) αποτυχία του ΣYPIZA, βεβαιώνει
κοινωνική παθογένεια; Διότι, μόλις πριν από ένα χρόνο (Σεπτ. 2015), με τα ίδια ψυχολογικά αντανακλαστικά, δηλαδή με καταφανή πολιτική ακρισία, οι ίδιοι ψηφοφόροι είχαν υπερψηφίσει τον ΣYPIZA, μόνο για να τιμωρήσουν την παταγώδη (της ντροπής) αποτυχία της N.Δ. (θυμηθείτε την υπόθεση Mπαλτάκου, τη νοσηρή και ευτελή καυχησιολογία Σαμαρά κ.ά.π.). Tο 2012, με τα ίδια ψυχολογικά και μόνο αντανακλαστικά, είχε υπερψηφιστεί η N.Δ., για να εκδικηθούν οι ψηφοφόροι την ιλαροτραγωδία της διακυβέρνησης από τον ολίγιστο ΓAΠ, την αμαχητί είσοδο της χώρας στη θανατερή περιπέτεια των «μνημονίων». Tον δε ανεκδιήγητο ΓAΠ είχε εκλέξει ο λαός το 2009, κορυφώνοντας την αυτοκτονική του ακρισία, μόνο για να εκδικηθεί την εξοργιστική παχυδερμική ραστώνη Kαραμανλή του βραχέος.

ΟΧΙ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

«Ο κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει οριστικά με την κυβέρνηση να αποτελεί το τελευταίο κομμάτι του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού», δήλωσε ο φέρελπις μελλοντικός πρωθυπουργός.

Όχι κ. Μητσοτάκη, δεν κλείνει
ο κύκλος της μεταπολίτευσης.

Ο κύκλος αυτός θα κλείσει οριστικά με την εξαφάνιση του νεποτισμού, της οικογενειοκρατίας, των πολιτικών γόνων και των παρασιτικών κρατικοδίαιτων οικονομικών ολιγαρχών.

Και όλα αυτά θα γίνουν κ. Μητσοτάκη, με την εγκαθίδρυση πραγματικής δημοκρατίας στην Ελλάδα που τη γέννησε και όχι με τον δυτικόφερτο κοινοβουλευτικό ολιγαρχισμό και μάλιστα στη χειρότερη εκδοχή του. Πηγή

«ΝY Times»: Πώς πέσαμε τόσο έξω;


Μετά τη Χίλαρι Κλίντον, ήρθε η ώρα για μεγάλη μερίδα των αμερικανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης να νιώσουν την αγωνία της πολιτικής ήττας. Η αποτυχία τους να προβλέψουν τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ και η βεβαιότητά τους ότι τελική νικήτρια θα ήταν η Κλίντον φαίνεται να έχουν πλήξει τόσο την αξιοπιστία τους όσο και τα έσοδά τους.

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, οι «New York Times»,
η εμβληματική Γκρίζα Κυρία της αμερικανικής δημοσιογραφίας, δημοσίευσαν μια επιστολή την οποία υπογράφουν ο εκδότης και ο διευθυντής της εφημερίδας.


Στίγκλιτς: Τι χρειάζεται η οικονομία της Αμερικής από τον Τραμπ

Η εκπληκτική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ κατέστησε ένα πράγμα σαφές: Πάρα πολλοί Αμερικάνοι- κυρίως λευκοί άνδρες αμερικάνοι- νιώθουν εγκαταλειμμένοι. Δεν είναι απλώς ένα συναίσθημα• πολλοί Αμερικάνοι πραγματικά έχουν εγκαταλειφτεί. Μπορεί να το δει κανείς σχεδόν το ίδιο καθαρά και στα δεδομένα, αλλά και στον θυμό τους. Και, όπως έχω υποστηρίξει επανειλημμένα, ένα οικονομικό σύστημα που δεν «προσφέρει» σε μεγάλα ποσοστά του πληθυσμού είναι ένα αποτυχημένο οικονομικό σύστημα. Τι πρέπει τότε ο εκλεγμένος πρόεδρος, ο Τραμπ, να κάνει για αυτό;