Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Γ.Κοντογιώργης : Η πραγματική συζήτηση με την εκλογή Τράμπ

Η επιλογή Τράμπ  ως ενός ακραίου, αντισυμβατικού ,αλλά ανθρώπου του ίδιου «καθεστώτος» της ολιγαρχίας , από τον λαό στις ΗΠΑ, είναι μία στρεβλή  οργισμένη απάντηση στον απόλυτο μηντιακό και συστημικό έλεγχο των ελίτ. Το μήνυμα που βγαίνει είναι πως στην απόλυτη κυριαρχία των ελίτ , η διάχυση της πληροφόρησης μέσω του διαδικτύου, σπάει πλέον τα καλούπια του συστήματος.
Προφανώς και η επιλογή Τράμπ, είπε μιλώντας στον 9.84 ο πανεπιστημιακός Γιώργος Κοντογιώργης, είναι μία αδιέξοδη επιλογή των πολιτών, όμως είναι ενδεικτικό, πως κάθε επιλογή του λαού ακόμη και λάθος να είναι, εφόσον πάει έξω από το συμβατό της ολιγαρχίας, βαφτίζεται λαϊκισμός και αμέσως φυτρώνουν θεωρίες ακόμη και για απαγόρευση της «καθολικής ψηφοφορίας».
Ο Γ.Κοντογιώργης θεωρεί ότι μπαίνουμε σε μία εξαιρετικά αβέβαιη εποχή , όπου το δίλημμα πλέον δεν θα είναι δεξιά-αριστερά αλλά εντός του παγκοσμιοποιημένου συστήματος των ολιγαρχών, αλλά προς πραγματική άμεση δημοκρατία των πολιτών ή ολιγαρχική κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των λαών στο όνομα των οποίων οι ελίτ θα καθορίζουν τα πάντα.
Πηγή
Blogger: Σας τα είπα πριν μερικές μέρες...
 "...Βέβαια στο βάθος διαφαίνεται ένας κίνδυνος. Ίσως οι εξουσιαστές και ολιγάρχες να σκεφτούν να καταργήσουν τις εκλογές! Γιατί "τι σόι εκλογές είναι αυτές που δεν μπορείς να ξέρεις εκ των προτέρων το αποτέλεσμα;" Ή μπαίνοντας στο μυαλό των εξουσιαστών μπορούν να σκεφτούν: "Οι εκλογές μπορούν να είναι και επικίνδυνες για το λαό στο βαθμό που εμείς δεν επιβάλλουμε - δεν προβλέπουμε το αποτέλεσμα! Από πότε η πλέμπα μπορεί να μας χαλάει τους σχεδιασμούς μας...! Καταργούμε λοιπόν τας εκλογάς και οι λαοί θα κυβερνώνται με ..φιρμάνια"

..αν έχεις τη στόφα του μεγάλου πολιτικού...


Και αυτός ο σχολιασμός αναδεικνύει την επιπολαιότητα του πολιτικού ανδρός και το πόσο ανεύθυνος είναι. 
  • Πολιτεύεται και εκφέρει γνώμη σα να μιλά στην παρέα του στην ταβέρνα.
Ασχέτως του αν συμπαθεί κανείς ή όχι τον Τραμπ, στην πράξη θα δούμε τι πραγματικά είναι, οφείλει να είναι προσεκτικός στις δηλώσεις του. Ειδικά όταν έχει γίνει ρεζίλι των σκυλιών με τον Ολαντρέου, τον οποίο μετά παρακαλούσε για βοήθεια.
Δεν μπορούσε απλά να κλείσει το στόμα του ή να πει κάτι γενικόλογο όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις;
Θέλει πολύ μυαλό μερικούς μήνες πριν τις εκλογές να μη λες ανοησίες για τον έναν από τους δύο διεκδικητές του προεδρικού θώκου των ΗΠΑ; Πηγή
--
Φυσικά σηκώνουμε τα χέρια στο έτερο πολιτικό "διανοητή":
Μητσάρα έτσι γράφει κάποιος που είναι υπάλληλος σαν και σένα! (από πάντα σε υπαλληλική σχέση, το κάποιο μυαλό ατρόφησε...)