Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Εσπασε το απόστημα του Νεοφιλελευθερισμού!blogger: Δεν έχω πληροφορίες - και ποιος είμαι εγώ άλλωστε για το ποιόν του Trump. Ξέρω όμως τα εξής που με κάνουν θεωρώ θετική εξέλιξη την εκλογή Trump:
Έχασε η Κλίντον. Έχασε το πρόσωπο που έδειξε να χαίρεται- να απολαμβάνει το θάνατο του Καντάφι. (Δεν χρειάζεται να θυμηθούμε τον ρόλο της κλίκας Κλίντον στον βομβαρδισμό - διάλυση της Γιουγκοσλαβίας..)
Έχασε η μία η και μοναδική λύση! Έχασε ο μονόδρομος! Και έχασαν όλες μαζί  οι ετερόφωτες  λούγκρες που μονοπωλούν την "πρόοδο".
Έχασαν οι διακινητές της μιας και μοναδικής λύσης.
Έχασαν οι δημοσκόποι, αφού αποδείχθηκε ότι ο κόσμος τους έχεις πάρει χαμπάρι, ότι δεν αποτελούν παρά εξαρτήματα εξουσιαστικών ομάδων.
Έχασαν τα ΜΜΕ και οι δημοσιοκάφροι αφού δεν  κατάφεραν να χειραχωγήσουν και να επιβάλλουν τις απόψεις τους στους ...αδαείς. (Άσχετο, αλλά δες κι' αυτό σχετικά με τις πληρωμένες γραφίδες...)
Έχασε η βιομηχανία των "ενσωματωμένων  δημοσιογράφων" που μολύνει τον ορθό λόγο με την δράση της.
Βέβαια στο βάθος διαφαίνεται ένας κίνδυνος. Ίσως οι εξουσιαστές και ολιγάρχες να σκεφτούν να καταργήσουν τις εκλογές! Γιατί "τι σόι εκλογές είναι αυτές που δεν μπορείς να ξέρεις εκ των προτέρων το αποτέλεσμα;" Ή μπαίνοντας στο μυαλό των εξουσιαστών μπορούν να σκεφτούν: "Οι εκλογές μπορούν να είναι και επικίνδυνες για το λαό στο βαθμό που εμείς δεν επιβάλλουμε - δεν προβλέπουμε το αποτέλεσμα! Από πότε η πλέμπα μπορεί να μας χαλάει τους σχεδιασμούς μας...! Καταργούμε λοιπόν τας εκλογάς και οι λαοί θα κυβερνώνται με ..φιρμάνια"
Υ.Γ. 1
"Οι δημοσιοκάφροι μετά την εκλογή πρόβαλλαν την αναταραχή στις αγορές από την εκλογή του Trump. Το δόγμα που έχει κυριαρχήσει είναι: "Μη κάνετε τίποτα που θα δυσαρεστήσει τις αγορές!" Αναδεικνύοντας τις αγορές ως την υπέρτατη αρχή. Λες και οι αγορές είναι υπεράνω των λαών και  έξω από τις κοινωνίες. Αυτή είναι η πληγή που πρέπει να ανοιχτεί και να "απολυμανθεί".  Ως πότε οι λαοί θα αποδέχονται μαριονέτες των τραπεζιτών; 

Υ.Γ. 2
Φυσικά μακριά από μένα οι πανηγυρισμοί και  οι θλιβεροί αμερικανισμοί ή αντιαμερικανισμοί. Στέκομαι μόνο στο "ράγισμα του γυαλιού" στο σπάσιμο μιας κατευθυνόμενης κανονικότητας, που δημιουργεί μια ρωγμή - πρόσκαιρη- ελπίδας.
Y.Γ. 3 Eίχαν πολύ πλάκα εκεί στον ΣΚΑΪ. Δέκα η ώρα το πρωί, οι εκλογές έχουν κριθεί και ο Λυριντζής επιμένει να δίνει ελπίδες ...στην Χίλαρυ.... έλεος. Και τα σκυλιά - φύλακες καταλαβαίνουν πότε υπερασπίζονται ένα πτώμα και ..τα παρατάνε...

---------

 Zούμε σε μια μετάβαση και τα τέρατα θα είναι ο κανόνας!!!

""Το παλιό πεθαίνει, το νέο δεν έχει γεννηθεί ακόμα, είναι η εποχή των τεράτων"". 

Αντόνιο Γκράμσι…

30.000 άνθρωποι δημοσιεύουν κάθε ώρα αυτή τη λίστα του Michael Moore για τον Trump

Το πρωινό μετά την εκλογή του Donald Trump ως Προέδρου των Η.Π.Α. είχε, για εκατομμύρια Δημοκρατικούς, την αίσθηση ενός απαίσιου hangover μετά από κακό μεθύσι. Με τους Ρεπουμπλικάνους να διατηρούν την πλειοψηφία στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, πολλοί φιλελεύθεροι έχουν πέσει, δικαιολογημένα, σε κατάθλιψη.

Economist: Μετά τον Τραμπ, η επόμενη αντισυστημική «επανάσταση» θα έρθει από την Ιταλία

Η νίκη του Τραμπ στις ΗΠΑ, το Brexit και η γενικότερη αντισυστημική ψήφος, αναλύεται σε άρθρο του Economist.
Όπως τονίζεται, πριν οι Αμερικανοί ψηφοφόροι -κυρίως λευκοί, άνδρες, ηλικιωμένοι και άνθρωποι του αγροτικού κόσμου- οδηγήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ στη νίκη των αμερικανικών εκλογών, απογοητευμένοι Βρετανοί ψηφοφόροι, με παρόμοιο προφίλ, ψήφισαν για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ. Αναλόγως... «σκυθρωποί» ψηφοφόροι στη Γαλλία συστρατεύονται εδώ και μήνες με τη Μαρίν Λεπεν του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου -που λέγεται ότι θα σαρώσει στις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου έτους.

ΤΤΙP υπάρχει ήδη στην Ελλάδα! ...


To ότι η Fraport πήρε 14 αεροδρόμια σε τιμή-ξεφτίλα το γνωρίζετε.

Το ότι εν μέρει μέτοχος της εταιρείας είναι το Γερμανικό κράτος το γνωρίζετε και αυτό. Το ότι θα κάνει μια γελοία επένδυση για τα 14 αεροδρόμια της τάξεως των 330 εκατομυρίων το έχετε ίσως ακούσει!

Το ότι η κυβέρνηση που δεν ήθελε να πουλήσει ούτε πετραδάκι, ψάχνει να βρει και άλλους επενδυτές το φαντάζεστε.

Δεν ξέρω εάν ξέρετε τα ακόλουθα:
  • Η Fraport δεν είναι υποχρεωμένη να κρατήσει τους εργαζόμενους των αεροδρομίων από τη στιγμή που θα ανάλαβει την διοίκηση. (Σύντομα θα συμβεί στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.)
  • Η Fraport δεν θα πληρώσει ούτε ευρώ φόρο για την αγορά των αεροδρομίων ...
Ακόμα πιο όμορφα: η Fraport ΔΕΝ θα πληρώσει φόρο για τα κτήρια του αεροδρομίου, το νερό, το ρεύμα και την συγκομιδή σκουπιδιών για τα επόμενα 40 (ΣΑΡΑΝΤΑ) χρόνια!

Όλα αυτά τα αναλαμβάνει ο εκάστοτε Δήμος το κράτος δηλαδή, ο φορολογούμενος δηλαδή, τα κορόιδα δηλαδή. 

Δηλαδή εσείς!

Ακόμα:
  • Σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος τα έξοδα τα αναλαμβάνει το Ε****** "κράτος". Σε περίπτωση απόλυσης εργαζόμενου την αποζημίωση την πληρώνει ... μαντέψτε ποιος; Μα το Ε****** "κράτος" φυσικά.
  • Την απομάκρυνση παλιών αεροπλάνων από τα αεροδρόμια ή την συντήρηση αυτών ή το ρεισάϊκλινγκ αυτών ..... το αναλαμβάνει ποιος ; Μα το Ε****** "κράτος", βεβαίως, βεβαίως!
Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Τα καλύτερα έρχονται. Next stop παραλίες και φυσικός πλούτος της χώρας.... Πηγή

Τραμπ: Η επιστροφή της πολιτικής

του Απόστολου Διαμαντή
Η νίκη του Τραμπ συνιστά σημαντική πολιτική τομή. Τα χαρακτηριστικά αυτής της παγκόσμιας πολιτικής αλλαγής είναι η στροφή προς την εθνική κυριαρχία, που συνοδεύεται από την λεγόμενη «ταυτοτική επανάσταση», δηλαδή την θεμελίωση της πολιτικής πάνω στις αξίες της εθνικής ταυτότητας.