Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

King (HSBC): Το τέλος της καθεστηκυίας παγκόσμιας τάξης φέρνει η εκλογική νίκη Trump

Για τον επικεφαλής οικονομικό σύμβουλο της HSBC, ο κόσμος μας έχει αρχίσει να ομοιάζει σε μια οργουελική δυστοπία του «1984»
Το τέλος της καθεστηκυίας παγκόσμιας τάξης όπως τη γνωρίζουμε σήμερα ενδέχεται να σημάνει η εκλογική νίκη-έκπληξη του Ρεπουμπλικάνου Donald Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ χθες Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016.
Αυτό επισημαίνει σε σημερινό άρθρο του στους Financial Times ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της μεγαλύτερης βρετανικής τραπέζης, HSBC, Stephen King, σύμφωνα με τον οποίο για πολλές δεκαετίες, περισσότερο από κάθε άλλη χώρα, οι ΗΠΑ συνδιαμόρφωσαν τον κόσμο στον οποίο ζούμε σήμερα.

Δ. Κιτσίκης : Προτίμησαν ένα «Τύραννο» με την αρχαία έννοια του όρου

Για αντισυστημική ψήφο που σάρωσε το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της Ουάσιγκτον, έκανε λόγο από την Οττάβα του Καναδά , ο πανεπιστημιακός  και γεωπολιτικός αναλυτής Δημήτρης Κιτσίκης, μιλώντας στον 9.84 . Οι Αμερικανοί είπε, κόντρα στη δικτατορία του παγκοσμιοποιημένου  χρηματοπιστωτικού συστήματος , προτίμησαν ένα «Τύραννο»  με την αρχαία έννοια του όρου .
Κατά τον ίδιο , ο λεγόμενος δυτικός κόσμος βιώνει την άνοδο φασιστικών αντιλήψεων , ως απάντηση στην κυριαρχία ενός συστήματος που έχει υπερβεί την πολιτική και τα κόμματα .