Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

Στίγκλιτς vs Ντάϊσελμπλουμ για το ευρώ, την Ελλάδα και τον Βαρουφάκη.

Επίθεση σε βάρος του ευρώ που όπως είπε οδηγεί την Ευρώπη σε αποκλίνουσες τάσεις κάνοντας τα  ισχυρά κράτη ακόμα  ισχυρότερα και τους αδύναμους κρίκους ακόμα πιο αδύναμους, εξαπέλυσε ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς από την αίθουσα του Πανεπιστημίου του Αμστερνταμ με αφορμή την παρουσίαση του νέου βιβλίου του «Το ευρώ απειλεί το μέλλον της Ευρώπης».
Στην εκδήλωση κλήθηκε και το αντίπαλο δέος, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Νταϊσελμπλουμ, ο κατεξοχήν θεματοφύλακας του ευρώ προκειμένου να αντικρούσει τα λεγόμενα Στίγκλιτς.
Όπως μεταδίδουν «Τα Νέα» από τη Χάγη αναπόφευκτα η συζήτηση κινήθηκε σε υψηλούς τόνους και επεφύλαξε κυρίαρχη θέση για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Σ.Μαυρουδέας, Δ.Πατέλης, Δ.Πολίτης-Μνημόνια, ΕΕ και η προοπτική διεξόδου από την κρίση

blogger: Ξεκινώντας από  την άποψη ότι τα πράγματα και η φύση - τμήμα της οποίας είναι ο άνθρωπος και οι δραστηριότητές τους - είναι ιδιαίτερα πολύπλοκα και κάθε έντιμη προσέγγιση με όλα τα προσωπικά στοιχεία που μοιραία φέρει, προσφέρει στην κατανόηση και άρα έχει αξία να ακουσθεί, έχει νόημα να ακούσετε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Τραγική η κατάσταση στην Ελλάδα: Μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας πάσχουν από κατάθλιψη

Το μαύρο σύννεφο της κατάθλιψης έχει ρίξει τη σκιά του πάνω από την καθημερινότητα 500.000 Ελλήνων. Οι «τυχεροί» ζουν προσπαθώντας να διαχειριστούν την επιβαρυμένη και λόγω της κρίσης ψυχικής τους υγεία, οι άτυχοι καταγράφονται στον μακρύ κατάλογο με τις αυτοκτονίες.
Τα τελευταία έξι χρόνια οι ψυχικές διαταραχές του πληθυσμού, με βασική την κατάθλιψη, αυξάνονται σταθερά με τις αυτοκτονίες για χρέη ή για κατασχέσεις να αποτυπώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο τη νοσηρή πραγματικότητα. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου Ψυχικής Υγείας (2nd Mental Health Conference) χθες στο Ζάππειο είναι αποκαλυπτικά για την εύθραυστη ψυχική υγεία των Ελλήνων.

Απληστία, κρίση χρέους και... ολίγος Μαρξ

Ο φίλος δεν συμφωνούσε με όσα έγραψα προχτές και μου την είχε στημένη. "Ό,τι κι αν λέμε εμείς", μου δήλωσε κατηγορηματικά, "η ευθύνη για τα χάλια μας είναι δική μας, αν όχι αποκλειστικά, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος της. Για να βρισκόμαστε βουλιαγμένοι στα χρέη, πάει να πει πως είχαμε δανειστεί πάνω από τις δυνάμεις μας. Κι αφού είμαστε πια υπερχρεωμένοι, πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι θα την περνάμε με ψωμί κι ελιά ώσπου να ξεχρεώσουμε".

Ενδεχομένως, ο φίλος δεν συνειδητοποιεί ότι αυτή ακριβώς είναι η άποψη του Σώυμπλε. Το κακό είναι ότι την ίδια άποψη έχουν ενστερνιστεί οι περισσότεροι έλληνες, μιας και αυτή ακριβώς η άποψη πιπιλίζεται καθημερινά από όλα τα μέσα μαζικής εξαπάτησης, ηλεκτρονικά και μη. Έμμεσα δε, την ίδια άποψη έχουν και όλοι όσοι -υποτίθεται πως- παλεύουν είτε για κούρεμα είτε για επιμήκυνση εξόφλησης είτε για οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση του χρέους, εφ' όσον κατ' ουσία λένε στους δανειστές μας "εντάξει, κάναμε λάθη και βρεθήκαμε χρεωμένοι αλλά βοηθήστε μας να ξεχρεώσουμε".

Άλλη μια απόδειξη ότι το "ελληνικό πρόβλημα" δεν συνιστά παρά μια παρωνυχίδα στο συνολικό
πρόβλημα της Ευρώπης.     [Επεξεργασία διαγράμματος: Cogito ergo sum]

Παραγράφονται σε δύο μήνες οι λίστες Μπόγιαρνς και Λαγκάρντ.

Χιλιάδες υποθέσεις πλουσίων φυσικών προσώπων προερχόμενες από τις γνωστές πλέον λίστες «υπόπτων» για φοροδιαφυγή -οι οποίες εστάλησαν από το εξωτερικό ή έχουν σχηματιστεί από τις ελληνικές φορολογικές αρχές- καθώς και πολλές άλλες υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής που βρίσκονται σε εκκρεμότητα οδεύουν πλέον προς παραγραφή.
Το χρονικό περιθώριο που έχει το Δημόσιο να ολοκληρώσει τους ελέγχους στις υποθέσεις αυτές λήγει την 31η/12/2016 και δεν υπάρχει δυνατότητα να δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία παραγραφής έστω και για μερικούς μήνες καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν απαγορεύσει ρητά στην ελληνική κυβέρνηση να δίνει προθεσμίες παραγραφής φορολογικών υποθέσεων.

Έτσι το Ελληνικό Δημόσιο κινδυνεύει να χάσει οριστικά το δικαίωμα να καταλογίσει φόρους και πρόστιμα κυρίως σε χιλιάδες οικονομικά ισχυρούς Έλληνες φορολογούμενους που έχουν διαπράξει φοροδιαφυγή μεγάλης έκτασης αποκρύπτοντας εισοδήματα εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ευρώ.

Οι περισσότερες από τις παραγραφόμενες υποθέσεις προέρχονται, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, από τη λίστα των 65 CD με τα στοιχεία 1,3 εκατ. φορολογουμένων οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει καταθέσεις και αναλήψεις άνω των 300.000 ευρώ από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς την περίοδο 2002-2012.

Υπάρχουν επίσης υποθέσεις από τη λίστα Λαγκάρντ και τη λίστα Μπόργιανς στις οποίες οι έλεγχοι πρέπει να γίνουν κατόπιν εισαγγελικών παραγγελιών. Υπάρχουν όμως και πολλές άλλες υποθέσεις κυρίως επιχειρήσεων που εκκρεμούν για έλεγχο στις αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς να έχουν προηγηθεί εισαγγελικές παραγγελίες.

Πηγή:  enikonomia.gr
blogger: Έγραφα την 28η -10-206, πριν λίγες μέρες.
Y.Γ.3. Η χώρα ήδη έχει παραδοθεί - προδοθεί με την συνέργεια των ντόπιων πολιτικών "κοτσαμπάσηδων", που νομίζουν ότι με τη συνεργασία τους εξασφάλισαν την ύπαρξή τους και τη βόλεψή τους...Ένα μόνο στοιχείο φτάνει για να καταλάβετε τίνος τα συμφέροντα υπηρετούν με συνέπεια: Από την αρχή της κρίσης σε τακτά διαστήματα εμφανίζονται λίστες εμβασβατούχων Ελλήνων στην αλλοδαπή και στη συνέχεια ...σιωπή. Αν προσθέσετε την διαχείριση των υποθέσεων με τις πάμπολες εξωχώριες εταιρείες σχηματίζετε την εικόνα ενός πολιτικού συστήματος που μόνο σκοπό έχει να αποκρύψει τα κλοπιμαία μιας ολιγαρχίας.(βλέπε μια παλιά αλλά περιεκτική εγγραφή:"Δημοκρατία χρέους" που μετατράπηκε σε "αποικία χρέους".
-----------
Υπό το βάρος λοιπόν των εξελίξεων το συμπέρασμα είναι προφανές: "Όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 και μέχρι σήμερα είχαν μόνο ένα σκοπό, την συγκάληψη των διαδρομών του χρήματος, την κάλυψη των ληστών (λιστών)! Είναι το σημείο στο οποίο δεν έχουν γίνει "λάθη".  
---------------

....Ο τέταρτος πρόεδρος την Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, αυτός που παραδοσιακά θεωρείται ο πατέρας του Συντάγματος των ΗΠΑ, ο Τζέιμς Μάντισον, είχε κάνει στα 1787 την ακόλουθη δήλωση:

Κύριος σκοπός της κυβέρνησης είναι η προστασία της μειοψηφίας των πλουσίων από την πλειοψηφία”.
Είναι μια μεγάλη αλήθεια. Που ισχύει και στην χώρα μας...
-------------------------------

Αντί άλλων σχολίων για τον ανασχηματισμό...

Επαναφέρω σε πρώτη εμφάνιση μια προγεννέστερη εγγραφή για το φαινόμενο, "ΠΙΤΣΙΟΡΛΑ" . Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016 και με δεδομένο ότι αυτό το φαινόμενο αναβαθμίζεται, θεσμοθετείται, διαβάστε- θυμηθείτε.

Όταν η συνέπεια ...γράφει. 

Αφού στρογγυλοκάθισε στο τιμόνι του ΤΑΙΠΕΔ - ξέρετε αυτό που θα διέλυε  ο ΣΥΡΙΖΑ - είδε το φως το αληθινό. Πέρασε από την αντίληψη που είχε για το κράτος - η μόνη αλήθεια είναι ότι πάντα τ'όβλεπε σαν το πρυτανείο για σίτισή του - στην αντίπερα όχθη όπου το κράτος και κατά συνέπεια η όποια περουσία του είναι ντροπή και αναχρονισμός! 
Αντί να παραιτηθεί και να ζητήσει συγνώμη από τον Ελληνικό Λαό για τις απόψεις που διακινούσε επί χρόνια, έφτιαξε - έτσι νομίζει - τη θεωρητική επικάλυψη που θα του επιστρέψει να παραμείνει στην παχυλά αμειβόμενη θέση του (αφού μόνο αυτός είναι ο σκοπός!) Τα περί δημόσιου συμφέροντος και όλα τα λοιπά, ανήκουν σε μια άλλη εποχή. Αυτό δεν είναι αριστερά, αλλά μια βαθύτατα αντιδραστική εξουσιαστική ομάδα, ή αν επιμένετε να χρησιμοποιούμε τον όρο, πριν τον καταργήσουμε, αφού μόνο σύγχυση προκαλεί, αν δεν καταγραφεί ως το καταφύγιο πολιτικο-ψευτών - ας μιλάμε για μια: "Νεο-καρα-Δεξιά εν υπνώσει που καμώνονταν και επιμένει να καμώνεται την αριστερά"
Και δυστυχώς δεν είναι μόνος εδώ έχουμε επιδημία "φωτισμού*"
δείτε τον λαλίστατο κ. Αθανασίου.

Βρήκε αποκούμπι για στηρίξει τις θέσεις του στον τρισμέγιστο υπερτιμημένο λογιστή και φυσικά τον ξεπλένει! (Αφού ποτέ δεν είδε τα εγκλήματά του, τότε στο έγκλημα του χρηματιστηρίου, αρθρογραφούσε για την "οικοδόμηση της μεγάλης Ελλάδας!".Αυτά με τον κ. Αθανασίου και τους ομοίους του. Φυσικά δεν ζήτησα από τον κ. Αθανασίου να θυμάται έταιρον έγκλημα σε βάρος των Ταμείων, αυτά είναι ψηλά γράμματα για την κούτρα του. Ο  κατά τα άλλα φλύαρος κ. Αθανασίου δεν ήξερε δεν άκουσε για τις μέρες της "βασιλείας Σημίτη", όπου:
  • Μέσα σε μία τριετία, το διάστημα 1999 - 2002, έγιναν φτερό στον άνεμο του χρηματιστηριακού τζόγου τα 2/3 των αποθεματικών των Ταμείων !
  • Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κοινωνικού Προϋπολογισμού, που είχε δημοσιοποιηθεί τον Οκτώβρη του 2003, η αξία των μετοχών που είχαν στην κατοχή τους τα ασφαλιστικά Ταμεία κατρακύλησε από τα 5,3 δισ. ευρώ σε 1.8 δισ. ευρώ.
  • Μέσα σε μία τριετία, δηλαδή, οι καπιταλιστές και οι χρηματιστές λεηλάτησαν 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ!" Πηγή 
  • (και εδώ)
 Υ.Γ1. Δεν περιλαμάβονται στην "επιδημία φωτισμού" στιγμαίες εκλάμψεις ειλικρίνειας: "όπως είμαστε όλοι στο σόϊ οι ομορφώτεροι οι καλλύτεροι, οι εξυπνότεροι...) 
Υ.Γ2. Πριν απ' όλα ο Στέργιος κάνει δουλειές, όλα τα υπόλοιπα δεν τον αφορούν! Από τα κείμενα του Νίτσε: 
" Η ηθική είναι υπόθεση αυτών που ασχολούνται μ' αυτήν!"
Υ.Γ3. Είναι φορές που αναπολείς την αγία οικογένεια, αφού τουλάχιστον δεν υπέφερες από ....τις εκπλήξεις... 

Υ.Γ. 4. Είναι τόσο γελοίο αυτό που συμβαίνει που μόνο με ένα μύθο μπορεί να γίνει "ευκολοχώνευτο": 
  • Γνωρίζετε τον μύθο του Θησέα με τον Μινώταυρο. Αλλάξτε λιγουλάκι την πλοκή του μύθου του Θησέα με τον Μινώταυρο.
  • Η Αθήνα νικημένη από τον Μίνωα στέλνει κάθε εννιά χρόνια επτά  νέους και νέες για να  κατασπαράξει*  ο Μινώταυρος. (*Έτσι ...το λέγανε τότες).
  • Ο Θησέας στέλνεται από την Αθήνα να εξοντώσει τον Μινώταυρο, για να απαλλάξει την Αθήνα από την ντροπιαστική και επονείδιστη συμφωνία. Ο Θησέας δεν καταφέρνει να νικήσει τον Μινώταυρο και αφού υποστεί ο ίδιος τις συνέπειες, επιστρέφει στην Αθήνα και διαφημίζει ο ίδιος και οι ακόλουθοί του την πορνεία αφού "μόνο αυτή προετοιμάζει αποτελεσματικά τις νέες και τους νέους  στην ...δοκιμασία του Μινωταυρου". (Στην σκηνοθετική πρόταση που θα υποβάλλω οι ακόλουθοι θα κρατούν φαλλό, αλλά φαλλό θα  υποχρεώνονται να κρατούν και οι θεατές! Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο θέατρο.) Aν το παραπάνω θεατρικό το κλέψει ο Λάκης δεν θα ζητήσω πνευματικά δικαιώματα.
Με τις υγείες μας!!
ΥΓ5. Τι τάθελα περί του γελοίου, η πραγματικότητα μας προσπερνά!
ΥΓ6. Συνέχεια στα περί Στέργιου.... 
Θα διαπιστώσετε ότι ο "αριστερός" Στέργιος εμφανίζεται ιδιαίτερα επι-δέξιος (ή καλύτερα επι-δεξιός) στις επιχειρηματικές του κινήσεις και ιδίως αυτές που έχουν σχέση με το  βλεδηρό κράτος!  To πρόβλημα δεν είναι ο επιχειρηματίας Στέργιος το θέμα είναι ότι ο επιχειρηματίας Στέργιος κάνει και πολιτικές προτάσεις που τις βαφτίζει και "προοδευτικές", αφού μιλάει για προοδευτικό πόλο,  κάτι σαν το ξεπούλημα που κάνει! 
Μπερδευτήκατε; Καλώς γιατί ο ξεχάσατε ότι ο Στέργιος πάνω απ'όλα είναι πωλητής!
YΓ 7. Τώρα ο Στέργιος δεν χρειάζεται ούτε "φύλλο συκής"! Έχει χειραφετηθεί πλήρως και μπορεί να μας δείχνει τα όποια .......ρια του χωρίς αιδώ.  
ΥΓ 8. Τώρα που βγήκε ο ομοϊδεάτης του Κυριάκος τι έχουμε; Να ένας ακόμα αριστερός σαν τον Στέργιο!

Ούτε τα προσχήματα

Το «Η κοινωνία πρέπει να σωθεί πάση θυσία» είναι μια πρόταση αντιφατική. Ο Αλέξης Τσίπρας λίγες ημέρες μετά την υπογραφή του 3ου Μνημονίου, σε μια συνέντευξη του στο δημοσιογράφο Paul Mason, υποστήριξε ακριβώς αυτήν την αυτοαναιρούμενη αναγκαιότητα. Είπε μάλιστα ότι από τη μεριά του θυσίασε τη δυνατότητα να επιστρέψει στην Ελλάδα ως ήρωας (κάτι όμως που -σύμφωνα με τους υπολογισμούς του- θα κρατούσε μόνο 2-3 ημέρες, οπότε δεν άξιζε τον κόπο). Το πρόβλημα με όλα αυτά είναι ότι αφενός οι θυσίες για τη σωτηρία της κοινωνίας απαιτούνται από την ίδια την κοινωνία και αφετέρου ότι «οι αναγκαιότητες είναι μια περίεργη μορφή τέχνης...μετατρέπουν το χυδαίο σε ανεκτίμητο». Και αυτό δεν το λέω εγώ. Το είχε πει πρώτος ο Ουίλιαμ Σέξπιρ. 
--------------------