exΙΤ... η πρώτη μεγάλη ήττα της ευρωπαϊκής "δικαιωματικής"-συμβιβασμένης "αριστεράς";

"Συνταγματικές αναθεωρήσεις"... το νέο πεδίο επίθεσης του διευθυντηρίου της Ε.Ε. και των τραπεζών.
  • Δεν αρκεί η πολιτική της "λιτότητας", οι καταστρατήγηση κάθε αστικού κοινωνικού δικαιώματος, η κατάργηση του κοινωνικού κράτους, των εργασιακών δικαιωμάτων, οι ιδιωτικοποιήσεις όλων των κοινωνικών αγαθών, η εξαφάνιση των δικαιωμάτων σε Υγεία, Παιδεία... η "ελεύθερη αγορά", το καθεστώς της παγκοσμιοποίησης απαιτεί τις αναθεωρήσεις όλων των κρατών-εθνών, μελών της "μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας".
"Αυτή τη Συνταγματική αναθεώρηση μας την ζητάει η  Ευρώπη"... ομολογεί ο "αριστερός" δοτός πρωθυπουργός της Ιταλίας, το πρώην στέλεχος της δεξιάς και μασόνος Matteo Renzi. Σύντομα θα ακολουθήσουν -αν πετύχει ο ιταλικός στόχος- οι "Συνταγματικές αναθεωρήσεις" σε όσες χώρες-έθνη έχουν αστικά Συντάγματα, που όμως εμπεριέχουν εμπόδια για την απόλυτη κυριαρχία του κεφαλαίου.  
  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση (διευθυντήριο) απαιτεί "μεταρρυθμίσεις" που στοχεύουν: περιορισμό της αστικής δημοκρατίας, ισχυρές κυβερνήσεις και κοινοβούλια σε ρόλο επικύρωσης αποφάσεων που λαμβάνονται εκτός των...χωρών τους. 
  • Πρόκειται για τις "Συνταγματικές αναθεωρήσεις" που επιθυμεί το διεθνές τραπεζικό σύστημα και που οι κυβερνήσεις θα πρέπει να υλοποιήσουν σχετικές "αναθεωρήσεις", πάντα με περιτύλιγμα τον "εκσυγχρονισμό", το "ρεαλισμό" και όλα όσα ακούμε και στην πατρίδα μας.
Η πιο εύστοχη πολιτική ανάλυση αυτών των εξελίξεων, περιγράφεται από τον Θύμιο Παπανικολάου, στο περιοδικό Ρεσάλτο:  
Σήμερα θα αποφασίσει ο ιταλικός λαός αν επιθυμεί τις "αναγκαίες μεταρρυθμίσεις" της "Ευρώπης". Ο Renzi οδηγήθηκε υποχρεωτικά στο σημερινό δημοψήφισμα, από τη δυνατότητα που δίνει το Σύνταγμα στους πολίτες να ζητούν ενυπογράφως δημοψήφισμα. Στην Ελλάδα όλα είναι ευκολότερα, αφού η "αναθεώρηση του Συντάγματος" είναι υπόθεση της βουλής κι όχι του λαού και με το περιτύλιγμα της "διαβούλευσης" λαμβάνει και επιπρόσθετο "δημοκρατικό" χαρακτήρα, αγνοώντας (;) πως η πατρίδα μας είναι υπό "επιτήρηση" κι η ελληνική βουλή -η τεράστια πλειοψηφία των μνημονιακών πολιτικών κομμάτων- έχει αποδεχτεί κι υπερψηφίσει πως δεν μπορεί να αποφασίσει τίποτα, χωρίς προηγούμενη έγκριση της τρόικα.
Πόσο σημαντική είναι για τον διεθνή παράγοντα μια απλή "Συνταγματική αναθεώρηση" στην Ιταλία, όπου οι ΗΠΑ παίρνουν σαφή κι επίσημη θέση για την υπερψήφισή της;
Ο Barack Obama δεν διστάζει να καλέσει το λαό της Ιταλίας να υπερψηφίσει τη "Συνταγματική αναθεώρηση" του Renzi.
Οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ της "μεταρρυθμιστικής" προσπάθειας του Matteo Renzi και της κυβέρνησής του. Ο John R. Phillips, πρέσβης των ΗΠΑ στην Ιταλία, ανακοινώνει την αναγκαιότητα να ψηφίσει ο ιταλικός λαός "ΝΑΙ" και μεταξύ άλλων επισημαίνει: "Εκείνο που χρειάζεται στην Ιταλία είναι η σταθερότητα και οι μεταρρυθμίσεις που εγγυώνται την σταθερότητα... Γι' αυτό το δημοψήφισμα φέρνει μια ελπίδα... Με το ΄ΟΧΙ΄ η Ιταλία κάνει ένα βήμα πίσω..." (βλ.: Il Giornale)
Κι η κυρία Λαγκάρντ παίρνει μέρος στην υποστήριξη της υπερψήφισης του "ΝΑΙ" στη Συνταγματική αναθεώρηση... Τι λοιπόν αναγκάζει το αφεντικό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να μπει στο χορό στήριξης της προσπάθειας του Renzi;
Ο Γιούνγκερ, οι Επίτροποι της "μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας" παροτρύνουν τους Ιταλούς πολίτες να ψηφίσουν "ΝΑΙ"... για το καλό της Ιταλίας.
H Angela Merkel, η νέα Φύρερ της E.E., αλλά κι ο Wolfgang Schäuble μαζί με τον Pierre Moscovici, κάνουν προεκλογικό αγώνα υπέρ του Renzi, για να περάσει η "απλή" κι "εκσυγχρονιστική" Συνταγματική αναθεώρηση...
Φυσικά... την αναγκαιότητα υπερψήφισης του "ΝΑΙ", επισημαίνει κι η JP Morgan...
Ο Renzi δίνει τη μάχη για λογαρισμό της νέας τάξης στην Ευρώπη. Έτσι η κυβέρνηση αποφάσισε να προσλάβει και να αναθέσει όλη την εκλογική καμπάνια για την υπερψήφιση του "ΝΑΙ" στον αμερικανό επικοινωνιολόγο (political staffer) Jim Messina, γνωστό για τις προεκλογικές επιτυχίες με τους πελάτες του Barack Obama και David Cameron.
Ο Jim Messina, σ' αυτό το ηγεμονικό μπλοκ παγκόσμιων δυνάμεων και πολιτικών έχει και τη μεγάλη συνεισφορά των λεγόμενων διανοούμενων, των ακαδημαϊκών (ας είναι καλά τα ευρωπαϊκά προγράμματα), αλλά κι όλων των ΜΜΕ και τηλεοπτικών σταθμών. Για όλους αυτούς, για το σύστημα της διαπλοκής των "διανοουμένων" έχει μιλήσει ο και περιγράψει πολύ καλά ο Costanzo Preve:  "Ένα κοπάδι ψαριών, έτοιμο να ακολουθήσει τα ρεύματα του ρεαλισμού και της εξουσίας".
Η άλλη όχθη... το Κομιτάτο για το ΟΧΙ (Comitato per il No nel referendum sulle modifiche alla Costituzione) με επικεφαλής προέδρους δύο πρόσωπα που δεν είναι πολιτικοί. Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Alessandro Pace κι ο πρώην πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας Gustavo Zagrebelsky.
Αντιπρόεδρος του Κομιτάτου για το ΟΧΙ, η Πασιονάρια αυτής της καμπάνιας που απόψε θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα, η 45χρονη δικηγόρος Anna Falcone. Σοσιαλίστρια από γεννησιμιού της, ακόμη και την περίοδο των μεγάλων δικαστικών διώξεων εναντίον του σοσιαλιστή ηγέτη Μπετίνο Κράξι.
O αγώνας της Άννας, από μια κραυγή της: "Εξεγειρόμαστε σ' αυτές τις μαυρογιαλούρικες μεθόδους ψηφίζοντας ΕΛΕΥΘΕΡΑ! Ψηφίστε ΟΧΙ γιατί καταλάβατε με ποιους είναι η κάστα!".
Το Κομιτάτου για το ΟΧΙ στηρίζει κι Beppe Grillo με το "Κίνημα 5 Αστέρων", διανοούμενοι και καλλιτέχνες που δεν υποτάσσονται στα "ρεύματα της εξουσίας", αλλά κυρίως η ANPI - Associazione Nazionale Partigiani d'Italia (Εθνική Ένωση Ανταρτών της Ιταλίας), το ιταλικό ΕΑΜ - ΕΛΑΣ.
Μια άλλη σοσιαλίστρια που δεν "εκσυγχρονίζεται" κι αυτή, η Stefania Craxi, πρώην Αναπληρωτής υπουργός των Εξωτερικών της Ιταλίας, κόρη του σοσιαλιστή ηγέτη Μπετίνο Κράξι κι ειδική σε γεωπολιτικά ζητήματα, τάσσεται υπέρ του ΟΧΙ.
Αναφορικά με την παρέμβση του ααμερικανού πρεσβευτή στην εσωτερική εκλογική διαδικασία του δημοψηφίσματος, σε συνέντευξή της στο Intelligonews επισημαίνει: "υποστήριξη του δημοψηφίσματος Renzi από εκείνους που ο ίδιος ο Renzi χαρακτηρίζει ‘ισχυρές εξουσίες’... μέχρι τώρα (υπέρ του Renzi) άκουσα τραπεζίτες, χρηματιστές, ξένες δυνάμεις. Αναρωτιέμαι: αυτό το δημοψήφισμα ενδιαφέρει τους Ιταλούς πολίτες ή τις ‘ισχυρές εξουσίες’ που ο Renzi λέει πως πολεμάει; Πρόκειται για μια μεταρρύθμιση που απορρυθμίζει και αρέσει στις ‘ισχυρές εξουσίες’".
Υπάρχει και μια δεύτερη Επιτροπή για το ΟΧΙ, από τα πολιτικά κόμματα της δεξιάς -που δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση Renzi- κι ακροδεξιάς: Forza Italia, Lega Nord και Fratelli d'Italia.
Το "κόλπο" ταύτισης των λαϊκών δυνάμεων με το τμήμα της δεξιάς που υπερψηφίζει το ΟΧΙ, δεν πέρασε στη γειτονική Ιταλία.
Ο φιλόσοφος Diego Fusaro: Μαζί με τον Τσίπρα; Με τίποτα!«Ο Τσίπρας που είδε τη γενοκτονία του λαού του από το ευρώ… και θέλει να διατηρήσει το ευρώ! Οι δούλοι του κεφαλαίου είναι άφθονοι! Μπορείς να “αναμορφώσεις” το καθεστώς των ευρωκρατών; Όχι. Αυτό μπορείς μόνον να το γκρεμίσεις. Ο Τσίπρας είναι δωσίλογος κι ως τέτοιος είναι εχθρός των εργαζομένων και του λαού. Αγωνίσου πάντα εναντίον του κεφαλαίου! Υπερασπίσου τους λαούς και τους καταπιεσμένους του πλανήτη! Με τον Μάρξ και τον Γκράμσι κι όχι τους δούλους του κεφαλαίου!
O Τσίπρας κι η Spinelli: η αριστερά που αγωνίζεται για το κεφάλαιο. Με μια λέξη: η αριστερά που πρόδωσε...»), δεν αφήνει περιθώρια: "Ότι δεν κατόρθωσε ο Junio Valerio Borghese κι ο Licio Gelli, θα μπορούσε τώρα να το υλοποιήσει η Ευρωπαίκή Ένωση με το διεθνές τραπεζικό σύστημα και τους πράκτορες του".
Το μεγαλύτερο πλήγμα για την λεγόμενη "ανανεωτική και δικαιωματική ΄αριστερά΄", του πρώην Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας (το μεγαλύτερο κομμουνιστικό κόμμα της δύσης), ήρθε από τον  Aldo Tortorella, τον βιογράφο του Enrico Berlinguer, αντάρτη του ιταλικού ΕΑΜ-ΕΛΑΣ με το αντάρτικο όνομα "Alessio", πολιτικό, δημοσιογράφο και από τους τελευταίους ιστορικούς ηγέτες της ιταλικής αριστεράς, που τάχθηκε υπέρ του "ΟΧΙ"!
O 90χρονος Aldo Tortorella, σύμβολο για κάθε αριστερού πολίτη, είναι ότι έχει απομείνει αριστερό στην Ιταλία. Το 1999 αντιτάχθηκε στους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, με παραίτηση από το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, αλλά και καταδίκη της "αριστερής" διαπλοκής στο συνεταιριστικό κίνημα της Ιταλίας και το μεγάλο σκάνδαλο σην κομματική ασφαλιστική εταιρία.
Μια συγκινητική δημόσια επιστολή του, με τίτλο "Η προδοσία του Συντάγματος από την αναθεώρηση", ίσως να είναι η χαριστική βολή για την έκβαση του αποψινού αποτελέσματος.
Μεταξύ πολλών, επισημαίνει ο Aldo Tortorella: "Συντρόφισσες και σύντροφοι... βρίσκω σκανδαλώδη την εμπλοκή της δημόσιας εξουσίας, ώστε με κάθε μέσο, ακόμη και παρανομιών, να τροφοδοτεί την παραπληροφόρηση με ψέματα... Η τηλεόραση σε όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας προπαγανδίζει υπέρ του πρωθυπουργού... Η αλήθεια είναι πως θέλουν μια βουλή που θα δίνει περισσότερες εξουσίες στην κυβέρνηση... Με το κόμμα στα χέρια κεντροαριστεράς, ετοιμάζεται ο ακόμη χειρότερος δρόμος... Πυροβολούν με δήθεν περικοπές, ανύπαρκτες, που διαψεύδει ακόμη και το κρατικό υπουργείο οικονομικών... Τα προβλήματα της Ιταλίας δεν εξαρτώνται από το Σύνταγμα. Μ' αυτό το Σύνταγμα ανοικοδομήσαμε την Ιταλία κι εγγυηθήκαμε την ανάπτυξη, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Τα προβλήματα της Ιταλίας προέρχονται από το γεγονός την μη εφαρμογής του Συντάγματος...Τώρα έχουμε την τελική επίθεση εναντίον του Συντάγματος και μας λένε πως παρέχει πολλές εγγυήσεις και παρωχημένες... Η παγκοσμιοποίηση δημιουργεί νέα προβλήματα... Στις πόρτες της Ιταλίας, πέρα από τη θάλασσα, έχουμε πολέμους στη γη των πετρελαίων, από ηγεμονικές χώρες που είναι σύμμαχες μας... Εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί, εκατομμύρια απελπισμένων και προσφύγων. Γι' αυτό επιλέγουν την αναθεώρηση, αυτός είναι ο κίνδυνος... Η προσωπική μου πορεία είναι στο τέλος της και δεν έχω τίποτα να φοβηθώ, αλλά φοβάμαι για αυτούς τους σημερινούς νέους. Η σωτηρία του Συντάγματος είναι απαραίτητη, αν και δεν αρκεί. Λένε πως όποιος υποστηρίζει το Σύνταγμα είναι παράσιτο. Το λένε αυτοί οι μεταρρυθμιστές που προκαλούν μόνον προβλήματα.... Σήμερα το όχι είναι ο καλύτερος τρόπος να πεις ναι στο μέλλον κι ο μοναδικός τρόπος να αφήσεις ανοιχτές τις πόρτες στην ελπίδα".
Σκέψεις, ίσως χρήσιμες όταν φθάσει η ώρα της δικής μας "Συνταγματικής αναθεώρησης". Αναθεώρηση ενός αστικού Συντάγματος σε χώρα χωρίς κυριαρχία και ήδη στη συζήτηση-διαβούλευση μπήκαν σχεδόν όλα τα πολιτικά κόμματα.
Η Fiorella Mannoia, στρατευμένη καλλιτέχνης, μας δίνει το πλαίσιο του "ΟΧΙ":
"Ψηφίζω ΟΧΙ γιατί δεν διαθέτω την ικανότητα να καταλάβω τα 47 σημεία του Συντάγματος που θέλουν να αλλάξουν και δεν καταλαβαίνω πως...
Ψηφίζω ΟΧΙ γιατί δεν με πείθει πως η νέα Γερουσία, που θα σχηματίζουν με διορισμό δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, θα είναι κάτι διαφορετικό από τους μισούς δήμους της Ιταλίας που διώκονται για διαφθορά και θα αποκτήσουν βουλευτική ασυλία...
Ψηφίζω ΟΧΙ γιατί οι Γερουσιαστές δεν θα εκλέγονται από εμάς...
Ψηφίζω ΟΧΙ γιατί δεν πιστεύω πως θα έχουμε εξοικονόμηση πόρων και μπορούμε να εξοικονομήσουμε πολλά περισσότερα αν αποσύραμε τις δυνάμεις μας από το Αφγανιστάν, που είμαστε για περισσότερα από 20 χρόνια και στοιχίζουν 2.600.000 εκατομμύρια την ημέρα, πάνω από 900.000.000 εκατομμύρια το χρόνο...
Ψηφίζω ΟΧΙ γιατί δεν καταλαβαίνω τι ενδιαφέρον βρίσκουν σ' αυτό το δημοψήφισμα οι τραπεζίτες κι ακόμη ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ...
Ψηφίζω ΟΧΙ γιατίη ψήφος μου θα είναι η κληρονομιά που αφήνω στις επόμενες γενιές...".
Ο Renzi δήλωσε πως η νίκη του ΟΧΙ θα γυρίσει 30 χρόνια πίσω την Ιταλία!
Δηλαδή... στο 1986...
Απόψε θα γνωρίζουμε αν ο λαός της Ιταλίας θέλει να επιστρέψει στο 1986...
Το 1986:
- η Ιταλία είχε εθνικό νόμισμα και κυριαρχία...
- δεν υπήρχαν εργασιακές σχέσεις part time, προσωπικές συμβάσεις εργασίας, jobact, voucher, εξάρτηση από ΦΠΑ κ.α.π...
- έβγαινες στη σύνταξη σε ηλικία που μπορούσες να ζήσεις αξιοπρεπώς και να απολάυσεις τους κόπους δουλειάς και κρατήσεων, για την υπόλοιπη ζωή σου...
- δεν είχε καταργηθεί το άρθρο 18 του εργασιακού νόμου, για την πλήρη προστασία του εργαζόμενου...
- η βενζίνη στοίχιζε σε λιρέτες £ 1.258, δηλαδή σε σημερινά ευρώ € 0,65 το λίτρο...
- η κρατική τηλεόραση δεν είχε "ανταγωνιστές" ιδιωτικά κανάλια και έδινε ταινίες πρώτης προβολής, εκπομπές που απαγορευόταν η διακοπή τους από διαφημίσεις...
- όλοι οι πολίτες είχαν από τη γέννησή τους δωρεάν  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δημόσια και ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου...
- οι νέοι μπορούσαν να κάνουν οικογένεια από τα 25 τους χρόνια...
- τα παιδιά έπαιζαν ελεύθερα, χωρίς κανέναν κίνδυνο στους δρόμους...
- ο Μπερλουσκόνι ήταν επιχειρηματίας κι όχι πολιτικός...
- ο Ρέντζι ήταν στο δημοτικό το παιδάκι του μπαμπά και της μαμάς, που παρακαλούσε τους συμμαθητές του να τον παίζουν, γιατί ήταν μαμμόθρεφτο...
- δεν υπήρχε η "εκπαιδευτική μεταρρύθμιση" που έχουν βαπτίσει "καλό σχολείο", αλλά τα σχολεία ήταν πραγματικά καλά!
Απόψε μάλλον θα έχουμε καλά νέα από την Ιταλία... την πρώτη ήττα της υποταγμένης, της "δικαιωματικής αριστεράς" της κοινωνίας των πολιτών του Σόρος... την πρώτη ήττα στην Ευρώπη της συμβιβασμένης κι εξαγορασμένης "αριστεράς"...
Τότε, μετά το Brexit, τον Τραμπ... θα έχουμε κάτι νέο κι ελπιδοφόρο...
Καλά, ο Τσίπρας το 2015 μετέτρεψε το 62% ΟΧΙ του λαού, σε ΝΑΙ... δεν θα μπορέσει να κάνει το ίδιο ο σύντροφος Renzi;
Δύσκολο για πολλούς λόγους. Ο βασικότερος είναι πως αυτή την "αριστερά" που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός, της έχουν ήδη γευτεί στην Ιταλία και δεν επιστρέφουν στην άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, τη δεξιά. Στις εκλογές του 2013, το κόμμα του Beppe Grillo ήταν πρώτο, αλλά ο εκλογικός νόμος έδωσε το μπόνους εδρών στο "σχηματισμό κομμάτων". Και βασική του πολιτική είναι σήμερα η έξοδος της Ιταλίας από το ευρώ: 7 Σεπτέμβρη 2016 - ΣΟΚ στην Ιταλία! Το κόμμα του Beppe Grillo τάχθηκε υπέρ της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα!
Ποια είναι τα όπλα σας; Δεν τα βλέπετε;
Υπάρχουν!
Βρίσκονται σ' εκείνο το βιβλιαράκι που οι πατεράδες σας
το ονόμασαν ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Pietro Ingrao

Σχόλια