Ο Χουντής καταγγέλλει ότι θα παραγραφούν φόροι και πρόστιμα από τις λίστες των μεγαλοκαταθετών

Ερώτηση σχετικά με τη διαφαινόμενη παραγραφή των φόρων και προστίμων που έχουν καταλογιστεί σε όσους έχουν ελεγχθεί από τις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς κ.λπ., κατέθεσε προς την Κομισιόν, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.
  • Στην ερώτησή του, ο κ. Χουντής, αφού περιγράφει την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την ακύρωση της επιβολής φόρων και προστίμων από τις περίφημες λίστες μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού (Λαγκάρντ, Μπόργιανς κ.λπ.), ακόμα και για όσες υποθέσεις έχουν ελεγχθεί, καταγγέλλει ότι ουσιαστικά δικαιώνονται όσοι εξέφραζαν την πεποίθηση ότι ούτε η ελληνική κυβέρνηση ούτε η ΕΕ ή το ΔΝΤ, προτίθενται να φορολογήσουν και να πατάξουν τη φοροδιαφυγή των μεγάλων εισοδημάτων.
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής καταλογίζει ευθύνες για πράξεις και παραλείψεις, σε όλες «τις κυβερνήσεις -και ειδικότερα στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων που είχε την ευθύνη για την έγκαιρη αποστολή εντολών ελέγχου- που διαχειρίστηκαν τις υποθέσεις αυτές».
Ταυτόχρονα, κατηγορεί για ακραίο αμοραλισμό την επιστολή Τσακαλώτου, αφού, τη στιγμή που δεσμεύεται ότι θα περικόψει τις πενιχρές συντάξεις αν δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, αποδεικνύεται με τις δικαστικές αποφάσεις ότι ούτε οι ελληνικές κυβερνήσεις -παρά τις διακηρύξεις τους- ούτε η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν έκαναν τίποτα για να συλλάβουν τη μεγάλη φοροδιαφυγή -ούτε και σε αυτές τις κραυγαλέες περιπτώσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βlogger: Είναι καθαρό πια! Μένουν στη θέση τους, έχουν την "εξουσία" για να καλύψουν τις κλίκες  και το κρυμμένο (κλεμμένο) χρήμα!
Σας τάλεγα:
Y.Γ.3. Η χώρα ήδη έχει παραδοθεί - προδοθεί με την συνέργεια των ντόπιων πολιτικών "κοτσαμπάσηδων", που νομίζουν ότι με τη συνεργασία τους εξασφάλισαν την ύπαρξή τους και τη βόλεψή τους...Ένα μόνο στοιχείο φτάνει για να καταλάβετε τίνος τα συμφέροντα υπηρετούν με συνέπεια: Από την αρχή της κρίσης σε τακτά διαστήματα εμφανίζονται λίστες εμβασβατούχων Ελλήνων στην αλλοδαπή και στη συνέχεια ...σιωπή. Αν προσθέσετε την διαχείριση των υποθέσεων με τις πάμπολες εξωχώριες εταιρείες σχηματίζετε την εικόνα ενός πολιτικού συστήματος που μόνο σκοπό έχει να αποκρύψει τα κλοπιμαία μιας ολιγαρχίας.(βλέπε μια παλιά αλλά περιεκτική εγγραφή:
 "Δημοκρατία χρέους" που μετατράπηκε σε "αποικία χρέους"
 -----------

 Tο συμπέρασμα  λοιπόν είναι προφανές: 
"Όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 και μέχρι σήμερα είχαν μόνο ένα σκοπό, την συγκάληψη των διαδρομών του χρήματος, την κάλυψη των ληστών (λιστών)! Είναι το σημείο στο οποίο δεν έχουν γίνει "λάθη".
-------------------------
Ένα κράτος που εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας ελίτ - κοτσαμπάσηδων  δεν θα είχε, άλλη συμπεριφορά απ'αυτή που επέδειξε. Θα αποτελεί ανέκδοτο του μέλλοντος, που εκτός από τους ιστορικούς θα ενδιαφέρει και τους ανατόμους ιατρούς πώς  ένας υπουργός καταφέρνει να κρατά  κρυμμένη στα απόκρυφα σημεία του ένα στικάκι μνήμης με μια λίστα! Τέτοια η πρεμούρα της πολιτικής ελίτ να αποδείξει ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα και καταθέσεις των πραγματικών εντολέων του. Σε ότι δε αφορά τα συμφέροντα του λαού, τον οποίο υποτίθεται υπερασπιζόταν, τα πούλησε "στεγνά"  και φυσικά περιδιαβαίνει τη χώρα καλώντας τον κόσμο να του δώσει την ευκαιρία να τον ...ξανασώσει..
.
Μην ξεχάσουμε  τον σύμμαχο των κοτσαμπάσηδων: Την "αδέκαστη δικαιοσύνη". Διαβάστε την Ζέζα Ζήκου στην ΕΠΕΝΔΥΣΗ που κυκλοφορεί

Σχόλια