Γ.Κοντογιώργης : Η πραγματική συζήτηση με την εκλογή Τράμπ

Η επιλογή Τράμπ  ως ενός ακραίου, αντισυμβατικού ,αλλά ανθρώπου του ίδιου «καθεστώτος» της ολιγαρχίας , από τον λαό στις ΗΠΑ, είναι μία στρεβλή  οργισμένη απάντηση στον απόλυτο μηντιακό και συστημικό έλεγχο των ελίτ. Το μήνυμα που βγαίνει είναι πως στην απόλυτη κυριαρχία των ελίτ , η διάχυση της πληροφόρησης μέσω του διαδικτύου, σπάει πλέον τα καλούπια του συστήματος.
Προφανώς και η επιλογή Τράμπ, είπε μιλώντας στον 9.84 ο πανεπιστημιακός Γιώργος Κοντογιώργης, είναι μία αδιέξοδη επιλογή των πολιτών, όμως είναι ενδεικτικό, πως κάθε επιλογή του λαού ακόμη και λάθος να είναι, εφόσον πάει έξω από το συμβατό της ολιγαρχίας, βαφτίζεται λαϊκισμός και αμέσως φυτρώνουν θεωρίες ακόμη και για απαγόρευση της «καθολικής ψηφοφορίας».
Ο Γ.Κοντογιώργης θεωρεί ότι μπαίνουμε σε μία εξαιρετικά αβέβαιη εποχή , όπου το δίλημμα πλέον δεν θα είναι δεξιά-αριστερά αλλά εντός του παγκοσμιοποιημένου συστήματος των ολιγαρχών, αλλά προς πραγματική άμεση δημοκρατία των πολιτών ή ολιγαρχική κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των λαών στο όνομα των οποίων οι ελίτ θα καθορίζουν τα πάντα.
Πηγή
Blogger: Σας τα είπα πριν μερικές μέρες...
 "...Βέβαια στο βάθος διαφαίνεται ένας κίνδυνος. Ίσως οι εξουσιαστές και ολιγάρχες να σκεφτούν να καταργήσουν τις εκλογές! Γιατί "τι σόι εκλογές είναι αυτές που δεν μπορείς να ξέρεις εκ των προτέρων το αποτέλεσμα;" Ή μπαίνοντας στο μυαλό των εξουσιαστών μπορούν να σκεφτούν: "Οι εκλογές μπορούν να είναι και επικίνδυνες για το λαό στο βαθμό που εμείς δεν επιβάλλουμε - δεν προβλέπουμε το αποτέλεσμα! Από πότε η πλέμπα μπορεί να μας χαλάει τους σχεδιασμούς μας...! Καταργούμε λοιπόν τας εκλογάς και οι λαοί θα κυβερνώνται με ..φιρμάνια"

Σχόλια