Handelsblatt: Στην παγίδα της δια βίου φτώχειας οι Ελληνες

Στη δυσμενή οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες πολίτες, εστιάζει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, 20 μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Αλέξη Τσίπρα, η κατάσταση για τους περισσότερους Έλληνες είναι χειρότερη παρά ποτέ.
  • Από τα ξένα δάνεια που έχουν καταβληθεί μέχρι στιγμής - σχεδόν 246 δισ. ευρώ - σχεδόν τίποτα δεν κατέληξε στα χέρια των ανθρώπων. Το μεγαλύτερο μέρος αξιοποιήθηκε για την αναχρηματοδότηση παλιών χρεών.
«Μετά από μια σύντομη ανάκαμψη το 2014, η Ελλάδα κατρακύλησε πίσω στην ύφεση, μετά την εκλογική νίκη του αριστερού λαϊκιστή Τσίπρα» σχολιάζει η εφημερίδα και προσθέτει:
«Η υψηλή ανεργία, η μαύρη εργασία και η κακοπληρωμένη απασχόληση περιορισμένου χρόνου αποτελούν μια ωρολογιακή βόμβα για την κοινωνία.
  • »Από τους ανθρώπους αυτούς, λίγοι θα καταφέρουν να θεμελιώσουν αξιοσημείωτα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ή να στραφούν στη λύση της ιδιωτικής ασφάλισης γήρατος. Οι περισσότεροι έχουν πιαστεί στην παγίδα της δια βίου φτώχειας».
Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της εφημερίδας Bild κάνει ειδική αναφορά στα χρέη των Ελλήνων προς την εφορία. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Η Ελλάδα εξακολουθεί να κάθεται πάνω σ' ένα βουνό από χρέη - εδώ και μια εξαετία εξαρτάται από τον ορό των δανειστών της - δεν είναι όμως ικανή να πάρει λεφτά από τους πολίτες της.
»Αυτή τη στιγμή οι αξιώσεις του κράτους έναντι ιδιωτών και επιχειρήσεων, φθάνουν το ποσόν - ρεκόρ των 91,6 δισ. ευρώ. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, το ποσό αυτό αγγίζει το 55% της συνολικής αποδοτικότητας της οικονομίας».
Πηγή: Deutsche Welle
Blogger: 
Την ώρα που οι ιθαγενείς ανέχονται τον Βενιζέλο* να περιφέρει το πολιτικό του πτώμα ανά την Ελλάδα και να ισχυρίζεται ότι έσωσε την Ελλάδα με το PSI και ότι το χρέος είναι βιώσιμο, οι αλήθειες μας έρχονται από τους έξω.  Βρισκόμαστε λίγα χρόνια πριν την 'Αλωση της Κωνσταντινούπολης όπου οι εργάτες γης  εξουθενωμένοι από τη ληστρική φοροκλοπή κάθε είδους ντόπιου ηγεμόνα, έβλεπε στο πρόσωπο του Μωάμεθ την αξιόπιστη απάντηση στα προβλήματά του. Είναι τέτοια η απαξία του ντόπιου δυναστικού ολιγαρχικού συστήματος που ο λαός είναι έτοιμος να δεχθεί την όποια λύση ...χωρίς αυτές τις μούρες που μας εξουσιάζουν τόσα χρόνια.
**Δώσαμε - δώσαμε! Φτάνει πια με τις τομές! Ο άνθρωπος με τις διαρκείς τομές διεκδικεί επάξια τον τίτλο του εκδοροσφαγέα της χώρας. Η ιστορία θα του τον απονείμει. Το PSI και ο "Νόμος περί ευθύνης των Υπουργών" είναι δικά του πονήματα.
Αλλά ας επιστρέψουμε στη ζοφερή μας πραγματικότητα. Η παγίδα δια βίου φτώχειας για του Έλληνες στο οποίο αναφέρεται το παραπάνω άρθρο, λέγεται "καθεστώς πεονίας" και  έχει περιγραφεί με λεπτομέρειες. Ας μην κάνουν τον ανήξερο ο Γερμανός αρθρογράφος  και οι ντόπιοι εντολοδόχοι των δανειστών που περιμένουν την ...ανάπτυξη!
και μετά εδώ:

Σχόλια