Αγωγή στη ΝΔ από την Τράπεζα Πειραιώς για τα δάνεια της.

Η Τράπεζα Πειραιώς ζητά με αγωγή της από τη ΝΔ το ποσό των 160 εκατομμυρίων ευρώ για τα δάνεια που είχε πάρει το κόμμα και δεν έχει εξοφλήσει.
Αυτό αποκαλύπτει η εφημερίδα «Αγορά» αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι
η αγωγή επιδόθηκε στη ΝΔ την περασμένη Παρασκευή.
Το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο σε ανακοίνωση του υπογραμμίζει πως η εξέλιξη εκθέτει ανεπανόρθωτα τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Αγορά" σχετικά με την αγωγή που κατέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς εναντίον της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τα δάνεια του κόμματος» σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ  «επιβεβαιώνει πλήρως τη διαπλοκή μεταξύ του πολιτικού και του τραπεζικού συστήματος και την κοινωνική καταστροφή που αυτή επέφερε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τράπεζα Πειραιώς ζητά ολόκληρο το ποσό του δανείου από το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο ανέρχεται στα 160 εκατομμύρια ευρώ με τις προσαυξήσεις. Η εξέλιξη αυτή καταρρίπτει πλήρως τις αιτιάσεις περί εξυπηρέτησης των δανειακών υποχρεώσεων του κόμματος του, στις οποίες προέβη ο προέδρος της ΝΔ κατά τη συζήτηση για τη διαπλοκή και τη διαφθορά στη Βουλή, και τον εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Σε μια περίοδο που το ανακεφαλαιοποιημένο από τους πολίτες τραπεζικό σύστημα κρατούσε κλειστές τις ροές χρηματοδότησης προς την πραγματική οικονομία, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δανείζονταν αστρονομικά ποσά με... αέρα. Ο πρόεδρος  της ΝΔ οφείλει να δώσει εξηγήσεις σε όλους τους πολίτες» καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο άλλαξε διοίκηση στην Τράπεζα Πειραιώς μετά την παραίτηση-απομάκρυνση του επί 25 χρόνια προέδρου της, Μιχάλη Σάλλα.

Επίσης, πρόσφατα στη Βουλή ανακοινώθηκαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν εξυπηρετούν τα δάνεια που έχουν λάβει και από την Attica Bank. 

Πηγή:  tvxs.gr

Σχόλια