Έκθεση Bertelsmann - Jacques Delors: Το ευρώ είναι απίθανο να επιβιώσει στην επόμενη κρίση

Όσο «μη δημοφιλής» κι αν είναι μια μεταρρύθμιση του ευρώ, είναι «αναγκαία» και «επείγουσα» - «Η Ευρώπη ακόμα δε δημιουργεί αρκετή ανάπτυξη για τους πολίτες της»
Η ανάγκη μεταρρύθμισης της ευρωζώνης μέσω της εμβάθυνσης της νομισματικής ένωσης προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την επόμενη μεγάλη κρίση, τονίζεται σε έκθεση που συνέταξαν από κοινού το Ίδρυμα Bertelsmann και το Ινστιτούτο Jacques Delors.
Η εν λόγω έκθεση, με τίτλο «Repair and Prepare - Growth and the Euro after Brexit», σε συνέχεια του βρετανικού δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit, προειδοποιεί ότι όσο «μη δημοφιλής» κι αν είναι μια μεταρρύθμιση του ευρώ, είναι «αναγκαία» και «επείγουσα», υπογραμμίζοντας ότι «η Ευρώπη ακόμα δε δημιουργεί αρκετή ανάπτυξη για τους πολίτες της».
«Δεν ξέρουμε αν θα είναι σε έξι εβδομάδες, έξι μήνες ή έξι χρόνια. Αλλά το ευρώ όπως είναι σήμερα, είναι απίθανο να επιβιώσει από την επόμενη κρίση», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.
Από την πλευρά του, ο Jacques Delors, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 1985 έως το 1995, προλογίζοντας την έκθεση επισημαίνει πως «αν θέλουμε να ανταποκριθούμε στην πρόκληση της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των απογοητευμένων λαών της Ευρώπης, θα πρέπει να τα καταφέρουμε καλύτερα, τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά».
Πηγή www.bankingnews.gr 
Blogger: 
Τρίχες. Αυτή η ένωση μόνο ένωση δεν είναι. Η ένωση από το 2008 αποφάσισε να διαλυθεί με τον τρόπο που διάλεξε να αντιμετωπίσει τα χρέη των χωρών του Νότου. Δείτε κι' αυτά:

Σχόλια