Η Ευρώπη θωρακίζεται καταστρέφοντας την Ελλάδα...

Η Γερμανία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αποτυχίας της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας  Μετά την οικονομική έρχεται και η δημογραφική καταστροφή, για να σωθεί η Ευρώπη...! 

Για το ενδεχόμενο αποτυχίας της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για τους πρόσφυγες προετοιμάζεται η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού «Der Spiegel» από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η πλήρης συνεργασία της Ελλάδας, ακόμη και αν χρειαστεί να της ασκηθεί οικονομική πίεση.
  • Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το περιοδικό, παρότι επισήμως το Βερολίνο τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία αφορμή κατάρρευσης της συμφωνίας, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αποτυχίας της, καθώς οι επιπτώσεις των τρεχουσών εξελίξεων στην Τουρκία είναι «απολύτως ασαφείς». «Δεν αποκλείεται εκ νέου ανάγκη δράσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σημειώνεται στο έγγραφο.
Ήδη, όπως αναφέρεται, διαπιστώνονται προβλήματα στην επαναπροώθηση προσφύγων από την Ελλάδα προς την Τουρκία και, αν η συμφωνία αποτύχει, θα πρέπει τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας «να προστατευτούν αξιόπιστα» από την FRONTEX.
Πρόσφυγες οι οποίοι φθάνουν στην Ευρώπη ή δεν μπορούν να απορριφθούν για ανθρωπιστικούς λόγους, «θα πρέπει να συγκεντρώνονται σε κέντρα υποδοχής κοντά στα σύνορα, να καταγράφονται και να κατανέμονται βάσει ποσόστωσης στα κράτη-μέλη», επισημαίνεται στο έγγραφο, όπου τονίζεται: «Πρέπει να εξασφαλιστεί η συνολική συνεργασία της Ελλάδας - και με τη χρήση οικονομικής πίεσης. Διαφορετικά υπάρχει η απειλή να υποχωρήσουμε σε μια συνοριακή γραμμή, η οποία μπορεί να κρατηθεί μόλις στα Δυτικά Βαλκάνια».
«Μια διεύρυνση των ελέγχων στα γερμανικά σύνορα με την Ελβετία και την Γαλλία, μπορεί να καταστεί απαραίτητη, σε περίπτωση μετακίνησης των μεταναστευτικών οδών. Για την προστασία των εξωτερικών συνόρων, συμπεριλαμβανομένης της επαναπροώθησης, τρίτες χώρες έχουν μια ενισχυμένη σημασία: Η προθυμία και η δυνατότητά τους για συνεργασία μπορεί να ενισχυθεί οικονομικά», 
καταλήγει το περιοδικό, αναφερόμενο στο περιεχόμενο του εγγράφου του υπουργείου Οικονομικών.

Με απλά λόγια, το σχέδιο της γερμανικής Ευρώπης, για να διασωθεί από τους τεράστιους πληθυσμούς λαθρομεταναστών εάν καταρρεύσει η μέχρι σήμερα συμφωνία με την Τουρκία, είναι να μετατρέψει την Ελλάδα σε μία τεράστια φυλακή ανθρώπων αγνώστου ταυτότητας και αγνώστων προθέσεων. Με αυτό τον τρόπο μετά την οικονομική καταστροφή, η γερμανική Ευρώπη σχεδιάζει να επιβάλλει στην Ελλάδα και την δημογραφική καταστροφή, ενώ θα μετατρέψει το σύνολο των χαρακτηριστικών της Ελλάδας μεταβάλλοντάς την σε ένα ισλαμικό κράτος.



ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Το σχετικό άρθρο του SPIEGEL :


***


Κρυφές νυχτερινές πτήσεις “προσφύγων” στην καρδιά της Ευρώπης

Πυκνώνουν οι μαρτυρίες: Από τα μεσάνυχτα και μετά, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Μέρκελ φέρνει κρυφά χιλιάδες πρόσφυγες με αλλεπάλληλες πτήσεις σε γερμανικά στρατιωτικά αεροδρόμια

Γράφει ο Μάρκους Μέελερ
Έρευνα: The New American με πληροφορίες από το περιοδικό Kopp Verlag 
Απόδοση: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Από την περσινή κοσμοπλημμύρα των “προσφύγων” στην Ευρώπη, το κλείσιμο των συνόρων μεταξύ διαφόρων χωρών έχει σχεδόν ανακόψει τη ροή των μεταναστών προς τη Γερμανία με χερσαία μέσα. Η Αυστρία ειδικότερα δεν συνεργάζεται πια με την οδηγία για το μεταναστευτικό, αφού κατασκεύασε φράκτες και άρχισε διασυνοριακούς ελέγχους στα σημεία διέλευσης από την Σλοβενία και την Ιταλία.

Η γερμανική κυβέρνηση είναι προφανώς αποφασισμένη να ζωντανέψει εικόνες από το γνωστό σαρκαστικό ποίημα του Μπρεχτ, αφού κανόνισε να μεταφέρονται οι μετανάστες κρυφά σε γερμανικό έδαφος, με νυχτερινές πτήσεις. Το καθεστώς Μέρκελ δείχνει αποφασισμένο να υποκαταστήσει τον γερμανικό λαό με άλλους, μέσω του εποικισμού.

Ακούγεται σαν παρανοϊκή φαντασίωση, αλλά για του λόγου το αληθές, σας παραθέτουμε σχετικό άρθρο της διαδικτυακής σελίδας του γερμανικού περιοδικού Kopp Verlag:

Οι επίσημες εκτιμήσεις λένε ότι η προσφυγική κρίση στη Γερμανία επιβραδύνεται. Όλο και λιγότεροι πρόσφυγες επιχειρούν την διαδρομή με τα πόδια μέσω της βαλκανικής οδού, ενώ δεν βλέπει κανείς σχεδόν καθόλου ειδικές διαδρομές τραίνων ή λεωφορείων. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Προφανώς μεταφέρονται με αεροπλάνα. Δίχως να τις δει ή να τις ακούσει κανείς, η μια πτήση τσάρτερ μετά την άλλη προσγειώνονται σε αεροδρόμια της Γερμανίας.

Το βράδυ της περασμένης παραμονής Πρωτοχρονιάς, ένας όχλος σεξουαλικά ερεθισμένων μουσουλμάνων κυνήγησε και επιτέθηκε σε γυναίκες, μετατρέποντας την Κολωνία σε μια ζώνη ανομίας. Έτσι η θετική διάθεση για την προγραμματισμένη γιορτή προς τιμή των προσφύγων εξανεμίστηκε, ακόμη και για τους πιο εγκάρδιους Γερμανούς. 

Σήμερα, μετά από την κατακραυγή που επακολούθησε, οι επαγγελματίες έποικοι της Μέρκελ αναγκαστικά φθάνουν κρυφά. [Και δεν ξεχνάμε τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι οι νεοεισερχόμενοι θα ήταν όλοι τους τέλεια καταρτισμένοι επαγγελματίες: γιατροί, μηχανικοί, κλπ.]


Επιβιβάζονται σε ναυλωμένα αεροπλάνα στην Τουρκία και στην Ελλάδα. Προσγειώνονται στη Γερμανία αργά τη νύχτα. Εν συνεχεία, διανέμονται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BamF) με λεωφορεία στα κέντρα υποδοχής.

Υπάρχουν αναφορές από αρκετές πηγές του Kopp Online, οι οποίες παρατήρησαν ασυνήθιστα έντονη κίνηση στα γερμανικά αεροδρόμια. Μέχρι στιγμής, τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν αναφέρουν τίποτε.

Και μία μόνο ματιά στους πίνακες με τις πτήσεις της 8ης  Αυγούστου αρκεί για να αντιληφθεί κανείς ότι κάτι ασυνήθιστο συμβαίνει. Από τις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα, αρχίζει η “ώρα αιχμής των προσφύγων”. Αεροπλάνα από την Τουρκία και την Ελλάδα προσγειώνονται κάθε λίγα λεπτά.

Οι διαδοχικές προσγειώσεις συνεχίζονται όλη τη νύχτα και τελειώνουν γύρω στις 6 το πρωί. Παρακάτω αποκαλύπτουμε ένα τυχαίο παράδειγμα από το αεροδρόμιο Κολωνίας-Βόννης: κατά τη διάρκεια της ημέρας (δεξιά στήλη στην παρακάτω εικόνα) υπάρχει μόνο μία πτήση από κάποια χώρα της ανατολικής Μεσογείου. Αναμφίβολα, ο τουρισμός στην Τουρκία και την Ελλάδα έχει εντελώς καταστραφεί λόγω των πολλών ταραχών και του ασταθούς πολιτικού κλίματος. Τη νύχτα, όμως, (αριστερή στήλη) δεν υπάρχουν ποτέ λιγότερες από έντεκα πτήσεις:


00:30     Heraklion (Greece)
00:55      Istanbul (Turkey)
00:55      Adana (Turkey)
01:25 Izmir (Turkey)
01:55 Antalya (Turkey)
02:40 Antalya (Turkey)
02:50 Antalya (Turkey)
03:55 Istanbul (Turkey)
04:10 Marsa Alam (Egypt)
05:30 Istanbul (Turkey)
06:05 Izmir (Turkey)
 Στους πίνακες ανακοινώσεων του αεροδρομίου, ο τόπος προορισμού επισημαίνεται ως "Άγνωστος".

Στο αεροδρόμιο του Ανόβερου, τη νύχτα, μεταξύ 1:35 π.μ. και 6:15 π.μ. υπάρχουν έξι αφίξεις από: Μπουργκάς, Ηράκλειο, Σμύρνη, Αττάλεια (1), Αττάλεια (2) και Άγκυρα. Ένας αναγνώστης ανέφερε στο Kopp Online ότι και στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ προσγειώνονται αεροπλάνα αργά τη νύχτα.


Στη συνέχεια, τα αεροπλάνα απογειώνονται και πάλι, αλλά στις οθόνες ο προορισμός επισημαίνεται απλώς ως “Άγνωστος”. Όποιος επιχειρήσει να αναζητήσει το επίσημο σχέδιο πτήσεων του αεροδρομίου του Ντίσελντορφ δεν θα βρει τίποτε. Ανάμεσα στα μεσάνυχτα και στις 6 π.μ. δεν αναφέρεται καμία απολύτως πτήση στους επίσημους πίνακες.

Ένας άλλος αναγνώστης ανέφερε στο Kopp Online:

“Εδώ στο Βούνστορφ, που απέχει λίγα χιλιόμετρα από το Ανόβερο, υπάρχει μια στρατιωτική αεροπορική βάση της Bundeswehr (γερμανικών ενόπλων δυνάμεων). Εδώ και αρκετό καιρό παρατηρούνται όλο και περισσότερες πολιτικές πτήσεις, οι οποίες προσγειώνονται και απογειώνονται εκεί, και στη συνέχεια, δεκάδες λεωφορεία αναχωρούν από τον συγκεκριμένο χώρο. Αναρωτηθήκαμε πολλές φορές γιατί ειδικά εκεί παρατηρείται εντελώς ξαφνικά τόση δραστηριότητα, ενώ πριν δεν προσγειωνόταν ποτέ κανένα επιβατικό αεροσκάφος. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσγειώνεται κανένα επιβατικό αεροπλάνο στο Βούνστορφ. Εκτός αν θέλουν κάποιοι να κρύψουν κάτι από τους πολίτες”.

Την Τρίτη, η συχνότητα των προσγειώσεων γίνεται πυρετώδης από τις 00:30 π.μ. και μετά. Άλλο ένα παράδειγμα, αυτή τη φορά από το αεροδρόμιο Κολωνίας-Βόννης:

00:40 Thessaloniki (Greece)
00:55 Istanbul (Turkey)
00:55 Adana (Turkey)
01:25 Izmir (Turkey)
01:25 Istanbul (Turkey)
01:50 Adana (Turkey)
02:25 Antalya (Turkey)
02:40 Antalya (Turkey)
02:45 Antalya (Turkey)
02:50 Antalya (Turkey)
04:20 Ankara (Turkey)
05:35 Nador (Morocco)
06:05 Izmir (Turkey)

Τι να συμπεράνει κανείς από τα παραπάνω; Αληθεύει ότι η κυβέρνηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ φέρνει κρυφά πλήθη μουσουλμάνων “προσφύγων” στα γερμανικά αεροδρόμια και στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις με μυστικές νυχτερινές πτήσεις; Η μομφή αυτή διατυπώνεται ευθέως στο παραπάνω αποκαλυπτικό άρθρο του Μάρκους Μέελερ, που πρωτοδημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Kopp Verlag και συμπληρώνεται με νέες λεπτομέρειες καθώς πυκνώνουν οι μαρτυρίες.

Εκπρόσωποι της γερμανικής κυβέρνησης διαψεύδουν τα όσα αποκαλύπτονται στο δημοσίευμα, δηλώνοντας ότι είναι εντελώς ανυπόστατα. Ωστόσο, η αξιοπιστία της καγκελαρίου Μέρκελ όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα είναι σχεδόν ανύπαρκτη, αφού η ίδια έχει κατ’ επανάληψη αποδειχθεί ότι ψεύδεται, επιχειρώντας να συγκαλύψει διάφορα θέματα γύρω από την λαθρομετανάστευση και τους πρόσφυγες. 


Αυτός είναι και ένας από τους σημαντικούς λόγους για τους οποίους οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η άλλοτε δημοφιλής Μέρκελ εμπνέει πλέον ευρέως δυσπιστία και η υπόληψή της έχει διασυρθεί, όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Το σχετικό άρθρο του Kopp Verlag :


****



Ενταση στη σύσκεψη δημάρχων Κρήτης για το προσφυγικό - Οι όροι που έθεσαν
Η διευρυμένη σύσκεψη της ΠΕΔ Κρήτης, έγινε σήμερα στη Λότζια του Ηρακλείου παρουσία δημάρχων του Περιφερειάρχη Κρήτης , των αντιπεριφερειαρχών του νησιού , βουλευτών και ευρωβουλευτών και διήρκησε περίπου πέντε ώρες.

Κατά τη σύσκεψη υπήρξε προβληματισμός , επιφυλάξεις και κάποιες φορές και εντάσεις για το όλο θέμα, χωρίς όμως να παρθεί συγκεκριμένη απόφαση για το θέμα, καθώς οι δήμαρχοι εκτίμησαν ότι αυτή δεν μπορεί να ληφθεί χωρίς να είναι ενήμεροι για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της κυβέρνησης για το ρόλο της Κρήτης.

Απ’ την αρχή της συνάντησης είχε τεθεί το θέμα της συνάντησης του κ. Μουζάλα, προκειμένου να απαντήσει στα καίρια ερωτήματα και τις απορίες τους, ενώ αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός από πλευράς κυβέρνησης για το συγκεκριμένο θέμα.

Κατά τη σύσκεψη, οι βουλευτές που πήραν μέρος, υπεραμύνθηκαν των θέσεων των κομμάτων τους για το προσφυγικό.
Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη, τόνισαν πως δεν πρέπει να υπάρχει πολιτική αντιπαράθεση σε τέτοια συζήτηση και εξέφρασαν την ανάγκη να γίνουν σε σωστά πλαίσια και υπό προϋποθέσεις οι δομές φιλοξενίας.
Από την πλευρά τους, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης επέκριναν την κυβέρνηση για την πολιτική της στο μεταναστευτικό, ενώ εξαπέλυσαν βέλη κατά του κ. Μουζάλα .

Πηγή: 
http://www.iefimerida.gr/news/283981/entasi-sti-syskepsi-dimarhon-kritis-gia-prosfygiko-oi-oroi-poy-ethesan#ixzz4HonOz06n

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 


--------------
================

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου οι εγκλωβισμένοι μετανάστες στην Ελλάδα να έχουν δικαιώματα παιδείας, εργασιας, στέγασης και υγείας προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξη τύπου το πρωί της Τρίτης.

 

Στους 60.000 που επίσημα βρίσκονται στη χώρα (αφίξεις τελευταίων μηνών) και στους άνω των 100.000 που ανεπίσημα έχον εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα, θα προστεθούν ακόμα 180.000 μόλις καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και εφ'όσον η ΕΕ δεν δεχθεί τους τουρκικούς όρους για την άμεση παροχή βίζας.

 

Φυσικά σε όλους τους παραπάνω δεν περιλαμβάνονται κάπου 700.000 με 900.000 μετανάστες των προηγούμενων ετών.

 

500.000 που έχουν λάβει ελληνική υπηκοότητα βρίσκονται "μόνιμα" στην Ελλάδα για πάνω από μία 15ετία.

 

Αθροιστικά το 15% του πληθυσμού που ζει στην Ελλάδα είναι πρόσφυγες και μετανάστες, πρώτης ή δεύτερης γενιάς!

 

Πρόκειται για την μεγαλύτερη πληθυσμιακή αλλοίωση που έχει υποστεί οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης, με την Ελλάδα το 1990 να μετρούσε ποσοστό 99% Χριστιανούς Ορθόδοξους!

 

Και χωρίς αυτό να είναι αρκετό η κυβέρνηση τώρα σχεδιάζει την περαιτέρω αλλοίωση του πληθυσμού υπο το πρόσχημα των προσφύγων, μέσω του "περισπούδαστου" ύφους του Γ.Μουζάλα.

 

Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, προχωρούν τα προγράμματα του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων στους καταυλισμούς ενώ πρόσθεσε ότι θα αλλάξει το καθεστώς και θα τους δοθεί δικαίωμα εργασίας.

 

Ο κ. Μουζάλας τόνισε πως αν η συμφωνία καταρρεύσει τοτε στην Ελλάδα θα βρεθούν επιπλέον 180.000 πρόσφυγες! 

 

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής παραδέχθηκε ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν γνωρίζει που βρίσκονται 4.000 μετανάστες και πρόσφυγες, όσοι δηλαδή δεν έχουν προσέλθει στη διαδικασία προκαταγραφής.

 

Όπως είπε, τα άτομα τα οποία κατεγράφησαν θα έχουν συναντήσεις με την Υπηρεσία Ασύλου από 1ης Σεπτεμβρίου και θα τους παρασχεθεί δικαίωμα Εργασίας, Παιδείας, Υγείας και Στέγασης.

 

Επίσης, σημείωσε ότι η δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας μετατίθεται έως τα Χριστούγεννα, προσθέτοντας ότι 75% των καταγραφέντων έχει χαρακτηριστικά προσφυγικού πληθυσμού και προέρχεται από τη Συρία και το Αφγανιστάν.

 

 Όπως είπε μέχρι τότε και σταδιακά ανά μήνα θα προστίθενται οι νέοι καταυλισμοί προκειμένου να αποφορτίζουν την ασφυκτική κατάσταση στους ήδη υπάρχοντες καταυλισμούς στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα.

 

Όσον αφορά αυτή καθ' αυτή την προκαταγραφή βάσει των στοιχείων που παρουσίασε για το διάστημα 9 Ιουνίου-30 Ιουλίου:

 

- έχουν προκαταγραφεί 27.592 πρόσφυγες και μετανάστες

 

- από αυτούς το 57% είναι άνδρες και το 43% είναι γυναίκες

 

- υπάρχουν επίσης 1.225 ασυνόδευτα παιδιά στους καταυλισμούς

 

- σχεδόν μια στις δύο οικογένειες (το 48%) των οικογενειών που συμμετείχαν στην προκαταγραφή έχουν από δύο παιδιά και πάνω

 

Αναφορικά με το δικαίωμα στην εργασία ο κ. Μουζαλας διευκρίνισε οτι, με βάση το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, οι πρόσφυγες δεν μπορούν να εργαστούν. Αυτό θα το αλλάξουμε προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός και υπογράμμισε οτι θα το φροντίσουμε να μην γκετοποιηθούν

 

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη  τύπου αυξήθηκαν το 2016 τα αιτήματα ασύλου κατά 264% σε σχέση με το 2015.

 

ερωτηθείς για το πόσοι πρόσφυγες αρνήθηκαν να καταγράφουν και ποιο είναι το κενό των στοιχείων ο κ. Μουζαλας απάντησε οτι δεν μπορούμε να υπολογίσουμε ακριβώς. Παραδέχθηκε οτι υπάρχει ένα κενό περίπου 4.000 ανθρώπων όπως τόνισε δεν ξέρουμε που ακριβώς είναι!

 

Όπως εξήγησε αυτοί δεν θέλουν να καταγράφουν γιατί νομίζουν οτι θα εγκλωβιστούν εδώ και περιμένουν να ανοίξουν τα σύνορα για να μπορούν να φύγουν.

 

Με αφορμή αυτό ο κ. Μουζάλας άφησε αιχμές για χώρες της ΕΕ, που δεν δέχονται πρόσφυγες την Ελλάδα, παρά τη συμφωνία.

 

Όπως τόνισε το κενό αυτό (δηλαδή των 4.000 ανθρώπων που δεν πάνε να καταγράφουν ) "απορρίπτει λογικά και βάσιμα τις αιτιάσεις διαφόρων κρατών οτι κάθε μέρα περνάνε τα σύνορα της Ελλάδας προς Σκόπια 700 άνθρωποι την ημέρα" και πρόσθεσε πως "αυτό είναι ψέμα το οποίο διακινείται για να δημιουργείται ένα παιχνίδι ένοχης προς τη χώρα μας". Τόνισε παράλληλα οτι αυτό το λένε πάρα πολλοί παράγοντες χωρών της Ευρώπης που αντιτίθεται στο relocation.

 

Παράλληλα, ο κ. Μουζαλας συμπλήρωσε οτι υπάρχει κενό στην μετεγκατασταση, καθώς, όπως, έχουμε έναν αριθμό 7000 έτοιμο προς μετεγκατάσταση και δεν έχουμε χώρες να τους δεχτούν. 

 

Το Σεπτέμβριο θα κάνουμε διπλωματική περιοδεία για αυτό", τόνισε ο υπουργός.

 


 

Στο μεταξύ, σχεδόν οι μισοί εξ όσων ρωτήθηκαν σε δημοσκόπηση την οποία διεξήγαγε σε διεθνές επίπεδο το γερμανικό Ινστιτούτο Ipsos του Αμβούργου απάντησαν ότι υπάρχουν στη χώρα τους πολλοί μετανάστες. Ιδιαίτερα αρνητικοί ήταν οι Γάλλοι, οι Βέλγοι και οι Γερμανοί.

 

Tα ποσοστά πάντως διαφοροποιούνται πολύ από χώρα σε χώρα. Η έρευνα διεξήχθη σε 22 χώρες στις οποίες όμως δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα, η οποία πλέον θεωρείται η χώρα-"θάλαμος υποδοχής" και εγκατάστασης των προσφύγων.

 

Παγκοσμίως το ποσοστό όσων θεωρούν ότι υπάρχουν πολλοί μετανάστες στη χώρα τους ανέρχεται στο 49%. Στην Ιταλία το ποσοστό ανέρχεται στο 65%, στο Βέλγιο είναι 60%, στη Γαλλία 57% και στη Γερμανία 50%. Στην Ιαπωνία το ποσοστό των πολιτών που θεωρούν ότι οι μετανάστες είναι πολλοί ανέρχεται σε μόλις 12%, προφανώς επειδή παραδοσιακά μετανάστες δεν κατευθύνονται προς τη χώρα αυτή.

 

Το 46% παραδέχεται ότι οι μετανάστες/πρόσφυγες προκαλούν αλλαγές στη χώρα τους οι οποίες δεν τους αρέσουν. Τις μικρότερες επιφυλάξεις για τις ενδεχόμενες αλλαγές που προκαλούν οι μετανάστες έχουν οι Βραζιλιάνοι. Το ποσοστό ανέρχεται σε μόλις 23%.

 

Δυσαρέσκεια για τις συνέπειες της εισροής μεταναστών/προσφύγων εξέφρασε το 44% των ερωτηθέντων Γερμανών, το 63% των Ιταλών και το 74% των Τούρκων. Μόνο το 18% των Γερμανών απάντησαν ότι βλέπουν θετικές επιπτώσεις από την εισροή τους, ενώ στη Γαλλία και το Βέλγιο το ποσοστό ήταν ακόμα μικρότερο, μόλις 11%. Στη Σαουδική Αραβία, αντίθετα, το ποσοστό ανέρχεται σε 48% και στην Ινδία 45%.

 

Σχεδόν το 60% του συνόλου των ερωτηθέντων εξέφρασε την ανησυχία του ότι μεταξύ των προσφύγων που μπαίνουν στη χώρα τους μπορεί να κρύβονται τρομοκράτες. Στην Γερμανία το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 71%, αν και η έρευνα διεξήχθη πριν από τις επιθέσεις σε βαυαρικές πόλεις. Τον μεγαλύτερο φόβο εκφράζουν οι Τούρκοι (83%), οι Ρώσοι (77%) και οι Ούγγροι (72%). Αντίθετα, μόνο το 16% των Ισπανών συμμερίζεται τέτοιους φόβους.

 

Συνολικά το 40% των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί το κλείσιμο των συνόρων τους. Στη Γερμανία υπέρ του κλεισίματος τάσσεται το 44%, και το 45% τάσσεται κατά. Υπέρ τάσσεται επίσης το 64% των ερωτηθέντων στην Τουρκία, το 55% στην Ουγγαρία, το 60% στη Βρετανία και το 61% στην Ισπανία.

 

Ο ένας στους δύο Γερμανούς (51%) πιστεύει ότι οι περισσότεροι από όσους πηγαίνουν στη Γερμανία, είναι στην ουσία οικονομικοί μετανάστες. Αντίθετα στην Σουηδία και την Ισπανία ελάχιστοι συμμερίζονται την εκδοχή αυτή.

 

Λίγοι πιστεύουν πάντως στην επιτυχή ενσωμάτωση των προσφύγων στην κοινωνία της χώρας τους. Την μεγαλύτερη απαισιοδοξία για το θέμα αυτό εκφράζουν οι Γάλλοι. Μόνο το 22% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι το πιστεύουν. Εντυπωσιακό είναι και το ποσοστό των Τούρκων. Μόνο το 28% πιστεύει ότι μπορεί οι πρόσφυγες να ενσωματωθούν στην Τουρκία, ενώ πάνω από το 60% πιστεύει ότι δεν θα ενσωματωθούν. Στη Γερμανία το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 51% και μόνο το 38% πιστεύει ότι πρόσφυγες θα ενσωματωθούν στη γερμανική κοινωνία. Οι πιο αισιόδοξοι είναι οι Ούγγροι (44%) και οι Ισπανοί (43%).

 

Κατά τον επικεφαλής της έρευνας, Ρόμπερτ Γκριμ, υπάρχει πόλωση στην Ευρώπη για το προσφυγικό και σημαντικές πολιτικές επιπτώσεις. 

 «Αλληλεγγύη από τη μια πλευρά, φόβος για διαμάχες για την κατανομή τους και εισαγωγή τρομοκρατίας από την άλλη. Ο τρόπος αντιμετώπισης των αιτούντων άσυλο, δηλαδή η ετοιμότητα να γίνουν δεκτοί από την ΕΕ και η κοινωνική ενσωμάτωσή τους στην ευρωπαϊκή κοινωνία θα προκαλέσουν διαρκείς πολιτικές συζητήσεις στο μέλλον», είπε και συνέχισε: «Aλλά και στις γερμανικές εκλογές του 2017 το προσφυγικό /μεταναστευτικό θα αποτελέσει θέμα αντιπαραθέσεων».

===============

Μεταναστευτικός ανθρωπισμός. Μια κερδοφόρα «μπίζνα» ημετέρων;

Του Γιάννη Σιδέρη

Δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία η καταγγελία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Σταμπουλή, για το άρωμα σκανδάλου («τεράστιο ηθικό θέμα» το χαρακτήρισε) που αναδύει η σίτιση προσφύγων στις Σέρρες, καθώς την ανέλαβε ο υπεύθυνος της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος για το προσφυγικό, ενώ η κόρη του θα τον ελέγχει (τρία σε ένα)!

Σύμφωνα με δήλωση της κ. Σταμπουλή στο Liberal, το ποσό δεν ήταν το θηριώδες των 750 χιλιάδων που είδε το φως της δημοσιότητας, ήταν περίπου 30 χιλιάδες και για σίτιση διαρκείας 10 ημερών, αλλά κατά την ίδια ετίθετο «ηθικό ασυμβίβαστο», γι’ αυτό και προέβη σε δημοσιοποίηση του προβλήματος. (Χθες ως αργά τη νύχτα συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών, για το θέμα).

Ωστόσο, ανεξαρτήτως του συγκεκριμένου ποσού, κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ανθρωπισμός προς τους πρόσφυγες γίνεται μια αποδοτική «μπίζνα» για ημέτερους του πολιτικού περιβάλλοντος της κυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης δήλωσε σαρκαστικά πως «ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σερρών ζητάει εθελοντισμό από τους πολίτες, ενώ τα ίδια τα στελέχη του έχουν συνάψει επαγγελματική σχέση είτε ως προμηθευτές, είτε ως εργαζόμενοι στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων του Νομού Σερρών».

Την ίδια στιγμή απορία προκαλεί η ανακοίνωση του ΓΕΣ ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο, καθώς τη σίτιση των προσφύγων μέχρι το τέλος Αυγούστου έχει αναλάβει μια εταιρία από την Κόρινθο, με την επωνυμία CORINTHIAN PALACE CATERING A.E. Στην ανακοίνωση του ΓΕΣ δεν υπάρχει αναφορά εάν και πως εμπλέκεται ο υπεύθυνος μεταναστευτικού της Νομαρχιακής Σερρών, κ. Τάπας.

Οι αποκαλύψεις του Σταύρου Θεοδωράκη

Η πρώτη καταγγελία είχε γίνει τον Απρίλιο στη Βουλή από τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος είχε μιλήσει για πάρτι των «ημετέρων» στα hot spots και στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών. Κατήγγειλε ότι γίνονται φωτογραφικές συμβάσεις και σπαταλούνται εκατομμύρια τα οποία ενθυλακώνονται από «φίλους εργολάβους» της κυβέρνησης. Είχε κατονομάσει τις περιοχές Χίο - Κω - Λιτόχωρο - Αργολίδα. Πολλοί βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας εθίγησαν τότε και από τα έδρανα του Κοινοβουλίου του φώναζαν «Ντροπή».

Η παρέμβαση Θεοδωράκη στο θέμα δε ήταν η μοναδική. Είχε επίσης καταγγείλει «οικονομικά παιχνίδια σε βάρος των μεταναστών», κάνοντας επίσης λόγο για «φαντάρους που δουλεύουν στα hot spots ενώ κάποιοι πλουτίζουν» και για «πρόσφυγες που στέλνονται κατά προτεραιότητα σε ξενοδοχεία κολλητών της κυβέρνηση»!

Για παράδειγμα στο Hot Spot της Χίου, μια εταιρία από την Αργυρούπολη πήρε 854 χιλιάδες ευρώ. Τα στρέμματα που φιλοξένησαν τους πρόσφυγες τα έδωσε ο δήμος, ενώ τα κοντέινερ ήταν δωρεά των Ελληνικών Πετρελαίων. Τις υπόλοιπες εργασίες τις ανέλαβαν φαντάροι και ελάχιστοι εργάτες. Δηλαδή, κατέληξε, «ένας εργολάβος ήρθε από την Αθήνα και βρέθηκαν από τις τοπικές αρχές χωρίς σύβαση εργασίας και χωρίς τιμολόγια»! Ζήτησε δε από την εισαγγελία να προστατεύσει την υπόθεση εξονυχιστικά και γρήγορα.

Όντως έγινε εισαγγελική παρέμβαση, αλλά από το Ποτάμι μας είπαν ότι ακόμη δεν έχει κληθεί ο αρχηγός του κόμματος, είτε κάποιο άλλο στέλεχος, να καταθέσει!

Παράλληλα (σ.σ. αναφερόμαστε στον κ. Θεοδωράκη, γιατί πρώτος και σχεδόν αποκλειστικά ανέδειξε το θέμα), αποκάλυψε ότι το Υπουργείο Άμυνας νοίκιασε –χωρίς διαγωνισμό– και μόνο για φιλοξενία (χωρίς δηλαδή φαγητό) ένα κάμπινγκ στο Λιτόχωρο, για να φέρει μετανάστες, έναντι 9,50 ευρώ το άτομο, όταν το Καλοκαίρι το ίδιο κάμπινγκ ζητάει 4 ευρώ το άτομο!

Επίσης αρχές Ιουλίου, δέκα βουλευτές από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) και το Ποτάμι απηύθυναν ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Π. Κουρουμπλή.

Εξέφραζαν απορία (και υποψία), καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το υπουργείο απέρριψε προσφορά από την ανθρωπιστική οργάνωση ASB για την ανοικοδόμηση δομής φιλοξενίας 1.500 ατόμων, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στα Διαβατά. Αιτιολογία, εκ μέρους του υπουργείου, ήταν ότι το ύψος της χρηματοδότησης των 2,5 εκατ. ευρώ ήταν… ανεπαρκές, τη στιγμή που τόσο η προσφέρουσα οργάνωση (μια από τις αρχαιότερες οργανώσεις στη Γερμανία με 1,1 εκατ. μέλη), όσο και η Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας (DG-ECHO) της Ε.Ε. έκριναν το συγκεκριμένο ποσό ως επαρκές!

Το υπουργείο αντιπρότεινε έναν προϋπολογισμό 8,6 εκατ. ευρώ, δηλαδή τρεισήμισι φορές υψηλότερο, χωρίς εντούτοις να κάνει γνωστό τον λόγο της τεράστιας αυτής απόκλισης προς τα πάνω.

Οφείλει να δώσει απαντήσεις η κυβέρνηση

Τα σημεία όπου δημιουργούν υποψίες είναι αρκετά και η κυβέρνηση οφείλει να δώσει τεκμηριωμένες και πειστικές απαντήσεις. Πολύ περισσότερο που το προσφυγικό δεν είναι πρόβλημα «εποχικό», αλλά διαρκείας.

Ο αρμόδιος υπουργός, κ. Μουζάλας  είπε ότι αν καταρρεύσει η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας, θα μας έρθουν περίπου 180 χιλιάδες πρόσφυγες - μετανάστες επιπλέον. Άγνωστο πως κατέληξε στον αριθμό αυτό, που μάλλον είναι μετριοπαθής, καθώς παρεπιδημούν στα παράλια της Τουρκίας έως και 3 εκατομμύρια πρόσφυγες - μετανάστες, με το όνειρο της Ευρώπης.

Το προσφυγικό - μεταναστευτικό, πέραν της κοινωνικής και εθνικής διάστασης, γίνεται τεράστιο πρόβλημα και όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη που απαιτεί. Θα χρειαστεί διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση, διαφορετικά κινδυνεύει να γίνει ένα από τα νέα εθνικά σκάνδαλα, που θα παρασύρει και την κυβέρνηση. Αν δεν το αντιμετωπίσει, να είναι σίγουρη γι' αυτό!

Πηγή:http://www.liberal.gr/arthro/72779/politiki/2016/metanasteutikos-anthropismos-mia-kerdofora-isonmpiznasin-imeteron.html


ΣΧΕΤΙΚΑ:



Σχόλια