Πόρισμα ΔΝΤ: O Σόιμπλε να συλληφθεί και παραπεμφθεί για εγκλήματα;

Του Κωνσταντίνου Βέργου*

Στην Αγγλία, ο Τόνυ Μπλερ, πρώην αρχηγός του Εργατικού κόμματος, ενδεχομένως να συλληφθεί και καταδικαστεί στους επόμενους μήνες για εγκλήματα πολέμου, καθώς βομβάρδισε μία χώρα βασισμένος σε ένα ψέμα. Μήπως πρέπει και ο κος Σόιμπλε, ενορχηστρωτής  της φτωχοποίησης του 1/3 της Ευρωπαϊκής Ένωσης  εις όφελος μιας χούφτας εταιριών να δικαστεί για εγκλήματα;
  • Η γνώμη του γράφοντος, είναι ότι ο Σόιμπλε όχι μόνο δεν πρέπει να δικαστεί, ή να καταδικαστεί, αλλά αντίθετα, πρέπει να προταθεί επισήμως και να του δοθεί, όπως και στο ιερατείο των Βρυξελλών με επικεφαλής τους Μπαρόζο και Γιούγκερ, το νόμπελ Οικονομικών!
  • Ποτέ άλλοτε η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κατάφερε να βουλιάξει τόσο γρήγορα μια οικονομική ζώνη 510 εκατομμυρίων πολιτών! 
  • Ως τώρα πιστεύαμε ότι έγινε τυχαία, όμως από σήμερα υπάρχουν και οι αποδείξεις ότι αυτό έγινε σκόπιμα, με πολιτικό δόλο!

Δύο εκθέσεις, η μία από την ίδια Γερμανία, με αποκαλύψεις της έγκυρης εφημερίδας Neues Deutschland, και η άλλη από τα σπλάχνα του ΔΝΤ,  χορηγούν ενδείξεις και αποδείξεις, ότι επί 6 χρόνια τόσο η Γερμανική ηγεσία, όσο και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών και το ΔΝΤ είχαν «στήσει» ένα παιχνίδι απειλών, διαστρέβλωσης πραγματικότητας και πολιτικού γκαγκστερισμού ώστε να επιβάλλουν μέτρα που εξαρχής θα ήταν καταστρεπτικά. Η έκθεση του ΔΝΤ και το δημοσίευμα της εγκυρότατης γερμανικής εφημερίδας…. ενδεχομένως επαρκούν για να τεκμηριωθεί σε διεθνή δικαστήρια ότι έχει διαπραχθεί ανθρωπιστικό έγκλημα κατά της Ελλάδας και η Ελλάς ενδεχομένως έχει βάση να προχωρήσει ακόμη και σε στάση πληρωμών, και να ασκήσει διώξεις έναντι συγκεκριμένων προσώπων. Να σημειώσουμε ότι διώξεις μπορεί να ασκηθούν όχι μόνο για πράξεις, αλλά και για παραλείψεις!

Όμως, γνωρίζοντας την «αντικειμενικότητα» των διεθνών δικαστηρίων, πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε τέτοια κίνηση, οποιαδήποτε δίωξη, θα ήταν μια τρύπα στο νερό. Τα διεθνή δικαστήρια ελέγχονται από αυτούς που δημιουργούν τις «ελεγχόμενες κρίσεις», είναι όργανά τους για να επιβάλλουν πολιτική με την «τήβεννο», θα ήταν αφελές να χτυπάμε το χέρι μας στο καρφί! Αντίθετα, θα μπορούσε να είναι ένα θαυμάσιο επιχείρημα ώστε η Ελλάς να επιταχύνει άμεσα τις διαπραγματεύσεις και να διευθετήσει άμεσα το ζήτημα του χρέους, πατώντας όλα τα κουμπιά! Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να παρασυρθεί σε νομικές «τρύπες στον νερό», αλλά να ασκήσει τώρα αποφασιστική πολιτική που να υποχρεώσει σε διαγραφή και χρονική διαπλάτυνση του χρέους, βασιζόμενη στα νέα δεδομένα, κυρίως την έκθεση του ΔΝΤ. Το ότι ο κος Σόιμπλε ήθελε έξοδο της Ελλάδος από την Ευρωζώνη είναι κάτι για το οποίο δεν υπάρχει αμφιβολία, το δήλωσε ο ίδιος δημοσίως σε δείπνο που διοργάνωσε η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, το Μάιο του 2016. Και κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για τις απόψεις του. Όμως, αυτό είναι κάτι διαφορετικό από το ότι το χρησιμοποίησε ως βασικό εργαλείο εκβιασμού της ελληνικής κυβέρνησης , όπως αποδεικνύεται από έγγραφα που επισυνάπτει η έγκυρη γερμανική εφημερίδα Neues Deutschland. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, που υπογράφει ο κορυφαίος γερμανός δημοσιογράφος Tom Strohscheider, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, δηλαδή ο κύριος Σόιμπλε, έχει εκβιάσει την ελληνική Κυβέρνηση με έγγραφο (11/6/2015) που ανέφερε ωμά το Grexit ώστε να επιβάλλει ανάλγητη και χωρίς όρους λιτότητα στην Ελλάδα! Πολιτικός γκαγκστερισμός, δηλαδή, με πολιτική που φτωχοποιεί το 1/3 της Ευρώπης, εξυπηρετώντας τα στενά συμφέροντα των «αφεντικών» του Σόιμπλε, μιας χούφτας εταιριών! Τόσο ο προηγούμενος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο κύριος Παπανδρέου, ενδεχομένως είχαν υποστεί αντίστοιχους γκανγκστερικού τύπου εκβιασμούς ώστε να εξαναγκαστούν να υπογράφουν μνημόνια φτωχοποίησης της Ελλάδος, όμως εδώ έχουμε, για πρώτη φορά, γραπτές αποδείξεις.

Με την σειρά του το ΙΕΟ, το όργανο εσωτερικού ελέγχου της ποιότητας των εργασιών του ΔΝΤ, δημοσίευσε χτες έκθεση-σεισμό με τίτλο  ‘The IMF and the Crises in Greece, Ireland, and Portugal’, στην οποία διαπιστώνει ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα ήταν αντιεπιστημονικά και υπονοεί ότι υπήρχε πολιτικός δάκτυλος σε ό,τι αφορά το ύψος του χρέους που είναι βιώσιμο. Σκόπιμα δεν έγινε σοβαρή διαγραφή του χρέους, ενώ ήξεραν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να το πληρώσει. Ρίχνει ευθύνες στο ΔΝΤ που δεν ζήτησε διαγραφή και αναρωτιέται γιατί αυτό δεν έγινε. Αυτή είναι σημαντική εξέλιξη. Σημαντικότατο επιχείρημα, με το οποίο η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει διαγραφή τώρα!

Ας σημειώσουμε στα παραπάνω ότι μετά το δημοψήφισμα-βόμβα των Βρετανών που ανοίγει τον δρόμο στο Brexit, και το σημερινό νέο ότι ο μέχρι πρόσφατα «σκληροτράχηλος» Σόιμπλε υποχρεώθηκε σε προσωπική ταπείνωση εκλιπαρώντας  να διαγραφούν τα πρόστιμα σε Πορτογάλους και Ισπανούς αλλά και την παράλληλη γεωπολιτική στροφή Ερντογάν προς Ρωσία, είναι ξεκάθαρο ότι πολλά αλλάζουν για την Ελλάδα. Η γεωπολιτική ενίσχυση της Ελλάδος, αλλά και το ξεδόντιασμα τόσο του Σόιμπλε όσο και του «ιερατείου των Βρυξελλών», που πλέον εκλιπαρούν ώστε να μην αποχωρήσουν από την ΕΕ και οι υπόλοιπες 28 χώρες, δημιουργούν συνθήκες ώστε η χώρα μας να πετύχει τους καλύτερους όρους διαγραφής χρέους άμεσα! Διαγραφής που πρέπει να είναι τουλάχιστον 20% όπως το έχουμε εξηγήσει, για να έχει έννοια, και διαπλάτυνσης-αντικατάστασής του υπολοίπου από  Ομόλογα 50 ως 100 ετών διάρκειας. Να σημειώσουμε ότι αυτά δεν θα γίνουν από μόνα τους! Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κινήσει τον τροχό! Όμως, παράλληλα, πρέπει να σημειώσουμε ότι στενεύουν και τα χρονικά περιθώρια για την ελληνική κυβέρνηση. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί άμεσα, πιέζοντας ΗΠΑ και ΕΕ για απόφαση για χρέος πριν τα τέλη Οκτωβρίου, καθώς η αμερικάνικη κυβέρνηση θα αλλάξει ηγεσία από το νέο έτος, λόγω προεδρικών εκλογών, και είναι άγνωστο αν και εφόσον ο νέος Πρόεδρος (μάλλον ο Ντόναλντ Τραμπ) θα δεχτεί διευθέτηση του ελληνικού χρέους, ενώ ξέρουμε ότι η κυβέρνηση Μπαράκ Ομπάμα, το βλέπει θετικά!
Πηγή
-----------------


Μια σειρά λαθών και παραλείψεων, που όπως τελικά αποδείχθηκε δεν στόχευαν στη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας αλλά του δημιουργήματος της Ευρωζώνης, έστειλαν τελικά την Ελλάδα στο Μνημόνιο.
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει αποκαλυπτική έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βάσει της οποίας
οι αξιωματούχοι του απέτυχαν να προβλέψουν την ελληνική κρίση στο πραγματικό μέγεθος της, τους μήνες πριν από τον Μάιο του 2010, με αποτέλεσμα να παραβιαστεί το καταστατικό του ΔΝΤ με αφανείς και περίεργες διαδικασίες, για να ενταχθεί η Ελλάδα στον σκληρό μηχανισμό του Ταμείου και των Ευρωπαίων.
Η έκθεση του του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης (Independent Evaluation Office-IEO) αποτελεί μία ισχυρότατη απόδειξη πως η χώρα μας οδηγήθηκε στο Μνημόνιο, αντί να ενεργοποιηθούν άλλες διεργασίες που θα έσωζαν την οικονομία και θα τερμάτιζαν μία οικονομική κρίση που διαρκεί μέχρι σήμερα.
Στην έκθεση αναφέρεται ότι πριν ακόμη αποφασιστεί επίσημα η συμμετοχή του Ταμείου στο λεγόμενο Ελληνικό Πρόγραμμα, οι αξιωματούχοι του είχαν καταλήξει στο πολύ ορθό συμπέρασμα ότι το ελληνικό χρέος δεν ήταν βιώσιμο.
Σημειώνεται ότι οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ δέχθηκαν ασφυκτική πίεση από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, οι οποίοι είχαν αποφασίσει ότι δεν θα προχωρούσαν σε αναδιάρθρωση του χρέους. Σημειώνουμε ότι με τη θέση αυτή ταυτίστηκε και η τότε ελληνική κυβέρνηση του κ. Γεωργίου Παπανδρέου, η οποία δεν ζήτησε - ως όφειλε - την αναδιάρθρωση του χρέους.
Μετά τα παραπάνω, το Ταμείο, του οποίου ηγείτο ο Ντομινίκ Στρος Καν, αποφάσισε επιλέγοντας αδιαφανείς διαδικασίες να τροποποιήσει το δεύτερο από τα τέσσερα κριτήρια που προέβλεπαν τη δυνατότητα παροχής ειδικής χρηματοδότησης.
Διαβάζοντας ο αναγνώστης την έκθεση εύκολα αντιλαμβάνεται ότι η γενική διεύθυνση του Ταμείου και τα στελέχη που γνώριζαν δεν ενημέρωσαν με επάρκεια τα μέλη του Δ.Σ. για τους πραγματικούς κίνδυνους που θα προέκυπταν από την απουσία του βασικού στοιχείου των προγραμμάτων, που είναι η βιωσιμότητα του χρέους.
Σε αυτό το πλαίσιο - και με τη λογική ότι ο μόνος τρόπος για να τετραγωνιστεί ο κύκλος ήταν η ειδική χρηματοδότηση - εγκρίθηκε η συμμετοχή του ΔΝΤ στο Ελληνικό Πρόγραμμα, με ποσό μεγαλύτερο που έχει δοθεί ποτέ σε χώρα σε σχέση πάντα με το ποσοστό συμμετοχής του στο Ταμείο.
Το παιχνίδι για την Ελλάδα χάθηκε από τη στιγμή που το Ταμείο δέχθηκε να καλύψει τους Ευρωπαίους στο θέμα της αναδιάρθρωσης και ο κ. Παπανδρέου σιώπησε φοβούμενος τους Γερμανούς της κ. Μέρκελ και τους Γάλλους του κ. Σαρκοζί.
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, που τότε ήταν η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, ουσιαστικά παραδέχεται ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στα προγράμματα της Ευρωζώνης είχε περιορισμένη επιτυχία. Επίσης παραδέχεται ξεκάθαρα ότι η συμμετοχή του Ταμείου στο Ελληνικό Πρόγραμμα βοήθησε στην αποτροπή διάχυσης της κρίσης σε άλλες χώρες της ζώνης του Ευρώ, και επίσης δέχεται ότι κερδήθηκε χρόνος για να δημιουργηθούν οι μηχανισμοί προστασίας της Ευρωζώνης και το θεσμικό πλαίσιο αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων.
Παραδέχεται επίσης ότι η Ελλάδα ήταν ειδική περίπτωση, σημειώνει ότι οι αρχικοί στόχοι αναφορικά με την ανάπτυξη και την 'ιδιοκτησία' του προγράμματος, αποδείχθηκαν υπερβολικά αισιόδοξοι, και τονίζει ότι το Πρόγραμμα χαρακτηρίστηκε από πολλαπλές πολιτικές κρίσεις, από παρεμβάσεις οργανωμένων συμφερόντων και από σοβαρότατα προβλήματα εφαρμογής. Επιρρίπτει, δηλαδή, τις μεγαλύτερες ευθύνες στις ελληνικές κυβερνήσεις, τα συνδικάτα, αλλά και σε επιχειρηματικά συμφέροντα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Πηγή:  έθνος.gr
--------------------

Αυτοκριτικές του κ@λου, σκ@τά βγάζουν!..

     "Τα σκ@τώσαμε με την Ελλάδα ", είναι το συμπέρασμα της έκθεσης του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤ.

     Όχι ρε παιδιά δεν τα σκ@τώσατε. Δεν είμαστε τόσο αφελείς.
     Δεν τα σκ@τώσατε καθόλου. Αυτό είναι το πρόγραμμά σας και το
σχέδιό σας.
     Θα τα είχατε ενδεχομένως σκ@τώσει αν επρόκειτο μόνο για την Ελλάδα.
     Αλλά εσείς όπου έχετε πάει, από όποια χώρα κι αν έχετε περάσει, έχετε αφήσει πίσω ερείπια και καταστροφή.
     Τυχαίο; Δεν νομίζουμε.
     Και εν πάση περιπτώσει αφού βλέπετε τώρα πως τα σκ@τώσατε, γιατί δεν αλλάζετε συνταγή, παρά επιμένετε να ακολουθείτε το ίδιο στυλ φοροαφαίμαξης, και ληστρικής αρπαγής δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας;

     Δεν ήταν λάθος λοιπόν αυτό που έγινε.
     Ήταν απολύτως στημένο, μεταξύ της νεο-ναζιστικής Ευρωπαϊκής "Ένωσης", του δικού σας ΔΝΤ,
     ..και με την πρόθυμη βοήθεια προκειμένου να κερδίσει χρήματα ο ίδιος και η οικογένειά του, ενός απ' τους μεγαλύτερους και πιό σιχαμερούς προδότες της συνολικής ιστορίας των ελλήνων,
     ..του Μεγάλου Ηλίθιου ΓΑΠ,
     ..ο οποίος για το έγκλημά του θα έπρεπε ήδη να έχει καταδικαστεί τρις εις θάνατον.

     Αργότερα, κι αφού είδαν πως όχι μόνον δεν δικάζεται για να καταδικαστεί, παρά του σπάνε και πιάτα όταν χορεύει,
     ..ακολούθησαν κι άλλοι μιμητές του, προδότες χειρότεροι εκείνου,
     ..εφ όσον τούτοι οι τελευταίοι δεν είχαν το άλλοθι  "δεν ήξερα" που επικαλείται ο Ηλίθιος.

     Βρήκατε και τα κάνατε.
     Βρήκατε έναν τόπο γεμάτο ανάξιους, χρηματόδουλους, προδότες πολιτικούς.
     Πρόκειται για τον απόπατο της ελληνικής κοινωνίας,
     ..που όμως όπως όλα τα σκ@τά επιπλέουν, μέχρι να διαλυθούν για να επιπλεύσουν μετά καινούργια σκ@τά, και πάει λέγοντας.

     Βρήκατε όμως κι έναν λαό απονευρωμένο, αποχαυνωμένο απ' την γλύκα της εικονικής ευμάρειας, και συνηθισμένο στην λαμογιά, στην ψευτιά στο παρακράτος, στην αρπαχτή, στην μίζα, στην φοροαποφυγή (που έντεχνα καλλιεργήθηκε και έγινε ανεκτή από τους ίδιους τους κρατούντες, προκειμένου να κλέβουν αυτοί 10 όταν όλη η "μαρίδα" μαζί εκλεβε 2 ), στην επίσημη και ημιανεπίσημη απάτη.

     Δεν τα σκ@τώσατε λοιπόν. Πετύχατε. Πετύχατε αυτό που θέλατε: την ληστεία και αρπαγή ενός κράτους ολόκληρου.
     Και τώρα κάνετε τάχα την αυτοκριτική σας, στάχτη στα μάτια πως και καλά είδατε τα λάθη σας και βάλατε μυαλό,
     ..προκειμένου να μη φοβηθούν και στρίψουν οι μελλοντικοί  "πελάτες" σας,
     ..τα επόμενα θύματά σας.

     Ελπίζετε πως μαζί με τους συνεταίρους σας παγκοσμίως έχετε στήσει έναν ιστό αράχνης, αόρατο κι αδιαπέραστο,
     ..και πως στην χειρότερη περίπτωση θα τον υπερασπιστούν οι δυνάμεις καταστολής σας.
     Τα  "λάθη" σας όμως συσσωρεύονται.
     Και οι λαοί βλέπουν και ξυπνάνε.

     Το μόνο πρόβλημα είναι πως είσαστε τόσο πωρωμένοι εγκληματίες, 
     ..που όταν φτάσει η ώρα οι λαοί να ξεσκίσουν το δίχτυ που υφάνατε,
     ..είσαστε ικανοί να προκαλέσετε έναν ακόμη Μεγάλο Πόλεμο,
     ..τον τελευταίο ίσως της ανθρωπότητας.

     Υπερβολές;
     Θα δείξει!.. 
--------------------------

  • Αποζημίωση αντί Περικοπής Χρέους προτείνει ο Kώστας Κόλμερ (Blogger: και δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Κόλμερ για αντιευρωπαϊστή! Απλά ο άνθρωπος είναι σοβαρός οικονομολόγος και όχι φερέφωνο...πολιτική πατσαβούρα) 
  •  Οι Ευρωπαίοι «εταίροι μας» προσποιούνται ότι εξετάζουν την περικοπή του αφορήτου αυτού χρέους  - μιάς οικονομίας ως της Ελληνικής με Ακ.Εθνικό Προϊόν μόλις στο ήμισυ της οφειλής  -όπου οι ίδιοι την εδάνεισαν με τοκογλυφικούς τόκους και εν συνεχεία συρρίκνωσαν με  τα Μνημόνια και την πρωτοφανή ύφεσι της οικονομίας (30%) που προεκάλεσαν.
     Εξαρτούν όμως, οιανδήποτε περικοπή από την πιστή εφαρμογή των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» που προφανώς είναι άσχετες με την αποπληρωμή του χρέους και μάλιστα θα εμβαθύνουν την οικονομικήν  ύφεσι μεσοπροθέσμως.

    ·    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείον αντιλαμβάνεται την  αδυναμία των «μεταρρυθμίσεων» , να εξυπηρετήσουν  το υπέρογκο χρέος  αλλ’ απέρριψε την «πρόταση Δεβλέτογλου» (βλ.σχ.ΕΣΤΙΑ 29.8.14) διά διεθνή διάκεψι περικοπής του   (που επρόκειτο να γίνη τον προσεχή Νοέμβριον στην Ουάσιγκτων ) ,με το επιχείρημα ότι είναι αδόκιμη.(Βλ.σχ. δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ Μπίλ Μάρεϋ 10.9.14).
    Το ΔΝΤ επιμένει  επί μιάς σειράς απαιτήσεων , όπως η υψηλή φορολογία και στις απολύσεις προσωπικού που απλώς επιδεινώνουν την ύφεσι.
    ·    Η συγκυβέρνησι Σαμαρά-Βενιζέλου (Σ+Β) αποδοκιμάζει την επιτήρησι της Ελληνικής οικονομίας μετά την λήξι του Μνημονίου στα τέλη του έτους ,παρά το γεγονός ότι το αντίστοιχο πρόγραμμα του ΔΝΤ ολοκληρούται τον Μάρτιο του 2015.
    Ως εκ της αντιφάσεως  ,η περικοπή του χρέους παραπέμπεται εις τας Ελληνικάς καλένδας ενώ θα ημπορούσε τούτο να μειωθή «εδώ και τώρα» κατά 150 δις. ευρώ ,επί τη βάσει της παρούσης του αξίας με τα νέα ,σχεδόν μηδενικά επιτόκια του διοικητού της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.   
    Αλλά και στα 200 δις. ευρώ να εμειούτο το χρέος παραμένει αδιατήρητο λόγω της πρωτοφανούς ελλείψεως μετρητού χρήματος («ρευστότητος») στην Ελληνική αγορά ,των υπερμέτρων φόρων Στουρνάρα-Καραβίτη ,των τόκων Τρισέ-Σόϋμπλε και των 80 δις.ευρώ «κόκκινων» δανείων στις τέσσαρες «συστημικές»Τράπεζες ,που απέμειναν μετά το «κούρεμα εν χρώ» των προηγουμένως 27 πιστωτικών ιδρυμάτων , υπό του διδύμου Παπαδήμου-Προβοπούλου. 
     Άρα αλλού πρέπει ν’αναζητηθούν από Ελληνικής πλευράς μέθοδοι διά να πληρωθή το χρέος: Στον «επίσημο τομέα» και στην δικαστική επιδίωξιν αποζημιώσεων.
    Εσωτερική πληροφόρηση    
    1.Μία πρώτη προσέγγισι της εξοφλήσεως του χρέους είναι η περικοπή του εις χείρας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ) που κατέχει Ελληνικά ομόλογα ύψους 57 δις. ευρώ. 
    Πρόκειται περί επιβεβλημένης  συμμετοχής της ΕΚΤ στο  Private Sector InvoIvement  της 23ης Φεβρουαρίου 2012,η οποία θα ημπορούσε να δώσει μεγάλη ανακούφισι στην Ελληνική κυβέρνησι ,τα δύο προσεχή έτη 2015 και 2016 οπόταν το δημοσιονομικό κενόν προσεγγίζει τα 30 δις. ευρώ.
     Ως δικαιολογητική βάσις της περικοπής του Official Sector Involvement (OSI)  είναι το γεγονός ότι τα ομόλογα 57 δις. ευρώ  αντηλλάγησαν  προκαταβολικώς απ’ το Ελληνικό δημόσιον  και εξηρέθησαν εκβιαστικώς του PSI την 21.7.2011.
    Η ανταλλαγή και εξαίρεσις ,διά μη ζημιωθή η ΕΚΤ ,αποτελεί περίπτωσι κραυγαλέας «εσωτερικής πληροφόρησης , απόκρυψης πιθανών ζημιών, παράνομης συναλλαγής αξίας ομολόγων διαφορετικής της αγοραίας  και ανισότιμης μεταχειρίσεως των ομολογιούχων».(βλ. «Καθημερινή»της 13.9.14 σχ. Άρθρον κ. Ανδρέα Κούτρα)
     Τ’ αδικήματα αυτά επισύρουν διεθνώς πολυετείς ποινές στους δράστες αλλά το ζήτημα δεν είναι αυτό : Μία αγωγή αποζημιώσεως της Ελλάδος  διά καταπίεσιν , εκβίασι και παράνομον εξαγωγή κερδών , θα ηδύνατο να τύχει δικαιώσεως από εγχώριο δικαστήριο όπου το Ελληνικό δημόσιον θα παρίστατο ως πολιτικός ενάγων .
    Το ζητούμενον είναι να καταδικασθή η ΕΚΤ γιά τις παράνομες πράξεις των Ελλήνων  συνενόχων που εκπροσωπούν το «Ευρωσύστημα» εν Ελλάδι και οι οποίοι δεν προστατεύονται από τις (αντισυνταγματικές άλλωστε) ασυλίες των υπουργών.
    Η εντεύθεν αποζημίωσι θα ήταν δεκάδων δις. ευρώ προς αποκατάστασιν απωλειών εισοδήματος και διαφυγόντων κερδών της χώρας.
    Η  Ελληνική απαίτησι θα εκχωρείτο εν συνεχεία εις τρίτους , δηλ.στις 16 κυβερνήσεις της Ευρωζώνης που διακατέχουν το Ελληνικό χρέος  και ένα πρώτο τμήμα του θα διεγράφετο,  όχι αναγκαίως εις βάρος των φορολογουμένων  της Ευρώπης και άνευ οιασδήποτε ηθικής βλάβης της Ελλάδος.
    Διά την διαγραφή του υπολοίπου  χρέους χρειάζεται υπομονή και επιμονή διότι εμπλέκεται η διεθνής δικαιοσύνη του International Court of Justice.
                         Γενοκτονία 
    2.Κρίσιμη στιγμή της Ελληνικής χρεοκοπίας συνέβη τον Δεκέμβριο του 2009 ,οπόταν ο τότε διοικητής της ΕΚΤ Ζάν Κλώντ Τρισσέ ανεκοίνωσεν  του λοιπού δεν θα δέχεται τα  κρατικά ομόλογα ως εγγύησι της Ελλάδος διά την αναχρηματοδότησι της  ,εάν και εφ’όσον τα ομόλογα αυτά υπεβαθμίζονται από τους διεθνείς οίκους πιστοληπτικής (αν)αξιοπιστίας. 
    Αλλά στις 22.10.2009  ,ο οίκος Φίτς είχεν ήδη υποβαθμίσει την πιστοληπτικήν  αξιολόγησι της Ελλάδος και συντόμως ακολούθησαν οι άλλοι δύο (S+P και Μούντις).
    Συνεπώς , ο Τρισσέ έγινεν«αυτοεπαληθευόμενος προφήτης» χωρίς μάλιστα να υπάρχει καταστατικός λόγος .Ομοίως ,η απορρίψι των εγγυήσεων απετέλεσε την αφετηρία της Ελληνικής πτωχεύσεως.
    Η εντεύθεν ζημία του Ελληνικού λαού  προσομοιάζει με γενοκτονία. Εις 7.000 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι αυτοκτονίες ,ο Ελληνικός πληθυσμός εμειώθη κατά 140.000, οι γεννήσεις ζώντων εμειώθησαν 50% και οι γάμοι 70% ενώ εχάθησαν 1,5 εκατομμύριο θέσεις εργασίας και το 70% της παγίας περιουσίας του Ελληνικού λαού απαξιώθη , επί τη βάσει τρεχουσών τιμών. 
    Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ,το 31% των Ελληνικών νοικοκυριών στερούνται οικιακής  θερμάνσεως  τον χειμώνα και κατά την Γερμανικήν εφημερίδα  Χάντελσμπλατ  ,«4 στους 10 νεοέλληνες έγιναν πτωχοί» στο …γηροκομείον  «Νέα Ελλάς».
    -Αν οι διαπιστώσεις αυτές δεν συνιστούν «γενοκτονία» τότε ποία είναι η έννοια της; Η Βοσνία προσέφυγε εναντίον της Σερβίας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριον Χάγης γιά μικρότερες εθνικές απώλειες.
    Η βαρεία αμέλεια της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έναντι της Ελλάδος εξομοιούται με δόλον που θα ημπορούσε να αποδόσει  σημαντικές αποζημιώσεις , για την αποκατάστασι της τρομακτικής ζημίας που προκάλεσαν τα δύο μνημόνια και η Τρώηκα , ως άλλωστε και το ίδιον ΔΝΤ έχει παραδεχθή. 
    Η εκχώρησι των αποζημιώσεων στους πιστωτές μας θα εξάλειφε  το χρέος που βεβαίως δεν χρειάζεται να ξαναδημιουργηθή  με προσφυγή στις αγορές κεφαλαίου ως ενυπνιάζεται η συγκυβέρνησι Σ+Β.
    Αυτό που χρειάζεται είναι πολιτικό θάρρος. SAPERE AUDE (*)
    Kώστας Κόλμερ
    (*) «Τόλμα να ξέρεις». 

Σχόλια