Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Goldman Sachs προσέλαβε τον Μπαρόζο για συμβουλές μετά το Brexit

Eν μέσω των κλυδωνισμών της ψήφου υπέρ του Brexit η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι προσέλαβε τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ως σύμβουλο και μη εκτελεστικό πρόεδρο της διεθνούς μονάδας της, η οποία έχει την έδρα της στο Λονδίνο.

Ο Μπαρόζο δήλωσε στους Financial Times ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να «καταπραΰνει τις αρνητικές συνέπειες» της ψήφου των Βρετανών υπέρ της εξόδου από την ΕΕ.
«Φυσικά γνωρίζω καλά την ΕΕ, επίσης γνωρίζω σχετικά καλά το περιβάλλον στην Βρετανία. Εάν η συμβουλή μπορεί να είναι χρήσιμη σε αυτή την περίσταση, είμαι έτοιμος να συνεισφέρω» επισήμανε.
Ο Μπαρόζο έχει διατελέσει πρόεδρος της Κομισιόν από το 2004 έως το 2014 και πρωθυπουργός της Πορτογαλίας από το 2002 έως το 2004.
Η Goldman Sachs International, της οποίας θα προεδρεύει ο Μπαρόζο, έχει την έδρα της στο Λονδίνο και από τα 6.000 μέλη του προσωπικού της, λιγότερα από 1.000 έχουν τη βάση τους εκτός Βρετανίας.
Ο Μπαρόζο θα βοηθήσει την εταιρεία στο έργο της να συμβουλεύει πελάτες για το πώς να αντιμετωπίζουν το «γεμάτο προκλήσεις και αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον», αναφέρουν σε δήλωσή τους οι δύο επικεφαλής της Goldman Sachs Μάικλ Σέργουντ και Ρίτσαρντ Γκνοντ.

Σχόλια