Επιστολή πανεπιστημιακών κατά Galbraith

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου του Τέξας Gregory L.Fenves στέλνουν -όπως αναφέρει η Καθημερινή- 23 πανεπιστημιακοί και ερευνητές ΑΕΙ της Ελλάδας και του Εξωτερικού για τα όσα επινόησε και σχεδίαζε στην χώρα μας ο καθηγητής και στενός συνεργάτης του Γιάνη Βαρουφάκη, James Galbraith.

Αναφέρονται στις μαρτυρίες του Galbraith στο βιβλίο του «Καλώς όρισες στην μαρτυρική αρένα» όπου κάνει λόγο για ένα σχέδιο Β σε περίπτωση αποτυχίας της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές, το οποίο φέρεται να προέβλεπε κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλαγή νομίσματος και ανάθεση στον στρατό της δημόσιας τάξης.

Οι καθηγητές που επικρίνουν αυτούς τους σχεδιασμούς, αναφέρονται στον ρόλο του στρατού κατά την διάρκεια της δικτατορίας και θεωρούν ότι το σχέδιο που περιγράφει ο Galbraith είναι ένα οικονομικό και στρατιωτικό πραξικόπημα, το οποίο θα παραβίαζε το Σύνταγμα και την ελληνική νομοθεσία, θα υπονόμευε την δημοκρατία και την κοινωνική τάξη, καθώς θα έβγαζε την Ελλάδα από το ευρώ.

«Η ακαδημαϊκή ελευθερία έκφρασης πρέπει να συνάδει με αρμόζουσα ηθική συμπεριφορά και θεμελιώδεις δημοκρατικούς κανόνες. Ή αλλιώς, υπάρχουν και όρια κύριε Galbraith» κλείνουν την επιστολή τους οι πανεπιστημιακοί.

Πηγή: skai.gr
ΒLogger: Δεν ξέρω τη λίστα των 23 πανεπιστημιακών, αλλά είμαι σίγουρος ότι έχουν αρθρογραφήσει υπέρ του μνημονίου - που ακόμα και το ΔΝΤ θεωρεί αποτυχημένο. Είναι οι ίδιοι "πανεπιστημιακοί" που ενώ βλέπουν παραβίαση ου συντάγματος στα σχέδια του Galbraith δεν είδαν καμία παραβίαση του συντάγματος από τα μνημόνια! Κάτι μου λέει ότι σιτιζόμενοι αρκούντως από ευρωπαϊκό χρήμα έχασαν κάθε ικανότητα αυτοτελούς σκέψης και έχουν επαναπαυθεί στον ρόλο του καλώς σιτιζόμενου παπαγάλου που απλά λέει ότι θα ήθελε να ακούσει το αφεντικό του, αν δεν αναλαμβάνει εργολαβικά την εκπροσώπησή του, ως καλοί κοτσαμπάσησδες. 
(Είναι σαν τους ακούω να φωνάζουν: "Τα προγράμματα ν' άναι καλά και όλοι οι άλλοι να πάνε μαμηθούν! Δεν θα ζήσουμε και χίλια χρόνια! Ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κώλος μας!) 
Αλήθεια γιατί κανένας "πανεπιστημιακός" δεν έχει αρθρογραφήσει στο απλό ερώτημα: Είναι ή δεν είναι και χρεοκοπία της εκπαίδευσης και μάλιστα της ανώτατης η χρεοκοπία της χώρας; Μήπως αυτό το τμήμα έχει και μεγαλύτερη ευθύνη, λόγω του  ρόλου του, αλλά και της δεσπόζουσας  θέσης  στα πολιτικά (τουλάχιστον) πράγματα; 
Υ.Γ1. 

Θα περίμενα από τους καθηγητάδες και κάποια σχόλια στην έκθεση:
ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ: Καταστρέψαμε την Ελλάδα με συνεργό τον Παπανδρέου!

Σχόλια