Ερινύες..

Πριν έναν χρόνο, τέτοιο καιρό, νομίσαμε πως ζούσαμε ημέρες κοσμογονίας.
     Ημέρες που θα μπορούσαν να άλλαζαν την μοίρα μας.
     Ημέρες που για πρώτη φορά θα παίρναμε τις τύχες μας στα χέρια μας.

     Σαν χθες ήταν η επική εκείνη συγκέντρωση στο Σύνταγμα,
     ..και σαν αύριο το
ιστορικό νέο ΟΧΙ του ελληνικού λαού στον νέο ναζισμό που με πρόσχημα την οικονομία εξαπλώθηκε ήδη σε όλη την Ευρώπη.
     Και μετά ήρθε το ξετσίπωτο και χυδαίο ανθρωπάκι και με ξετσίπωτο και χυδαίο τρόπο αγνόησε και πέταξε στα σκουπίδια την θέληση του ελληνικού λαού, που με τόση αυτοθυσία εκφράστηκε ανάμεσα σε ακραίους εκβιασμούς, και τεχνητή οικονομική ασφυξία.
     Και μετά ο λαός έκανε το τραγικό λάθος να αντιδράσει όχι με οργή, αλλά με παραίτηση: "Άσε ρε που θα ξανασχοληθώ. Ούτε να ψηφίσω δεν θα πάω!".
     Κι αυτή η μοιραία απογοήτευση με λάθος έκφραση του λαού, μαζί με χιλιάδες εύκολα και πρόστυχα ψέματα,
     ..έδωσαν την ευκαιρία στο ξετσίπωτο χυδαίο ανθρωπάκι να αναρριχηθεί για δεύτερη φορά στην καρέκλα της εξουσίας.

     Τώρα, ένα χρόνο μετά, και στην πρώτη επέτειο της ξετσίπωτης και χυδαίας προδοσίας του, το ξετσίπωτο και χυδαίο ανθρωπάκι, ανίκανο να διαχειριστεί ηθικά και συναισθηματικά το βάρος αυτής της επετείου,
     ..δραπετεύει στην Κίνα κυνηγώντας "επενδύσεις",
     ..κυνηγημένο το ίδιο από ανείπωτες κι ανομολόγητες Ερινύες, που αργά ή γρήγορα θα το οδηγήσουν στον γκρεμό.

     Κι ο λαός;
     Ο λαός, καιρός είναι κυνηγημένος κι αυτός απ' τις δικές του Ερινύες,
     ..αυτές της απάθειας, και της μοιρολατρίας,
     ..να κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει πέρσι με την εκδήλωση της προδοσίας,
     ..να ξεσηκωθεί και να γίνει ο ίδιος η Αληκτώ (προσωποποίηση της οργής και της μανίας) , η Μέγαιρα (το μίσος και ο φθόνος) κι η Τισιφόνη (η εκδίκηση του φόνου),
     ..και να πετάξει στα τάρταρα τον σιχαμένο, ξετσίπωτο και χυδαίο προδότη,
     ..παρέα με την εμετική του κουστωδία,

     ..και μαζί βεβαίως και με όλους τους παλαιότερους προδότες,
     ..όλων των αποχρώσεων!.. Πηγή
Blogger: 
Η φωτογραφία από την επίσκεψη του "ασκεριού" στην Κίνα. (Τώρα πια είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για επικίνδυνους, αναιδείς, αρριβίστες που βρέθηκαν με μια εξουσία που δεν μπορούν να την αντέξουν και κάνουν ...μα ....κίες! Δεν παίζονται! Μπλέξαμε χοντρά!
Βλέπε σχετικά:


  • Συμπέθεροι απ' το Κοσκοχώρι...

  • Επίσκεψη στον oντά της κερίας Κυριακούλας...

  • Xαμαιλέοντας... Κοτζιάς με ΠΑΣΟΚ και Κοτζιάς με ΣΥΡΙΖΑ...

    γελάνε και οι πέτρες!

  • Πέστε στον Αρχι....λάκα... ότι τις αρχαιότητες δεν τις χαϊδεύουμε, ούτε ακουμπάμε σ' αυτές

    Αντε, και καλά ξεπουλήματα στο ΤΑΙΠΕΔ των ελληνικών μνημείων...

    Παντού σκατά

    Όταν σε καλούν σε γάμο, όταν πας καλεσμένος σε ένα επίσημο δειπνο. Όταν σε καλούν ως μάρτυρα η ενορκο σε μια σοβαρή δικη. Όταν πας στην εκκλησία με το ζόρι όταν το απαιτεί η θέση σου ως δήμαρχος, ως αντιδήμαρχος, ως πρωθυπουργός, ως υπουργός. Όταν είσαι δικηγόρος και γεμάτος στομφο εισερχεσαι στην αίθουσα και μετά από λίγο αγορευεις. Όταν είσαι ομιλητής σε μια εκδήλωση. Όταν σε καλούν στα βαφτίσια της κόρης της συμπεθερας σου κλπ κλπ. Πως ντύνεσαι? Και για να το κάνω πιο παραστατικό. Πως ντύνεσαι όταν η θερμοκρασία έξω είναι 40 βαθμοί? Πολύ θα θέλαμε όλοι μας να πάμε με τη βερμούδα μας, ακόμη και με το σωβρακο μας. Δεν πάμε όμως. Βάζουμε το παντελόνι μας και ας βγάζουμε σπυράκια απ τη ζέστη, βάζουμε το πουκαμισακι μας και στα πιο σοβαρά βάζουμε και τη γραβάτα μας και ας αναθεματιζουμε από μέσα μας που μας κάλεσαν η που μας ανάγκασαν οι υποχρεώσεις μας. Γιατί το κάνουμε όμως? Δεν το κάνουμε για την πάρτη μας. Το κάνουμε ως σεβασμό στους άλλους. Ως σεβασμό σε αυτόν που μας κάλεσε. Ως σεβασμό στο θεσμό. Εγώ φοράω κοστούμι και γραβάτα στο δικαστήριο όχι για μένα αλλά για τον θεσμό. Δεν πάω με τα σωβράκα.. Με απλά λόγια αποδέχομαι το πρωτόκολλο. Αποδέχομαι ένα δεδομένο τρόπο εμφάνισης σε μια διαβαθμισμένη έκφραση σεβασμού του χώρου, των θεσμών, των κοινωνικών ειωθοτων. Αποδέχομαι δηλαδή κάποιους κανόνες . Όταν πας στη βουλή ως βουλευτής αποδέχεσαι τον κανονισμό της. Δέχεσαι , ας πούμε, να παίρνεις το λόγο με τη σειρά σου. Μιλάς όχι όσο θέλεις αλλά όσο ορίζει το προεδρείο. Ομως σου ορίζει και να ντύνεσαι ευπρεπως. Τοτε, ρε φίλε, αφου δέχεσαι όλα τα άλλα μέχρι, (δέχεσαι), να ψηφιζεις και με το ζορι, όπως λες, τότε γιατι πας στη βουλή με αυτό το ενδυματολογικο χαλι? Σε καλουν, ρε Αλέξη,; στη Κινα. Όλοι στο αεροδρόμιο σε περιμενουν οπως οι φιόγκοι με τον ηλιο πάνω από το κεφάλι τους , εσύ πως αφήνεις τον υπουργό σου να είναι σε αυτό το ενδυματολογικο χαλι? Δεν γίνεται η αλλαγή ετσι φιλε. Απλά γελοιοποιεις τον εαυτό σου και κυρίως την πατρίδα. 

    Αλέξανδρος Αυλωνίτης

 

 

  

Σχόλια